ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ για το «γήπεδο» Αρτέμιδος στην περιοχή Β.1. «Αλυκή», κλπ




Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ

για το «γήπεδο» Αρτέμιδος στην περιοχή Β.1. «Αλυκή», κλπ

  Τα ψέματα, η αποσιώπηση στοιχείων (βλ. και απόκρυψη των πραγματικών γεγονότων και δημοσίων εγγράφων στην υπόθεση του γηπέδου), οι απροκάλυπτες αποπροσανατολιστικές μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής Σπάτων – Αρτέμιδος και των «συνοδοιπόρων» της (σύσσωμης συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης !!), όπως και των εκπροσώπων του «Α.Ο.  ΑΡΤΕΜΙΣ», κ.κ. Ι. Ραφτόπουλου και Ι. Παραχεράκη, προδίδουν με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο την πολιτική συμπεριφορά και πολυετή απραξία – ανικανότητα και αποτυχία τους, στα θέματα που άπτονται των διαδικασιών σχεδιασμού, ωρίμανσης, αδειοδότησης, κατασκευής και λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων ανοικτού και κλειστού τύπου, για τους νέους και τους πολίτες της Αρτέμιδος, αλλά και των εν γένει ανύπαρκτων επί δεκαετίες έργων υποδομής.

 


  Το παντελώς αποτυχημένο (σε όλους τους τομείς), επίσημο, τοπικό «σύστημα» της έως σήμερα εκπροσώπησης, διοίκησης και διαχείρισης των τοπικών – Δημοτικών μας υποθέσεων, επιχειρεί για μια ακόμα φορά, απεγνωσμένα, εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, να εξαπατήσει τους δημότες, με το σαθρό και προφανώς ανυπόστατο και παιδαριώδες επιχείρημα, ότι η παταγώδης αποτυχία του και ιδίως το κατάντημα (εγκατάλειψη) της Αρτέμιδος, δήθεν οφείλεται σε «κάποιον τοπικό δημοτικό παράγοντα (μαζί με μερικούς ακόμη συνοδοιπόρους του) ονόματι Ποθουλάκη»!! (π.χ. βλέπετε δημόσιες δηλώσεις του κ. Ιωάννη Παραχεράκη, 26.2.2014, στο διαδίκτυο: http://neaepsana.blogspot.gr/2014/02/blog-post_8611.html).

  Αυτή η θλιβερή, αβάσιμη, συκοφαντική, αποπροσανατολιστική και προφανώς παιδαριώδης δήλωση του πρώην (επί σειρά ετών) Προέδρου του «ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ» και νυν αντιπροέδρου (πρώην δημοτικού συμβούλου Αρτέμιδος, νυν συνταξιούχου αστυνομικού), κ. Ι. Παραχεράκη, που δεν είναι τυχαίο ότι εκτοξεύτηκε, με αφορμή τα επίσημα αποκαλυπτικά στοιχεία που έφθασαν στον ΟΠΑΣ και στον εκπρόσωπό του, κ. Ποθουλάκη (κατόπιν νομίμων αιτήσεών του προς τις αρμόδιες αρχές), μέρος των οποίων δημοσίευσε ήδη στο φύλλο: 129/20.2.2014 της εφημερίδας «ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ», έδειξαν περίτρανα, το μέγεθος του πολιτικού εμπαιγμού και της υποκρισίας της Δημοτικής Αρχής Σπάτων – Αρτέμιδος προς τους δημότες και ειδικότερα προς τα μέλη του «ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ». Αν και παρόλα αυτά, μια μερίδα τους (προφανώς υποκινούμενη), συνεχίζει να συμπεριφέρεται με περίεργο τρόπο και «απρεπή» συμπεριφορά, δείχνοντας έτσι ότι αρνείται την πραγματικότητα, την οποία επιχειρεί να αποκρύψει περιοριστικά, πίσω από τη διεκδίκηση του νυν γηπέδου.

  Όμως η αμείλικτη πραγματικότητα και αλήθεια, λέει ότι:

1. Ο ίδιος ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος (ΟΧΙ ο ΟΠΑΣ), με το υπ’ αριθ. πρωτ: 39980/31.10.2013 έγγραφό του προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα, την Κτηματική Υπηρεσία του Υπ. Οικονομικών, το Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδος, το ΙΚΑ Σπάτων, την Δ/νση Εσόδων του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, κλπ, ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ με Έκθεση αυτοψίας, συγκεκριμένες παράνομες πράξεις (σε τμήμα της Ζώνης Β.1. του δημόσιου ακινήτου της «Αλυκής» - Αρτέμιδος), όμοιες με αυτές του γηπέδου Αρτέμιδος, της ίδιας επίσης περιοχής και χρήσης γης (Ζώνη απολύτου προστασίας τοπίου και αρχ. χώρου)

2. Κατόπιν του ανωτέρω και με βάση αυτό το έγγραφο του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος (επαναλαμβάνουμε ΟΧΙ του ΟΠΑΣ), το Ελληνικό Δημόσιο, δια της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών (Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής), εξέδωσε ως ιδιοκτήτης του δημόσιου ακινήτου, το υπ’ αριθ. πρωτ: 8153/1746/13/3.12.2013 αποκαλυπτικό έγγραφο, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: 

«Η Υπηρεσία μας με το παρόν έγγραφο ανακαλεί το υπ’ αριθ. 3548/1430/22-06-2012 έγγραφο προς την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. ………… Πρόσφατα η Υπηρεσία μας έλαβε το υπ’ αριθ. 39980/31-10-2013 έγγραφο της Δ/νσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος με το οποίο διαβιβάζονται Έκθεση Αυτοψίας και Διακοπή Οικοδομικών Εργασιών, καθόσον οι κατασκευές (γήπεδα καλαθοσφαίρισης & αντισφαίρισης κλπ) που υπάρχουν εντός του δημοσίου ακινήτου με ΑΒΚ 168 Αλυκή κρίνονται κατεδαφιστέες.  Τα γήπεδα βρίσκονται στο ΒΑ τμήμα του ακινήτου ενώ το αυθαίρετο γήπεδο ποδοσφαίρου, του οποίου την τακτοποίηση ζητά ο Δήμος Αρτέμιδος, βρίσκεται στο ΝΔ τμήμα. Ωστόσο, ο χαρακτηρισμός ως περιοχή Β1 της ΖΟΕ Μεσογείων (ΦΕΚ 199/Δ/06-03-2003) αφορά ολόκληρο το δημόσιο ακίνητο και όχι μόνο τμήμα του

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλείσθε α) να μην προβείτε σε περαιτέρω  ενέργειες τακτοποίησης του αυθαίρετου γηπέδου εντός του δημόσιου ακινήτου, β) να γίνει επανέλεγχος των όρων του παραχωρητηρίου προς τον Δήμο Αρτέμιδος ως προς την εφαρμογή των κείμενων διατάξεων που ισχύουν για την περιοχή»

  Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και μια σειρά άλλα σημαντικά για την περίπτωση έγγραφα, όπως το απαγορευτικό υπ’ αριθ. πρωτ: 37/7.1.2014 έγγραφο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου ΑΕ, το υπ’ αριθ. πρωτ: 1057/179/14/12.2.2014 ελεγκτικό έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατ. Αττικής (Υπ. Οικονομικών) και το υπ’ αριθ. πρωτ: 8290/1805/13/6.12.2013 έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατ. Αττικής για τους 47 καταπατητές!!, στην ίδια περιοχή. Τα σημαντικά αυτά έγγραφα φέρεται να αγνοούσε η Διοίκηση του «ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ», οπότε κατόπιν αιτήματός της διαβιβάσθηκαν εγγράφως (στις 22.1.2014), από τον ΟΠΑΣ προς τον Πρόεδρο, κ. Ι. Ραφτόπουλο, που μαζί με τον κ. Ι. Παραχεράκη, δήλωσαν κατάπληκτοι για τη στάση της Δημοτικής Αρχής που τους τα απέκρυπτε, για να έλθουν στη συνέχεια (24.1.2014 ενώπιον του Δημ. Συμβουλίου), αντίθετα από αυτά, να δηλώνουν με περισσή υποκρισία και τουλάχιστον απρεπώς, για «διαβόλια» που υπονομεύουν (βλ. την από 24.2.2014 τοποθέτηση του κ. Ραφτόπουλου) και παράγοντες του ΟΠΑΣ που δήθεν επεμβαίνουν προκλητικά (βλ. και ανωτέρω από 26.2.2014 δήλωση του κ. Παραχεράκη), αν και με βάση τα στοιχεία που έχουν, γνωρίζουν και την υπάρχουσα επί του θέματος επίσημη – έγγραφη καταγγελία, που σε κάθε περίπτωση δεν προήλθε από τον ΟΠΑΣ.

  Αυτά είναι τα γεγονότα που δείχνουν την αξιοπρεπή, διάφανη, τεκμηριωμένη, αλλά ταυτόχρονα αποκαλυπτική λειτουργία του ΟΠΑΣ στα ζητήματα των δημοτών, και του δημοσίου συμφέροντος, μακριά από αδιαφανείς και προφανώς προεκλογικές σκοπιμότητες και μεταφορά ευθυνών.

  Κατόπιν των ανωτέρω, καλούμε τους ορθώς σκεπτόμενους συνδημότες μας, να προβληματιστούν, γιατί άραγε οι δημοτικοί μας άρχοντες και τοπικοί παράγοντες (π.χ. οι κ.κ. Ι. Ραφτόπουλος και Ι. Παραχεράκης), στρέφονται με τόσο απροκάλυπτο φανατισμό (ενθαρρύνοντας έτσι και καταγεγραμμένες ήδη απειλές) ενάντια στον ΟΠΑΣ και στον εκπρόσωπό του, όταν την ίδια στιγμή δεν λένε λέξη για όσα αποκαλύπτουν τα δημόσια έγγραφα που προαναφέρθηκαν, καθώς επίσης ούτε για τους 47 καταπατητές, επί του ιδίου δημοσίου ακινήτου της περιοχής «Αλυκή» Αρτέμιδος;

  Ο ΟΠΑΣ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του, ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ και καλεί τους συνδημότες, να παραβρεθούν στην συγκέντρωση που θα καλέσει στο επόμενο διάστημα, με σκοπό να ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια πάνω στα καυτά προβλήματα του Δήμου Σ-Α (άνιση – δυσμενή μεταχείριση της Αρτέμιδος, Αποχετευτικό, ΕΥΔΑΠ - ύδρευση, προβλήματα με Αεροδρόμιο[1], παραλιακά, υπάρχουσες προτάσεις του, κλπ) και για όσα οι άλλοι κρύβουν χρόνια τώρα «κάτω από το χαλί»

Εκ μέρους του ΟΠΑΣ

Χρήστος Ποθουλάκης

[1] Το οποίο οι Δημοτική Αρχή και τοπικοί παράγοντες (εκπρ. φορέων), εκλιπαρούν για χρηματοδότηση των εργασιών του γηπέδου, ξεχνώντας «επιλεκτικά» όσα έχουν «αγωνιστικά» διακηρύξει στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας