ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ Β. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΒOΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ


Η ενότητα δράσης των κατοίκων στο κοινό στόχο, κλειδί των εξελίξεων.

Στις πρόσφατες συναντήσεις  που πραγματοποίησε ο Δήμος Ρ-Π με τους αρμοδίους, διατυπώθηκαν ξανά οι θέσεις ΥΠΕΚΑ, Περιφέρειας και ΕΥΔΑΠ, για τη δημιουργία του ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων  στο Πλατύ Χωράφι. Εξαίρεση, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ε.Ε και άλλοι παράγοντες,  με πρόθεση αναζήτησης άλλης λύσης, αφού έχει αντίρρηση ο Δήμος Ρ-Π.


Για να υλοποιήσουν το στόχο τους, όλοι αυτοί που θέλουν ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, προσπαθούν να εκφοβίσουν, να παρασύρουν, τελικά να διασπάσουν την ενότητα δράσης των κατοίκων και αφού διαρραγεί το μέτωπο, να σύρουν το Δήμο εκβιαστικά στην άρση της απόφασης ΟΧΙ ΚΕΛ στο ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ. Γνωρίζουν καλά ότι, χωρίς αλλαγή της απόφασης αυτής, τα σχέδια τους δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Η πίεση και οι εκβιασμοί που ασκούν, έχουν  αποτελέσματα ?

Ενώ ο αγώνας για ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ με τη ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ - που σε χρονικό ορίζοντα τριών ετών θα λύσει το αποχετευτικό της περιοχής - δεν έχει τελειώσει, ο Δήμαρχος αντί να ξεσηκώσει σε αταλάντευτο αγώνα την τοπική κοινωνία, κάνει στη πράξη κυρίαρχη λογική τις εναλλακτικές λύσεις, θεωρώντας τελειωμένη υπόθεση τη σύνδεση με Ψυτάλλεια. Παίρνει πρωτοβουλίες, κάνει συναντήσεις σε Υπουργεία και κοντινούς Δήμους, εκφέρει δημόσιο λόγο για πιθανή σύνδεση πχ στο ΚΕΛ Παιανίας, χωρίς μάλιστα να έχει έγγραφες δεσμεύσεις ότι, πράγματι είναι ανέφικτη η σύνδεση με Ψυτάλλεια ή ότι η Πολιτεία και οι Δήμοι της περιοχής συμφωνούν για εναλλακτικές λύσεις.

Θεωρεί σαν οριστικό δεδομένο τα σχόλια κάποιων γραφειοκρατών της ΕΥΔΑΠ - που έχουν πείσει και πολιτειακούς παράγοντες ότι, είμαστε σε μεγάλη απόσταση από τη Ψυτάλλεια και είναι ανέφικτη η σύνδεση.

Ας μας αποδείξουν λοιπόν γιατί, μπορεί η Παλλήνη να παροχετεύεται στη Ψυτάλλεια και εμείς δεν μπορούμε. Το τελευταίο αντλιοστάσιο της Παλλήνης είναι στη Μοναξιά, δηλαδή στα σύνορα του Δήμου Ρ-Π και Παλλήνης! Είναι δυνατόν να θεωρούν μεγάλη την απόσταση του Δήμου μας από τη Ψυτάλλεια και κοντά τη Παλλήνη??? Ποιόν κοροϊδεύουν άραγε, γιατί δεν απαντούν γραπτά τόσο καιρό !

Πρόσφατα επίσης ακούσαμε το Δήμαρχο να απαξιώνει (!) δημόσια το ρόλο της Διαπαραταξιακής επιτροπής. Να την υποβιβάζει, από θεσμό ενότητας και οργάνωσης της δράσης για  ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΚΕΛ στο ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ, ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ - επιτροπή που ψηφίστηκε για αυτό το λόγο από το Δημοτικό Συμβούλιο -  σε μια ομάδα χωρίς ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης. Γιατί αναιρεί άραγε την ψήφο των Δημοτικών Συμβούλων !

Η Συντονιστική Επιτροπή διαφωνεί ριζικά με την αλλαγή πορείας που επιχειρεί ο Δήμαρχος και επισημαίνει με το πιο έντονο τρόπο ότι, πρέπει  να μείνει σταθερός στο συμφωνημένο πλαίσιο δράσης. Μόνο έτσι θα διασφαλισθεί η ενότητα δράσης, αν όλοι υπηρετούμε το κοινό στόχο. Διαφορετικά η Διαπαραταξιακή δεν έχει νόημα ύπαρξης,  πόσο μάλλον αν επιχειρείται να μετατραπεί σε μέσο συγκάλυψης αλλαγής πορείας. Η αλλαγή πορείας που ξεκίνησε, πρέπει άμεσα να τερματιστεί.

Η ενότητα και η αποφασιστικότητα στο κοινό στόχο, πρέπει τώρα να δυναμώσει . Το ίδιο και ο αγώνας  που συνεχίζεται μέχρι τη τελική δικαίωση και πρέπει να κλιμακωθεί και να κορυφωθεί .

Επιμένουμε στις θέσεις μας. Αν η κεντρική εξουσία, η ΕΥΔΑΠ κλπ έχουν άλλη άποψη, απαιτούμε τεκμηριωμένες απαντήσεις. Να δώσουν τα στοιχεία στις τοπικές κοινωνίες γιατί, δεν πρέπει να συνδεθούμε με την Ψυτάλλεια.

Οι δημόσιες αυτές τοποθετήσεις θα κριθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες, κυρίως όμως από τους κατοίκους και τους εκπροσώπους τους.

Εφόσον αποδειχθεί τεκμηριωμένα ότι, η Ψυτάλλεια δεν αποτελεί εφικτή και συμφέρουσα λύση και με δεδομένο ότι οι κάτοικοι δεν δέχονται ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, να μας προτείνει η Κεντρική εξουσία τη λύση γιατί, αυτή έχει τους ειδικούς επιστήμονες, τους μηχανισμούς, τις υποδομές και τη νομική και άλλη γνώση και να αναλάβει και τις ευθύνες της.

Κάθε άλλη αντίδραση μας, να προτείνουμε εμείς πχ παροχέτευση στο ΚΕΛ Παιανίας  πρέπει να γίνει κατανοητό ότι, αποτελεί παγίδα και μας εγκλωβίζει σε αδιέξοδα και παλινωδίες, για να μας επιβάλλουν να αποδεχθούμε τη μόνη «υπεύθυνη …..» λύση, δηλαδή ΚΕΛ στο ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ.

Για τη Παιανία θα μας πουν ότι, αποτελεί ήδη ώριμο έργο για χρηματοδότηση και η ένταξη και άλλων Δήμων θα καθυστερήσει για χρόνια τη επίλυση του αποχετευτικού της περιοχής.

Για τη λύση στο Αεροδρόμιο προς Κορωπί ότι, αντιδρούν οι κάτοικοι στα Σπάτα και ….. ότι  διώχνουμε το ΚΕΛ από τα πόδια μας για να το βάλουμε στα δικά τους, ότι ….. η νέα χωροθέτηση απαιτεί χρόνια.

Για το Μαραθώνα ……  πατάμε σε πολλές βάρκες και πρέπει να σοβαρευτούμε.

Ένα άλλο εκβιαστικό μέσο που χρησιμοποιούν για να κάμψουν τους αγώνες των κατοίκων είναι ότι, τους απειλούν με πρόστιμα γιατί, τους θεωρούν ενόχους που δεν έχει λυθεί τόσα χρόνια το αποχετευτικό !!. Δεν ντρέπονται που έχουν εγκαταλείψει τόσα χρόνια τις περιοχές μας ! Μας απειλούν και με πρόστιμα !!!

Μα από το 2003 σας λένε οι κάτοικοι αλλάξτε σχέδια, ΟΧΙ ΚΕΛ στο ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ. Σας το λέει και το ΣτΕ με αποφάσεις του για το μεγάλο ρέμα. Γιατί αδιαφορήσατε ! Τούς υποδείξαμε λύση υπεύθυνη βάσει των δικών τους στοιχείων, που οι ίδιοι δημοσίευσαν, τη σύνδεση με τη Ψυτάλλεια. Αντίθετα,

η Πολιτεία  πιο σχέδιο είχε ? Μήπως το φαραωνικό ΚΕΛ των 11 Δήμων στο Πλατύ Χωράφι ? Αυτό ήταν το  υπεύθυνο σχέδιο τους ! Αυτό που προέβλεπε στήλες σε στυλ Σκαραμαγκά για το βιοαέριο ! Μα αυτά τα σχέδια κατέρρευσαν το 2011 – αλλιώς, θα είχαν καταδικαστεί οριστικά οι περιοχές μας.

Και είναι υπεύθυνοι όλοι αυτοί, που προτείνουν ενεργοβόρες - κοστοβόρες μεμβράνες,  εκβολή των λυμάτων - σε περιπτώσεις αστοχίας - στη κολυμβητική θάλασσα? Που δεν «τους καίγεται καρφί» που δίπλα υπάρχουν οικισμοί, οικογένειες, άνθρωποι? Που θα σκεπάσουν τα λύματα τους παλαιοντολογικούς θησαυρούς? Που το μεγάλο ρέμα έγινε «θηρίο ανήμερο» με τις έντονες βροχοπτώσεις και όλοι κατανοήσαμε καλύτερα τι τραγωδίες μπορούν να προκληθούν. Συνεπώς χρειάζεται να δοθεί ριζική - συνολική λύση και όχι μερική λύση και τόσα άλλα !!!

Άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει να ενημερώσει τους κατοίκους για τις εξελίξεις, για τις τρικλοποδιές και τα εμπόδια που μας θέτουν, για τους «εκβιασμούς» πχ για να είστε υπεύθυνοι εντός πέντε ημερών φέρτε μας μελέτη !!!   Ο Σαρωνικός και η Παλλήνη που δεν τους έδωσαν μελέτη, ήταν πιο υπεύθυνοι και για αυτό τους σύνδεσαν με τη Ψυτάλλεια !!

Οι μορφές αγώνα πρέπει να κλιμακωθούν, για να τις καταλάβουν αυτοί που αποφασίζουν


Οι κάτοικοι απαιτούν και το εννοούν


Δράσεις
  1. Κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους, τους συλλόγους και τα σωματεία για ενημέρωση, συζήτηση και κοινές αποφάσεις.
  2. Ενημέρωση – κινητοποίηση Τοπικών Κομματικών Οργανώσεων,
  3. Ενημέρωση – κινητοποίηση βουλευτών, επερωτήσεις στη βουλή
  4. Συναυλία ενημέρωσης – κινητοποίησης των κατοίκων ίσως και στο Πλατύ Χωράφι
  5. Επιστολές – Δελτία τύπου στα ΜΜΕ, Συνεντεύξεις
  6. Πανό, αφίσες, μοίρασμα ανακοινώσεων σε σχολεία, εκκλησίες, τόπους δουλειάς, super markets κλπ
  7. ……………………





Όλοι μαζί  να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην ποιότητα  ζωής, να υπερασπίσουμε την δημόσια υγεία, το περιβάλλον και τα σπίτια μας.



ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΛΕΤΟΥΝ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ, ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ
                                                                                                                                              
                                                                                                                                                                                                         22-03-2013

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΕΠΕΤΥΧΕ.
    Χρειαζονται περιπου 10 ημερες για να παρουν ειδηση τι συμβαινει.......
    Σεισμος γινεται στην Ραφηνα,διπλα ....μακαριοτης.....
    Κανει ενημερωση ο Δημαρχος Ραφηνας και γινεται ο χαμος στο ΔΣ απο δημοτες,γινονται συναντησεις με ξενους εκπροσωπους της ΕΕ,ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ στην περιφερεια,συζητανε για Μαρκοπουλο Κορωπι ΚΑΙ Η ΣΠΑΤΑΡΤΕΜΙΔΑ ασχολειται με το αν ο Αριστογειτονας ειναι ρατσιστης.....ΕΕΕΕΕ αυτο λεγεται ΕΤΟΙΜΟΤΗΣ......
    Ο δε τοπικος ανεξαρτητος αντικατεστησε τα περι παραλιας Λουτσας με την κατρακυλα.....ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ....ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ Α ΕΚΔΟΣΗΣ .....

    Τιποτα δεν ειναι τυχαιο οτι σου αναλογει παιρνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσεις που αναρωτιεστε γιατι γραφω και ασχολεισθε με το ψυχογραφημα του ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ,για να μην κουραζεσθε αδικα,σας λεω ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ.Ευτυχως υπαρχουν ακομα αρκετοι με διαυγεια σε αυτο τον τοπο .
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΙΔΕΕΣ
    ΟΙ ΜΕΣΑΙΟΙ ΜΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (εκει τοποθετω τον εαυτο μου)
    ΟΙ ...ΜΙΚΡΟΙ ....ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
    Αφηνετε τα γεγονοτα ,να περνουν ετσι αστοχαστα ΚΑΙ ΕΝΤΡΥΦΕΙΤΕ ,στον Αριστογειτονα.
    Δεν αξιζω τοσο κοπο, πιστεψτε με,ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΣΤΕ ΕΤΣΙ,κανενας δεν μπορει να υποκαταστησει την ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ.
    Δραστε σαν συνολο,σαν ομαδα ,σαν πολιτες και οχι σαν κουτσομποληδες του χωριου.
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΟΧΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΟΝΕΣ που προβληματικοι μπορει να ειναι αλλα ΚΟΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.Το οτι ασχολεισθε μαζι του και μονον αυτο ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ οτι καπου ,κατι λιγο ισως, ΠΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ,και αυτο για μενα ειναι παρηγορο.Ο πονος ειναι προειδοποιηση του οργανισμου για την αρρωστεια,και ειναι ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟΣ Αυτο τον ρολο επελεξα, του πονου που ξυπναει ,και αν αυτο λειτουργει ...ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ,Η ΑΓΝΟΙΑ,Ο ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ,ΤΟ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ,ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ,ΤΟ ΚΑΙ ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΣΕΝΑ...ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΠΑΛΙ ΕΤΟΥΤΟΣ και ολα αυτα που μας οδηγησαν εκει που μας οδηγησαν.
    Εμενα με νοιαζει ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ,τα προσωπικα δεν με νοιαζουν μια.Οθεν μην αναλωνεστε αδικα....ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΗ ΟΥΤΕ ΨΗΦΟ .

    ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΔΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας