ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΟΠΑΣ - Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Κ Α Λ Ε Σ Μ Α



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Τώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (χωρίς νικητές και ηττημένους) πάμε μπροστά, τεκμηριώνοντας και διεκδικώντας αποφασιστικά (στα πλαίσια των διαδικασιών του νόμου) τη λύση του αποχετευτικού μέσω Ψυττάλειας


  Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στους νόμους και στη βούληση της τοπικής μας κοινωνίας, που αντιμετωπίζει (χωρίς δική της ευθύνη) χρόνια οξυμμένα προβλήματα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το μέγα πρόβλημα του «αποχετευτικού», είναι αναγκαία η περαιτέρω άμεση και τεκμηριωμένη ενεργοποίηση όλων μας, στα πλαίσια των θεσμικών – αυτοδιοικητικών διαδικασιών του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, με οδηγό την από 30.9.2013 ιστορική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σ-Α, που απέρριψε το δημοσιονομικά διάτρητο  «σύμφωνο συνεργασίας», μέσω του οποίου επιχειρήθηκε μια ακόμα εξαπάτηση – παγίδευση της περιοχής μας (όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν), σε μια προσπάθεια να μας επιβληθεί μια αδιέξοδη και ασύμφορη από κάθε άποψη (Οικονομικά, περιβαλλοντικά, κλπ) «λύση».
  Ο Όμιλος Προβληματισμού Αρτέμιδος – Σπάτων, όπως ο κάθε δημότης μπορεί πλέον να γνωρίζει από τις επίσημες ανακοινώσεις μας και τις δημόσιες τοποθετήσεις των εκπροσώπων και φίλων μας, παρουσίασε με υπευθυνότητα τις θέσεις του, όσον αφορά και το «σύμφωνο συνεργασίας», τεκμηριώνοντας απόλυτα τα «βάσιμα νομικά εμπόδια» που καθιστούν αδύνατη την υπογραφή του από τους Δημάρχους Σπάτων – Αρτέμιδος και Ραφήνας – Πικερμίου (Βλέπετε σχετικά: α) την από 17.9.2013 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΟΠΑΣ, β) την από 26.9.2013 αναφορά που κατέθεσε με αριθ. πρωτ: 2459/26.9.2013 στον Υπουργό Αναπληρωτή ΠΕΚΑ και το Νομ. Συμβούλιο του Κράτους και γ) την από 30.9.2013 γνωμοδότησή μας που κατέθεσε με αριθ. πρωτ: 38284/30.9.2013 στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. Σπάτων – Αρτέμιδος, αλλά δυστυχώς δεν τέθηκε υπόψη όλων των δημοτικών συμβούλων).
  Όμως, μετά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος (30.9.2013), τις τελευταίες κινητοποιήσεις των πολιτών της περιοχής, τις επί του θέματος αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας – Πικερμίου (π.χ. υπ’ αριθ. 118/2013) και τις δυο τελευταίες εκδηλώσεις για το αποχετευτικό, που έγιναν στη Ραφήνα (22.9.2013 και 26.9.2013), έχουμε μπροστά μας μια νέα πραγματικότητα, με βάση την οποία:
1.            Καταγράφονται νέα δεδομένα από την ενιαία τοποθέτηση των αυτοδιοικητικών – θεσμικών οργάνων της περιοχής (Δημοτικών Συμβουλίων: Σπάτων – Αρτέμιδος και Ραφήνας – Πικερμίου), όπως προκύπτει από την απόρριψη του διάτρητου «συμφώνου συνεργασίας» για ΚΕΛ στο «Πλατύ χωράφι», οπότε συντρέχει ουσιαστικός λόγος για άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. Σπάτων – Αρτέμιδος για να αποφασίσει ειδικότερα πλέον, την επιλογή - διεκδίκηση της λύσης για Ψυττάλεια, βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, δεδομένου ότι το Δ.Σ. Ραφήνας – Πικερμίου και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων έχουν ήδη αποφανθεί θετικά και ελπίζουμε θα πράξη το ίδιο και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος στις 8.10.2013, έχοντας ήδη αποφανθεί κατά της λύσης για «Πλατύ χωράφι», με την υπ’ αριθ. 12/2011 απόφασή του.
2.            Διαπιστώνεται (εν συνεχεία των τελευταίων εξελίξεων) η άμεση ανάγκη ανοικτής ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ συνεργασίας των δυο Δήμων (Σπάτων – Αρτέμιδος και Ραφήνας – Πικερμίου), με τη συγκρότηση ενιαίου Διαδημοτικού οργάνου διεκδίκησης (Διαδημοτικής Επιτροπής, με επικεφαλής τους δυο Δημάρχους και μέλη τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων και δημοτικούς συμβούλους από την συμπολίτευση και αντιπολίτευση και των δυο Δήμων), για από κοινού δράση προς επίλυση του αποχετευτικού προβλήματος, με σύνδεση στην Ψυττάλεια.
  Ως πλαίσιο των ως άνω (1) και (2) ενεργειών θα πρέπει να αναγνωρισθεί και να τηρηθεί η νομιμότητα των κινήσεων προς χάριν δημοσίου συμφέροντος, πράγμα που σημαίνει τήρηση των διαδικασιών – Σταδίων «ωρίμανσης» του έργου σύνδεσης, κλπ, κατά τις διατάξεις και την ισχύουσα νομολογία , στα πλαίσια μιας επαρκώς υποστηριζόμενης τεχνικά και δημοσιονομικά κοινής Διαδημοτικής Επιτροπής διεκδίκησης, με αντικείμενο: α) την προώθηση της εφικτής και επιλέξιμης λύσης του αποχετευτικού των τεσσάρων πόλεων (Σπάτα, Αρτέμιδα, Ραφήνα και Πικέρμι) μέσω Ψυττάλειας και β) την αντιμετώπιση των διαχρονικών τεχνασμάτων της Κεντρικής Διοίκησης (εκ μέρους της Πολιτείας και της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ ΑΕ) που με αστήρικτη, πρόχειρη και πραγματικά προσχηματική και αδιαφανή συμπεριφορά, συνεχίζει έως και σήμερα να προσφεύγει σε ακραίες διοικητικές ακροβασίες (βλ. από 3.12.2003 απόρριψη φακέλου της ΕΥΔΑΠ από την ΥΔΕΠ«Π» του Γ’ ΚΠΣ και πρόσφατο «σύμφωνο συνεργασίας» για το εν λόγω ΚΕΛ), παρακάμπτοντας τα πραγματικά δεδομένα, όπως αυτά προκύπτουν πλέον από το 2009 με τη νέα υποδομή, πιστοποιημένη χωρητικότητα και ασφάλεια που παρέχουν οι Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας, που είναι από τις μεγαλύτερες του είδους στην Ευρώπη και διεθνώς, με δυναμικότητα ισοδύναμου πληθυσμού 5.600.000 κατοίκων
[Δηλαδή με δεδομένη δυνατότητα κάλυψης ολόκληρης της Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία αναβάθμισής της (Τεχνικά Δελτία Έργου) τις τελευταίες δεκαετίες, με μεγάλη δημόσια χρηματοδότηση από το Γ’ ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ, πράγμα που πιστοποιείται και από τα υπ’ αριθ. πρωτ: 1927/1.12.2011 και 514/25.4.2013 επίσημα έγγραφα των αρμόδιων επιχειρησιακών μονάδων της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, τα οποία και οι ιθύνοντες του Δήμου Σ-Α προφανώς αποσιωπούν ].    
  Στα πλαίσια αυτά ο ΟΠΑΣ μπορεί να βοηθήσει την κοινή συλλογική, Διαδημοτική προσπάθεια επίλυσης του αποχετευτικού των πόλεών μας, όπως απέδειξε τεκμηριωμένα δια του εκπροσώπου του στην Επιτροπή Διαβούλευσης Σπάτων – Αρτέμιδος (16.5.2013), στις δυο εκδηλώσεις της Ραφήνας (22.9.2013 & 26.9.2013) και στις ανωτέρω περιγραφείσες ειδικές ενέργειες – ειδικές παρεμβάσεις του (βλ. έγγραφα προς ΥΠΕΚΑ, ΝΣΚ και Δ.Σ. Σπάτων – Αρτέμιδος), παραθέτοντας στο επόμενο διάστημα πλήρες σχέδιο υποστήριξης της αδιαμφισβήτητης δυνατότητας του σύγχρονου ΚΕΛ Ψυττάλειας να αποδεχθεί και επεξεργαστεί τα λύματα των τεσσάρων πόλεών μας (Άλλωστε στο Πικέρμι καταλήγει ο αγωγός σύνδεσης του έργου αποχέτευσης Δήμου Παλλήνης μέσω Ψυττάλειας – Βλ. και από 4.12.2012 έναρξη του έργου με Προκήρυξη του Δήμου Παλλήνης). 

  Εν όψει όλων αυτών των εξελίξεων λυπούμαστε όμως ιδιαίτερα, γιατί γράφοντας την παρούσα ανακοίνωσή μας, πληροφορηθήκαμε το δημοσιευμένο ήδη, αυτοδιοικητικά απαράδεκτο, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που εξέδωσε σήμερα η Δημοτική Αρχή Σπάτων – Αρτέμιδος (μέσω Γραφείου Δημάρχου), προκειμένου να καταγγείλει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Σ-Α (και ιδιαίτερα τα τρία «απείθαρχα» μέλη της δημοτικής της ομάδας, κ.κ. Κ. ΛΙΑΝΟ, Ν. ΚΡΟΚΟ και κα Μ. ΖΗΣΗ), για την υπερψήφιση της δήθεν «απόφασης ντροπής, οπισθοδρόμησης και υπανάπτυξης» (!), προκαλώντας μας να απαντήσουμε με συνοπτικό και ευθύ τρόπο ότι, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ, ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ, κρύβεται πίσω από το «μανδύα» του δήθεν ενδιαφέροντος για επίλυση του αποχετευτικού, από εκείνους που σχεδιάζουν και εισηγούνται ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, αβάσιμα   «σύμφωνα συνεργασίας», σε συνθήκες αδιαφάνειας, όταν οι ίδιοι ως αρμόδιοι στο αντικείμενο (εδώ και τρία χρόνια, αλλά και προηγούμενα εκ των θέσεων που κατείχαν), ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ  για δρομολόγηση των κατά νόμο προβλεπόμενων – συγκεκριμένων ΣΤΑΔΙΩΝ Ι, ΙΙ, ΙΙΙ & IV (διάρκειας 33,5 μηνών) περί «ωρίμανσης» έργου Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων   των πόλεών μας 

  Υπενθυμίζουμε στους κρυπτόμενους συντάκτες του ως άνω ανυπόγραφου ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ της Δημοτικής Αρχής Σ-Α, ότι παραβιάζοντας τους κανόνες του νομικού μας Πολιτισμού με «νόμο παράνομες» και ακραίες διοικητικές ακροβασίες τύπου δήθεν «συμφώνων συνεργασίας», έχουν απωλέσει κάθε έρεισμα να εμφανίζονται ως θιασώτες και πολέμιοι «αποφάσεων ντροπής, οπισθοδρόμησης και υπανάπτυξης», καταγγέλλοντας άλλους για «πολιτικαντισμό» και «ψευτοπεριβαλλοντική ευαισθησία» (Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί και τα έργα Πολιτισμού γίνονται σύμφωνα με τους νόμους του Πολιτισμού και όχι των μεθοδεύσεων και της αδιαφάνειας)    
  Ο ΟΠΑΣ ως ήρεμη δύναμη γνώσης και ευθύνης για τις κοινές μας υποθέσεις, επουδενί δεν διανοείται να στραφεί ενάντια (προσωπικά) σε δημοτικούς συμβούλους (ακόμα και αν ψήφισαν «ναι» στην προχθεσινή διαδικασία της 30.9.2013), αναγνωρίζοντάς τους το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης κρίσης, αλλά και το «Γολγοθά» της ελλιπούς ενημέρωσης και της ασκούμενης ψυχολογικής πίεσης που με οδύνη διάγουν σιωπηρώς, ένεκα των τετελεσμένων που τους δημιουργεί μια κλειστή «ηγετική» ομάδα της Δημοτικής Αρχής 
  Βαθειά προσηλωμένοι στις Αρχές και τους κανόνες νομιμότητας, Διαφάνειας, χρηστής διοίκησης και διαχείρισης του δημόσιου χρήματος, Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε όλους ανεξαίρετος να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ενεργοποιώντας από κοινού τις ανωτέρω διαδικασίες τεκμηρίωσης και διεκδίκησης της λύσης του αποχετευτικού μας προβλήματος μέσω σύνδεσης με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Ψυττάλειας, στα πλαίσια μιας ανοικτής ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ, ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ συνεργασίας των Δήμων Σπάτων – Αρτέμιδος και Ραφήνας – Πικερμίου.  
 
  Καλούμε το Δήμαρχο και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής Σ-Α να πάψουν να λειτουργούν εξωθεσμικά   υπονομεύοντας και λοιδορώντας με απαράδεκτες ανακοινώσεις την από 30.9.2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που νομίμως απέρριψε το διάτρητο «σύμφωνο συνεργασίας», αφού καθήκον και οφειλόμενη ενέργειά τους αποτελεί η χωρίς άλλο αποδοχή της ως άνω απορριπτικής απόφασης και η συμμόρφωση με το πλαίσιο που αυτή (και ο νόμος) καθορίζει στο θέμα της επίλυσης του αποχετευτικού, που στη συγκεκριμένη περίπτωση και περίοδο επιβάλλεται να εξετασθεί και αντιμετωπισθεί με τεκμηριωμένη σχεδίαση και διεκδίκηση μέσω της λύσης Ψυττάλειας.
ΣΧΕΤΙΚΑ με την υπόθεση:
1.            Η γνώμη του ΟΠΑΣ για το «σύμφωνο συνεργασίας»
(Νομικά εμπόδια για την υπογραφή του όπως περιγράφονται
στο σχετικό κείμενο που κατέθεσε ο ΟΠΑΣ με αριθ. πρωτ:
38284/30.9.2013 στον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου)
2.            Τα υπ’ αριθ. πρωτ: 1927/1.12.2011 και 514/25.4.2013
     επίσημα έγγραφα των αρμόδιων επιχειρησιακών μονάδων
     της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, για τις δυνατότητες «περαιτέρω αξιοποίησης»
     των εγκαταστάσεων της Ψυττάλειας
3.            Αναφορά του ΟΠΑΣ προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ)
     και το Ν.Σ.Κ. (κατατέθηκε από τον ΟΠΑΣ με αρ. πρωτ:2459/26.9.2013)
4.            Οι διαδικασίες έργων Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων
(Ν. 1650/1986, ΚΥΑ 69269/5387/1990, οδηγία 85/337ΕΚ,
Ν. 3010/2002, «Οδηγός Διαδικασιών Ωρίμανσης έργων
Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων»)
5.            Οι τελευταίες κρίσιμες αποφάσεις για «Ρέμα Ραφήνας»
(υπ’ αριθ. πρωτ: Δ7/1271/Φ.ΡΑΦΗΝΑΣ/30.8.2013 απόφαση του
Υπουργείου Υποδομών Μελετών & Δικτύων, περί : «Διάλυσης της
Σύμβασης για τη ¨Μελέτη διευθέτησης Ρέματος Ραφήνας¨…..»
και το υπ’ αριθ. πρωτ: ΕΥΠΕ/169812/6.8.2013 έγγραφο του
Γενικού Διευθυντή Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ)
6.            Από 17.9.2013 δημόσια καταγγελία του ΟΠΑΣ

32 σχόλια:

  1. ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΑΠΟ Ο.Π.Α.Σ.
    Σας ενημερώνουμε ότι ολόκληρο το κείμενο μαζί με τις σημαντικές ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ (που για τεχνικούς λόγους δεν μπόρεσε να αναρτήσει εδώ το blog) έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική Δ/νση της Ομάδας του ΟΠΑΣ: https://www.facebook.com/groups/486500088045214/
    Για τον ΟΠΑΣ
    Χρ. Ποθουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ
    ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΜΕ E-MAIL, ΟΠΩΣ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ.
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορουν να ακουσουν τωρα.Ασχολουνται με δενδρα και μαλιστα γαζιες..Περισυ που ημουν ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑ ΤΟΝ ΟΠΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ Ο ΑΙΩΛΟΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΩΜΕΓΑ..Εφετος που το αποστημα εσπασε ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ.Το νηπιαγωγειο με το νηπιαγωγειο μπλογκιτες και το γυμνασιο με το γυμνασιο,ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΟΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ και οποιος περι αλλα τυρβαζει,Αριστογειτονες.. ΚΠ ...κλπ κλπ ειναι διαπλεκομενοςΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΣΕΠΗΣ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ .και αναγκη κουτσομπολιου δεν εχουμε .Ουτε για ΑΝΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΝΟΥΛΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΓΑΖΙΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΟΝΕΣ ΟΙ ΠΟΘΑΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΘΑΜΕΝΟΥΣ.και οι ζωντανοι με τους ζωντανους.Πραμενω και ζωντανος και ορθιος.και στηριζω οσο και οπως μπορω, ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΟΡΘΙΟΥΣ.Οσοι μπουσουλανε στα τεσσερα ,απλως θα τους κλωτσανε.για εκπαιδευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eπισης θελω να ενημερωσω τους μπλογκιτες οτι Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ,μεγαλη η χαρη του ,δημοσιευσε επιστολη προς τον Ποθουλακη.,.ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΠΛΟΓΚΙΤΕΣ ΜΟΥ.Δεν ξερω αν θα αναρτηθει και εδω για να θαυμασουμε ολοι ,τα πουλακια που καθονται πανω σε γαζιες.και κελαηδουνε κελ κελ κελ ....
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΛΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ που κοιταζουν σε ολες τις αναρτησεις και διακρινουν την κουτσουλια.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ....ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΟΝΑ....Οχι οτι δεν το ξεραμε δηλαδη,ειχαμε προπονηθει με τον Κ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ,ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ....ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ.ΕΕΕΕΕ ΕΠΕΙΔΗ Η ΝΥΧΤΑ ΒΓΗΚΕ ΕΞΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ και παριστανει τον ΑΓΙΟ ΑΡΤΕΜΙΟ ,, νομιζει οτι ειμαστε ολοι στραβοι σαν και του λογου της?.Ειναι ασυντακτο γιατι λεω να δωσω δουλεια στον ΣΥΝΤΑΚΤΗ της επιστολης.Να σχολιασει τα δεντρα τα πουλακια ,την ευγενεια,την ορθογραφια και το μπανιο του Αριστογειτονα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχην να ξεκαθαρισουμε δυο πραγματα

    1. Εμεις ποτε δεν υποστηριξαμε τη λυση πλατυ χωραφι. Αυτο ειναι ξεκαθαρο εδω και καιρο.
    Προσπαθουμε οσο μπορουμε να πεισουμε αυτους που πρεπει οτι η λυση ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ ειναι λαθος.

    2. Θεωρουσαμε ως τη τελευταια στιγμη οτι η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ προταση του δημαρχου θα περναγε. Αν εκανε τελευταια στιγμη κωλοτουμπα και ευτυχως δλδ το ΜΑΡΑΚΙ αυτος δεν μπορουσαμε να το προβλεψουμε. Αν βαλαμε και μεις το χερακι μας χαιρομαστε.

    Ανηκουμε σε αλλη καστα Λουτσαιων που βλεπουμε τα πραγματα λιγακι πιο ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΑ
    οπως γραφει και ο κ Μπαλης του δημ συμβ Ραφηνας

    Παύλος Μπατάλης

    Κατωτέρω δημοσιεύουμε δύο περιστατικά που χαρακτηρίζουν τη «δημοκρατικότητα» των διοργανωτών της συγκέντρωσης «ΟΧΙ ΚΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ».

    Ο Δημοτικός Σύμβουλος και εκ των υποστηρικτών της κίνησης, κ. Παύλος Μπατάλης, όταν έλαβε το λόγο και στη αποστροφή της ομιλίας του: «Υποστήριζα όμως και υποστηρίζω ότι αν αποκλειστεί η πρώτη λύση που σαφώς είναι και η καλύτερη και η οικονομικότερη, την ύπαρξη ενός εναλλακτικού σχεδίου Β΄ για την κατασκευή ΚΕΛ στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου, και το υποστήριζα και πριν από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής από τον Γιώργο Χριστόπουλο», υπέστη φραστική επίθεση από μέρος των συγκεντρωθέντων που πλησίαζαν τον αριθμό των 250, λέγοντάς του «σταμάτα να μιλάς. Αυτά που λες να τα κρατήσεις στο μυαλό σου, δεν ντρέπεσαι κ.λπ.»-ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ...??. Ευνόητο είναι ότι μετά την «επίθεση» ο κ. Μπατάλης συντόμευσε την ομιλία του φανερά ενοχλημένος.

    Ανδρέας Βασιλόπουλος

    Σήμερα το πρωί, ως κάτοικος της περιοχής θεώρησα υποχρέωσή μου να παραβρεθώ στην συγκέντρωση στο Δημαρχείο. Εκεί άκουσα με ενδιαφέρον απόψεις, πολλές εκ των οποίων από υποψήφιους Δημάρχους. Σεβόμενος τους οικοδεσπότες και συντονιστές της συγκέντρωσης, όπως έχω συνηθίσει από τα συνέδρια που έχω συμμετάσχει, ζήτησα διακριτικά από το προεδρείο να κάνω μια 2λεπτη τοποθέτηση, όποτε θεωρήσουν σωστότερο. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι, αντί να δείξουν χαρά για την ενεργό συμμετοχή των κατοίκων, δημιουργήθηκαν μικροσυζητήσεις και μικροδιαβουλεύσεις οι οποίες οδήγησαν στην πρόφαση ότι δεν υπάρχει χρόνος και, έτσι, αρνήθηκαν να μου δώσουν τον λόγο. ...

    Ανδρέας Βασιλόπουλος, είναι πτυχιούχος διδάκτορ του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και καθηγητής στο μάθημα της Γεωπληροφορικής....

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επομενως απο τι μια εχουμε ανθρωπους που ακομα και αν εχουνε μια ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ αντιπροταση
    ειναι πληρως αποκλεισμενοι , και απο την αλλη ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ σαν τον φιλο μας ΑΡΙΣΤΟ απο πανω, που σηκωνοντας το λαβαρο της επαναστασης καλουν το κοσμο σε κινητοποιησεις μαλλον αμφιβολου αποτελεσματος....

    Ο κ. ποθουλακης και ο ΟΠΑΣ δινουν εναν εντιμο αγωνα για συνδεση των δημων σπατων και ραφηνας με τη ψυταλεια. Τα εγγραφα της ΕΥΔΑΠ στα οποια αναφερεται ειναι οντως σωστα οπως και οι μελετες της ΕΥΔΑΠ οπου λεει οτι η συνδεση με τη Ψυταλεια ειναι και οικονομικοτερη αλλα και πιο ορθη.


    Ομως ο Οπας κοιταει τι μια πλευρα του νομισματος. Για παραδειγμα κανεις δεν προκεται να σας πει οτι

    1. Απόβαση» κατά ΕΥΔΑΠ
    από τη σημερινή «Ε» 19:22, Τετάρτη 2 Μαρτίου 2005

    «Απόβαση» στην Ψυττάλεια με πολύχρωμα μπαλόνια, σφυρίχτρες και πανό πραγματοποίησαν χθες κάτοικοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια της ΕΥΔΑΠ για καύση της λυματολάσπης. «Το Λεκανοπέδιο της Αττικής χρειάζεται ανάσες, χρειάζεται ΚΑΘΑΡΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ, οι πολίτες πρέπει να ζήσουν και θα ζήσουν. Δεν θα επιτρέψουμε νέα περιβαλλοντικά εγκλήματα. Θα αποτρέψουμε τα σχέδια της ΕΥΔΑΠ, μαζί με όλους τους φορείς και τους κατοίκους», τόνισε η υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας πως «όποιος νομίζει ότι μπορεί να παίζει με το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών, είναι γελασμένος».

    Η μηπως αυτο...


    2.Αντιδρούν στη μεταφορά λυμάτων από την Αν. Αττική
    Αρνήθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ να συνυπογράψουν ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.

    «Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στις Αντιπεριφέρειες του Πειραιά, των Νήσων, στους Δήμους, στους Φορείς και στους κατοίκους του Πειραιά, οι προθέσεις και οι πρόχειροι αυτοσχεδιασμοί των υπευθύνων για την σύνδεση δήμων της Ανατολικής Αττικής με το ΚΕΛ της Ψυτάλλειας στο οποίο θα μεταφέρονται και θα επεξεργάζονται άγνωστη ποσότητα λυμάτων.

    Είναι επίσης γνωστό ότι ενώ υπάρχουν και λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή ΚΕΛ, όπως αυτά του Λαυρίου, της Κερατέας και του Μαρκόπουλου, δεν γίνεται καμία αναφορά για τις δυνατότητες εμπλοκής τους στην επίλυση του προβλήματος.....

    Οι Ερωτώντες Βουλευτές
    1. Καρύδης Δημήτρης
    2. Ανατολάκης Γεώργιος
    3. Αποστολάτος Βαϊτσης
    4. Διαμαντίδης Ιωάννης
    5. Λιντζέρης Δημήτρης
    6. Μελάς Παναγιώτης
    7. Μπεντενιώτης Μανώλης
    8. Ρεράντζης Αναστάσιος
    9. Νιώτης Γρηγόρης
    10. Τραγάκης Ιωάννης

    17/02/12


    Εμεις θεωρουμε οτι ο κοσμος οφειλει να γνωριζει
    Οτι η συνδεση με τη Ψυταλεια ειναι εφικτη αλλα δυσκολη λογω αντιδρασεων
    Οτι το μαρκοπουλο μπορει να αναλαβει και τα δικα μας λυματα

    Υγ. Μπραβο στη Ζηση που επιτελους σηκωσε αναστημα
    υγ2 Ντροπη στο δημαρχο που εβγαλε ανακοινωση κατα του αποτελεσματος - ΝΑ ΗΣΟΥΝΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΣ ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεβαστές όλες οι απόψεις, άλλωστε η διατύπωσή τους βοηθά πολλές φορές και στην περαιτέρω ενημέρωση. Ναι είναι αλήθεια οι αντιδράσεις που αναφέρατε ότι δημοσιεύθηκαν στις 2 Μαρτίου 2005 από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ψυττάλειας. Όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι αυτές οι αντιδράσεις και οι αγώνες των πολιτών συνέβαλαν σημαντικά στην σχεδίαση, ένταξη και χρηματοδότηση των επιπρόσθετων έργων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της Ψυττάλειας, τα οποία όμως τελείωσαν πολύ μετέπειτα, το 2009 και περιλαμβάνουν - καλύπτουν πλέον ολόκληρη την απαραίτητη υποδομή και ασφάλεια και για τις γειτονικές περιοχές (που ορθά διαμαρτύρονταν τότε) και για όλη την Αττική. Το κλειδί της υπόθεσης αυτής βρίσκεται στα "Τεχνικά Δελτία" του ενταγμένου στο Γ' ΚΠΣ και στο ΕΣΠΑ έργου αναβάθμισης της Ψυττάλειας, που δείχνουν ότι αυτό χρηματοδοτήθηκε με συγκεκριμένες αυξημένες τεχνικές προδιαγραφές για κάλυψη ισοδύναμου πληθυσμού 5.600.000 κατοίκων, οπότε εκτός των άλλων οι δημόσιοι λειτουργοί που μεθοδευμένα σήμερα το αποκρύπτουν και προωθούν επιπλέον έργα ΚΕΛ και μάλιστα σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, ίσως ελεγχθούν για ΑΠΙΣΤΙΑ σε βάρος του Δημοσίου (κατ’ άρθρα 389 & 390 του Ποινικού Κώδικα)
      Αυτές είναι κάποιες πρόσθετες απόψεις μας ως ομάδα του ΟΠΑΣ
      Χ. Ποθουλάκης

      Διαγραφή
    2. Σεβαστές όλες οι απόψεις, άλλωστε η διατύπωσή τους βοηθά πολλές φορές και στην περαιτέρω ενημέρωση. Ναι είναι αλήθεια οι αντιδράσεις που αναφέρατε ότι δημοσιεύθηκαν στις 2 Μαρτίου 2005 από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ψυττάλειας. Όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι αυτές οι αντιδράσεις και οι αγώνες των πολιτών συνέβαλαν σημαντικά στην σχεδίαση, ένταξη και χρηματοδότηση των επιπρόσθετων έργων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της Ψυττάλειας, τα οποία όμως τελείωσαν πολύ μετέπειτα, το 2009 και περιλαμβάνουν - καλύπτουν πλέον ολόκληρη την απαραίτητη υποδομή και ασφάλεια και για τις γειτονικές περιοχές (που ορθά διαμαρτύρονταν τότε) και για όλη την Αττική. Το κλειδί της υπόθεσης αυτής βρίσκεται στα "Τεχνικά Δελτία" του ενταγμένου στο Γ' ΚΠΣ και στο ΕΣΠΑ έργου αναβάθμισης της Ψυττάλειας, που δείχνουν ότι αυτό χρηματοδοτήθηκε με συγκεκριμένες αυξημένες τεχνικές προδιαγραφές για κάλυψη ισοδύναμου πληθυσμού 5.600.000 κατοίκων, οπότε εκτός των άλλων οι δημόσιοι λειτουργοί που μεθοδευμένα σήμερα το αποκρύπτουν και προωθούν επιπλέον έργα ΚΕΛ και μάλιστα σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, ίσως ελεγχθούν για ΑΠΙΣΤΙΑ σε βάρος του Δημοσίου (κατ’ άρθρα 389 & 390 του Ποινικού Κώδικα)
      Αυτές είναι κάποιες πρόσθετες απόψεις μας ως ομάδα του ΟΠΑΣ
      Χ. Ποθουλάκης

      Διαγραφή
    3. Πιστευω οτι το θεμα Ψυτταλεια ειναι κυριως πολιτικο.Αυτο με την εννοια της πολιτικαντικης πολιτικης.ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
      Αποφασιζει με συσχετισμους ψηφοθηρικους,,,και με συναλλαγες με κατασκευαστικα συμφεροντα,,ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΑ.
      ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ που οδηγει σε μια σειρα ενεργειες αμυνας των πολιτων ,οπως η φορο και εισφορο διαφυγη, δεν πληρωνω κλπ κλπ κλπ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΑ.Στους αγανακτισμενους εν δικαιω πολιτες απο την αναξιοπιστια και αυθαιρεσια των πολιτικων, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΚΝΟΥ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, βρισκουν ευκαιρια και παρεισφρυουν τα πασης φυσεως λαμογια ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ.Αυτο μαζι με την παιδικομορφη και ποδοσφαιρικου τυπου πολιτικη συνειδηση του νεοελληνα,που πρεσβευει οτι, οποιος δεν συμφωνει μαζι μου ειναι εχθρος(αποτελεμα μιας ατελους δημοκρατιας)ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ μια κατασταση γενικευμενης ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ οποιασδηποτε αποφασης του κρατικου μηχανισμου.ΒΡΕΧΕΙ ΕΠΙ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ.ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΕΠΙΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ.Ειναι θλιβερο το φαινομενο πολιτικα προσωπα που ζητουν ψηφο ,να ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ......ΜΑΓΚΙΑΣ ΤΟΥΣ διαιωνιζοντας ετσι το προτυπο του ελληναρα Λουτσιωτη.,Αυτου που εφερε το νταβατζιλικι τα ναρκωτικα ,τα νυχτομαγαζα το τραφικινγκ και τους φασιστες ΣΕ ΜΙΑ ΗΣΥΧΗ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ.Αυτα ειναι τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ.ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ..

      Επειδη λοιπον ο λογος ειναι το αποτυπωμα του γραφοντος δεν εχετε παρα να δειτε τον γο λογο ΤΟΥ ΠΟΘΟΥΛΑΚΗ και τον λογο των καπαπηδων,των Αρτεμησιων και ολων οσων γραφουν εδω μεσα ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΨΑΤΕ.Το να εξαπατηθεις απαξ ειναι αναμενομενο ΤΟ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΙΣΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΝΑΤΑ και αυτο πρεπει να σκεφθουμε μπλογκιτες μου.ΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ πρεπει να ανατωτηθουμε, που βαλαμε τα ποδια να χτυπανε το κεφαλι.?Αν δεν το βρουμε αυτο ΤΟ ΚΕΛ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ.Το πυον πρεπει να φυγει ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΡΤΕΜΙΣΙΑΣ.Να καυτηριασθει και να επουλωθει σιγα σιγα.Δεν αναστρεφεται εν μια νυκτι, η τεραστια ζημια που εγινε.Το ΚΕΛ ειναι ενα απο τα ζητηματα.Αλλο ειναι η παραλιακη ζωνη ,ΚΑΙ Η ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΘΙΣΕ ΕΚΕΙ.
      ΕΝΑΣ ΟΠΑΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ,ΘΕΛΕΙ ΠΛΑΙΣΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.
      Δεν ειμαι και δεν θα ειμαι ουτε υποψηφιος πουθενα ,δεν ειμαι δεντρο,γαζια δεν εχω συμφεροντα, ουτε εταιριες, ουτε εντυπα τοπικα ουτε ΜΠΑΡ ,,δεν εχω φιλοδοξιες τοπικες (ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΑΑΑΑΛΟΥ ΜΑΣ ΔΗΜΟΥ) και ισως γιαυτο ακριβως, εχω ματια χωρις τσιμπλες .Και αν ενοχλω πολυ καποιους, τοσο τους φασιστες οσο και τους προοδευτικοαριστερους της αριστερης τσεπης ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.Αλλοιμονο αν με ενεκριναν αυτοι,ΟΤΑΝ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΣΕ ΕΠΑΙΝΕΙ ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ.παλαιολενινιστικο τσιτατο.Για οσους φαγωθηκαν να μαθουν ΤΙ ΨΗΦΙΙΖΩ και ποιος ειμαι τους ερωτω,ΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ?ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ? ΔΕΝ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΑ ΨΗΦΟ .Γραφω την γνωμη μου οπως ολοι οι ανωνυμοι εδω μεσα.Γιατι δεν ζητατε ονοματεπωνυμο απο τους ανωνυμους ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ?Απο εμενα περιμενετε να κανω τον ντεντεκτιβ του καθε ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥ που μας φουμαρει ?ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ?

      ΕΕΕΕΕλοιπον φιλοι ,καντε και κατι μονοι σας..ΠΧ ΣΤΟΝ ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟ αντι να κλεινετε τα ματια....και να κρυβετε το κεφαλι στην αμμο.Περαστικος ειναι ο Αριστογειτονας,Περαστικος που ειδε την καταντια μιας περιοχης που την ηξερε σπιθαμη προς σπιθαμη και ειπε να σταθει για λιγο για να πει ΑΙΔΩΣ ΛΟΥΤΣΙΩΤΕΣ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ.
      Τιποτα παραπανω ,Και αν μου δινετε περισσοτερη σημασια απ οση μου αξιζει,επιτιθεμενοι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ,εσεις πρεπει να σκεφθειτε το γιατι ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ και οχι εγω,Εγω ξερω.

      Διαγραφή
    4. Ο ποθουλακης κανει τη δουλεια του. Αν και εντεχνως αποφευγει να απαντησει
      στην επερωτηση των δεκα βουλευτων , πανεξυπνα θελει να πεταξει και τη μπαλα στην εξεδρα
      λεγοντας οτι οι αντιδρασεις των Πειραιωτων εχουν σταματησει απο το 2009.

      Αν οι αντιδρασεις των Πειραιωτων εχουν σταματησει τοτε το παρακατω τι ειναι???

      Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ

      Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012
      Αντιπεριφέρεια Πειραιά:Όχι ΑΛΛΑ λύματα στην Ψυττάλεια

      Την πλήρη αντίθεσή τους στην απόφαση της ΕΥΔΑΠ για μεταφορά των λυμάτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής στο ΚΕΛ Ψυττάλειας εξέφρασαν οι συμμετέχοντες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Στέφανου Χρήστου, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.
      Στη συνάντηση μετείχαν ο Βουλευτής κ. Καρύδης Δημήτριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Κατσικάρης Δημήτρης, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Τσαβαρής Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Κουλούκης Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Περάματος κ. Μπεσίρης Παναγιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού και μέλος της ΠΕΔΑ κ. Διάκος Ιωάννης, οι Γενικοί Γραμματείς των Δήμων Πειραιά κ. Διαμαντίδης Στέλιος, Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Ευθυμίου Νίκος και Σαλαμίνας κ. Καραγιάννη Ευαγγελία, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Αξαρλής Ιωάννης και Τσιρίδης Γιώργος καθώς και ειδικοί συνεργάτες και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π. Ε. Πειραιά και των Δήμων.
      Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου στην τοποθέτηση του χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό από περιβαλλοντικής απόψεως αλλά και άκρως πολιτικό το θέμα της μεταφοράς των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής σε μια περιοχή που διαχρονικά είναι επιβαρυμένη, αφού έχει καταστεί, προφανώς με ταξικά κριτήρια, η χαβούζα όλων των ανεπιθύμητων δραστηριοτήτων της Αττικής.

      Προλαβαίνοντας δε ενστάσεις και αντιρρήσεις με το επιχείρημα ότι η πρόταση μεταφοράς των λυμάτων στην Ψυττάλεια είναι βιώσιμη από τεχνοκρατικής και οικονομικής πλευράς, παρουσίασε στοιχεία της ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με τα οποία τον Οκτώβριο του 2011 τα ρυπαντικά φορτία εισόδου στο ΚΕΛ Ψυττάλειας κυμαίνονταν μεταξύ 89% και 103 % των φορτίων σχεδιασμού και αντιπρότεινε την σαφώς οικονομικότερη λύση της αναβάθμισης του υφιστάμενου ΚΕΛ Λαυρίου ή τη δημιουργία νέου ΚΕΛ σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα σχεδιασμό.

      ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΘΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ
      ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΤΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ.

      Μονο κατι ΚΟΤΕΣ σα και σενα που κρυβονται πισω απο την ανωνυμια τους ειναι βοθροι
      πολιτικης σκεψης.

      Μονο ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ σα και σενα αντι του πολιτικου λογου, επειδη γνωριζουν οτι κατα βαθος εχουν αδικο και το μοναδικο που τους ενδιαφερει ειναι ΜΟΝΟ το σπιτι τους, αποπροσανατολιζουν το κοσμο κανοντας διαφορετικες φωνες να ακουγονται ως νυκτοβιες, παρασιτικες, εγκαθετες και δηθεν κατεστημενες.

      ΕΙΣΑΙ ενα απο αυτα τα υπουλα ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ σαν και αυτα που μαζευτηκαν και βριζαν τον Μπαταλη επειδη ειχε την ατυχια να σκεφτει διαφορετικα και να πει κατι αντιθετο.

      Την επομενη φορα που θα μας προσβαλεις με τον οποιονδηποτε τροπο ( ξερεις εσυ Αβερελ,
      Ανθρωπους της Νυκτας, Εγκαθετους της Δημοτικης Αρχης κτλπ κτλπ) το λογο θα εχει η δικαιοσυνη.

      Με εκτιμηση
      Αβερελ-Κ.Π.

      Διαγραφή
    5. Και που ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τσογλανι,,γεροξεκουτη .πολιτικο μιασμα(sic) βοθρο κλπ κλπ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΡΣΗ ΤΟΥ,,,, ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΠ ΠΟΥ ΜΕ ΒΡΙΖΕΙ ΧΥΔΑΙΟΤΑΤΑ ΜΕ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ..ΤΟΝ ΜΠΑΤΑΛΗ και τον ξερω και τον εκτιμω,Ειναι επιτυχημενος επαγγελματιας δεν ειναι κομματοσκυλο και δεν κανει συνεχως κωλοτουμπες.Δηλαδη τι θα πεις στην δικαιοσυνη ?Οτι ενας ανωνυμος ΚΠ εβριζε χυδαιοτατα ,εναν ανωνυμο Αριστογειτονα? ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΕ ΒΡΙΖΕΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ Η ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΙΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ?Γιατι τοτε θα το ζητησω εγω ΑΡΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΜΕΡΟΛΗΠΤΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ .ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΝ ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΨΗΦΟ ,ΟΘΕΝ ,ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.Για εμενα ουδεν προβλημα λεω να παρω δικηγορο τον Μπαταλη αν δεχεται η τον Στεφο ,Τι με συμβουλευεις? καλα θα κανω?
      Οταν τα πολιτικα ζητηματα τα κανουμε αγωγες προσωπικες ,βριζουμε και απειλουμε τοτε σημαινει για μενα οτι πολιτικα χανουμε το παιχνιδι και την ψυχραιμια μας μαζι.ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ και αν προσεξες δεν εχω ουτε μια βρισια που να μπορει να σταθει σε δικαστηριο,Αντιθετα εχω πολλες χυδαιες βρισιες απο το κινημα σου. .ΡΩΤΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΩΣΕ ΤΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ.Ρωτα τον Μπαταλη ειναι εξαιρετος δικηγορος.....ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΣΟΥ Πιθανον να εκπλαγεις αν κανεις λαθος προσωπο και να πρεπει να το παιξεις Ψυτταλεια η Κορωπι η Μαρκοπουλο η Αριστογειτων .....η αλλος......

      Διαγραφή
  7. ΤΟ Καλυτερο απο ολο το copy paste ειναι Η ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΑΣΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ και θυμηθηκαν την ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ.
    Οσο για το λεβεντοπαιδο Αριστο
    μπες στο μαγαζι και κλειστο.
    σε ποιο μαγαζι να μπω?Ειμαι δημοτης Αθηναιων.ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΣΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΕΙΡΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλα εσυ θα ελεγες κατι σοβαρο....

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πού ακούστηκε ο κάθε καταλογισθείς ακαταλόγιστος, να μας λέει, ότι κάτι που είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο, νομικά κατοχυρωμένο την Ελλάδα και στην Ε.Ε. (η οποία μάλιστα έδωσε τα κονδύλια για κάλυψη από την Ψυττάλεια ευρύτερων περιοχών) και ενώ υπάρχουν έγγραφα της ΕΥΔΑΠ για την ανάγκη να πάνε και άλλα λύματα διότι αλλιώς δε λειτουργεί καλά η Ψυττάλεια, να μας αμολάει τη μέγιστη πολιτική αρλούμπα για να μας φοβίσει, ότι αντιδρούν οι κάτοικοι και άρα να μην επιμένουμε!
    Σιγά μη φοβηθούμε τον Τραγάκη, τον Νεράτζη και τη Φώφη! Και να μάθει, πως εμεις ξέρουμε από ποιό κέντρο ανακίνησαν το θέμα και "τσίγκλισαν" Πάγκαλο περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους Πειραιά κλπ.! Από δώ μεριά. Όταν έχαναν το μεγάλο έργο που ονειρεύονταν! Και θα συνεχίσουν να τα κάνουν αυτά με πολλούς τρόπους, όπως π.χ. με κάτι άθλιους αβανταδόρους του διαδικτύου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ 3.28 ...Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ (ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΜΑΛΛΟΝ), ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ , ΕΚΑΛΗ, ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΚΙΟΥΡΚΑ, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ Κ.Λ.Π. , ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΛΟΓΩ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΚΑΘΑΡΣΙΩΝ ΤΟΥΣ..;;;;;;ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Ο ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ, ΒΡΩΜΑΝΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ;;ΧΑΧΑΧΑΧΑ...ΕΙΣΤΕ ΑΣΤΕΙΟΙ ΡΕ...!ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ , ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΕΛ , ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΩΣΤΑ, ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΥΒΙΚΑ.;;! ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ;;; ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΡΕ...ΜΑΣ ΠΗΡΕ Η ΜΠΟΧΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ.!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε 8.53 ,

      Αυτοι ειναι οι αποδεκτες λυματων, αυτοι εχουν τις αντιρρησεις.
      Δεν θα τους πεις εσυ ποιους θα παρουν και ποιους οχι.

      Αν εσυ θεωρεις οτι ειναι το ιδιο το χαλανδρι και το καπανδριτι με ολα τα μεσογεια τοτε ΠΑΣΟ
      Κατα τα αλλα η καραμελιτσα πως με περισσοτερη μποχα δουλευει καλυτερα η Ψυταλεια
      μη το πεις πουθενα αλλου θα ξεραθουν στα γελια.

      Τωρα να μου πεις αν ησουν σοβαρος στο τοπικο σπατων θα ησουνα

      Κ.Π.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς επειδή δεν είμαι πρόβατο σε στάνη , ΔΕΝ είμαι στο δημοτικό συμβούλιο ,και δεν εποπτεύομαι από τους τρακονταετείς αντιδημαρχους των ΚΕΛ κ.λ.π...! Εσείς να διαβάζετε τα σημειωματάκια σας , να σας βγάζει ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ η περιφέρεια όλες τις αποφάσεις περί ΚΕΛ , να κρύβετε έγγραφα της ΕΥΔΑΠ ,να φέρνετε Αμερικάνικες εταιρείες για λιμνούλες των λυμμάτων ,(νατους προτείνετε να κάνουν και fish spa), να κοροιδεύετε τον κόσμο της Αρτέμιδας ότι δεν θα έχει αγωγό στην θάλασσα, να ασχολείστε με τα bar σαν επένδυση,να υπογράφετε έγγραφα ΄χωρίς να ξέρετε γιατί, και και..και.....Στριμωχθήκατε, γιατί καταλάβατε ότι υπάρχει και η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ..Οι άνεμοι που σπείρατε θα σας πάρουν και θα σας σηκώσουν όλους μαζί, πουλακια μου......

      Διαγραφή
    3. Κ.Π. έχει καταντήσει γελία η παραπληροφόρηση που προσπαθείς να περάσεις καθημερινά απο αυτό το μπλογκ, στο έχω ξαναγράψει τουλάχιστον 4 φορές. Είσαι άσχετος με το θέμα και γράφοντας μεγάλα κείμενα και καλά, νομίζεις ότι ψαρώνουν οι μπλογκίτες και λένε "Ουάου, αυτός ξέρει".Κύριε Κ.Π. δεν ξέρεις τίποτα επί του θέματος, έχεις ολόμαυρα μεσάνυχτα και είσαι παπαγάλος,χειρότερος από τον Πορτοσάλτε. Θα το γράφω πλέον κάτω από οποιαδήποτε ανάρτησή σου, για να προστατεύω όποιον αναγνώστη σε μπερδέψει με "φωστήρα"...

      Διαγραφή
    4. Εκλογες ,ΕΚΛΟΓΟΛΕΙΨΟΚΟΥΤΑΛΕΣ,,στοιχιση,πλαγιοκοπημα,ανωνυμοεπωνυμοι ,ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ.
      Θα καταλαβωμεν την ψυτταλεια...θα ζορισουμε τους Μαρκοπουλιωτες,θα αλλαξουμε διαδρομους και αεροδιαδρομους,ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ.....και δεν κανω λαθος την λεξη.Νομιμοποιηση οχι νομιμοτητα.Εχει τερααααααστια διαφορα ΟΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΦΑΝΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ που μας προσφερει ο σπαταρτεμισιανικος μπαχτσες με τα ΛΕΛΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΞΥΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ που δεν κανουν κρασι.ΞΥΔΙ ΚΑΝΟΥΝ.
      ΟΞΟΣ ΚΑΙ ΟΞΩ λεω εγω και εσεις ασχοληθειτε με τα λυμματα και μονο.
      Τελευταια φορα που ασχολουμαι με τα προεκλογικα ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΡΤΕΜΙΣΙΑΣ.Χτυπηθειτε κατω απο την μεση μονοι σας οι υποψηφιοι,Μονον αν εμφανισθει κατι καινουργιο θα ξανα ασχοληθω.Δεν μου αρεσουν τα ξυνα πολλω δε μαλλον και τα προ προ προ περσινα.....

      Διαγραφή
    5. Αγαπητε 12:24

      Ειλικρινα δεν ξερουμε ποιος ειναι παπαγαλακι

      Μην ειμαστε εμεις που εδω και και δυο χρονια φωναζουμε στη δημ Αρχη προσεξτε
      ερχονται προστιμα για το αποχετευτικο και πρεπει να λυθει γιατι πεφτουν καμπανες

      ''Τον κίνδυνο άμεσης επιβολής βαρύτατου προστίμου για την τριτοκοσμική κατάσταση των βόθρων στην ανατολική Αττική κινδυνεύει να δεχτεί η χώρα μας η οποία έχει ήδη καταδικαστεί για το θέμα αυτό, δύο φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Την ίδια στιγμή κινδυνεύουν να χαθούν άλλα 300 εκατ. ευρώ τα οποία είναι δεσμευμένα μέσω ΕΣΠΑ για τη δημιουργία των Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων στην ανατολική Αττική καθώς τα έργα είναι μπλοκαρισμένα και θα πρέπει να τεθούν σε λειτουργία το αργότερο μέχρι το 2015''.

      Η ημερησια 7/7/12

      Εμεις ειμαστε τα παπαγαλακια που φωναζουμε στις δημοτικες αρχες τρεξτε γιατι εχουμε προβλημα ....η καποιοι αλλοι που λενε εδω μεσα αστους να κοψουν το λαιμο τους καμπανες
      δεν πεφτουν , αυτοι δεν ξερουν τι τους γινεται.


      Εμεις ειμαστε σαν το πρωτοσαλτε που σας λεμε το να κλεισουν τα σκυλομαγαζα που ειναι παρανομα , η αυτοι που μπροστα σας λενε να κλεισουν ΟΛΑ και απο πισω χαριζουν αδειες οπου να ειναι.

      Εμεις ειμαστε καθεστωτικοι που σας λεμε οτι οι ξαπλωστρες πρεπει να υπαρχουν γιατι δινουν δημοτικα εσοδα αρκει βεβαια να τηρουνται συγκεκριμενοι κανονες οπως οριζει η
      ΚΥΑ Δ10Β1053970/1672ΕΞ2013/ΦΕΚ Β/801/05.04.2013


      ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙΣΑΣ ΖΩΝΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ-ΠΑΡΑΛΙΑΣ

      Στους κοινόχρηστους χώρους αιγιαλού και παραλίας, που παραχωρούνται για να τοποθετηθούν ομπρέλες και ανάκλιντρα (ξαπλώστρες), ως «σετ» νοείται ο συνδυασμός 1 ομπρέλα με τραπεζάκι και 2 ξαπλώστρες τοποθετημένες εκατέρωθεν.

      Για τις ανάγκες των υπολογισμών προβλέπεται ότι ένα τέτοιο τυπικό σετ καταλαμβάνει κατ' ελάχιστον επιφάνεια 6,0m2 (ξαπλώστρα+ομπρέλα - τραπεζάκι+ομπρέλα) χ(μήκος ξαπλώστρας) = (1,0μ+1,0μ+1,0μ)χ(2,0μ) = (πρόσοψη) x (βάθος) = (3,0 μ) x (2,0 μ) = 6,0 τ.μ.

      Το εμβαδόν που καταλαμβάνουν τα συνολικά ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕΝΑ«ΣΕΤ» δεν μπορεί να είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ από το 50% της επιφάνειας που έχει συνολικά παραχωρηθεί.

      η

      αυτοι που ψηφιζεται και προεκλογικα σας λενε καμια ξαπλωστρα σε δικια μας παραλια και απο πισω κοιτανε να βαλουν ξαπλωστρες μεχρι και στις εκκλησιες.



      Ειμαστε εμεις οι παραπληροφοριοδοτες που φωναζαμε οτι τα νομικα επιχειρηματα κατα του αεροδρομιου ειναι αιλοα και οτι θα πεσει δικαστικη φαπα ...

      Σύμφωνα με τον πίνακα της παρ. 8 του
      ιδίου άρθρου που δείχνει την προτεινόμενη χρήση γης σε συνάρτηση με τον δείκτη
      N.E.F. και σύμφωνα με την Μ.Π.Ε. τμήματα της Αρτέμιδας βρίσκονται σε περιοχές
      μεταξύ 25 και 30 NEF όπως και μεταξύ 30 και NEF 35 (σχέδια υπ’ αρ. 6.2.2-5 για
      μέση ανάπτυξη 2002, 6.2.2-6 για την μέση ανάπτυξη 2012 και 5.3.9-4, 5.3.9-5, 5.3.9-
      6, 6.2.2-7, 6.2.2-8 για την υψηλή ανάπτυξη 2012). Οι παραπάνω, δηλαδή, περιοχές
      κατατάσσονται στις περιοχές ΒΙΙ και ΓΙΙ (όπου: «Β. ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ νέαι κατασκευαί ή
      αστική ανάπτυξις, εξαιρέσει κατά το δυνατόν, εντός των υφισταμένων αστικών
      περιοχών.Από τα παραπάνω, όπως επιβεβαιώνεται και από το σχέδιο υπ’ αρ. 7.4-1 της Μ.Π.Ε.,
      οι περιοχές αυτές είναι ΑΚΑΤΑΛΗΛΕΣ για οικιστική ανάπτυξη30
      (στο σχέδιο
      χαρακτηρίζεται ως ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ περιοχή Β’ κατοικίας λόγω θορύβου»)

      ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 12/2006

      Εμεις ειμαστε παπαγαλακια που σας λεμε οτι ο ανατολικος διαδρομος ειναι λαθος η , η τωρινη δημοτικη αρχη που ειχε βγαλει προεκλογικο φυλαδιο με επικεφαλιδα ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΩΡΑ, και επρεπε να απηυδησει ο κοσμος για νε θεσει το θεμα στο δημοτικο.

      Ποιοι ειναι αυτοι που σας κοροιδευουνε εμεις , που σας λεμε οτι υπαρχουν αντιδρασεις απο το δημο σαρωνικου για τη Ψυταλεια η υποψηφιοι της αντιπολιτευσης που σας δουλεουν και σας λενε οτι τα εχουν ηδη βρει προσπαθωντας να σας παρουν τη ψηφο κοροιδευοντας σας αλλη μια φορα.

      Αν παρολα αυτα εσυ θεωρεις οτι ειμαστε παπαγαλακια , δικαιωμα σου.

      ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ . ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ....

      Κ.Π.

      Διαγραφή
    6. Υγ Επειδη ακριβως τοσα χρονια ξερατε μονο
      εσεις και οχι εμεις ειδαμε που φτασαμε.

      Κ.Π.

      Διαγραφή
    7. Εσείς, ποιοι είστε ακριβώς; Γιατί καιρός είναι να σας γνωρίσουμε αφού τα λέτε ΤΟΣΟ καλα.Εχετε όνομα; Τι είστε ακριβώς; Γιατί εδώ και καιρό γράφετε μισές αλήθειες...Ετσι όπως μόνο εσείς ξέρετε... Το αποχετευτικό ποιός δεν θέλει να λυθεί; Eμείς οι πολίτες δεν θέλουμε να πιαστούμε κότσοι και να χτίζουν σπίτια διαφοροι τουρίστες με τα δικά μας λεφτα... το να δωθεί η σωστη λύση και όχι η λαμογιέ, δεν θα πει πως δεν θέλουμε λύση, και εσείς ειστε οι σοφοι που τα λέγατε... Ποιος λέει να κλεισουν όλα τα μαγαζια?Να κλεισουν όλα τα παράνομα λεμε... Για αυτό σου ξαναλέω είσαι παπαγάλος μεγάλος...μεγάλο... Πουλάκι...Μια έτσι μια γιουβέτσι τα γράφεις πουλάκι.. μου!

      Διαγραφή
    8. αγαπητη 8:12

      1) Το πουλακι , ποιο πουλακι αυτο που ειναι ξενο η το ξενιτεμενο , πουλι χαμενο που να σταθω
      που λεει και ο ποιητης???

      2) Ποιοι ειμαστε : Μια απλη ομαδα λουτσαιων που αγανακτησαμε και σηκωθηκαμε και φυγαμε γιατι δεν αντεχαμε αλλο. Ανηκουμε στη γενια του κολλεγιου για αυτο και το ψαχνουμε
      και οχι στη γενια του πολυτεχνειου που μας εφερε εδω.

      3) Τωρα για τις μισες αληθειες , παρακαλουμε να μας πεις εσυ τις αλλες μισες με εγραφα οπως κανουμε εμεις ομως παρακαλουμε.

      τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν.
      (Verba volant, scripta manent.)

      Κινημα Πολιτων

      Διαγραφή
  11. Αγαπητέ "Αβερελ-Κ.Π",
    Διάβασα τις παρατηρήσεις σου που εύλογα δημιουργούν μια βάση προβληματισμού. Όμως επέτρεψέ μου να επισημάνω το τι πραγματικά ισχύει απέναντι στις πράγματι γενόμενες αντιδράσεις όπως εκφράστηκαν από τοπικούς εκπροσώπους (της αυτοδιοίκησης και Βουλευτές) της περιοχής Πειραιά, όπως δημοσιεύθηκε στις 6.2.2012 για ΟΧΙ άλλα λύματα στην Ψυττάλεια. Δεν θα σχολιάσω αν αυτοί πράττουν σωστά ή λάθος, άλλωστε στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε κανείς να μου πει, «καλά και εσύ ποιος είσαι, ποιον εκφράζεις και ποιον εκπροσωπείς». Έτσι δεν είναι; Όμως μπορώ να σταθώ στο βάσιμο επιχείρημα ότι πριν αυτοί οι καθ’ όλα αγαπητοί τοπικοί εκπρόσωποι του Πειραιά συγκεντρωθούν και διαμαρτυρηθούν (στις 1.2.2012) ενάντια στην πλήρη αξιοποίηση του έργου της Ψυττάλειας, διαμορφώθηκαν, ΩΡΙΜΑΣΑΝ και υπήρξαν (ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ) τα έργα Β’ Φάσης και Γ’ Φάσης επέκτασης και ποιοτικής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της Ψυττάλειας για ισοδύναμο πληθυσμού 5.600.000 κατοίκων. Στο Στάδιο Ι και Στάδιο ΙΙ ωρίμανσης του έργου επέκτασης και ποιοτικής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της Ψυττάλειας, συμμετείχαν συντεταγμένα στα πλαίσια σχεδίασης, χωροθέτησης, αδειοδότησης, έγκρισης Προμελετών και Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων οι τότε εκπρόσωποι των τοπικών φορέων του Πειραιά, όπως ο νόμος ορίζει (άρθρο 2 Οδηγίας 2003/35/ΕΚ, Ν. 1650/86, ΚΥΑ 69269/5387/1990, οδηγία 85/337ΕΚ, Ν. 3010/2002, κλπ), οπότε οι ως άνω Φάσης ποιοτικής και τεχνικής αναβάθμισης του έργου Ψυττάλειας εντάχθηκε τότε στο Γ’ ΚΠΣ και εν συνεχεία στο ΕΣΠΑ. Θέλω να πω με αυτά (όσο κι αν αυτό ακούγεται δυσάρεστα), ότι καλώς ή κακώς, οι νυν τοπικοί εκπρόσωποι του Πειραιά (σε αντιδιαστολή με τους αντίστοιχους προκατόχους τους, έως το 2007 περίπου), αντιδρούν στο ήδη πραγματοποιημένο – συγκεκριμένων προδιαγραφών - έργο της Ψυττάλειας, «κατόπιν εορτής». Επιμένω σ’ αυτά επειδή συμβαίνει να γνωρίζω βάσιμα, ότι αν δεν υπήρχε τοπική συμφωνία (πρώην εκπροσώπων του Πειραιά) για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του έργου Ψυττάλειας, η ένταξη των εργασιών επέκτασης και ποιοτικής αναβάθμισης για χρηματοδότηση από Γ’ ΚΠΣ και ΕΣΠΑ δεν θα ήταν ποτέ δυνατή. Για παράδειγμα, να σας ενημερώσω αν δεν το γνωρίζετε ήδη, ότι το 2003 η αρμόδια ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» του Γ’ ΚΠΣ, με το υπ’ αριθ. πρωτ: 169169(σχε.168697,168552)/3.12.2003 έγγραφό της προς την ΕΥΔΑΠ, ενημέρωσε ότι ο φάκελος που είχε υποβάλλει για το τότε μεγάλο ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι, δεν πρόκειται να αξιολογηθεί καν, επειδή δεν ήταν πλήρης. Ξέρετε όμως γιατί; Γιατί μέσα στο φάκελο του έργου με τις μελέτες, κλπ, δεν υπήρχε η σύμφωνη γνώμη των τότε τοπικών φορέων και της αυτοδιοίκησης. Να λοιπόν γιατί μιλάω για τους Πειραιώτες, ότι αντιδρούν σήμερα αρνητικά, αλλά πλέον «κατόπιν εορτής» και αντίθετα από τους προκατόχους τους. Φταίμε εμείς γι’ αυτό;
    Ευχαριστώ για τα ερεθίσματα που μου δώσατε να προβώ στα σχόλιά μου αυτά.
    Χ. Ποθουλάκης (εκπρόσωπος του ΟΠΑΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ "Αβερελ-Κ.Π",
    Διάβασα τις παρατηρήσεις σου που εύλογα δημιουργούν μια βάση προβληματισμού. Όμως επέτρεψέ μου να επισημάνω το τι πραγματικά ισχύει απέναντι στις πράγματι γενόμενες αντιδράσεις όπως εκφράστηκαν από τοπικούς εκπροσώπους (της αυτοδιοίκησης και Βουλευτές) της περιοχής Πειραιά, όπως δημοσιεύθηκε στις 6.2.2012 για ΟΧΙ άλλα λύματα στην Ψυττάλεια. Δεν θα σχολιάσω αν αυτοί πράττουν σωστά ή λάθος, άλλωστε στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε κανείς να μου πει, «καλά και εσύ ποιος είσαι, ποιον εκφράζεις και ποιον εκπροσωπείς». Έτσι δεν είναι; Όμως μπορώ να σταθώ στο βάσιμο επιχείρημα ότι πριν αυτοί οι καθ’ όλα αγαπητοί τοπικοί εκπρόσωποι του Πειραιά συγκεντρωθούν και διαμαρτυρηθούν (στις 1.2.2012) ενάντια στην πλήρη αξιοποίηση του έργου της Ψυττάλειας, διαμορφώθηκαν, ΩΡΙΜΑΣΑΝ και υπήρξαν (ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ) τα έργα Β’ Φάσης και Γ’ Φάσης επέκτασης και ποιοτικής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της Ψυττάλειας για ισοδύναμο πληθυσμού 5.600.000 κατοίκων. Στο Στάδιο Ι και Στάδιο ΙΙ ωρίμανσης του έργου επέκτασης και ποιοτικής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της Ψυττάλειας, συμμετείχαν συντεταγμένα στα πλαίσια σχεδίασης, χωροθέτησης, αδειοδότησης, έγκρισης Προμελετών και Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων οι τότε εκπρόσωποι των τοπικών φορέων του Πειραιά, όπως ο νόμος ορίζει (άρθρο 2 Οδηγίας 2003/35/ΕΚ, Ν. 1650/86, ΚΥΑ 69269/5387/1990, οδηγία 85/337ΕΚ, Ν. 3010/2002, κλπ), οπότε οι ως άνω Φάσης ποιοτικής και τεχνικής αναβάθμισης του έργου Ψυττάλειας εντάχθηκε τότε στο Γ’ ΚΠΣ και εν συνεχεία στο ΕΣΠΑ. Θέλω να πω με αυτά (όσο κι αν αυτό ακούγεται δυσάρεστα), ότι καλώς ή κακώς, οι νυν τοπικοί εκπρόσωποι του Πειραιά (σε αντιδιαστολή με τους αντίστοιχους προκατόχους τους, έως το 2007 περίπου), αντιδρούν στο ήδη πραγματοποιημένο – συγκεκριμένων προδιαγραφών - έργο της Ψυττάλειας, «κατόπιν εορτής». Επιμένω σ’ αυτά επειδή συμβαίνει να γνωρίζω βάσιμα, ότι αν δεν υπήρχε τοπική συμφωνία (πρώην εκπροσώπων του Πειραιά) για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του έργου Ψυττάλειας, η ένταξη των εργασιών επέκτασης και ποιοτικής αναβάθμισης για χρηματοδότηση από Γ’ ΚΠΣ και ΕΣΠΑ δεν θα ήταν ποτέ δυνατή. Για παράδειγμα, να σας ενημερώσω αν δεν το γνωρίζετε ήδη, ότι το 2003 η αρμόδια ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» του Γ’ ΚΠΣ, με το υπ’ αριθ. πρωτ: 169169(σχε.168697,168552)/3.12.2003 έγγραφό της προς την ΕΥΔΑΠ, ενημέρωσε ότι ο φάκελος που είχε υποβάλλει για το τότε μεγάλο ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι, δεν πρόκειται να αξιολογηθεί καν, επειδή δεν ήταν πλήρης. Ξέρετε όμως γιατί; Γιατί μέσα στο φάκελο του έργου με τις μελέτες, κλπ, δεν υπήρχε η σύμφωνη γνώμη των τότε τοπικών φορέων και της αυτοδιοίκησης. Να λοιπόν γιατί μιλάω για τους Πειραιώτες, ότι αντιδρούν σήμερα αρνητικά, αλλά πλέον «κατόπιν εορτής» και αντίθετα από τους προκατόχους τους. Φταίμε εμείς γι’ αυτό;
    Ευχαριστώ για τα ερεθίσματα που μου δώσατε να προβώ στα σχόλιά μου αυτά.
    Χ. Ποθουλάκης (εκπρόσωπος του ΟΠΑΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  13. Αγαπητε κε Ποθουλακη,

    ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ

    Οπως γνωριζετε η κατασκευη και η εκμεταλευση του αεροδρομιου διεπεται απο το νομο 2338/95

    Οπως επισης προφανως θα γνωριζετε οτι βαση του παραπανω νομου ισχουν τα Κατωθι

    α) Απαγορευονται οι οποιοιδηποτε περιορισμοι κινησεων του αεροδρομιου. Ακομα και στη περιπτωση
    κατα την οποια δεν τηρουνται τα επιτροπομενα ορια θορυβου οπως οριζονται απο την Ελληνικη νομοθεσια, το πρωην Υπεχωδε καλειται να πληρωσει προστιμα σε περιπτωση περιορισμου των παραπανω κινησεων...
    β) Το αεροδρομιο Ελ βενιζελος χωριτικοτητας 25 εκ επιβατων max , δυναται να αυξηση τον ογκο των κινησεων κατα 25 εκατ επιβατες αν αυτο κριθει αναγκαιο. Τα 25 εκ επιπλεον σημαινει πολυ προχειρα επιπλεον ενας τερματικος σταθμος. Ο επιπλεον τερματικος σταθμος σημαινει προχειρα δυο επιπλεον διαδρομοι προσγειωσης απογειωσης. Οι δυο επιπλεον διαδρομοι απογειωσης προσγειωσης σημαινουν προχειρα καταργηση των προστατευτικων ωραριων και απιστευτη ηχορυπανση καθολη τη διαρκεια της ημερας.

    Οσες φορες οι συντοπιτες μας προσπαθησαν να διαμαρτυρηθουν για την ηχορυπανση , το αεροδρομιο επικαλεστηκε τον παραπανω νομο λεγοντας χαρακτηριστικα ΜΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ....

    Το γεγονος οτι διαπλεκομενοι υπουργοι και πρων δημαρχοι που τσιμπησαν στο ΤΥΡΑΚΙ της αναπτυξης, αποφασισαν στη κατασκευη ενος τετοιου εργου δεν σημαινει οτι ολα ειναι σωστα ουτε οτι εμεις οι κατοικοι της Αρτεμιδας ζουμε ανθρωπινα.

    Κατι παρομοιο ισχυει και για τη Ψυταλεια. Το γεγονος οτι καποιοι πεταξαν το τυρακι στις τοτε δημοτικες αρχες με ενα αλλο μεγαλο εργο αναπτυξης και αυτοι τσιμπησαν δεν σημαινει οτι ολα γινανε σωστα.Οι ΚΥΑ 69269/5387/1990 και 3010/2002, που αφορουν ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ τηρηθηκαν οπως και για το ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ- εκει να δειτε νομους που εχουμε. Γιατι αν ολα γινοντουσαν σωστα ουτε αυτοι θα αντιδρουσαν για τη Ψυταλεια ουτε βεβαια και μεις για το εθνικο τερατουργημα.

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΜΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ

    Πολυ σωστα αναφερετε οτι η Ψυταλεια ειναι σχεδιασμενη προκειμενου να εξυπηρετει 5.500.000 εκατομ κατοικους το συνολο δλδ του Ν Αττικης.
    Παρολα αυτα παρατηρουμαι οτι η πιεση απο τους δημους του Σαρωνικου ειναι τετοια που βλεπουμε ξαφνικα αντι να προωθειται η συνολικη λυση του προβληματος μεσω της επιλογης ενος αποδεκτη ( ψυταλεια) να ξεφυτρωνουν μικρα μικρα ΚΕΛ ανα την Αττικη . Χαρακτηριστικα σας αναφερουμε.

    Στην ανατολική Αττική προβλέπεται να γίνουν ΚΕΛ στο Κορωπί και στη Ραφηνα, ένα μικρότερος στη Νέα Μάκρη και να αναβαθμιστεί ο ΚΕΛ στο Μαρκόπουλο. Αν σε αυτο προσθεσουμε και το ΚΕΛ στο θριασιο καταλαβαινουμε οτι ο αρχικος σχεδιασμος για τη μεταφορα του συνολου των αποβλητων αρχιζει σιγα σιγα να εγκαταλειπεται.
    ΗΜΕΡΗΣΙΑ
    "Η" 7/7/2012

    Φοβουμαστε οτι η μετριπαθης δημοτικη αρχη θα βρει το τροπο να ξαναθεσει τη λυση Πλατυ Χωραφι.
    Συμφωνουμε απολυτα με το ΟΧΙ ΚΕΛ στο πλατυ χωραφι , αλλα διαφωνουμε με την επιμονη στη Ψυταλεια, με την εννοια οτι μπορει να μας γυρισει μπουμερανγκ.

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ

    ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΜΑΣ

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ένα βασικό ξεχνάμε να αναφέρουμε. Τη δύναμη που έχει η ΕΥΔΑΠ, που τις χρωστάμε 22 εκατομμύρια. Αν εσάς σας χρωστάγανε τόσα και αυτός που σας τα χρωστάει έλεγε τα δικά του, θα ήθελα να ήξερα τί και πώς θα λέγατε.

    Μια απορία. Το αεροδρόμιο έχει βιολογικό? Δε θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε και να συνδεθούμε εκεί?

    Τέλος κε Ποθουλάκη, αν και φαίνεστε ενημερωμένος, μου θυμίζετε όλους αυτούς τους συνδικαλιστές, με τους νόμους, τις φωνές και την ακατάσχετη νομολαγνεία που έχετε στο λόγο σας. Παρόλα αυτά, σας εύχομαι καλή τύχη στον αγώνα σας (για δημοτικές εκλογές αναφέρομαι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μου είναι ευχάριστο να ακούω και να διαβάζω τις απόψεις συμπολιτών, όποιες κι αν είναι αυτές.
    Σίγουρα η θέση του Δήμου είναι αποδυναμωμένη θεσμικά, εξαιτίας και των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος και του παρόντος (Βλ. χρέος στην ΕΥΔΑΠ που τακτοποιήθηκε πρόσφατα με τροπολογία στη Βουλή για να εισπράξει το χρήμα η ΕΥΔΑΠ που οδεύει στην ιδιωτικοποίηση. Πληρώθηκε από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και φυσικά με κάποιο τρόπο ο λογαριασμός θα έλθει σε εμάς τους δημότες)
    Κατά τα άλλα ναι, μπορεί να σας κουράζω μ’ αυτά που λέω ή γράφω επικαλούμενος νόμους, στοιχεία, κλπ.
    Όμως να ξέρετε ότι - για παράδειγμα - η αντίκρουση του «συμφώνου συνεργασίας» για το ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι, απαιτούσε κείμενο νομικής γνωμοδότησης, το οποίο κάναμε και διαβιβάσαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, στο Νομ. Συμβούλιο του Κράτους και στους δημοτικούς συμβούλους. Δεν γίνεται διαφορετικά, αυτού του είδους η αντιπαράθεση πρέπει να είναι συγκεκριμένη και να βασίζετε σε διατάξεις.
    Με συγκρίνετε με συνδικαλιστές. Αν και υπήρξα στα φοιτητικά και μετέπειτα στα εργασιακά μου χρόνια για πολλά χρόνια, ομολογώ ότι δεν μου αρέσει να ταυτίζομαι με αυτή την ιδιότητα, άλλωστε οι συνδικαλιστές κάθε άλλο παρά τεχνοκρατικά μιλούν. Συνηθίζουν όπως και οι πολιτικοί γενικόλογα και υποσχέσεις.
    Τέλος, σας ευχαριστώ για τις ευχές σας, αλλά ούτε εκλογές έχουμε ακόμα, ούτε υποψήφιος είμαι. Θα πρέπει δε να γνωρίζετε ότι κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες και επειδή συνηθίζω να ασχολούμαι με τα κοινά θέλοντας να είμαι χρήσιμος και όχι ευχάριστος, η στάση μου αυτή δεν προσφέρεται για προσέλκυση ψήφων. Η ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ συνήθως δεν αρέσουν. Δυστυχώς έτσι έχει μάθει η κοινωνία μας. Πάντως σας ευχαριστώ που προκαλέσατε να ανταλλάξουμε απόψεις.
    Χ. Ποθουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που βλέπω ότι μπορείτε να απαντήσετε και χωρίς παράθεση νόμων κλπ (χωρίς ειρωνική διάθεση). Είναι δεδομένο πως θα έρθει ο λογαριασμός από την ΕΥΔΑΠ, το έχουν πει κιόλας, μέσω των επόμενων κρατικών επιχορηγήσεων, που θα είναι μειωμένες.

      Διαφωνώ σε ένα πράγμα κάθετα σε αυτά που γράφετε. Σε όσους ασχολούνται με τα κοινά (πια), πρέπει να είναι αταλάντευτοι στις καθαρές λύσεις. Φτάνει πια με τις κωλοτούμπες. Αν δεν κάνω λάθος, ο κος Κασίμης που μας έχει φέρει σε ένα βαθμό μεγάλο μέχρι εδώ με το χρέος στην ΕΥΔΑΠ, μέχρι σήμερα σκίζει τα ρούχα του για "καθαρές" λύσεις και τα πρόβατα ακούνε...

      Δεν αντέχει πια κανένας δήμος, για άλλη μία περασμένη 5ετία, μιας και τόσο θα είναι η διάρκεια της επόμενης θητείας. Το θέμα με την αποχέτευση, έχει ένα πολύ μεγάλο κακό. Δεν έχουμε μαζευτεί ποτέ ήρεμα και ξεκάθαρα όλα τα μέρη, να συζητήσουν σαν άνθρωποι. Πόσο κοστίζει τί, τί λύσεις δίνονται σε μέρη που δεν έχουν θάλασσα (για παράδειγμα, τί κάνουν στην Αυστρία, τα τρώνε?), πόσο κοστίζει το ένα, πόσο το άλλο, να έρθει μια μέρα η ΕΥΔΑΠ να μας μιλήσει, να έρθουν 4-5 εταιρίες να κάνουν παρουσίαση των λύσεων, να ακούσουμε και 2-3 νομολογίες, αλλά σε ανθρώπινα πλαίσια. Στην Ελλάδα, έχει καταντήσει η λέξη συμβιβασμός και συζήτηση, να θεωρείται προδοσία, άνθρωπος της Τρόικας και εξωγήινος.

      Εύχομαι να μην περάσουν άλλα 40 χρόνια, για να βρούμε άκρη με την αποχέτευση. Αν και το έργο το έχουμε δει: Κεντρική απόφαση και κόφτε το λαιμό σας, αφού μόνοι σας δε θέλετε να τα βρείτε...

      Διαγραφή
  16. Υπαρχει και η ομοιοπαθητικη μπλογκιτη.Καποιοι πιστευουν οτι τα ομοια με τα ομοια θεραπευονται.
    ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΟΜΟΙΟ0ΠΑΘΗΤΙΚΗ.
    Η Σπαταρτεμισια εχει καρκινο που θελει ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΑΡΥ.Αν νομιζουν καποιοι οτι με μαντζουνια και το νερο του Καματερου θα το θεραπευσουν oφλισκανουν μωρια παχυλη ινα μη ειπω ...το λαικο εκει που μας χρωσταγανε ζητανε και το βοδι.α;πο τα βοδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. THE END εχει μεγαλη σημασια για ενα εργο η για ενα σχολιασμο και ο 4 33 εδωσε το σιγμα και το δια ταυτα.ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΩΤΑ ΑΚΟΥΕΙΝ ΑΚΟΥΕΤΩ, ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ...ΜΑΝΤΖΟΥΝΙΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας