ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ¨ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

             ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ¨ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ¨               
             ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ¨ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ¨ στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, στον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ και στον ΕΛΕΓΚΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ το Δ.Σ. του ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ με την υπ’ αρ. 77/2013 απόφασή του.



Σωρεία παραλείψεων και παρατυπιών, στην όλη διαδικασία πολεοδόμησης των επιχειρηματικών πάρκων «Γυαλού-Αγ. Δημήτριος –Πύργος» και «Πέτρα Γυαλού –Βούλια – Προκαλήσι» διαπίστωσε η αρμόδια επιτροπή «διερεύνησης» που συστάθηκε με την υπ’ αρ. 184/2012 απόφαση του Δ.Σ.
Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής, το οποίο συζητήθηκε εκτεταμένα στο Δ.Σ. της 21ης Μαρτίου 2013, έχει επέλθει σημαντική οικονομική ζημιά στον Δήμο από τον τρόπο που συντάχθηκαν και κυρώθηκαν οι πράξεις εφαρμογής σε συνδυασμό με τον καθορισμό τιμής μονάδος για τις αποζημιώσεις και τις μετατροπές. Το Δημοτικό Συμβούλιο, καταλήγει συμπερασματικά το ¨πόρισμα¨ της επιτροπής, είναι το αρμόδιο όργανο το οποίο καλείται να αποφασίσει περαιτέρω, αφενός, για τη διαδικασία και τις ενέργειες (τεχνικές ή νομικές) που πρέπει να γίνουν, προκειμένου είτε να μειωθεί η ζημιά είτε και να απαλειφθεί και αφετέρου, να αποφασίσει εάν και εφόσον υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για συγκεκριμένες ευθύνες, με ποια διαδικασία αυτές θα αποδοθούν.
Σε ανάλογες διαπιστώσεις κατέληξε και το ¨πόρισμα¨ της μειοψηφίας το οποίο ανακοινώθηκε στην ίδια συνεδρίαση της 21ης Μαρτίου του 2013.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδος, στην προαναφερόμενη 8η Τακτική Συνεδρίασή του, αφού έλαβε υπ’ όψη του την εισήγηση -  ¨πόρισμα¨ της πλειοψηφίας, το ¨πόρισμα¨ της μειοψηφίας και όσα έγγραφα αφορούν την υπόθεση, μετά από συζήτηση ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ με την υπ. αρ. 77/2013 απόφασή του:
-              Να διορθωθούν οι πίνακες των πράξεων εφαρμογής όσον αφορά την εισφορά σε χρήμα έτσι ώστε αυτή να υπολογίζεται στο εμβαδόν της τελικής ιδιοκτησίας, όπως αυτή προκύπτει από την πράξη, χωρίς να αφαιρείται η μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα.
-              Να ανατεθεί σε έμπειρο δικηγορικό γραφείο να γνωμοδοτήσει για τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να επαναπροσδιοριστούν οι τιμές για τα επικείμενα και τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα.
-              Επίσης να γνωμοδοτήσει αν υπάρχει δυνατότητα μερικής ανασύνταξης των πράξεων εφαρμογής έτσι ώστε να μη γίνουν μετατροπές εισφοράς γης σε χρήμα όταν η εισφορά σε γη είναι πολεοδομικά αξιοποιήσιμη.
-              Η παρούσα απόφαση να αποσταλεί σε Εισαγγελέα, Οικονομικό Εισαγγελέα, και Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης. 

8 σχόλια:

  1. ΤΟ ΟΤΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΕΙΝΑΙ κατ αρχην θετικο.
    Ομως, διαβασα την συνεντευξη του Αντι ,και ομολογω οτι μου αφησε πολλα ερωτηματα.
    Επισης πολλα ερωτηματα μου δημιουργησαν τα copy paste σχολια.Οταν γραφεις σε διαφορετικα μπλογκ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ,επαγγελματικη δουλεια μου μυριζει.
    1 ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΑΖΟΝΤΑ και συνεντευξιαζομενο ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
    2 Εχουμε την απωλεσθεισα σελιδα 23
    3 Εχουμε τα copy paste σχολια
    4 Εχουμε εσωτερικες κοντρες(χωριστα πορισματα)
    5 Εχουμε ,ΠΡΩΗΝ, ΝΥΝ ΚΑΙ ...ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ.....
    6 Εχουμε ,δυστυχως,στην συνεντευξη,ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ.

    Συνδεστε ολα αυτα ,και δεστε το γλυκο..... με μπολικη ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ.Μετα φυσηξτε να φυγει η περισσεια και εχετε την ΚΑΘΑΡΗ ΕΙΚΟΝΑ που αρχιζει να εμφανιζεται και δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΛΗ.Ειναι συνθετη με αντικρουομενα συμφεροντα ,ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ,μεγαλους παικτες ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ....ΒΟΗΘΟΣ.ΟΛΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙΑΥΤΟ ...ΠΡΟΣΟΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΝΙΠΟΥΛΑΡΙΣΜΑ ....λεγεται ...λαικα της κοινης γνωμης,με αφορμη πραγματικα ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ - Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
    Ενώ μας λένε ότι βρήκαν σκάνδαλα στην υπόθεση των "Μυκηναϊκών τάφων" και "Επιχειρηματικών Πάρκων" και συνέταξαν λέει Πορίσματα που τα έστειλαν (λέει) για έλεγχο στον Εισαγγελέα, σπεύδουν να αποφασίσουν ρυθμίσεις με "εξώδικους συμβιβασμούς" !!!!!!!
    Δείτε το 2ο και το 4ο θέμα της συνεδρίασης της ΕΚΠΟΙΖΩ τη Δευτέρα 15.4.2013:
    [2ο θέμα: «Εξώδικος συμβιβασμός για συμψηφισμό εισφορών σε χρήμα με την καταβολή αποζημιώσεων από πράξη εφαρμογής στην Π.Ε. 1-4, Περιοχή Μυκ. Τάφοι- Γήπεδο»
    4ο θέμα: «Εξώδικος συμβιβασμός για συμψηφισμό εισφορών σε χρήμα με την καταβολή αποζημιώσεων από πράξη εφαρμογής στο Επιχειρηματικό Πάρκο “Γυαλού- Βούλια- Προκαλήσι & Γυαλού- Αγ. Δημήτριος- Πύργος”»]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε ή κυρία 1:00 πμ εκ των πραγμάτων και όσων φαίνεται συμβαίνουν, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και τη Δικαιοσύνη θα πρέπει να ελέγξουν και τα δυο υποτιθέμενα Πορίσματα (πλειοψηφίας και μειοψηφίας) του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος, για την υπόθεση των "Επιχειρηματικών Πάρκων", ώστε να βρεθούν οποιεσδήποτε παρατυπίες ή σκοπιμότητες που συνδέονται με αυτά και τους συντάκτες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατι ακολουθουν την πεπατημενη στα θεματα 2 και 4?Αν εκρεμουν τοσο μεγαλες αμφισβητησεις ορθοτητας των αποφασεων,ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ?Δεν γνωριζει η δεξια τι ποιει η αριστερα τους η ξερουν το αποτελεσμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα γεγονότα αυτά είναι γνωστά στα Σπάτα εδώ και χρόνια. Έχουν γίνει και αντικείμενα ψηφοθηρίας από διάφορους. Το φοβερό είναι ότι αυτοί που ήταν και παλαιότερα και τα στήριξαν με την συμμετοχή τους ή την ανοχή τους είναι αυτοί που τα ανακάλυψαν σήμερα και τα καταδικάζουν. Και ενώ το θέμα υποτίθεται πάει στη δικαιοσύνη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ξεκινάει συμβιβασμούς και οι συμψηφισμούς. Οι ιδιοκτήτες στα Σπάτα που ωφελούνται είναι εκατοντάδες όπως και οι ψήφοι χιλιάδες. Τώρα που ενώθηκαν τα Σπάτα με την Αρτέμιδα οι Σπαταναίοι που δεν ωφελούμαστε θα πληρώσουμε τα χρέη του πρώην Δήμου Σπάτων μαζί με του Λουτσιώτες ως ένας Δήμος και έπρεπε το χάπι να χρυσωθεί! “Κοιτάξτε εμείς το αναδείξαμε και θα πάει εισαγγελέα”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το χαπι δεν το ΧΡΥΣΩΝΕΙ ο εισαγγελεας.Ο χρυσος (τα λεφτα)ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ,παιζουν ρολο ,καθοτι ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ,ΣΤΗΝ ΣΠΑΤΑΡΤΕΜΙΔΑ.....ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ. ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ.
    Ο ΜΟ ΦΩ ΝΑ ,τετοια συμπνεια συμπολιτευσης αντιπολιτευσης , ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟΝ.Το ελεγα μηνες πριν....ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΝ.Εντυπωσιακες στροφες στο θεμα ΚΕΛ,ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ,ειναι σιγουρο οτι ειμαστε στην Ελλαδα,που ολοι ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΡΤΕΜΙΔΟΣ? ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας