ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

... εμείς δεν το θεωρούμε είδηση και δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε έτσι...διαβάστε τι έγραψε μία νεαρή γιατρός..


Όσες φορές ήρθα σε επαφή με τον θάνατο, από θέση μάχης σε εφημερίες Νοσοκομείων, έζησα την εμπειρία εκείνης ακριβώς της στιγμής που φεύγει η ψυχή από το σώμα και ο ασθενής καταλήγει, πάντοτε με δέος που αδυνατώ να περιγράψω όποια λόγια κι αν πω.

Έσκυψα κάθε φορά το κεφάλι από αίσθηση ήττας, από αγωνία αν έγιναν όλα σωστά, από φόβο για τον δικό μου θάνατο και τον θάνατο των δικών μου, από σεβασμό στην ιερή στιγμή και τη μοναδικότητά της.

Λογαριάζομαι για ορθολογίστρια, αλλά η στιγμή αυτή, τα βλέμματα, οι φωνές, οι σιωπές, οι κραυγές, η απόγνωση, η λύπη των ανθρώπων, συνθέτουν μια κατάσταση μυστηριακή που ξεπερνά σε ένταση κάθε τι άλλο που έχει ζήσει κανείς, τουλάχιστον εγώ.

Δεν ξέρω τι σόι διεργασίες έγιναν μέσα στο μυαλό αυτού που μπροστά στον ξαφνικό θάνατο ενός νέου και δυνατού παλικαριού αποφάσισε να φωτογραφήσει, να νετάρει, να κεντράρει και να πουλήσει. Το υπόλοιπο μέρος αφορά τον κατ' επανάληψη βέβηλο εκδότη και τις Αρχές ή τους φορείς που θα μπορούσαν να αντιδράσουν και να μην επιτρέψουν αυτή την Ύβρι να συμβεί.

Σκύβω ξανά το κεφάλι, από αίσθηση ήττας, από την αγωνία αν θα γίνει ποτέ κάτι σωστό και από την αναπόδραστη ματαιότητα και την αίσθηση πως μόνο χειρότερα, μόνο χειρότερα θα γίνουν όλα.

2 σχόλια:

  1. ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ .
    ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ.
    Ευαισθησια μονον στον θανατο, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.
    Ειναι κατι σαν διακριτικος πονοκεφαλος....που δεν χρειαζεται ουτε ΓΙΑΤΡΟ, ουτε συζητηση ,ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ και δεν επιμενουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο φασισμος εχει πολλα προσωπα.Ενα απο αυτα ειναι ο φασισμος της εξουσιας του δημοσιογραφου που με υποχρεωνει να ενημερωνομαι για τα γεγονοτα συμφωνα με τα οσα αντιλαμβανεται ,και πρεσβευει.και ,εαν ειναι παλια πουτ@ν@ αλλοιμονο μας.Πρεπει να επαγρυπνουμε και να αντιστεκομαστε στην δυναμη της πεννας ενος κακου δημοσιογραφου που συνηθως θελει να ασκει εξουσια ελεγχοντας την ιδια η πολυ περισσοτερο να κανει τον δασκαλο με λιγο και πονηρο μυαλο και γνωσεις λυκειου.

      Διαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας