ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




  Ο Όμιλος Προβληματισμού Αρτέμιδος – Σπάτων ενημερώνει ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης : «Λήψη απόφασης για έγκριση Προϋπολογισμού του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος οικονομικού έτους 2014», εγκρίθηκε η δημιουργία – εγγραφή νέου Κωδικού στον προϋπολογισμό δαπανών του 2014, με την ονομασία «Προμελέτη περαιτέρω πιστοποίησης δυνατοτήτων λύσης αποχετευτικού μέσω Ψυττάλειας», όπως ομόφωνα είχε γνωμοδοτήσει στις 11.10.2013 η δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, μετά από πρόταση του ΟΠΑΣ.

  Στην ως άνω σχετική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ήταν παρόντα τα εξής μέλη: Χρ. Α. Μάρκου (Πρόεδρος – Δήμαρχος), Χρήστος Σερέτης, Αντώνης Γεωργάκης, Γεώργιος Κουλοχέρης και Αντώνης Τούντας (Απουσίαζαν από τη συνεδρίαση, ο κ. Γεώργιος Κασίμης και η κα Μαρία Ζήση).
  Στα πλαίσια της παραπάνω διαδικασίας ο ΟΠΑΣ διαβίβασε και την συνημμένη ενημερωτική επιστολή προς τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, την οποία κατέθεσε κατά τη διάρκεια της εν εξελίξει συνεδρίασής της επί του ως άνω θέματος (έλαβε αριθ. πρωτ: 40164/14.10.2013 στον Δήμο Σ-Α), ενώ ο εκπρόσωπός του συζήτησε σχετικά με την ανωτέρω εγγραφή Κωδικού στον προϋπολογισμό, με τον δημοτικό σύμβουλο – μέλος της Οικον. Επιτροπής, κ. Αντώνη Τούντα και εν συνεχεία με τον προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου (κ. Πρίφτη) για τα τεχνικά ζητήματα (ονομασίας – περιεχομένου του εν λόγω κωδικού δαπανών).
  Όπως πληροφορούμαστε στα πλαίσια της Οικονομικής Επιτροπής υπήρξε σαφής αναφορά εκ μέρους του Προέδρου (κ. Δημάρχου) στο θέμα της δημιουργίας του νέου Κωδικού δαπανών για «Προμελέτη περαιτέρω πιστοποίησης δυνατοτήτων λύσης αποχετευτικού μέσω Ψυττάλειας» και αποδοχή της πρότασης από τα παρόντα μέλη, όπως προέβλεπε η σχετική γνωμοδοτική απόφαση της Επιτροπής Διαβούλευσης.
  Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί οπωσδήποτε θετικό διαδικαστικό βήμα για την τεκμηρίωση της διεκδικούμενης λύσης σύνδεσης του αποχετευτικού μας δικτύου με το ΚΕΛ Ψυττάλειας, θα πρέπει δε και ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου να προβεί άμεσα σε ανάλογη εσωτερική ενέργεια στα πλαίσια του νέου του προϋπολογισμού του για το 2014.

 Ο ΟΠΑΣ δηλώνει για μια ακόμα φορά ότι θα συνεχίσει τη στήριξη τέτοιων διαδικασιών διαφάνειας, για αποτελεσματική, εφικτή και επιλέξιμη λύση του αποχετευτικού μας προβλήματος μέσω Ψυττάλειας, όπως έχουν αποφασίσει τα δυο Συμβούλια Δημοτικών Κοινοτήτων Σπάτων και Αρτέμιδος και πιστεύουμε θα εγκρίνει περαιτέρω και το Δημοτικό Συμβούλιο Σ-Α επικυρώνοντας την ως άνω εγγραφή Κωδικού στον νέο προϋπολογισμό, αλλά και εξειδικεύοντας – αποσαφηνίζοντας τη θέση του σε επόμενη συνεδρίαση, ως οφείλει και σύμφωνα με το περιεχόμενο της από 30.9.2013 απόφασής του για απόρριψη του διάτρητου «συμφώνου συνεργασίας».

  Συνημμένα ακολουθεί η χθεσινή επιστολή του ΟΠΑΣ προς την Οικονομική Επιτροπή και η σχετική πρόταση για εγγραφή της «Προμελέτης περαιτέρω πιστοποίησης δυνατοτήτων λύσης αποχετευτικού μέσω Ψυττάλειας», στον νέο προϋπολογισμό 2014, όπως είχε υποβληθεί και εγκρίθηκε από την Επιτροπή Διαβούλευσης

                                                                             Για τον Ο.Π.Α.Σ

Χρήστος Ποθουλάκης
        






  Σας κοινοποιούμε την πρόταση που υπεβλήθη και έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σ-Α, στη συνεδρίαση της 11.10.2013, σχετικά με την εγγραφή στον Προϋπολογισμό του 2014 του Δήμου, μελέτης με την ονομασία: «Προμελέτη περαιτέρω πιστοποίησης δυνατοτήτων λύσης αποχετευτικού μέσω Ψυττάλειας» [Κωδικός Αριθμός: ……… ], προβλεπόμενης δαπάνης 50.000 ευρώ, όπως προκύπτει και από τα πρακτικά της εν λόγω συνεδρίασης.
  Συνημμένα σας διαβιβάζουμε το κείμενο της εν λόγω πρότασης, όπως τελικά και εγκρίθηκε αποτελώντας γνωμοδοτική απόφαση[1] της Επιτροπής Διαβούλευσης προς την Οικονομική Επιτροπή και το Δημ. Συμβούλιο.
  Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, ενημερώνοντάς μας σχετικά.

Συνημμένα φύλλα 3
                                                                                     Για τον Ο.Π.Α.Σ


[1] Η ως άνω ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ, για εγγραφή της προταθείσας προμελέτης στον προϋπολογισμό 2014, ΔΕΝ μπορεί να αλλάξει από τα όργανα που εν συνεχεία αποφασίζουν (Ο.Ε. και Δημ. Συμβούλιο) παρά μόνο με ειδικά εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί η § 2 του άρθρου 20 του Ν. 2690/99, που λέει ότι:  «Το όργανο που έχει την αποφασιστική αρμοδιότητα (εν προκειμένω το Δ.Σ. Σπάτων – Αρτέμιδος) δεν μπορεί να εκδώσει πράξη με περιεχόμενο διαφορετικό από αυτό της σύμφωνης γνώμης ή της πρότασης (εν προκειμένω της Επιτροπής Διαβούλευσης). Η μη αποδοχή της θετικής σύμφωνης γνώμης ή της πρότασής, καθώς και η απόκλιση από την απλή γνώμη, πρέπει να αιτιολογούνται ειδικώς»

6 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά. Τα σωστά έργα θέλουν μελέτες και όχι απλές πολιτικές κουβέντες και αερολογίες. Επιτέλους από κάπου να ξεκινήσουμε, βαρεθήκαμε τα λόγια, τα ζήτω και τα ψευτικα τα λόγια των πρώην και νυν δημάρχων μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά να μη γίνει πρόσχημα η μελέτη για τεκμηρίωση του ΌΧΙ στην Ψυτάλλεια για να ξαναζωντανέψει το Πλατύ Χωράφι με κάποια κουτοπονηριά αρβανίτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω βρισκω πιο κουτοπονηρη την αποψη και αν δεν συμφερει η Ψυτταλεια τι κανουμε?Δηλαδη δεν μπορουμε να βρουμε αξιοπιστο μελετητη ?ΟΛΟΙ ΠΛΑΓΙΩΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ?Αν δεν εχουμε καποιον ανεξαρτητο, πως θα μαθουμε την αληθεια?Για να αντιμετωπισεις κατι, πρεπει ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.
    Αν δεν το ξερεις θα περιμενεις να το μαθεις απο τους πολιτικαντηδες και τις κραυγες τους ,η απο τους Αρτεμισιους opinion makers η απο τους ψιττακους?Τα στοιχεια της επιστημης, ειναι στοιχεια ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.Δεν ειναι πολιτικολογιες,ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΑΣΑΝΣΕΡ, ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ.Το ασανσερ παει και πανω και κατω και κινδυνευουν να βρεθουν στο υπογειο οσοι σαλταραν τελευταια στιγμη παρασυροντας και τους αλλους.Αν δεν τεκμηριωνεται οικονομοτεχνικα η λυση Ψυτταλεια ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΕΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.Εγω παραλληλα θα εξεταζα και τις αλλες λυσεις για τυχον ενδεχομενο .Δεν βαζεις ολα τα αυγα σου στο ιδιο καλαθι .Τωρα θα μου πειτε και δικαιως, αν σε πανε σερνοντας,,,ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΨΑΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ .Αφου σε σερνουν. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΣΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ...ειναι στα υπ οψιν σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μελετη ειναι απαραιτητη για να ξεκινησουν οι διαδικασιες για Ψυταλλεια. Χωρις αυτη σε ενα χρονο θα μας σερβιρει παλι η κεντρικη διοικηση την δικη της λυση. Μελετη και αγωνας στον δρομο και στα Υπουργεια για Ψυταλλεια! Ο αγωνας πρεπει να συμβαδιζει με αναλογες διοικητικες τεχνοκρατικες ενεργειες για να εχει το αποτελεσμα που ολοι θελουμε! Εχουμε αντιπαλο μας ολο το συστημα πρεπει να ειμαστε ακρως μαχητικοι και τεχνοκρατικα αποτελεσματικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μελετη επρεπε να ειχε γινει τουλαχιστον απο την Ραφηνα απο προπερσυ.Το κλωθωγυριζαν δυο χρονιακαι αν
    μιλουσε κανεις , για μελετη, ηταν εχθρος της αγωνιστικοτητας.Καλλιο αργα παρα ποτε.Επιμενω και σε δευτερη και τριτη λυση που δεν θα την προβαλουμε αλλα θα την εχουμε ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ.Οχι ολα τα αυγα ψυτταλεια και αν δεν καταληξει να κινδυνευουμε παλι ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ.Μην περιμενουμε τρεξιμο απο την ΣπαταρτεμισιαΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΣΗΚΩΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ,τωρα μαλιστα που εχουν αλλες κωλοπιλαλες....θα παιξουν καθυστερηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς τη σωστη κατευθυνση, κατι που επρεπε να εχει κανει ο δημαρχουκος
    χρονια πριν αρκει να μη πεσει πορτα απο μεγαλα κεντρα εξουσιας...

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας