ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

Ο αντιδήμαρχος της μίζας - www.zougla.grΡεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος


«Ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τις άδειες λειτουργίας. Προσέγγιζε τους ιδιοκτήτες καντινών και τους ζητούσε εκβιαστικά χρήματα. Όποιον δεν του έδινε τον απειλούσε ότι θα του στείλει τη δημοτική αστυνομία. Πριν από μερικές ημέρες ζήτησε από έναν πολύτεκνο 5.000 ευρώ.»Αυτά τα λόγια χρησιμοποιεί, μιλώντας στο zougla.gr, ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., αναφερόμενος στη σύλληψη του αντιδημάρχου Χαϊδαρίου Μάριου Λιακόπουλου, ο οποίος πλέον κατηγορείται για εκβίαση και δωροδοκία.

Έπειτα από επιτυχημένη επιχείρηση των «Αδιάφθορων» της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ο αντιδήμαρχος προσέγγιζε ιδιοκτήτες καντινών που δραστηριοποιούνται στο Χαϊδάρι και τους ζητούσε χρήματα είτε για χορήγηση άδειας είτε για ανανέωση της παλαιάς.

«Αυτοί που προσέγγιζε δεν είχαν άδειες λειτουργίας. Μετά από διαγωνισμό του Δήμου είχαν πάρει την έγκριση του χώρου, δεν είχαν όμως την άδεια. Τους ανάγκαζε να του δίνουν 1.000 ευρώ κάθε δύο μήνες» επισημαίνουν καλά ενημερωμένες πηγές.Η σύλληψη

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του κ. Λιακόπουλου ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες, όταν ένας από τους καταστηματάρχες δέχτηκε να συνεργαστεί με τους άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

«Υπήρχαν πληροφορίες εδώ και καιρό για τις ημέρες και τα έργα του. Την έρευνα ανέλαβε ένα δίκτυο της υπηρεσίας που είχε βγει στην περιοχή και μιλούσε με καταστηματάρχες. Από έναν πολίτη, ο οποίος έχει καντίνα, ζήτησε 1.000 ευρώ και του είπε ότι αν δεν του τα έδινε θα του έστελνε τη Δευτέρα την δημοτική αστυνομία για να τον σφραγίσει. Ο εν λόγω πολίτης έπαιξε τον κεντρικό ρόλο στην επιχείρηση. Tου έδωσε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και όταν του τα έδωσε έγινε η σύλληψη» εξηγούν αστυνομικές πηγές.

Πάνω του βρέθηκαν συνολικά 4.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ η προέλευση των υπολοίπων εξετάζεται.

Είχε εκβιάσει πολύτεκνο

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου δεν έκανε διακρίσεις και προσέγγιζε όλους τους καταστηματάρχες, ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης και οικονομικής επιφάνειας.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, πριν από μερικές ημέρες είχε εκβιάσει πολύτεκνο -με τέσσερα παιδιά- ο οποίος διατηρεί καντίνα επί της Ιεράς Οδού.

«Του ζήτησε 5.000 ευρώ προκειμένου να του ανανεώσει την άδεια, η οποία είχε λήξει από τον περασμένο Ιανουάριο. Τον κάλεσε στο γραφείο του και του ζήτησε τα χρήματα. Εκείνος τον έβρισε και αποχώρησε. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, του έστελνε κάθε μέρα τη δημοτική αστυνομία, ώστε να τον πείσει να υποκύψει στον εκβιασμό».

Από τη Ν.Δ. στο αυτόφωρο

Ευρύτερα γνωστό είναι όμως το όνομα του αντιδημάρχου, καθώς κατά το παρελθόν ο ίδιος διετέλεσε στέλεχος της ΟΝΝΕΔ.

Με μακρά πολιτική πορεία στη γαλάζια παράταξη, ο κ. Λιακόπουλος -όπως ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr- υπηρέτησε ένα φεγγάρι στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή, όταν ο εκείνος ήταν πρωθυπουργός.

4 σχόλια:

 1. ADE KAI STA DIKAMAS .

  FTOYOYOY !

  MAS PIRAN THN .....PROTIA......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ .!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΝΗΚΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.....ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εδώ ο Κωστάκης Καραμανλής είχε σύμβουλο τον Κεφαλογιάννη, καταδικασθέντα για υπόθαλψη εμπόρων ναρκωτικών στο Ρέθυμνο και συ μου λες για τον παραπάνω... Και προφανώς επειδή εκτιμούσανε στη ΝΔ τον Κεφαλογιάννη, υπουργοποιήσανε αυτή τη μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία, την κόρη του την Όλγα!
   Ούτε να τους βρίσουμε δεν αξίζουνε, γιατί τους δίνουμε αξία.

   Διαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας