ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014

Δελτίο τύπου Δήμου Μαρκοπούλου για την ποιότητα των νερών των θαλασσών της περιοχής.

galaziasimaia
Με αφορμή το γεγονός ότι και φέτος η Δημοτική Πλαζ Αυλακίου βραβεύτηκε με Γαλάζια Σημαία, ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας εξέδωσε ανακοίνωση - απάντηση σε δημοσίευμα που αμφισβητούσε την καταλληλότητα των θαλασσών της περιοχής.
Η «Γαλάζια Σημαία», αποτελεί σύμβολο ποιότητας και καθαρότητας των νερών.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή υπογράμμισε ότι θα γίνουν έλεγχοι και στις υπόλοιπες θάλασσες στο Πόρτο Ράφτη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν επιστημονική βάση τα αναγράφονται σε «περίεργα» -όπως χαρακτηρίζονται- δημοσιεύματα.
Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: "Αγαπητοί Συμπολίτες,
Σε απάντηση δημοσιεύματος, που αμφισβητεί την καταλληλότητα των θαλασσών του Δήμου Μαρκοπούλου για κολύμβηση, σας υπενθυμίζουμε ότι ειδικά, η Δημοτική Πλαζ Αυλακίου, έχει ελεγχθεί επανειλημμένα για την καθαρότητα των νερών της, από επίσημους, αξιόπιστους φορείς, έχοντας λάβει την αδιαμφισβήτητη έγκριση καταλληλότητας.
Μάλιστα, έχει βραβευτεί και εφέτος με την Γαλάζια Σημαία, κερδίζοντας μία θέση ανάμεσα στις 408 βραβευμένες ακτές στην Ελλάδα!
Η «Γαλάζια Σημαία», αποτελεί σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 51 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.
Τα Κριτήρια του Διεθνούς αυτού Προγράμματος, για την απόδοση της «Γαλάζιας Σημαίας», συνοψίζονται στις εξής τέσσερις κατηγορίες:
Α. Καθαριότητα θάλασσας και ακτής.
Β. Οργάνωση ακτής.
Γ. Ασφάλεια επισκεπτών.
Δ. Προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Τον πλήρη κατάλογο με τις ακτές και μαρίνες που βραβεύτηκαν για το 2014 με Γαλάζια Σημαία, μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.eepf.gr/blueflag/awards2014.
Όσον αφορά δε, στις υπόλοιπες θάλασσες στο Πόρτο Ράφτη, η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει άμεσα σε σχετικούς ελέγχους και από άλλους φορείς, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν έχουν την οποιαδήποτε επιστημονική βάση τα όσα αναγράφονται σε «περίεργα» δημοσιεύματα και να δοθεί μία αποστομωτική απάντηση για την καθαρότητα των ακτών μας, σε κάθε κατεύθυνση!".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας