ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Παιανία - Σπάτα στριμώχνουν το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Παιανία - Σπάτα στριμώχνουν το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ο Δήμος Παιανίας εξελίσσεται στο μεγαλύτερο βραχνά του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Από το 2001 έως το 2012 αιτείται 47,6 εκατ. ευρώ για αντισταθμιστικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, δυναμιτίζοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης για περαιτέρω αποκρατικοποίηση του αερολιμένα.

Η διένεξη των δυο πλευρών χρονολογείται από το 2009, οπότε ο Δήμος Παιανίας επέβαλε και βεβαίωσε σε βάρος του αεροδρομίου ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού 38 εκατ. για τα έτη 2004-'09 και 9,6 εκατ. για τα έτη 2010-'12.
Ομοίως, ο Δήμος Σπάτων προχώρησε στην επιβολή ανάλογων τελών όχι μόνο προς την εταιρεία του αεροδρομίου, αλλά και απευθείας σε επιχειρήσεις που μισθώνουν εγκαταστάσεις και λειτουργούν εντός του χώρου του αεροδρομίου, αξιώνοντας 2,16 εκατ. ευρώ για το έτος 2007.
Από την πλευρά του, το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» δεν αναγνωρίζει τις ανωτέρω οφειλές, υποστηρίζοντας ότι η παροχή και συντήρηση κοινόχρηστου φωτισμού παρέχονται σε όλη την έκταση του αεροδρομίου από την ίδια την εταιρεία που διαχειρίζεται το «Ελ. Βενιζέλος», όπως προβλέπεται στη Σύμβαση Ανάπτυξης Αεροδρομίου, αλλά και στο Ν. 2338/1995, οπότε δεν υπάρχει καμία σχέση ανταποδοτικότητας.
Ουσιαστικά, το «Ελ. Βενιζέλος» υποστηρίζει ότι «το αεροδρόμιο αποτελεί ιδιαίτερη χωροταξική κοινότητα», κάτι το οποίο απορρίπτουν οι όμοροι δήμοι, οι οποίοι επισημαίνουν ότι «δεν γίνεται να πληρώνουν δημοτικά τέλη οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες, και η εταιρεία του αεροδρομίου, με το έτσι θέλω, να μην πληρώνει».
Η εταιρεία του αεροδρομίου, εν όψει και της τελικής εκδίκασης των υποθέσεων αυτών -πιθανότατα στο Συμβούλιο της Επικρατείας-, έχει υποχρεωθεί να καταβάλει -και κατέβαλε προσωρινά- ποσά που ανέρχονται συνολικά σε 7,87 εκατ. ευρώ, ενώ έχει δικαιωθεί από το Διοικητικό Εφετείο για την αξίωση της περιόδου 2004-'09.
Πάντως, πέρα από τα 7,87 εκατ., το αεροδρόμιο έχει καταβάλει στους Δήμους Σπάτων, Παιανίας, Μαρκόπουλου και Αρτέμιδος δημοτικούς φόρους συνολικού ύψους 29,3 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2001-'12.

2 σχόλια:

  1. Το περίεργο είναι ότι ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ-ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΎΞΕΙΙΣ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΑΔΟΥΣ ΚΑΙ 50 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΙΠΤΑΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τι λετε τωρα ?Τα προσωπικα δεδομενα του ......ΧΟΤΦΙΧ να δωσει?Ετσι δεν απηντησε σε εκλεγμενους συμβουλους που ζητησαν ΠΟΙΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ? Ο ΔΗΜΟΣ προστατευει τα προσωπικα δεδομενα ,δηλαδη ,αυτους που του χρωστανε.Προστατευει τα νυχτερινα κεντρα της παραλιας ,την παρανομη αμμοληψια (Πανε οι αμμολοφοι)προστατευει τα αδεσποτα σκουπιδια,ΤΟΝ ΜΑΚ ΤΑΔΕ,και γενικως οποιον ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ .Τους προστατευει απο τον ΟΠΑΣ.Που βρισκετε το ΠΕΡΙΕΡΓΟ?Τωρα θα προστατευσει τους Καναδους ,τους Κινεζους ,τους Αμερικανους(ΚΕΛ),ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΡΘΕΙ.Αυτο διοτι η προστασια ειναι ΕΘΙΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ,τα τελευταια 30 χρονια στην ΣΠΑΤΑΡΤΕΜΙΣΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ.τΟ ΕΘΙΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ,ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΕΔΩ ,ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.Γιαυτο πληρωναν την δικηγορο,για να βρει το ΕΘΙΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ κοινως .....πως το εκαναν οι προηγουμενοι?Ετσι και εμεις.Τι θα πουμε?ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΙΔΕΣ.
    Μην μου πειτε, οτι τωρα πια εχετε αποριες,σας τις ελυσα ολες,η οπως λεμε λαικα...ομοιος τον ομοιο και η κοπρια ...στα λαχανα...(τους δημοτες?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας