ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ευαγγελισμός: Πέθανε ο ασθενής που κατήγγειλε τον καρδιοχειρουργό για «φακελάκι»


 Ευαγγελισμός: Πέθανε ο ασθενής που κατήγγειλε τον καρδιοχειρουργό για «φακελάκι»

Κατέληξε ο συνταξιούχος καρδιοπαθής που κατήγγειλε τον 60χρονο χειρουργό και Διευθυντή Τμήματος Κλινικής του Ευαγγελισμού για «φακελάκι».
Ο 67χρονος ασθενής, η ιστορία του οποίου ήρθε στο προσκήνιο την περασμένη Πέμπτη, έχασε τη μάχη για τη ζωή τη Δευτέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου και νοσηλευόταν έπειτα από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές του νοσοκομείου ο 66χρονος υπέστη έμφραγμα μετά την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.
Ο συνταξιούχος καρδιοπαθής είχε πέσει θύμα εκβιασμού από τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού, ο οποίος δεν δεχόταν να τον χειρουργήσει επί 18 ημέρες εάν δεν έπαιρνε τα χρήματα που ζητούσε.
Ο άτυχος άντρας έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδίας. Έπειτα από την καταγγελία για χρηματισμό του καρδιοχειρουργού το μπάι-πας ανέλαβε να διενεργήσει άλλος χειρουργός της καρδιοχειρουργικής κλινικής, ωστόσο, λίγες ώρες μετά την επέμβαση, ο συνταξιούχος ξεψύχησε μέσα στην εντατική.
Οι συγγενείς του καταγγέλλουν ότι η καθυστέρηση του χειρουργείου ήταν μοιραία για τη ζωή του. Μάλιστα, μετά τον θάνατό του του 67χρονου, ο οποίος υποβλήθηκε σε τετραπλό μπάι-πας -μία ιδιαίτερα βαριά επέμβαση- επικοινώνησαν με την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να ενημερώσουν τις αρχές ότι ο άνθρωπός τους κατέληξε, ενώ όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί ζήτησαν να γίνει νεκροψία-νεκροτομή καθώς και ιστολογική και τοξικολογική εξέταση.
Πάντως, την περασμένη Παρασκευή ο άντρας είχε κάνει δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για το περιστατικό και είχε αναφερθεί στον 60χρονο χειρουργό, λέγοντας ότι πρόκειται για έναν «κοινό εκβιαστή».
Ο συνταξιούχος ασθενής, περιγράφοντας την περιπέτειά του είπε ότι πήγε στον Ευαγγελισμό με έμφραγμα, και την κρίσιμη εκείνη ώρα για τη ζωή του, ο καρδιοχειρουργός του ζήτησε 1.500 ευρώ προκειμένου να τον χειρουργήσει! Όπως σημείωσε, εξήγησε στο γιατρό ότι παίρνει μόνο μια σύνταξη, και δεν μπορεί να βρει τέτοιο ποσό, αλλά ο αδίστακτος γιατρός δεν συγκινήθηκε ούτε τότε, αλλά συνέχισε να ζητά εκβιαστικά τα χρήματα, λέγοντας στον συνταξιούχο πως δεν θα τον χειρουργούσε διαφορετικά.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του γιατρού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροληψία κατ' εξακολούθησιν από υπάλληλο που ενεργεί κατ' επάγγελμα. Ο ίδιος πάντως, όταν οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα που είχε πάνω του ήταν δικά του και τα είχε μαζί του, για να τα δώσει κάπου.

2 σχόλια:

  1. Αρνήθηκε ο γιατρός κρατικού νοσοκομείου να χειρουργήσει τον ασθενή επειδή δεν του έδωσε το παράνομο φακελάκι και ο ασθενής πέθανε, αυτό δεν είναι δολοφονία απο πρόθεση και γιατί να αφήσουν τον γιατρό ελεύθερο έτσι γίνεται και στις υπόλοιπες δολοφονίες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασχετως δικονομικων διαδικασιων ,που εχουν την σημασια τους ,η νεκροψια νεκροτομη θα δειξει το κατηγορητηριο .Ολες οι δολοφονιες χρειαζεται να στοιχειοθετηθουν με αποδειξεις ,που δεν ειναι η τηλεοραση.Ελπιζω οτι ο γιατρος ΝΑ ΔΙΩΧΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ.ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ μπας και φοβηθουν και οι υπολοιποι.Οπως παρουσιαζεται η υποθεση ειναι συμπεριφορα ΜΑΦΙΟΖΟΥ που προσβαλλει καθε ενοια επιστημης και ανθρωπιας.Πρεπει επισης να ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ απο τον συλλογο του.Δυστυχως βλεπουμε καταδικασμενους και ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ μεγαλοδικηγορους να συνεχιζουν μετα την αποφυλακιση τους ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΝ.Αυτο λεει κατι για την ιδια την κοινωνια μας,τους θεσμους της και τους πολιτες της. ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ,Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑ ΨΗΦΟΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΩΝ Η ΥΠΟΔΙΚΩΝ ,δινει το στιγμα μιας κοινωνιας οχι οι ποινες της δικαιοσυνης .Οταν η κοινη γνωμη αθωωνει ,η δικαιοσυνη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας