ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Στη Βουλή η ακύρωση Καλογερόπουλου

Στη Βουλή συζητείται, το πρωί της Πέμπτης η απίστευτη πρακτική που ακολουθεί η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» η οποία δεν καταβάλει δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού στους δήμους Σπάτων-Αρτέμιδας, Παιανίας, Μαρκόπουλου Μεσογαίας, Ραφήνας-Πικερμίου και Κορωπίου.
Το σοβαρότατο θέμα φέρνει στην Βουλή με επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
Εξίσου όμως σημαντικό είναι το... πάτημα που βρίσκει η εταιρεία του αεροδρομίου αφού από το 2008 καθυστερεί η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που οφείλει να ρυθμίσει την επιβολή και είσπραξη δημοτικών τελών από την εταιρεία του Αεροδρομίου, υπέρ των δήμων της περιοχής!
Με άλλα λόγια δηλαδή υπάρχει μια ανοχή από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν από τότε (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, τρικομματικής) απέναντι στην εταιρεία εκμετάλλευσης του «Ελ. Βενιζέλος» και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και βέβαια των πολιτών των δήμων προς τους οποίους το αεροδρόμιο υποχρεούται να καταβάλει τα τέλη!
Ο κ. Παπαδημούλης χρησιμοποιεί τη φράση «σκανδαλώδης ζημία του Δημοσίου, επί σειρά ετών» και ζητά απαντήσεις από τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης.
Ερωτά επίσης τι ενέργειες έχουν γίνει από την υπογραφή της σύμβασης του Αεροδρομίου το 1995 για την είσπραξη των τελών και τι έχουν αποδώσει. Εάν δεν έχουν εισπραχθεί τέλη, ερωτά ποιοι είναι οι υπεύθυνοι.
Η ακύρωση Καλογερόπουλου
Ως πρόσθετο στοιχείο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δ. Καλογερόπουλος, στις 29/3/2013, με την υπ' αριθ. 16842/14350 απόφασή του, έκανε δεκτή την προσφυγή της γερμανικής εταιρείας Hochtief που διαχειριζόταν ως τώρα τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, κατά της υπ' αριθ. 620/12 απόφασης του Δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδας, με την οποία επιβλήθηκαν αναδρομικά από το 2007 δημοτικά τέλη».
Και σύμφωνα πάντοτε κατά τον κ. Παπαδημούλη, τι επικαλέστηκε ο κ. Καλογερόπουλος για να δικαιολογήσει την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδας;
Το ρυθμιστικό κενό που υπάρχει με την ΚΥΑ που δεν υπογράφεται επί πέντε ολόκληρα χρόνια!
Αναμφισβήτητα οι απαντήσεις που θα δώσουν οι ερωτώμενοι υπουργοί θα έχουν ιδιαίτερη αξία για να κατανοήσουμε όλοι τι ακριβώς συμβαίνει με τη διοίκηση της εταιρείας του αεροδρομίου η οποία δίνει την εντύπωση - και όχι μόνο- ότι λειτουργεί ως κράτος εν κράτει!

http://www.notioanatolika.gr/index.php/thema/1302-i-apistefti-sympaignia-kratous-aerodromiou-se-varos-ton-dimon-ton-mesogeion

2 σχόλια:

  1. Η ΡΑΦΗΝΑ ΠΟΙΑ ΤΕΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΖΗΤΑΕΙ? ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΜ ΕΛΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ....ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΕΙ..ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.Οθεν μην ανησυχεις......για την παμπτωχη Ραφηνα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΗ ΟΥΤΕ ΜΚ ΤΑΔΕ ΟΥΤΕ ΟΜΠΡΕΛΛΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ και απαιτει και μικροτερα δημοτικα τελη,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΜΙΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ......ΠΤΩΧΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ .....ΚΑΙ ΚΕΛ ...ΟΧΙ.....στο πλατυ χωραφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας