ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ



ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Μετά και τις δύο πρόσφατες συγκεντρώσεις,  της Διαδημοτικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα  και του Δήμαρχου Ραφήνας Πικερμίου και οι πλέον δύσπιστοι κατάλαβαν ότι, η φωνή των κατοίκων έχει μετατραπεί σε κραυγή, σε χείμαρρο, που επικυρώνει με τρόπο συντριπτικό την απαίτηση για

ΟΧΙ ΚΕΛ στο ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ - ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ

Όσοι ήταν αντίθετοι,  ελπίζουμε να  συνειδητοποίησαν ότι, οι κάτοικοι με τις χιλιάδες υπογραφές, με τις τέσσερεις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου, με τις αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων Σπάτων, Αρτέμιδος, Ραφήνας, Πικερμίου, τη συντριπτική πλειοψηφία συλλόγων και σωματείων, Επιστημονικούς φορείς (Γεωλόγοι κλπ)

έδωσαν ρητή εντολή σε όλους

να συντονιστούν και να οργανώσουν τις ενέργειες που απαιτούνται, για τη τροποποίηση του προτεινόμενου καταστροφικού σχεδιασμού  της ΕΥΔΑΠ , καλώντας  όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ακούσουν την   κοινωνία.


Η εντολή δόθηκε. Δεν υπάρχουν «αυτοί» και «οι άλλοι». Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είναι η ώρα που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει να επιδιώξουμε να δοθούν οι λύσεις που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι. Αυτές είναι

Αποχέτευση ΤΩΡΑ. ΟΧΙ ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι

Τέλος στο αίσχος των βόθρων και των βόθρο-λυμάτων στους δρόμους. Άμεση σύνδεση με τη Ψυτάλλεια και παράλληλη δημιουργία αποχετευτικών δικτύων. Αποτελεί τη πλέον  κοινωνικά και οικολογικά ενδεδειγμένη ΛΥΣΗ, οικονομικά συμφέρουσα και άμεσα εφαρμόσιμη
Με την λύση αυτή  και αποχέτευση ΑΜΕΣΑ διασφαλίζεται (εντός του 2015) και κλείνουν οριστικά οι χιλιάδες βόθροι και  αποφεύγουμε τη καταστροφή των περιοχών μας.


Θέλουμε να ενώσουμε τους κατοίκους σε ένα μέλλον, που αντί να πνιγόμαστε στα λύματα και στα βυτιοφόρα που θα μεταφέρουν τη λυματο-λάσπη, αντί για εργοστάσια καύσης και πυρσούς βιοαερίου, αντί για επικίνδυνους ρύπους και εξασθενές χρώμιο, αντί για καταστροφή της θάλασσας μας, να δημιουργήσουμε ένα διαδημοτικό θεματικό παλαιοντολογικό πάρκο και ένα μουσείο αντάξιο της πικερμικής γής,  που οι επιστήμονες ονόμασαν Ακρόπολη της Παλαιοντολογίας.

Αυτά  συνδεδεμένα με τα θαλάσσια απολιθώματα στη παράκτια ζώνη και με το Μουσείο και τον υπέροχο  Ναό της Αρτέμιδος στη Βραυρώνα και με τα σπουδαία ευρήματα και το Μουσείο του Μαραθώνα, ανοίγουν ευρύτατες προοπτικές στους όμορους Δήμους.  Η δημιουργία παράκτιων πεζόδρομων σε όλη τη διαδρομή Βραυρώνα – Ραφήνα – Μαραθώνας (με αναγκαίες παρεκκλίσεις) θα γίνουν παράθυρα με θέα τη θάλασσα.

Φοιτητές από όλο το κόσμο θα συμμετέχουν στις ομάδες εξερεύνησης του παλαιοντολογικού πλούτου, Πανεπιστήμια, αλλά και τουρίστες της χώρας από κάθε γωνιά του πλανήτη θα μας επισκεφθούν για να γνωρίσουν τα αρχαιολογικά μας μνημεία. Οι παραθεριστές και οι επισκέπτες θα πληθύνουν. Θα δώσουν ισχυρά κίνητρα  για αισθητικές παρεμβάσεις και βελτιώσεις των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στις υποδομές της περιοχής,  θα αλλάξει η εικόνα του τόπου μας.  Οι εξειδικευμένες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, θα γίνουν βατήρας για ανάπτυξη και απασχόληση στη περιοχή και όχι τα ΚΕΛ.

Η κοιλάδα πλέον στο Πλατύ Χωράφι, θα σφραγίζει ένα τόπο εξαιρετικής ομορφιάς και δημιουργίας.

Καλούμε το Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου να αλλάξει ριζικά την αδιέξοδη στάση του, να σταματήσει τις διαρκείς ταλαντεύσεις και τη μεθοδευμένη αδράνεια, την ηχηρή σιωπή, την απουσία, τη παρελκυστική τακτική. Να σταθεί δίπλα σε όσους αγωνίζονται για τους παραπάνω στόχους. Να γίνει συντελεστής ενότητας στη δράση και όχι διάσπασης.

Επίσης σας καλούμε να είμαστε όλοι παρόντες, για να ακουστεί βροντερά η απαίτηση των τοπικών κοινωνιών

τη Δευτέρα 30-09-2013 στο Δημαρχιακό  Μέγαρο Σπάτων-Αρτέμιδος, ώρα 20,00

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σ-Α με θέμα την (ΜΗ) έγκριση του (διάτρητου) Συμφώνου Συνεργασίας που προωθούν για να κατασκευάσουν ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι με αγωγό στον Άγιο Νικόλαο Αρτέμιδος !!

Το Σύμφωνο Συνεργασίας είναι απαράδεκτο, παραπλανητικό και διάτρητο. Κύριος στόχος του να ΠΑΓΙΔΕΥΣΕΙ και να ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΕΙ στους Δήμους, συνεπώς στους Δημότες, ΕΥΘΥΝΕΣ και ΠΡΟΣΤΙΜΑ !!

ΟΧΙ ΚΕΛ στο ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ - ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ


ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΛΕΤΟΥΝ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ, ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ

4 σχόλια:

  1. APOXETEYTESI NAI-NAI-NAI. 10 NAI -KEL OMOS POY? OI KATIKOI TOY PEIRAIA DEN MAS 8ELEOYN. POY 8A PANE TA APOBLHTA MAS?- DOSTE MIA LYSI . ESEIS POY GNORIZETAI EPRAKTA OXI MONO LOGIA KAI POLLA OXI .- OI POLITES TON SPATON EKANAN AGONA APO TO 1974 NA MHN GINEI AERODROMIO STA SPATA ME FYLAKISEIS KATIKON K.L.P. - OI POLITES TON ALLON PERIOXON PAFINAS-PIKERMIOY-ARTEMIDOS -MARKOPOYLOY-KOROPIOY .GIATI DEN SYMETEXINAN//

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H όλη τεχνική υποδομή της Ψυττάλειας αλλά και η χρηματοδότησή της περιλαμβάνουν κάλυψη και της Ανατολικής Αττικής. Η τεχνική έκθεση του υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΥΔΑΠ είναι ξεκάθαρη: Στην Ψυττάλεια .όχι μόνο δύναται να ενταχθεί η Αν. Αττική, αλλά κρίνεται και επιβεβλημένο, διότι λειτουργεί καλύτερα! (Υπ' αριθ. 1927/1-12-2011 έγγραφο του Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Δικτύων και Εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ κ. Στέφανου Γεωργιάδη, το οποίο εγκρίθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ και είχε διαβιβαστεί στον τότε αρμόδιο Υπουργό).

    Εξάλλου πώς είναι δυνατόν να πηγαίνει εκεί η Παλλήνη τα λύματα και όχι εμείς;

    Το αν μας θέλουν οι Πειραιώτες ή τα στελέχη της αυτοδιοίκησης του Πειραιά και περιχώρων, δεν είναι λόγος να μην απαιτούμε τη λύση της Ψυττάλειας, αφού τεχνικά είναι σωστό και αφού δεν αποδεικνύεται περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση της εκεί περιοχής.

    Το δικό μας πρόβλημα δεν είναι παρά Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ, ΠΟΥ ΟΡΕΓΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΦΑΡΑΩΝΙΚΟ ΚΕΛ! Προσπάθησε ευθέως και πλαγίως να το επιβάλει μετερχόμενη ύπουλα και απαράδεκτα μέσα, είτε σε συννενόηση με τον αλήστου μνήμης Παπακωνσταντίνου είτε με την προσφιλή η μέθοδο ατελείωτων αλληλογραφιών, έμπνευσης αυτής της μεγάλης πολιτικής μορφής, του αντιδημάρχου Χρ. Μάρκου (ποιός δε θυμάται τα περίφημα....16 σημεία!), είτε κινητοποιώντας μέχρι και τον ...Πάγκαλο να κάνει δηλώσεις είτε προτείνοντας αμερικάνικες εταιρίες να αποφανθούν είτε τάζοντας σε ιδιοκτήτες δήθεν μεγάλες αποζημιώσεις για επίσης δήθεν μεγάλης έκτασης απαλλοτρίωση και γενικώς παραπληροφορώτας μονίμως μέχρι επίτευξης του στόχου της καταστροφής του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπωσδήποτε τη Δευτέρα το βράδυ, όλοι στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν παραιτούνται εύκολα οι ενδιαφερόμενοι.... Μεγάλο το έργο γαρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουν βάλει στόχο τον Άγιο Νικόλαο, μια πολύ ωραία περιοχή. Δε φτάνει μόνο που υπάρχουν τα παράνομα μπαρ τώρα θέλουν να ρίξουν και τον αγωγό με τα λύματα. Μόνο που αν συμβεί αυτό, δε θα χαθεί μόνο η παραλία του Αγίου Νικολάου, αλλά όλη η Αρτέμιδα και η Ραφήνα. Ας το σκεφτούν αυτό οι κάτοικοι. Χρειάζεται συσπείρωση να μη χαθεί η παραλία - θησαυρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας