ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Οι δημοτικοί υπάλληλοι τηρούν ίσες αποστάσεις από τους υποψηφίους Δημάρχους



"Αυθαίρετα «μηνύματα», από κάποιους εργαζόμενους που νομίζουν τους εαυτούς τους ως «μεγαλοπαράγοντες» και «εκφραστές των πάντων», για δήθεν προεκλογικές γνωστοποιήσεις και δεσμεύσεις από τοπικούς υποψήφιους, μοναδικό σκοπό έχουν το προεκλογικό «αλισβερίσι», πιθανό ίδιο όφελος ή ακόμη και ενδείξεις ανασφάλειας λόγω πιθανού μελλοντικού «ξεβολέματος»!"
 
Με ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί υπάλληλοι δηλώνουν ότι τηρούν ίσες αποστάσεις από τους υποψήφιους Δημάρχους. Έτσι η φήμη, οτί τάχα οι δημοτικοί υπάλληλοι στηρίζουν τον Δήμαρχο Χρ. Μάρκου διαψεύδεται. 

Προφανώς η παράταξη του Δημάρχου Χρ. Μάρκου προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τάχα στήριξης από μεγάλες δυνάμεις για να περάσει κλίμα πιθανής νίκης και να επηρεάσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Την παράταξη λοιπόν του Δημάρχου δεν στηρίζει ούτε ο Γ. Κασίμης, ούτε οι Δημοτικοί Υπάλληλοι... επόμενος;;;



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


         Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος, σε προηγούμενη συνεδρίασή του, αποφάσισε να μην συναντήσει κανέναν υποψήφιο Δήμαρχο, Δημοτικό Σύμβουλο ή Δημοτική παράταξη κατά την προεκλογική περίοδο, παρά τα αιτήματα που πιθανόν υποβληθούν από μεριά τους.


         Την ίδια στάση είχε κρατήσει και στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές, το 2010 κατά την πρώτη εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης».

         Η εμπειρία και η γνώση που αποκτήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια ενεργής συμμετοχής στο συνδικαλιστικό κίνημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα στον πρώην Δήμο Αρτέμιδος και τώρα στο νέο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, μας έχει διδάξει να αποφεύγουμε ανούσιες, καθαρά τυπικές και ίσως αποκλειστικά για προεκλογικούς λόγους συναντήσεις με τοπικούς υποψήφιους ή Δημοτικές παρατάξεις.

         Η συγκεκριμένη περίοδος, λίγο πριν τις Δημοτικές Εκλογές, είναι μια περίοδο που όλοι, μα όλοι οι υποψήφιοι είναι στο πλευρό των εργαζομένων, συμπονούν, συμπάσχουν, αφουγκράζονται τα προβλήματά τους, στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις και δεσμεύονται ότι θα αγωνιστούν στο πλάι τους για την επίλυση των πολλών και μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

        
        Αυθαίρετα «μηνύματα», από κάποιους εργαζόμενους που νομίζουν τους εαυτούς τους ως «μεγαλοπαράγοντες» και «εκφραστές των πάντων», για δήθεν προεκλογικές γνωστοποιήσεις και δεσμεύσεις από τοπικούς υποψήφιους, μοναδικό σκοπό έχουν το προεκλογικό «αλισβερίσι», πιθανό ίδιο όφελος ή ακόμη και ενδείξεις ανασφάλειας λόγω πιθανού μελλοντικού «ξεβολέματος»! Ζητούν συνοδοιπόρους και συναγωνιστές για τους μελλοντικούς αγώνες των εργαζομένων, αλλά από τους προηγούμενους αγώνες των εργαζομένων… οι ίδιοι ήταν απόντες!!!

       Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος δεν είναι ανόητοι!!! Δεν ζητούν γνωστοποιήσεις θέσεων, δεσμεύσεις, αποφάσεις και στήριξη κατά την προεκλογική περίοδο. Δεν ζητούν προεκλογικές συναντήσεις-γνωριμίες-δημόσιες σχέσεις για να εκδοθούν δελτία τύπου και ανακοινώσεις και να βγουν κάποιες φωτογραφίες με θερμές χειραψίες και πλατιά χαμόγελα.

        Απαιτούν και αγωνίζονται για ουσιαστικές πράξεις, για πραγματικά έργα στήριξης και επίλυσης των προβλημάτων τους, για μια ενισχυμένη, σύγχρονη, οργανωμένη και αποδοτική Τοπική Αυτοδιοίκηση με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα. ΟΧΙ για όμορφα λόγια!!!



        Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος, αμέσως μετά τις Δημοτικές Εκλογές, θα ζητήσει συνάντηση με τη νέα Διοίκηση του Δήμου που θα προκύψει για να καταθέσει τα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους τόσο σε τοπικό όσο και κεντρικό επίπεδο μαζί με συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυσή τους.
        Θα τοποθετηθεί σχετικά και στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί, για να υπάρξει πληρέστερη ενημέρωση όλων των παρατάξεων που θα εκλεγούν.

…Η συνέχεια… στα ΔΥΣΚΟΛΑ!!!
        





 
 


      
Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Δ.Υ.Α.

12 σχόλια:

  1. Αυτο ειναι το σωματειο Αρτεμιδος?Το αλλλο, του αλλου Δημου Σπατων τι εβγαλε?
    Παγκοσμια πρωτοτυπια ...ενας δημος δυο σωματεια ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΙΔΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΙΔΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ....ΚΑΙ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ......
    ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ....ευτυχως που το διευκρινησαν ....ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ..... ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως ο ρόλος ως συνδικαλιστές σε ότι αναλογεί δεν είναι αυτός που οι εργαζόμενοι προσδοκούν από εμάς;
    Σύμφωνα με τη θεωρία η δουλειά των συνδικαλιστών είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η προστασία τους.
    Παράλληλα όμως έχει παρατηρηθεί ότι δουλειά των συνδικαλιστών είναι και η προστασία των συντεχνιακών συμφερόντων και η προώθηση των δικών τους προσωπικών φιλοδοξιών.
    Δυστυχώς ασκούν την εξουσία που "κέρδισαν" με την ψήφο των συναδέλφων υπέρ του εαυτού τους, να είναι αλαζόνες, δημοσιοσχεσίτες και ότι είναι η μοναδική εξουσία, αφήνοντας απέξω όλους τους υποψηφίους στα καυτά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. ΓΙΑΤΙ?!!
    Τα δήθεν περί του δελτίου τύπου για «Αυθαίρετα «μηνύματα», από κάποιους εργαζόμενους που νομίζουν τους εαυτούς τους ως «μεγαλοπαράγοντες» και «εκφραστές των πάντων», για δήθεν προεκλογικές γνωστοποιήσεις και δεσμεύσεις από τοπικούς υποψήφιους, μοναδικό σκοπό έχουν το προεκλογικό «αλισβερίσι», πιθανό ίδιο όφελος ή ακόμη και ενδείξεις ανασφάλειας λόγω πιθανού μελλοντικού «ξεβολέματος»!" εκφράζουν αποκλειστικά, αυτούς που προωθούν την δική τους ύποπτη στάση απέναντι στα πραγματικά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, το δικό τους «αλισβερίσι», πιθανό ίδιο όφελος ή ακόμη και ενδείξεις ανασφάλειας λόγω πιθανού μελλοντικού δικού τους «ξεβολέματος»!"
    Όταν δεν υπάρχει μια παραγωγική διαδικασία διαλόγου και αποφάσεων και υπάρχει μια άλλη προσέγγιση άσκησης της συνδικαλιστικής δράσης καριέρας είναι ολοφάνερο ότι αυτά δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των συναδέλφων εργαζομένων.
    Η αλαζονεία και ο συγκεντρωτισμός δεν αφήνει να φανεί η ρεαλιστική πλευρά των προβλημάτων, αυτό από μόνο του είναι πρόβλημα.
    Ακόμη κάθε φορά που υπήρχε εξέλιξη σε κάποιο ζήτημα η πρόβλημα, μια ιδέα, ένα κείμενο, μια διαφορετική άποψη από αυτή που έχουν μάθει, αυτό το ερμηνεύουν προϊόν συναλλαγής με την εκάστοτε Πολιτική η Φυσική ηγεσία.
    Για να μπορέσει ένας συνδικαλιστής να "σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων του πρέπει, να αποδεχθεί ότι ο επαγγελματικός συνδικαλισμός δεν είναι μια δημοκρατική διαδικασία, που ασκείται αποκλειστικά και μόνο από μερικούς με όποια ιδιότητα , αλλά μέσα από μια συλλογική προσπάθεια.

    ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    ΜΕΛΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επαγγελματικός συνδικαλισμός????????
    δηλαδή σε πληρώνω όχι για μου καλύπτεις τις ανάγκες σε καθαριότητα, φωτισμό κλπ αλλά για να συνδικαλίζεσθαι, δηλαδή, για να μην εργάζεσαι? ή προσελήφθηκες για να είσαι τσιράκι/ρουφιάνος/συνεταίρος της διοίκησης (γιατί μεταξυ μας μάλλον αυτό είσθε).
    τι θα πει επαγγελματικός συνδικαλισμός????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΕΧΟΝΤΑΣ 2 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΗΜΟ... ΕΝΑ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ... ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ? ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ? ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ "ΣΧΕΣΕΙΣ" ? ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ "ΚΑΘΕΣΤΟΣ" ΤΩΝ 2 ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ?Σας εμποδιζει ο κατσαλιρος να ενωθειτε?Αντε γιατι βρηκαμε παππα να θαψουμε πεντε εξι...ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ....μην μου το παιζετε αθωοι Ποντιοι Πιλατοι.....
      Ποιον νομιζετε οτι επηρεαζετε ?Μεταξυ σας ιστορια ειναι,οι δημοτες σας εχουν γρααμμενους και δεν φταινε καθολου για αυτο ...οποτε ομφαλοσκοπηθειτε μον οι σας....

      Διαγραφή
  5. Αριστογειτονα καλα τα λες αλλα ασχολεισου και λιγο μα τα ποθεν εσχες των αιρετων μας που δεν αναρτουνται...τι τρεχει υπαρχει πολυ λιπος εκει???...ο εισαγγελεας του Αρειου Παγου ακομα περιμένει τις αναρτησεις...
    *Σωτος*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασχοληθηκα δεν το προσεξες...ΕΦΘΑΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ?ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ.......και περιμενει ο του Αρειου παγου?ΚΑΛΑ ,ΠΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΙΠΛΑ ...ΜΠΑΛΚΑΝΙΑ.....ΚΑΙ ΒΛΕΕΕΕΕΠΟΥΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι δημοτικοί υπάλληλοι που η πλειοψηφία τους έχει μπει στο δήμο με ρουσφετολογικά κριτήρια είναι "πιόνια" των εκάστοτε δημάρχων και παρατρεχάμενων. Παίρνουν ίσες αποστάσεις για να μπορούν να παίζουν τα παιχνίδια τους.
    Μπορούν να μου απαντήσουν οι εργατοπατέρες, πως γίνεται να πληρώνουμε εμείς οι δημότες 400 άτομα προσωπικό που έχει μαζευτεί στο δήμο και να δουλεύει το 1/3 από δαύτους? Εμείς είμαστε κορόϊδα κι αυτοί ξύπνιοι?
    Και έχουν και απαιτήσεις, τη στιγμή που είναι βολεμένοι και υπάρχουν τόσοι άνεργοι που έχουν όρεξη να δουλέψουν πραγματικά, και όχι να ξύνονται......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οικογενειες ολοκληρες στο δημο και συντηρουνται απο εμας. ε ρε τι σας περιμενει βολεμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυθαίρετα «μηνύματα», από κάποιους εργαζόμενους που νομίζουν τους εαυτούς τους ως «μεγαλοπαράγοντες» και «εκφραστές των πάντων», για δήθεν προεκλογικές γνωστοποιήσεις και δεσμεύσεις από τοπικούς υποψήφιους, μοναδικό σκοπό έχουν το προεκλογικό «αλισβερίσι», πιθανό ίδιο όφελος ή ακόμη και ενδείξεις ανασφάλειας λόγω πιθανού μελλοντικού «ξεβολέματος»!

    ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΛΕΣ ΠΡΟΕΔΡΕ.....ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ...ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΑΜΙΑΣ...ΕΕΕΕΕ!!!!

    Γλυφάδα, 2 Μαΐου 2014

    Αριθμ. Πρωτ.: 82


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2014 – 6.00 μ.μ.
    ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Γλυφάδας, καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και του Ν.Π.Δ.Δ. (Κ.Α.Π.ΠΑ.) στην εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση με όλους τους υποψήφιους Δημάρχους Γλυφάδας που οργανώνει για την ανάδειξη των προβλημάτων των εργαζομένων και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2014, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Άλσους 15 – Γλυφάδα).
    Στην εκδήλωση θα τεθούν για συζήτηση όλα τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, όπως:
    1. Οικονομική κατάσταση των Ο.Τ.Α.
    2. Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών. Αξιολόγηση του Ανθρώπινου Δυναμικού.
    3. Οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και του Ν.Π.Δ.Δ.
    4. Ελαστικές Σχέσεις Εργασίας (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., Μ.Κ.Ο., Δίμηνα κ.λπ.).
    5. Οι επιπτώσεις στους Ο.Τ.Α. των αντιλαϊκών και μνημονιακών πολιτικών.
    6. Τοπικά προβλήματα.
    Η σοβαρότητα των προβλημάτων αλλά και η άμεση αντιμετώπισή τους καθιστά αναγκαία την παρουσία όλων των εργαζομένων. Γιατί η επίλυσή τους είναι πρώτα από όλα υπόθεση δική μας.

    Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
    Για το Διοικητικό Συμβούλιο
    Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

    Θέμης Μπαλασόπουλος Γιώργος Παπαδούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. Τον « ασκό του Αιόλου» για την εκχώρηση βασικών αρμοδιοτήτων (Καθαριότητα, Ηλεκτροφωτισμός) της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα, άνοιξε τροπολογία ,που συμπεριελήφθη στο Νόμο 4257/2014 (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 93/14-4-2014), «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών».

    Αυτό καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ , αναφερόμενη στο ΑΡΘΡΟ 43, στο οποίο :

    «Στο άρθρο 209 του Ν.3463/2006 προστίθεται ενδέκατη παράγραφος ως εξής:

    «11. Επιτρέπεται η εκχώρηση και η ενεχυρίαση εσόδων από ανταποδοτικά τέλη για την εξασφάλιση κάθε είδους δημοσίων συμβάσεων ιδίως έργου, προμήθειας, υπηρεσίας, παραχώρησης, σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα κατά το Ν.3389/2005 και σύμβασης ενεργειακής απόδοσης κατά το Ν.3855/2010, οι οποίες συνάπτονται από τους Δήμους με σκοπό αποκλειστικά την εξυπηρέτηση της αντίστοιχης υπηρεσίας χάριν της οποίας επιβάλλονται τα ανταποδοτικά τέλη».

    Η υλοποίηση της εξέλιξης αυτής , αναμένεται να πυροδοτήσει νέο γύρο σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ των Δημοτικών Αρχών που θα προκύψουν ή θα επανεκλεγούν από τις Δημοτικές εκλογές και την Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ .

    Ήδη Δημοτικές Αρχές , προσκείμενες στη ΝΔ , όπως του Αμαρουσίου, του Περιστερίου κ.α , με «πρόσχημα» την έλλειψη προσωπικού , έχουν προβεί σε αναθέσεις εργασιών καθαρισμού σχολείων κ.α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας