ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ                                                                ΑΡΤΕΜΙΔΑ   20/04/2013   
<<ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ>>
Υπαπαντής 23 – Άρτεμις – ΤΚ  19016                                                            
Τηλ   :         6984139389 
                     6972872148 (Κ. ΠΙΤΣΙΓΑΥΔΑΚΗ)
 Τηλ - Fax  :   22940 81577                                                            
e-mail :   charalampidou@lavabit.com.                                               
Αριθ. πρωτ.    154/20-04-2013                                                                                                                    

                                                                ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

     Οι  δωδεκάχρονοι αγώνες των πολιτών της Αρτέμιδος ενάντια στις παρανομίες  του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών,  εκτός από τις κινητοποιήσεις, τις διαμαρτυρίες σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες , τις παρουσιάσεις σε ημερίδες και συνέδρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  εστιάστηκαν πρόσφατα στο νομικό αγώνα με την αγωγή που κατατέθηκε στην Ελληνική Δικαιοσύνη από τις 20-10-2010.
     Την 7/3/2013 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών είχε ορισθεί να εκδικαστεί η αγωγή 134 συμπολιτών μας , κατοίκων του Δήμου Αρτέμιδος, υποστηριζόμενοι από το πληρεξούσιο δικηγόρο  και συμπολίτη μας Αναστάσιο Φράγκου.

     Ένα από τα βασικά αιτήματα είναι : να παραλείψει στο μέλλον το Αεροδρόμιο να προσβάλλει την προσωπικότητα μας με την προκαλούμενη από τις πτήσεις των αεροσκαφών  εις βάρος της υγείας μας ηχορύπανση. Δεύτερον να καταβάλει το Αεροδρόμιο στους προσφεύγοντες συνολικά το ποσό των 2.412.000 Ευρώ , ποσόν το οποίο θα αποδοθεί  αποκλειστικά για τη θωράκιση της πόλης και ειδικά των σχολείων από την ηχορύπανση.
     Η υπόθεση μετά από αίτηση των πληρεξουσίων Δικηγόρων του Αεροδρομίου ανεβλήθη για την 11-2-2016 λόγω της προσεπίκλησης από το Αεροδρόμιο του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και δικτύων , όπου υπάγεται η Υ.Π.Α, με σκοπό να παρέμβει στη δίκη και να αναλάβει τις όποιες συνέπειες προκύψουν από την απόφαση του δικαστηρίου σε περίπτωση που η αγωγή γίνει δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, γεγονός που αποτελεί πάγια τακτική του Αεροδρομίου το οποίο συστηματικά αποποιείται τις ευθύνες του και εκμεταλλεύεται τους όρους της αποικιοκρατικής σύμβασης που καθιστούν το Ελληνικό κράτος δέσμιο στις κερδοσκοπικές ορέξεις της ΗΟCTIEFF.
     Ο 12 ετής απαράδεκτος τρόπος λειτουργίας του Αεροδρομίου, που αγνοεί συστηματικά τις εκκλήσεις των θιγόμενων πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, επιβεβαιώθηκε τραγικά από τις μετρήσεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών που καταγράφουν υψηλά ποσοστά  ατμοσφαιρικής ρύπανσης .
     Οι ίδιοι κίνδυνοι, ανησυχούν τους κατοίκους για τον υδροφόρο ορίζοντα και την κολυμβητική θάλασσα της περιοχής μια και μέχρι σήμερα το Αεροδρόμιο αντί να χρησιμοποιεί όσα  η σύγχρονη τεχνολογία διαθέτει για την προστασία από την λειτουργία μεγάλων ρυπογόνων δραστηριοτήτων , στο μόνο που έχει αναλωθεί με πάθος και επιτυχία είναι η προσφορά μικροπαροχών για την εξαγορά συνειδήσεων.  Ακόμα και όταν η Ευρωπαϊκή νομοθεσία επέβαλλε την εκπόνηση μελετών με στόχο την προστασία των πολιτών από την ηχορύπανση,  η διοίκηση του Αεροδρομίου έσπευσε η ίδια να πληρώσει μελετητικά κέντρα, προκειμένου να εξασφαλίσει  την απρόσκοπτη κερδοσκοπική λειτουργία του.
     Οι πολίτες  ενάντια σε  όλα τα εμπόδια που προσπαθεί μέχρι σήμερα να ορθώσει  απέναντί τους η διοίκηση του Αερολιμένα με σκοπό να αποφύγει τις ευθύνες της απέναντι στο περιβάλλον και στο μέλλον της περιοχής, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις αντίστοιχες ομάδες αγωνιστών πολιτών,  ενημερώνονται και παραμένουν στις επάλξεις μέχρις ότου δικαιωθούν οι αγώνες τους.


                                                              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ
                                                        « ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ  ΑΡΜΟΝΙΑ »

13 σχόλια:

  1. Εχετε μεγαλη πλακα

    Χεχε

    Κ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις 11-2-2016 θα πάρετε το μ.........ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάνε να οικονομήσουν από 18.000 ευρώ έκαστος/η, μεταξύ αυτών και ο κ. ... Αποστολάκης !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις 11 2 16 θα παρουν αλλες δυο αναβολεςκαι παμε για το 2020.Τοτε θα το εχουν παρει οι Κινεζοι ,οποτε.....θα αυξηθει η κινηση του Αεροδρομιου με πολλα φορτηγα.....και θεος βοηθος.Αν εκαναν 10 χρονια να προσφυγουν και δεκα να εκδικαστει......ΚΑΙ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΜΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ,ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΕ, το 2020 ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ...ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ,και μενουν ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.Εφετειο και Αρειο παγος.Δεν τους συμβουλευει δικηγορος?Υπαρχει και το Ευρωπαικο δικαστηριο που ειναι πιο συντομο απο το μονομελες πρωτοδικειο, ΤΗΝ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.Τα θεματα πρεριβαλλοντος οπως πχ Το Ρεμα Ραφηνας πανε στο ΣΤΕ. Ε ΤΜΗΜΑ.Το ολον ειναι Τραγκεια κοροιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενω εσυ αγαπητε γειτονα εχεις κανει τοσες κινητοποιησεις και προσφυγες που σε τρεμει το συμπαν!και ο αγαπητος Κ.Π γελαει σαρδονεια γιατι λησμονησε οτι εως προσφατα προτεινε ως λυση τους δικαστικους αγωνες...τι να πει κανεις που να μην το εχει πει ο θυμοσοφος λαος:"γελα ο μωρος καν τι μη γελοιον η".....να μη ξαναγραψω "περαστικα"

      Διαγραφή
    2. αλλο αγαπητε 4.11 οι
      δικαστικοι αγωνες και αλλο οι
      μπαρουφες της Αρμονιας , απλα για να κοροιδευουμε
      το κοσμο...

      χεχε

      Κ.Π.

      Διαγραφή
    3. ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.Η Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Ε ΤΜΗΜΑ,ΤΟΥ ΣΤΕ,που κοστιζει δυο χιλιαρικα,το εχω πληρωσει και αυτο ,και θελει περιπου δυο χρονια,Η, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.Το τελευταιο ειναι προσφατος θεσμος και δεν εχει ρονταρισθει ακομα.Παντως κατι κανει και αυτο το εχω δοκιμασει.Αναρωτιεμαι ποιος τσακωνεται με ποιον.ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΕΡΙ ΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ,εγω απλως διασκεδαζω με δαυτον( Η).Αν σας πειραζει και δεν διασκεδαζετε και εσεις ...να το κοψω.ουδεν ευκολοτερον.Εχει τοσα και τοσα θεματα για κλαυσιγελο ,αυτο το δημαρχιακο συμπουρμπουλο ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΧΩΣ ΣΟΒΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

      Διαγραφή
  5. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ξερεις τις προσφυγες μου ,πως ξερεις αν και ποτε εκανα κινητοποιησεις.Επειδη δεν με εγραψε ο Τραγκας ?Ε ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟΝ ΤΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΚΗΔΕΣ.Και δρω αλιως, οπως δεν εισαι σε θεση ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΚΑΝ.Το γιατι μου επιτιθεστε...ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΟ.ΑΛΕΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΘΕ συστηματικα με παραινεσεις και χαζες ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ για μενα, ποιος ειμαι τι κανω, ειμαι αντρας μισογυνης, ειμαι η γαζια ,ειμαι ο φουφωτος??ΜΕ ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΧ ΕΝΑΝ ΤΥΧΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ...που ουτε καν ενα ψευδωνυμο δεν βαζει......και επαναλαμβανει παπαγαλιστι δικα μου γραπτα εεεεεε ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ για να ξανα ασχοληθω μαζι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θελει ο παραφρων να κρυφτει κι η χαρα δεν τον αφηνει!ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ!

      Διαγραφή
    2. Σταματηστε επιτελους

      να τσακωνεστε για ανοησιες ...
      Ο εχθρος ειναι ενας και ειναι το Αεροδρομιο
      και αυτοι που το αβανταρουν...

      Ελατε να δουμε συνδημοτες απλα τι θα κανουμε...

      Κ.Π.

      Διαγραφή
  6. Και παλι ενασχοληση .....μονομανιακου τυπου.ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕ ΤΟ CONCEPT.Επι προσωπικου ειναι το ζητημα.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ...ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΝ, ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΝ .

    ΦΕΞΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΣΤΡΙΣΑ ,ΜΗΝ ΦΑΣ ΕΧΕΙ ΓΛΑΡΟ,ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ,ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ,ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΟΣΟΦΙΚΑ.
    Ομως θα σας πω και ενα αρχαιο.
    Εκ στοματος κορακου ΚΡΑ ΚΡΑ εξελευσεται.
    Τι ωραια φωνη εχεις κορακα μου ....(αισωπειος μυθος),ξερετε την συνεχεια μπλογκιτες?Αν την ξερετε συνεχιστε ...θα πεσει το ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανουν αγωγη αυτοι που εχουν αυθαιρετα χωρις μονωση. το αεροδρόμιο αρχισε να κατασκευαζεται το 1981. μηπως μας πουνε τωρα οτι υπηρχαν απο τοτε σπιτια? εχουν αδεια ή πηραν τα οικοπεδα οσο-οσο σαν εκτος σχεδιου και τωρα θελουνε να κανουν αρπακτη τα λαμογια με τις πιτσι-θειες και την χαζο μπαρμπι που παει για ψηφαλακια?? σας πηραμε ειδηση ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΕΣ Μ@Λ@ΚΙΕΣ... Η ΛΟΥΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1987 ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ 1997. Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΕΓΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΕΤΑ.

      Διαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας