ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Στον Δήμο Μαρκοπούλου έπραξαν και κέρδισαν... στον Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδας... ζούμε αγκαλιά με την υποβάθμιση και τα συμφέροντα.


Αναξιόπιστες απέδειξε ο Δήμος Μαρκοπούλου τις Μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ. Σωστά το ΠΑΚΟΕ που επί σειρά ετών συστηματικά και μεθοδευμένα απαξιώνει τις παραλίες της Αρτέμιδας.  
Γιατί; Γιατί αν οι  μετρήσεις ήταν σωστές, με την λειτουργία του ΚΕΛ δεν θα έδειχναν βελτιωμένες.
Και από την Δημαρχία του Χρ. Μάρκου δεν περιμέναμε ενέργειες... μπορεί όμως κάποιος από τους Δημοτικούς Συμβούλους του Νέου Δημάρχου να το βάλει σε προ ημερησίας διατάξεως θέμα;;; Σας παρακαλούμε… δεν σας αντιπολιτευόμαστε… Αντί να δίνουμε τόσες χιλιάδες ευρώ για ελαστικά ή για αμοιβές δικηγόρων… πόσο μπορεί να κοστίζουν οι μετρήσεις;;; 1, 2, 3 χιλιάρικα;;;
"Όσον αφορά δε, στα ανακριβή δημοσιεύματα του μικροβιολογικού εργαστηρίου του ΠΑΚΟΕ, που κατατάσσουν τις αναμφίβολα πλέον, καθαρές παραλίες, στη λίστα των ακατάλληλων προς κολύμβηση, ο Δήμος Μαρκοπούλου επιφυλάσσεται, παντός νομίμου δικαιώματός του, για την με κάθε ένδικο μέσο (αστικό και ποινικό) αποκατάσταση της συκοφαντικής δυσφήμισης, που έχουν υποστεί οι παραλίες!"
Διαβάστε το παρακάτω άρθρο:
 
Πεντακάθαρα τα νερά του Πόρτο Ράφτη, μετρήσεις
Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, όπως είχε δεσμευτεί και όπως άλλωστε όφειλε, στα πλαίσια διαφύλαξης της υγείας των πολιτών, προέβη σε πολλαπλούς ελέγχους των νερών των θαλασσών, στο Πόρτο Ράφτη, στο Αυλάκι και στη Βραυρώνα.


Συγκεκριμένα, ανέθεσε στα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.» να ελέγξουν την καθαρότητα των νερών, σε 8 σημεία που έλεγξε τον Μάιο το μικροβιολογικό εργαστήριο του ΠΑΚΟΕ, έχοντας κρίνει 4 από τα παραπάνω σημεία, μεταξύ αυτών και την πλαζ στο Αυλάκι, ακατάλληλα για κολύμβηση και τρομοκρατώντας τους λουόμενους.

Η δειγματοληψία έγινε, στα εξής σημεία: Παραλία Αγίας Μαρίνας Πόρτο Ράφτη - Παραλία μετά από την Αγία Μαρίνα (500m) - Παραλία Πόρτο Ράφτη, πριν από το Λιμάνι - Παραλία Πλαζ Αυλακίου (ΕΟΤ) - Παραλία διπλανή Πλαζ Αυλακίου (Λιμανάκι Πανοράματος) - Παραλία Αγίου Σπυρίδωνα - Παραλία Βραυρώνα (Αμμουδιά Ναύτης) - Παραλία Βραυρώνας  Χαμολιάς (Βράχια -Οικισμός Πολυτεχνείου).

Τα αποτελέσματα δεν αφήνουν περιθώρια οποιασδήποτε αμφιβολίας περί μη καταλληλότητας για κολύμβηση στα εν λόγω νερά, καθώς οι τιμές των αποτελεσμάτων για όλα τα παραπάνω δείγματα, είναι όχι μόνο εντός των ορίων, αλλά στις χαμηλότερες δυνατές τιμές, που καθορίζονται στην ΚΥΑ 8600/416/Ε103, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 356/Τβ/26-2-2009, σε εναρμόνιση με την Οδηγία 2006/7/ΕΚ, που αφορά στην ποιότητα νερού των ακτών κολύμβησης!


Υπενθυμίζεται, ότι ειδικά η δημοτική πλαζ Αυλακίου, έχει ελεγχθεί επανειλημμένα για την καθαρότητα των νερών της, από επίσημους, αξιόπιστους φορείς, έχοντας λάβει την αδιαμφισβήτητη έγκριση καταλληλότητας και έχει βραβευτεί και εφέτος με την Γαλάζια Σημαία, κερδίζοντας μία θέση ανάμεσα στις 408 βραβευμένες ακτές στην Ελλάδα!

Ως εκ τούτου, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους λουόμενους, καθώς μπορούν να κολυμπούν άφοβα, στα καθαρά νερά του Πόρτο Ράφτη!

Όσον αφορά δε, στα ανακριβή δημοσιεύματα του μικροβιολογικού εργαστηρίου του ΠΑΚΟΕ, που κατατάσσουν τις αναμφίβολα πλέον, καθαρές μας παραλίες, στη λίστα των ακατάλληλων προς κολύμβηση, ο Δήμος Μαρκοπούλου επιφυλάσσεται, παντός νομίμου δικαιώματός του, για την με κάθε ένδικο μέσο (αστικό και ποινικό) αποκατάσταση της συκοφαντικής δυσφήμισης, που έχουν υποστεί οι παραλίες μας!


Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι το ΠΑΚΟΕ είχε βγάλει όλες τις παραλίες του Κορωπίου ακατάλληλες για κολύμβηση, ενώ τα αποτελέσματα των μετρήσεων που είχε κάνει ο Δήμος Κρωπίας έδειχναν το αντίθετο!

5 σχόλια:

  1. Οι αρετές χάνονται μέσα στο συμφέρον, όπως οι ποταμοί στη θάλασσα....
    καλημερα 'αδιαφοροι'
    Γ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ...ΘΛΙΨΗ......
      Φρανσουαζ Σαγκαν......
      Ακομα και ο ΠΟΥΛΑΚΑΣ ειχε πιασει στα πρασσα, βοθρους στην θαλασσα αλλα ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΑΠΟ ...ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
      Να σας πω ενα κολπο δοκιμασμενο?Πατε σε ενα χρωματοπωλειο ,αγοραζετε ενα ειδικο εγχρωμο υγρο ,και το ριχνετε στην τουαλετα του μαγαζιου.Τραβατε δυο τρεις φορες το καζανακι και μετα ΚΑΑΑΑΑΑΑΘΕΣΤΕΕΕΕΕ στην ομπρελλο ΑΠΛΩΣΤΡΑ και τραβατε ωραιες φωτογραφιες της θαλασσας ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ .Μετα τι κανετε?ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ,ΑΠΛΑ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΠΑΝΙΟ......
      Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ εχει γινει η παραλια και δουλευουν και οι γυναικολογοι και οι δερματολογοι και μας δουλευουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

      Διαγραφή
  2. Mesogianews.gr
    Πεντακάθαρα τα νερά του Πόρτο Ράφτη, μετρήσεις
    http://www.mesogianews.gr/markopoulo/9233/Pentakathara_ta_nera_tou_Porto_Rafti__metriseis.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο σοφος λαος τα λεει ολα σε μια φραση:παρ'το αυγο και κουρευτο! με λιγα λογια ,και το ΠΑΚΟΕ και οι δημοι εχουν συμφεροντα για να παραποιουν τα παντα....το μεν ΠΑΚΟΕ λειτουργει ψιλομαφιοζικα και τσεπωνει και επιχορηγουμενο χρημα ,οι δε δημοι με ανυπαρκτες υποδομες και μηδεν ελεγχο ''καθαριζουν'' με ''μετρησεις'' απο ....ενας Θεος ξερει που.....Καμμια σοβαροτητα!!!κανονικα τα δειγματα επρεπε να λαμβανονται παρουσια κρατικου φορεα(νομιζω υπαρχει σχετικη αρμοδιοτητα στη Νομαρχια)απο το ιδιο σημειο ,την ιδια ωρα και με καταλληλες κλιματολογικες συνθηκες.....Αλλα θα συμφωνησω με τον ''προλαλησαντα'' Γ.Π ολοι εμεις οι α δ ι α φ ο ρ ο ι κι αν ετυχε να ανησυχησουμε απο τα αποτελεσματα του ΠΑΚΟΕ αμεσως καθησυχαστηκαμε απο την τοσο (γιατι αραγε)εσπευσμενη,εφησυχαστικη αντιδραση του Δημου.....το σκεπτικο; ας ερθουν τωρα τουριστες και επισκεπτες για κολυμπι και βλεπουμε.....ουτε λογος για ελεγχους σε επιχειρησεις ,ρεματα,βοθρους παρακειμενων οικιων ,αεροδρομιο,ιπποδρομο.....λοιπες εγκαταστασεις.....ουφ!πολλη δουλεια και αγχος!!!ΧΑΛΛΛΛΛΑΡΑ παιδια,κολυμπι,ρακκετουλες,φραπεδακι.....κι εισπραξεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο Πόρτο Ράφτη τα τελευταία χρόνια η κατάσταση είναι το ίδιο και ακόμα περισσότερο άθλια όσο η Λούτσα με μηδενικό ενδιαφέρον απο τον κόσμο.
    Ο Μεθενίτης είναι χειρότερος απο τον Χρήστο Μάρκου αλλά ξαναβγήκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας