ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Γ. Σιαράβας - Το Σαββατοκύριακό μου...

Θα ξεκινήσω την  μικρή μου ιστορία με μια επισήμανση των πληροφοριών που μπορεί να ανακαλύψει κανείς στο διαδίκτυο!

Το Μάνχαϊμ είναι πόλη της νότιας Γερμανίας στα βορειοδυτικά του ομόσπονδου κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης (συνολικής έκτασης 36.000 τ.χλμ. και πληθυσμού 11 εκ.) με πληθυσμό 307.640 κατοίκους. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του κρατιδίου μετά την πρωτεύουσα Στουτγκάρδη. Είναι κτισμένη στη δεξιά όχθη του Ρήνου εκεί που συναντιέται με τον ποταμό Νέκαρ. Στην αριστερή όχθη του ποταμού Ρήνου βρίσκεται η εξίσου μεγάλη πόλη Λούντβιχσχαφεν. Σύμβολο της πόλης Μάνχαϊμ είναι ο Wasserturm (ο πύργος νερού), που βρίσκεται ανατολικά του κέντρου της πόλης.
Η Αρτέμιδα (Άρτεμη ή Άρτεμις) αποτελεί πόλη και δημοτική κοινότητα του καλλικράτειου Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδας της Ανατολικής Αττικής και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το ιερό της Βραυρώνας όπου λατρευόταν η Άρτεμη,
θεότητα του κυνηγιού. Σήμερα μια από τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό πόλεις της ανατολικής Αττικής και μεταλλάσσεται με γρήγορο ρυθμό από παραθεριστική κωμόπολη των Μεσογείων σε τόπο μόνιμης κατοικίας, με εμπορικό και οικονομικό κέντρο τη Λούτσα. Η ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδας βρίσκεται στις ακτές του Νότιου Ευβοϊκού Κόλπου, 25 χμ. ανατολικά τωνΑθηνών και μόλις 5 χιλιόμετρα από τα Σπάτα στη Μεσογαία, της οποίας αποτελεί επίνειο.
Η Φιλοξενία (ετυμολoγία από το φιλώ (= αγαπώ) + ξένος) αναφέρεται στην πράξη της περίθαλψης και φροντίδας ενός ξένου στο σπίτι κάποιου. Ήταν θεσμός για τους αρχαίους να υποδέχονται και να περιποιούνται τους ξένους στο σπίτι τους. Πίστευαν ιδιαίτερα στην ιδέα της φιλοξενίας και την θεωρούσαν ηθικό χρέος και ιερό κανόνα των θεών (προστάτης ο Ξένιος Ζευς). Γι' αυτό και οι ξένοι, ως σταλμένοι από τους θεούς, θεωρούνταν πρόσωπα ιερά, τιμημένα και σεβαστά. Αυτή η αντιμετώπιση των ξένων ξεκίνησε από την πίστη ότι οι ίδιοι οι θεοί, μεταμορφωμένοι, τους επισκέπτονταν για να ελέγξουν ποιοι άνθρωποι τηρούν τους θρησκευτικούς κανόνες και υπακούν στους νόμους και ποιοι όχι (υβριστές). Επιπλέον, ο τρόπος ζωής των Ελλήνων (ταξίδια, εμπόριο, πόλεμοι) είχε αποτέλεσμα να βρίσκονται στους δρόμους, σε ξένους τόπους, με μεγάλη ανάγκη για στέγη , βοήθεια ή προστασία. Με το θεσμό, λοιπόν, της φιλοξενίας, έβρισκαν και οι ίδιοι αυτά που ζητούσαν. Εξάλλου, οι ξένοι ήταν καλοδεχούμενοι, γιατί ήταν για πολλούς η μόνη επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο και πηγή πληροφοριών λόγω της έλλειψης μέσων επικοινωνίας. Σε απόσπασμα του Θουκυδίδη (Περικλέους Επιτάφιος), ο Περικλής αναφέρει ότι οι Αθηναίοι διατηρούσαν την πόλη τους ανοικτή σε όλους, δεν έδιωχναν τους ξένους και δεν τους εμπόδιζαν να γνωρίσουν τον πολιτισμό της Αθήνας. Mε τον όρο «ξένοι», ο Περικλής εννοεί τους υπόλοιπους Έλληνες, πλην των Αθηναίων και όχι τους αλλοεθνείς. Oι μέτοικοι στην Αρχαία Αθήνα ήταν Έλληνες από άλλες πόλεις και όχι αλλοεθνείς (βάρβαροι, κατά την αρχαία ελληνική ορολογία)
Οι ηθικές υποχρεώσεις της φιλοξενίας ήταν:
  • Να προσφέρεται σε κάθε περαστικό, ανεξάρτητα από την κοινωνική του θέση, την οικονομική του κατάσταση ή την πολιτική του θέση.
  • Να αντιμετωπίζονται όλοι με τον ίδιο σεβασμό.
  • Να μην σηκώσουν ποτέ όπλα ο ένας ενάντια στον άλλο (ξενιστής – ξένος). Η υποχρέωση αυτή δέσμευε και τους απογόνους τους.
Οι υλικές υποχρεώσεις ήταν:
  • Να υποδεχτούν και να περιποιηθούν τον ξένο.
  • Να του προσφέρουν γεύμα.
  • Να του προσφέρουν λουτρό και ύπνο
  • Στο τέλος της παραμονής του να τον αποχαιρετήσουν με ευχές και δώρα (ξένια δώρα). Έτσι ο οικοδεσπότης (ξενιστής) κι ο φιλοξενούμενος (ξένος) συνδέονταν με δεσμούς φιλίας, που κληρονομούνταν και στους απογόνους τους.

    Το Μάπετ Σώου (The Muppet Show), ήταν τηλεοπτική σειρά στην οποία εμφανιζόταν ένας θίασος από μαριονέτες, τα Μάπετς, τις οποίες χειριζόντουσαν μαριονετίστες. Η σειρά δημιουργήθηκε από τον γνωστό μαριονετίστα και τηλεοπτικό παραγωγό Τζιμ Χένσον (Jim Henson), ο οποίος μαζί με την ομάδα του υπέγραφαν και την παραγωγή της. Τα επεισόδια του Μάπετ Σώου εμφανίστηκαν σε διάφορα Αμερικάνικα κανάλια την περίοδο μεταξύ 1976 και 1981. Κάθε επεισόδιο λαμβάνει χώρα στο "θέατρο των Μάπετς" όπου υποθετικά δίνουν την παράσταση τους τα Μάπετς και ο θεατής του επεισοδίου παρακολουθεί τα δρώμενα της σκηνής καθώς και των παρασκηνίων. Επίσης, σε κάθε επεισόδιο εμφανίζεται ένας άνθρωπος ως καλεσμένος ο οποίος παίζει ή και τραγουδάει μαζί με τις μαριονέτες σε σκετς.
    Στάτλερ και Ουώλντορφ, οι "γέροι του Μάπετ Σώου". Κάθονται στον εξώστη και κατακρίνουν σχεδόν κάθε σκετς.
    Το ΣΚΕΤΣ μας,
    Σάββατο πρωί, τελευταία μέρα της άνοιξης, και η έξοδος των ιστιοπλοϊκών σκαφών από τον λιμενίσκο της Αρτέμιδας για έναν μικρό τοπικό αγώνα διακόπτεται στιγμιαία από την εικόνα μιας παλαιάς ιστιοπλοϊκής βάρκας περίπου 7 μέτρων όπου είναι ευδιάκριτη η εικόνα του «καπετάνιου» της καθώς και της γερμανικής σημαίας στην πρύμη της. Τουρίστας και δη ναυτικός αποτελεί «αξιοθέατο» για το λιμανάκι μας! Άμεση προσέγγιση του «ξένου» και τυπική ναυτική συζήτηση για το τι ψάχνει ο καπετάνιος… και ωωωω τι παράξενο ζήτησε φιλοξενία! STOP η μηχανή, ανάποδα το χειριστήριο, πρόσκληση στον «ξένο», συνοδεία και καθοδήγηση να εισέλθει στον λιμενίσκο, πρόσδεση και χαμόγελα…Μάλλον θα είναι ο “καλεσμένος” του επεισοδίου… Capten we will see you leterWe have a small regatta today in our sailing clubfeel safe here and enjoy the day… Δεμένος ο Γερμανός κατακτητής του λιμενίσκου της Αρτέμιδας, χαμογέλασε ξαφνιασμένος από την απρόσμενη υποδοχή, έμεινε να μας κοιτά να απομακρυνόμαστε για τον θαλάσσιο στίβο… Απίστευτο μονολογούσαμε οι ντόπιοι… Θαλάσσιος τουρισμός στην Αρτέμιδα!
    Επιστροφή το απογευματάκι και ο «ξένος» δεμένος στην θέση έτερου Αρτεμισιώτη Ιστιοπλόου…ντόπιου δηλαδή, μας περίμενε με χαμόγελο έτοιμος να ρωτήσει περισσότερα για το μέρος που βρίσκεται… Έμαθε λίγες πληροφορίες για την πόλη, ρώτησε που θα ψωνίσει είδη πρώτης ανάγκης και φρούτα-λαχανικά, που θα βρει καύσιμα, που έχει τράπεζα, που να πάει για ούζο και μπυρίτσα, που θα βρει wi-fi, πως θα πάει στην Αθήνα που επιθυμεί να επισκευτεί… Από την άλλη εμείς οι ντόπιοι είχαμε άλλες απορίες… woher kommst du ? από πού έρχεσαι ξένε? Mannheim η ισοπεδωτική απάντηση! Δηλαδή ο τύπος θέλει να μας πει ότι με την βάρκα του έπλευσε από την κεντρική Γερμανία έως την Μαύρη Θάλασσα από ποτάμια και κανάλια, πέρασε τα Στενά του Βοσπόρου, επισκέφτηκε στην πλεύση του την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, την Θεσσαλονίκη, τον Βόλο….ολομόναχος, και βρέθηκε να αρμενίζει στον κόλπο της Αρτέμιδας…..ζήτησε φιλοξενία στο λιμανάκι της Λούτσας!!!! Άναυδοι ! Για το ταξίδι του! Τον αφήσαμε να ξεκουραστεί έως την Κυριακή το πρωί… ζήτησε περισσότερες πληροφορίες…ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ για την φιλοξενία; Η ερώτηση του ξένου… Χαμογελάσαμε…εδώ είναι Ελλάδα, είσαι φίλος ιστιοοπλόος, free of charge η φιλοξενία! Ζήτησε πληροφορίες για την περιοχή μας, την παραλία μας, για τα δρομολόγια των λεωφορείων, για τα ουζερί και την μπυραρία απέναντι από το λιμανάκι μας… Του δώσαμε εισιτήρια για το  λεωφορείο…ήθελε την Δευτέρα να επισκεφτεί την Αθήνα… του χαρίσαμε μια σημαία του ΙΟΑΘΑ και μας χάρισε και αυτός ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια υπόσχεση ότι θα μας στείλει και αυτός μια από τον δικό του όμιλο εκεί στην Γερμανία… θα αργούσε λίγο βέβαια, μας απολογήθηκε… έχει να πάει στην Κέρκυρα αφού συναντήσει πρώτα την σύντροφο του που θα έρθει στο Ελ Βελ… και τον αφήσαμε ξανά στην ησυχία του…είχε να γράψει… συγγραφέας των εμπειριών του… στο διαδίκτυο… λέτε να του κάναμε καλή εντύπωση εμείς από την Λούτσα….;
    Θα μου πείτε τώρα, τι μας λες ρε καπετάνιο; Μας έγραψες για Μανχαϊμ και Αρτέμιδα, για φιλοξενία και για σκετς… το μάπετ σόου και οι «γέροι» που κολλάνε με τον «ξένο» ιστιοπλόο κατακτητή;
    Λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες μου… ήρθαν οι δυο γέροι του Μάπετ Σόου, μέσα στην γκρίνια, την κακία, την μιζέρια και άρχισαν να ρωτούν από πού ξεφύτρωσε αυτός… τι δουλειά έχει μέσα στην σκηνή του θεάτρου τους… ποιος είναι ο «ξένος» που τους κλέβει την παράσταση… από πού κι ως που μπήκε στο σενάριο, ποιος τον έβαλε στην σκηνή, με ποιο δικαίωμα του δώρισε την πουτάνα την Ελληνική φιλοξενία… γιατί δεν τον έδιωξε, δεν τον έβρισε, δεν τον πρόγκιξε, δεν τον έστειλε πίσω στην πουτάνα την Μέρκελ…. Τι δουλειά έχει ένας ξένος φιλοξενούμενος στην μιζέρια της Λούτσας…
    Σας βαρέθηκα να σας πω εγώ! Και σας το λέω και επώνυμα… Βαρέθηκα την μαλακισμένη μιζέρια του κάθε τυχάρπαστου που το ηλίθιο το «σύστημα» του δίνει αναξιοκρατικά μια θέση διοίκησης και επίδειξης δύναμης… δύναμης του κώλου.. Δύναμης που προσβάλει πάνω από όλα το ήθος μας, τις αξίες μας, τα χαρακτηριστικά μας ως λαού, προσβάλει τις ανθρώπινες αξίες… θα απαντήσουν κάποιοι… μα δεν είμαστε μαρίνα να φιλοξενούμε τον οποιονδήποτε περαστικό.. σωστά θα πω εγώ… αλλά αγαπητοί μου ο εν λόγω «ξένος» όταν του έδωσα το λάστιχο να πλύνει την βάρκα του βλέποντας τον να το κάνει με θαλασσονερο που έπιανε με τον κουβά του μέσα από το λιμάνι, ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕ… Σέβομαι, μου είπε, κάθε σταγόνα νερού…για να την πετάξω…και χαμογέλασε! Του ευχήθηκα καλό ταξίδι και ούριο άνεμο, όπως ευχήθηκα και από μέσα μου να γράψει στο ηλεκτρονικό του βιβλίο και έναν καλό λόγο για την πόλη μου και τους ανθρώπους της…ή μήπως θα γράψει για τους Γερους του Μάπετ Σόου…

    Σιαράβας Γιώργος     
(τα παραπάνω αναγραφόμενα αποτελούν προϊόν της φαντασίας μου…. ή μήπως όχι….😉)

37 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ ΓΙΩΡΓΟ που εισαι Γιωργαρος.Οι αληθινοι ελληνες ηταν και ειναι κοσμοπολιτες.Ασε τα χωριατοπαιδα στο κακο χωριο να βουρλιζονται μονα τους και να τρωνε τα εντοσθια τους ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΦΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα εντελώς περιττό και ανουσιο κείμενο μια και η γνήσια ελληνικη φιλοξενία ΔΕΝ διαφημίζεται και κυρίως "διανθισμενη" με τόσα αισχρολογα!Επισης ενας υγιως σκεπτόμενος νέος άνθρωπος διορθώνει ατοπες συμπεριφορές ΧΩΡΙΣ να καθυβριζει συλυβδην ηλικιακές ομάδες!καλοταξιδος ο περαστικός Γερμανός λοιπόν και κανεις δεν του χρεώνει τις μερκελικες αμαρτίες ΑΛΛΑ δεν θα ξετρελαθουμε που έδεσε στον τόπο μας και δεν φερθηκε σαν καφροσ !εκτος αν έχουμε εντελώς κόμπλεξικη άποψη για τον τόπο μας !

      Διαγραφή
    2. Δεν είδα να "καθυβριζει συλυβδην(sic) ηλικιακές ομάδες''! Η αναφορά στους "γέρους του Μάπετ Σώου" δεν έχει να κάνει με τους ηλικιωμένους γενικά!
      Το κείμενο δεν έχει ακαδημαϊκή φόρμα,αλλά μια πρόσχαρη ρέουσα αφήγηση και πράγματι κάποιες (δύο - τρείς!) "κακές" λέξεις, που όμως είναι λέξεις που άλλωστε χρησιμοποιούνται κατά κόρον όχι μόνον στη λεγόμενη λαϊκή καθημερινή γλώσσα, αλλά και από πολλούς σύγχρονους καταξιωμένους λογοτέχνες.
      Εμένα πάντως το κείμενο μου φάνηκε γλαφυρό και κυρίως μου άρεσε που ένας νέος άνθρωπος κατέθεσε αυθόρμητα την εμπειρία του και τις σκέψεις του, με αναφορές και πληροφορίες από τελείως διαφορετικά πεδία, π.χ. από αρχαία ιστορία, τηλεοπτικά σώου κλπ.
      Βρίσκω το σχόλιο του 9.01, μάλλον κακόπιστο, σίγουρα αγενές και "ελληναράδικης" νοοτροπίας...

      Διαγραφή
    3. Γεια σας αγαπητή "σπαταναια",είμαι ο ανωτέρω "ελληναρας"όπως με αποκαλειτε!Αν δεν σας κάνει κόπο ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ θα ήθελα να αιτιολογεισετε τον υποτιμητικό χαρακτηρισμό μου απλά και μονο γιατι μπαίνω στον πειρασμό να καταλάβω ΠΩΣ ακριβώς "λειτουργεί" ενας οπαδός με παρε-ίστικη συμπεριφορά...Υπήρξα αρκετά ευγενής ,συγκρατημένος και λακωνικος ίσως τόσο που δεν κατάφερα να σας συγκινησω "οδηγώντας σας σε γλαφυρά μονοπάτια με νεανική ελαφραδα με λαϊκή διάλεκτο" σαν το κείμενο-χείμαρρο που ΤΟΣΟ σας ενέπνευσε!!!Για να ...σοβαρευτούμε ,αγαπητή φιλη που καθόλου δεν καταλάβατε τι ακριβώς λέω παρασυρμενη απο θυμό κι αγανάκτηση....οι λογοτεχνικές ικανότητες του καθενός αφορούν τον ίδιο και όσους επιλέγουν να τον διαβάζουν,η κριτικη όμως που ασκείται σ'εναν τόπο και κάποια άτομα ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι καλοπροαίρετη,ψύχραιμη και ΕΥΓΕΝΗΣ.Επισης οι ηλικιωμένοι στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι γονείς και οι παππούδες μας ,είναι πρώην νέοι που απλα μεγάλωσαν ,αν ήταν αγενεις και αφιλοξενοι κάποιοι απο αυτούς σας βεβαίως ότι ακριβώς ετσι θα ήταν και νέοι.Το γηρας αγαπητη μου δεν είναι ασθένεια ή πολυ περισσότερο, κουσουρι!το δε ποσοστό αμορφωτων και αγενων ατόμων είναι πληθυσμιακά ΈΝΑ ασχέτως ηλικίας....φροντίστε λοιπόν να μην περιλαμβανεσθε σε αυτο ....

      Διαγραφή
    4. Διόρθωση:σας βεβαιω και όχι:βεβαιως

      Διαγραφή
    5. γεια σου αγαπητέ ανώνυμε! έχεις αναρωτηθεί τελικά τον λόγο που και εσύ (δις προς το παρών) αλλά και οι λοιποί από εμάς ασχολούμαστε με ένα τόσο περιττό και ανούσιο κείμενο όπως το χαρακτηρίζεις; μήπως ο "συγγραφέας" μιας υποτιθέμενης "φανταστικής" ιστορίας τελικά να έχει "αληθινό" δίκιο για τις εκφράσεις και τις απόψεις του; μήπως τελικά οι αντιδράσεις που δημιουργεί ένα περιττό και ανούσιο επαναλαμβάνω κείμενο, είναι τέτοιες που τελικά να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι τελικά τόσο ανούσιο και περιττό; μήπως τελικά εάν σχολιάσεις για μια ακόμα φορά να αποδειχτεί και μαθηματικά ότι δεν είναι τόσο ανούσιο και περιττό; ίσως... ίδωμεν...
      Φιλικά,
      ο γείτονας σου

      Διαγραφή
    6. Δεν έχω κάτι παραπάνω να σας διασαφηνίσω.

      Διαγραφή
    7. Αγαπητε "συν-Ανώνυμε",ας ασχοληθούμε λοιπόν και τρίτη φορα με το παραπάνω κείμενο μια και η επανάληψη είναι μητηρ της μαθησεως....αναμένω δε να καταρριψεις τα σχόλια μου με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και όχι μαθηματικές πράξεις του δημοτικού στις οποίες άλλωστε συμφωνούμε, 1 και 1 όντως κάνουν 2!!!!

      Διαγραφή
  2. Η λαλακια σε χτυπησε στον εγκεφαλο,αναμενομενο ηταν οτι θα σου συμβει,περαστικα και υπομονη στους οικειους σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ποιον απευθύνεσαι ?

      Διαγραφή
    2. Κύριε ή Κυρία, ανώνυμε ή ανώνυμη 12:23 (δεδομένου ότι δεν έχετε το θαρρος να εμφανίζεστε επωνυμα) σας ευχαριστώ για την ευχη σας να έχω υπομονή και κουράγιο. Πραγματι μου χρειάζεται και μένα και πιστεύω και σε άλλους πολιτες αυτής της πόλης. Τα διαθέτω και τα δυο προκειμένου αυτή η πόλη να ξεφύγει από την κακομοιριά και την οπισθοδρόμηση. Και μια αν θελετε γνώμη. Για να με σέβονται οι νέοι πρέπει πρώτα να τους σέβομαι εγώ, η μεγάλη (σε ηλικία εννοώ).Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

      Διαγραφή
    3. Κυρία Σιαράβα, δυστυχώς αφθονεί η αγένεια, η κακεντρέχεια και η αμορφωσιά γύρω μας. Ακόμα και ένα ευχάριστο και ενδιαφέρον κείμενο σε ένα μπλογκ, που έγραψε ένας συμπολίτης μας θέλοντας να μεταφέρει την εμπειρία του σε μας τους αναγνώστες, προκαλεί σε κάποιους περίεργες "αναταράξεις" αντί να τους τέρψει, όπως θα ήταν το φυσιολογικό, ή έστω να επισύρει και καλόπιστη κριτική ή και διαφωνία, γιατί όχι.
      Μη δίνετε σημασία. Μάλλον υπάρχουν και άλλες αιτίες για το φαινόμενο αυτό. Βλέπετε είναι και οι χαμένες προσδοκίες κάποιων λόγω του αποτέλεσματος των πρόσφατων εκλογών...

      Διαγραφή
    4. ...12:23. εκτος απο αγενης αποτελεις και προσβολη για τα ζωα.
      καλα θα ηταν να ζητησεις ιατρικη βοηθεια...περαστηκα
      Γ.Π.

      Διαγραφή
  3. Σιαράβας Γιώργος3 Ιουνίου 2014 στις 7:00 μ.μ.

    12:23 θα σε καλούσα σε μονομαχία...αλλά βλέπω ότι είσαι και λίγος...και άοπλος...ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ !

    (William Shakespeare)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια Γιώργο. Νομίζω όμως πως όλο αυτό το σκηνικό (που δεν πιστεύω πως και αν δεν είναι Αληθινό, δεν θα μπορούσε να συμβεί) τώρα που θα ανατραπεί η διοίκηση αλλά και η ίδια η Δημοτική Αρχή, δεν θα πρέπει να το κάνουμε Πραγματικότητα και κεντρική καμπάνια, τόσο για τον Όμιλό σας/μας αλλά και για την Ίδια μας την Πόλη, αφού ξεκινήσουμε να την κάνουμε ελκυστική και για τους Γερμανούς και για όλους τους Τουρίστες που θα επισκεφτούν την όμορφη Πόλη μας. (Θα την κάνουμε όμορφη) Αν κάτι έχουμε περισώσει από τον Ξένιο Δία, είναι πως δεν είμαστε Ρατσιστές και δεν μας νοιάζει ποιος χτυπά την πόρτα μας, η διαβαίνει το κατώφλι μας γιατί βρήκε την Πόρτα που εμείς αφήσαμε ανοιχτή.Και πάλι συγχαρητήρια.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλο θα ήταν πριν ενδιαφερθειτε για την ικανοποίηση του Ξενιου Δια να φροντίστε το υπό εξαφάνιση σπάνιο είδος του γηγενους Λουτσιωτη στο κάτω κάτω ετσι θα ικανοποιηθεί η Αρτεμις η ντόπια θεα...και συνελθετε!

      Διαγραφή
  5. Το θλιβερό είναι, οτι το παραπάνω γεγονός είναι πέρα για πέρα αληθινό...δυστυχώς όμως όταν οι άνθρωποι δεν έχουν αυτό που λέμε κουλτούρα ( πνευματική καλλιέργεια και πνευματικός πολιτισμός -σε αντιδιαστολή προς τον τεχνικό / υλικό) κ παιδεία, η οποία αρχίζει από το πως είναι ο καθένας στη δίκη του ζωή, τότε πως να γνωρίζουν πως να συμπεριφερθούν κόσμια κ πολιτισμένα, τόσο στους συντοπίτες τους,όσο κ στους επισκέπτες. Υπομονή λοιπόν σε όλους εμάς που έχουμε κουλτούρα κ παιδεία (η οποία αναγνωρίζεται από 'τρίτους' κ δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας μας), και προσπαθούμε για κάτι καλύτερο σε αυτή τη πόλη κ έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους Μαπετ Σοου....(ελπίζω σύντομα αυτή η μερίδα ατόμων, επιτελούς να αποκλειστεί από τα κοινά κ να κινούνται μέχρι εκεί που μπορούν, ίσως το πολύ γύρω από τον εαυτό τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναρωτιεμαι γιατι να εχει τουριστες η Ν Μακρη και οχι η Λουτσα. ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΛΟΥΤΣΑ ΕΧΕΙ ΛΟΥΤΣΑΙΟΥΣ σαν αυτους που γραφουν η νομιζουν οτι γραφουν οπως εδω πχ,Το δυστυχημα ειναι οτι αυτοι ψηφιζουν κιολας και δινουν 600αρες σε ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΟΥΣ για χρονια υπεθυνους για την ΛΟΥΤΣΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και μετα ...τι φταιει παιδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω σχόλια, επιτρέψτε μου μερικές παρατηρήσεις:

    α/. Είτε είναι υπαρκτό το περιστατικό είτε όχι (που απ΄όσο γνωρίζω είναι), μου κάνει φοβερή εντύπωση οτι το "όλο πρόβλημα" είναι εαν κακοχαρακτηρίστηκε η εν γένει τρίτη ηλικία!
    Απο προσωπική εμπειρία, άσχετη με την ιστιοπλοϊα, μπορώ να σας πω οτι όντως την μεγαλύτερη γκρίνια, μιζέρια και αναλγησία δυστυχώς την μεταφέρει αυτή η ηλικία...είτε αυτό έχει να κάνει με τα αδέσποτα, είτε με την ουρά στην τράπεζα είτε με οτιδήποτε άλλο.
    ...Ίσως και να είναι λογικό, θα σας πω με σιγουριά μόλις φτάσω κι εγώ εκεί..
    Φυσικά σε όλα τα παραπάνω ΠΑΝΤΑ υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις, απλά όπως λέει και ο σοφός λαός μας "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά"!

    Και πριν γκρινιάξετε, ναι και η νεολαία έχει τα προβλήματά της, αλλά αναλογιστείτε ΠΟΙΟΣ ευθύνεται γι΄αυτό.. και τι παραδείγματα λαμβάνουν απο εμάς?!

    β/. Στη Λούτσα (ή Αρτέμιδα, προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με κανένα από τα δύο ονόματα), μένω 7 χρόνια (και φέτος ψήφισα για πρώτη φορά ως Δημοτης). Φοβερή εντύπωση μου κάνει το γεγονός οτι αντί να μας απασχολούν τα γνωστά -σημαντικά- ζητήματα (δρόμοι, φωτισμός, παιδεία, αθλητισμός κοκ), παρατηρώ σε όλα τα blogs κτλ μια προσωπικού επιπέδου διαμάχη, και μια προσπάθεια υποτίμησης του απέναντί μας.
    Εαν δεν μπορούμε να σεβαστούμε τον άλλο (και τον εαυτό μας) πως περιμένουμε να πάμε μπροστά?
    Και φυσικά ο σεβασμός ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, δεν είναι αυτονόητος απλά και μόνο επειδή είμαστε "Χ" χρονών, ή έχουμε ένα αξίωμα ή ένα τίτλο σπουδών!

    γ/. Το πρόβλημα του Έλληνα (και κατ' επέκταση του Λουτσιώτη) δεν είναι η έλλειψη φιλοξενίας, είναι η ανάγκη του να θεωρεί τον εαυτό του πάντα ΚΑΛΥΤΕΡΟ απ΄ όλους τους άλλους...(Έλληνες και ξένους)... είτε αυτό αφορά το αυτοκίνητό του, την εργασία του, την γλώσσα του, την ομορφιά του, και φυσικά την εξυπνάδα του!
    Δεν είναι τυχαίο οτι οι περισσότερες συγκρίσεις με τους ξένους ξεκινούν απο το " οι αρχαίοι μας πρόγονοι.... κοκ"..
    ...Και ναι, οι πρόγονοί μας τα έκαναν όλα αυτά, αλλά μήπως πρέπει να δούμε τι προσφέρει ο σύγχρονος Έλληνας στον κόσμο?? ..χμ.. μάλλον δεν μας συμφέρει...
    (και ΟΧΙ, εδώ ΔΕΝ υπολογίζω τους Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό για ευνόητους λόγους)!

    Ας ξυπνήσουμε επιτέλους, ας κρατήσουμε απο τους προγόνους μας μόνο τα θετικά και ας πάρουμε και απο τους "ξένους" οτι καλό έχουν να προσφέρουν! Δεν ζούμε μόνοι μας, στο καβούκι μας!!
    Ούτε ο Κόσμος μας χρωστάει καμμία χάρη!


    ΥΓ: Εαν το παρακάτω ρητό έχει έστω και μια δόση αλήθειας, τότε έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας...

    "Tο μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα" Μαχάτμα Γκάντι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε ,να υποθεσω 18χρονε,μην ανησυχείς!ευγενης και ήπιος θα παραμεινεις μεγαλωνοντας ...συμφωνώ σε πολλες απο τις απόψεις σου,ειδικά αυτο το περι σεβασμού που κατακτιεται ασχέτως ηλικίας ή αξιώματος! Σε όσα καλοπροαίρετα σχολιαζεις θα μου επιτρεψεις μονο μια παρατήρηση,ΔΕΝ παραβατουν και αδιαφορούν μονο οι ηλικιωμενοι αλλα και πολλοί απο εμάς τους νεώτερους και χωρίς ΚΑΜΜΙΑ δικαιολογία. Νεαροί είναι οι γείτονες μου που πετούν τα κλαδεμενα τους στο διπλανό Χωράφι,νεαροί και μάλιστα γονείς είναι οι γείτονες μου που όταν γέννησε η γάτα τους πέταξαν τα νεογέννητα με σακούλα στα σκουπίδια,νεαροί είναι οι γείτονες μου που έκαναν βόθρο το παλιο τους πηγάδι.........η κακια με την αρχαιοελληνικη έννοια φιλε μου,ΔΕΝ έχει ηλικία δυστυχώς ουτε και όρια....









    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε, απλά για να λύσω την απορία σου... 36 χρονών, γυναίκα..
      ..και εαν πρόσεξες συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με το οτι δεν παραβατούν ΜΟΝΟ οι ηλικιωμένοι...
      Απλά όπως έγραψα, οι ηλικιωμένοι (και οι ηλικία μου) ΟΦΕΙΛΟΥΝ να δίνουν το καλό παράδειγμα στους νεότερους...
      :)

      Διαγραφή
  9. ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.
    ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΟΥΝ ?
    ΦΤΙΑΞΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ( ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΙΣΑΤΕ ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΙΖΙΤΑΜΕ.
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ.
    ΑΚΟΥΣΤΙΚΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΙΣΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΚΟΣΤΙΣΑΝ
    60.000 ΕΥΡΩ,ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ?

    "Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλο το αίσχος και τα συμπλέγματα της Λούτσας είναι στο σχόλιό σας κύριε. Ό,τι θέματα και να έχετε στο λιμάνι, τίποτα δεν δικαιολογεί να υπερηφανεύεται κανείς για την κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας.

      Διαγραφή
    2. Σιαράβας Γιώργος5 Ιουνίου 2014 στις 7:00 μ.μ.

      Τόσα χρόνια ήμουν και είμαι εδώ και προσπαθώ, συμμετέχω, ασκώ κριτική, αποδέχομαι κριτική, συζητώ, διαφωνώ,κάνω λάθη, διορθώνω λάθη, αντιδρώ, συνεργάζομαι...Το να μου ασκείτε όμως κριτική, και μάλιστα για ένα κείμενο το οποίο ΚΑΠΟΙΟΙ το αποδεχόσαστε ως ΑΛΗΘΙΝΗ ιστορία (και όχι της φαντασίας μου κατασκεύασμα) και που μάλιστα ΚΑΠΟΙΟΙ επίσης από εσάς έχουν προσδιορίσει και το δίδυμο ή έχουν αυτοπροσδιοριστεί ως το δίδυμο Στάτλερ και Ουώλντορφ, είναι αυτό τελικά που με "δικαιώνει" ως αντιδραστικό! Το να ασχολείστε οι ΚΑΠΟΙΟΙ με ένα ανούσιο και περιττό κείμενο, όπως χαρακτηρίστηκε, είναι τραγικό! Αλλά πιο τραγικό είναι ότι σε ένα ανούσιο κείμενο, στο οποίο δεν ονοματίστηκαν πρόσωπα, θέσεις κοινωνικές, ή ατομικά εξωτερικά χαρακτηριστικά. ΚΑΠΟΙΟΙ από εσάς αναγνωρίσατε στο δίδυμο του Μάπετ Σόου τον εαυτό σας ή τους οικείους σας! Άρα πριν μου ασκηθεί η κριτική σας, αυτοαξιολογηθείτε, κοιταχτείτε στον καθρέπτη σας ή αναμεταξύ σας οι ΚΑΠΟΙΟΙ που κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας, και στην συνέχεια ελάτε να μου υποδείξετε το λάθος του γραπτού μου λόγου! Εάν αναγνωρίζεται στα πρόσωπα των Στάτλερ και Ουώλντορφ το πρόσωπο σας, δεν φταίω εγώ αλλά εσείς... Εγώ δεν είπα τίποτα...Αυτή είναι η διαφορά...και ότι έγραψα το έγραψα επώνυμα γιατί δεν έχω να φοβηθώ για τα γραπτά μου ή τις απόψεις μου! Μπορεί να είναι λάθος αλλά τις υποστηρίζω ΕΠΩΝΥΜΑ! Είτε είναι αληθείς, είτε πλασμένες από την φαντασία μου! Ως εκ τούτου πολύ κράτησε το επεισόδιο! Το σενάριο του συγγραφέα παίχτηκε και διαδραμάτισε και το ρόλο του το "δίδυμο"! Ως την επόμενη φορά σας αποχαιρετώ λοιπόν, χαρούμενος που "ξεσκεπάζεστε" μόνοι σας και αναμένοντας τους ΚΑΠΟΙΟΥΣ να προβούν στις ενέργειες που έχω πληροφορηθεί ότι θα προβούν για να με "νουθετήσουν"! Όσον αφορά τον αγαπητό "αγράμματο" θα του δώσω μια πολύτιμη συμβουλή! Η microsoft έφτιαξε το office word με απενεργοποιημένο τον αυτόματο διορθωτή κειμένου! Οπότε ενεργοποίησε τον να γλιτώσει καμιά λεξούλα, ή αντίστοιχα επαναπροδιορίσου στην "υπογραφή" σου γιατί είναι άδικο να βάζεις στην ίδια μοίρα τους πραγματικά αγράμματους ανθρώπους, που όμως το μορφωτικό τους επίπεδο είναι πολύ υψηλότερα από το επίπεδο ανθρώπων με σημαντική ακαδημαϊκή μόρφωση, και που εσύ μάλλον δεν μπορείς να αγγίξεις...Τώρα περί προέδρων,κατάντιας, κακοδιαχείρισης, υδροληψίας, ηλεκτροδότησης και λοιπών υποθέσεων σε αφήνω να τα αναλάβεις και να τα διεκπεραιώσεις εσύ μια που τα γνωρίζεις καλύτερα από εμένα τον ευφάνταστο!
      καλή συνέχεια σε όλους μας,είτε στον πραγματικό είτε στον φανταστικό κόσμο που ζούμε...
      κάλο βράδυ Στάτλερ και Ουώλντορφ!

      Διαγραφή
    3. Καλώς τους τους παραγοντισκους της Νέας εποχής...κατεφθασαν ορεξατοι,φορτσατοι,έν χορω...πανέτοιμοι να αναλάβουν θεσουλες-πόστα και ως Ναπολεοντες ,αφού μας επιτρέψουν να αναπνέουμε (ΑΛΛΑ ΟΧΙ να ασκούμε έλεγχο και κριτικη )έν συνεχεια θα επιμεληθουν της διάσωσης μας ,όπου,όπως και όταν αυτοί ...γουσταρουν!Δυστυχως αρχίζει να διαφαίνεται για μια ακόμη φορα ότι θα διαψευστούν οι ελπίδες μας για ....ΝΕΟ ΗΘΟΣ στην πόλη μας.

      Διαγραφή
    4. Καλώς τους μελλοντολόγους και τους ...μετά Χριστόν Προφήτες!

      Διαγραφή
    5. ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ.
      Αυτο μπροστα στα ασυντακτα και ανορθογραφα ΚΑΤΣΑΛΙΡΕΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, που γελουσε οποιος ηξερε στοιχειωδη ελληνικα,ΕΙΝΑΙ ΟΑΣΗ. Μακαρι να εχουμε τετοιους ΦΟΡΤΣΑΤΟΥΣ αντι ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΚΕΣ ΜΕ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ...οπα παμε για ψηφοφορια...και αλλα τετοια ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙΚΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 10 36 θεωρει οτι αυτος στο σχολιο του εχει ΗΘΟΣ? Φθονο και μονον εκπεμπει το σχολιο σας αγαπητε.....Φτηνη ειρωνεια και ασαφεστατες δηλητηριωδεις ΜΠΗΧΤΕΣ.Αντιλαμβανομαι πληρως το σισυφειο μαρτυριο σας, αλλα κινδυνευετε να αυτο δηλητηριασθειτε...........αναπνεοντας την μποχα της παραλιας.....που πιθανον να στερηθειτε πλεον.....

      Διαγραφή
    6. Αγαπητε Αριστογειτονα ,ασφαλώς και έχει ήθος το σχόλιο μου,ήθος και κριτικη!αυτην ακριβώς που είχες εξαγγείλει προεκλογικά ότι ΘΑ ΑΣΚΟΥΜΕ απο την Δευτερα αμέσως μετα τις εκλογές!!!!Σε αυτο παραμένω πιστός και πανέτοιμος να πολέμησω " κατσαλιριες-ναπολεοντιες" συμπεριφορές ΟΠΟΥ τις συναντήσω....Ευελπιστώ δε,ότι αν καταπολεμηθουν έν τη γεννεσει ίσως αποφύγουμε μια νέα χαμένη τετραετία...Μαρίνες,τουρίστες...μεγαλεια και κακοχωνεμενες κοσμοπολιτικες θεωρίες απο συμπολίτες μας που απλα έτυχε να πολιτευτουν ή να υποστηρίξουν την παραταξη μας, ΕΊΝΑΙ αστείες και επικίνδυνες ... Ας βάλουμε τα δυνατά μας να νοικοκυρεψουμε την πόλη μας και να εκδιωξουμε τους μαφιοζους που λυμαίνονται τη θάλασσα μας και ΜΕΤΑ βλέπουμε.....

      Διαγραφή
    7. Υποθεσεις μονον εχει το σχολιο σας.ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.Αν αυτο το θεωρειτε ηθος, εγω εχω αλλη λεξη για αυτο ΟΝΕΙΡΟΦΑΝΤΑΣΙΕΣ Η ΟΝΕΙΡΩΞΕΙΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΕΣ Η ....ΕΧΕΙ ΤΟΟΟΟΟΟΣΑΑΑΑΑΑ ΣΥΝΩΝΥΜΑ το ηθος δεν ειναι συνωνυμο Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ δεν γινεται επι υποθεσεων, αρα ουτε κριτικη ειναι.Συμπερασμα η δεν ξερετε η δεν θελετε να ειστε ΣΑΦΗΣ,και αφηνετε τεχνηεντως να υποννουουνται ΕΝΤΕΛΩ ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΑ προσωπικα σας συμπερασματα .οποτε ΕΥΛΟΓΩΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ,ΓΙΑΤΙ?Απο απλη κριτικη η επικριτικη διαθεση?ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΤΕ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΑΣ, ΜΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ,ΟΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΜΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ,επομενως, ως προς εμενα και μονον, το δευτερο σχολιο σας ειναι ΑΤΥΧΕΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ..

      Διαγραφή
    8. Φυσικά και πρόκειται για προσωπικές απόψεις που διαμορφώθηκαν απο την έκθεση ιδεών του λαλίστατου κου Σιαραβα και τις παρατηρήσεις του κου Κασιματη και οι δυο αγαπητε Αριστογειτονα προβαίνουν σε σχολιασμους και προτάσεις και ειλικρινα αδυνατω να κατανοήσω γιατι ΔΕΝ επιδέχονται κριτικής....δηλαδη θα πρέπει πρώτα να τους δοθούν διοικητικά πόστα να υλοποιήσουν τα μεγαλεπήβολα πλάνα τους και μετα να τρέχουμε ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ;;;;;;;ΟΥδεποτε φιλε μου Υπήρξα οπαδός ή ουραγός ατόμων που δεν διέθεταν διορατικότητα,ΓΝΩΣΗ και σοβαρότητα !Με το ήθος που διαθέτω λοιπόν και χωρίς την εμπάθεια που μου προσαπτεις θα συνεχίσω με το ύψιστο εργαλείο της δημοκρατίας να ασκώ κριτικη προς όφελος της πόλης μας

      Διαγραφή
    9. 3.13, στο δεκάρικο που μας έβγαλες, ξέχασες να περιλάβεις και μερικά άλλα προσόντα που διαθέτεις: Μετριοφροσύνη, έλλειψη εγωπάθειας και περιαυτολογίας.
      Μην υψώνεις άλλο το δάχτυλο και κατέβα από το μπαλκόνι, που τους κάνεις τώρα και ...προληπτική αγωγή, δια να τους προλάβεις, ίνα μην τελέσωσιν αδικοπραξίας!
      Θεέ μου, τί κυκλοφορεί στις Λούτσες!

      Διαγραφή
    10. ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ,ΤΗΣ ΛΟΥΤΣΑΣ ,,οχι δεκαρικα κατι παραπανωωωωωωωω ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑ....ΠΛΕΟΝ.....επαγγελματικο γραψιμο ,με φρασεις κλειδια ......Τουλαχιστον ξερει να γραφει σωστα ,,,πραγμα σπανιο για την τοπικη πανιδα.....

      Διαγραφή
    11. Κι εγώ βεβαιώθηκα πλέον....ici Loutsa ...pour toujours κι εσυ Αριστογειτονα δαιμόνιο σε θεωρουσα και μου βγηκες ..διώκτης δαιμονων! Αντι ουσιαστικού διαλόγου ,ύβρεις , αφορισμοί,φοβίες...Άντε μετα να δούμε προκοπη! Πάντως,άδικα μετράς σημεία στιξης και οδήγησε σε λάθος συμπεράσματα...μονο στο blog γράφω ,ερασιτεχνικά και τα καλα μου ελληνικά χρέωσε τα στην παιδεία μου και μονο!ευχαριστω για το χρόνο σας....κριμα που πήγε χαμένος όμως....ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ γαρ....

      Διαγραφή
    12. Τα λες αυτά γιατί είσαι στην απέξω, φαίνεται .

      Διαγραφή
    13. Επι υποθεσεων ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ και μαλιστα, οταν ειναι εντελως αυθαιρετες.ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ.
      Αν εχετε ΓΕΓΟΝΟΤΑ πολυ ευχαριστως να τα συζητησουμε και να κανουμε διαλογο.
      Τα σχολια σας βριθουν αφορισμων Ακριβως αυτο που καταμαρτυρειτε στους ΑΛΛΟΥΣ.Ουτε ενα γεγονος δεν βρηκα στα σχολια σας .ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ? Το ΑΝ οι νεοι ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΚΟΙ θελουν ΠΟΣΤΑ ?Το αν ΘΑ ΕΠΙΜΕΛΗΘΟΥΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ? Το οτι ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ? Το μονο ΓΕΓΟΝΟΣ κυριε ειναι οτι υπεθεσα ποιος ειστε και δεν μου αρκει η διαψευση σας, γιατι δεν πιστευω στις ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΑΠΛΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ.Αυτο ειναι γεγονος τα αλλα ειναι ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. Αλοιμονο μου αν ,εχανα χρονο με τις υποθεσεις που κανει καθε ψεκασμενος ,η του καθε φαντασμενος ,η οποιος βλεπει την Παναγια στον ξυπνο του.Ασχολουμαι μονον με γεγονοτα. ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΤΑ.ΕΕΕΕΕΕ ΟΣΟ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ σας υποσχομαι να προσπαθησω να καταλαβω, ποσο ανοιχτομυαλο παρουσιαζετε ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
  10. Ουδεις εκων κακος.Σε σημερινη μεταφραση .Απο αγνοια και αμορφωσια γινεται κανεις κακος και αν αμφεβαλλε κανεις οτι ο Αριστοκλης εχει δικιο ,δες τε το σχολιο αγραμματος και θα το καταλαβετε.
    6 ασυντακτες και ανορθογραφες προτασεις 7 κακιες μαζι,,,,,το ειχαν τα ερμα και ψοφουσαν ? ΙΔΟΥ......ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΥΠΙΚΟ ΛΟΥΤΣΟ ΠΟΛΙΤΗ .....που θεωρει οτι επειδη και αυτος πληρωνει οπως ολοι μας, εχει και το δικαιωμα να ορνιθοσκαλιζει με κακια και εμπαθεια Αυτο που δεν μας ειπε ειναι ΓΙΑΤΙ πιστευει, οτι ενας τοοοοσο αμορφωτος που δεν μπορεσε μα βγαλει ενα δημοτικο,αλλα και που δεν ασχοληθηκε μετα ,να μαθει κατι , μπορει να εχει σωστη αποψη. Αυτο στατιστικως ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Τοσο του κοβει τοσο γραφει τοσο εκτιθεται.και δεν χρειαζεται καν απαντηση ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ .αγραμματοσυνη,κουτο πονηρια, υπονοουμενα φθονος πανε πακετο. ......
    ΕΔΩ Η. ΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΛΟΥΤΣΑ ΦΙΛΕ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ ΠΟΤΕ
    Μην το ριξεις στο κακομοιρο ταχαμου ταξικο γιατι ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΩ....Και αλλοι ειχαν προβλήματα αλλα καταφεραν να μαθουν αυτο για το οποιο εσυ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΣ. ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ.Επομενως γιατι να μην αδιαφορεις και για την πολη σου και να ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΣΟΥ?Δεν με πειθεις λοιπον με τιιιιιιποτααααααΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΧΤΥΠΙΕΣΑΙ ..βανδαλιζοντας την ωραια γλωσσα μας και πιστευω οτι δεν πειθεις και κανεναν απλά ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ και αυτο ειναι δικο σου αποκλειστικα προβλημα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ουδεποτε,εδω στο μπλογκ δεν συναντησα τοσο καλα ελληνικα και στους διαφωνουντες και στους συμφωνουντες.Παντοτε πιστευα οτι υπαρχει και μια αλλη ΛΟΥΤΣΑ ,που μπορει να γινει Αρτεμις.
    ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ.... ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ που δεν ειναι ουτε νεοι ,ουτε γεροι ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ,ΦΥΛΟΥ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.Η ΚΑΦΡΙΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ Η ΛΟΥΤΣΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΡΤΕΜΙΣ.ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΤΗΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας