ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Τι λένε οι σεισμολόγοι για τους 2 σεισμούς στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου

seismoi aerodromio apokl
Είναι λογικό οι δύο σεισμοί που σημειώθηκαν με διαφορά μόλις 20 ωρών το τελευταίο 24ωρο να δημιουργούν ανησυχία στους κατοίκους του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας.
Το notioanatolika.gr επικοινώνησε με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροκοπείου Αθηνών και οι σεισμολόγοι έδωσαν τη δική τους εξήγηση.
«Οι δύο σεισμοί έχουν απόσταση μεταξύ τους. Ο πρώτος ήταν στην περιοχή των Σπάτων ενώ ο δεύτερος στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας. Δεν συνδέονται με κανέναν τρόπο μεταξύ τους και χαρακτηρίζονται απολύτως φυσιολογικό σεισμικό φαινόμενο» επεσήμαναν στο notioanatolika.gr.

Και πρόσθεσαν: «Το πρόβλημα θα ήταν αν και οι δύο ήταν στην ίδια περιοχή, είχαν δηλαδή την ίδια εστία. Αυτό ίσως να σήμαινε κάτι» κατέληξαν οι σεισμολόγοι.
Υπενθυμίζεται ότι στις 6 παρά 12 το πρωί (3.48 ώρα Γκρήνουιτς) της Τετάρτης σημειώθηκε σεισμική δόνηση με επίκεντρο σημείο του κόλπου της Αρτέμιδας σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων ανατολικά του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα και το μέγεθός του με βάση τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών 2.9 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
Περίπου είκοσι ώρες νωρίτερα είχε σημειωθεί ένας ακόμη σεισμός, επίσης πολύ κοντά στο αεροδρόμιο και συγκεκριμένα νοτιοδυτικά.
Ο σεισμός αυτός είχε μέγεθος 2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ώρα εκδήλωσης στις 10 και 9 λεπτά (8.09 ώρα Γκρήνουιτς) της 29ης Οκτωβρίου. Το επίκεντρο της δόνησης αυτής τοποθετείται πολύ κοντά στην Αττική Οδό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας