ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Έως 15 Μαΐου οι αιτήσεις αγροτών για επιδότηση

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα λάβουν ταχυδρομικά οι αγρότες που δεν είχαν μεταβολές εισοδήματος ή αλφαριθμητικές, αιτήσεις για επιδότηση (ενιαία ενίσχυση) ή δηλώσεις εκτροφής και καλλιέργειας στα σπίτια τους. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ ώς τις 15 Μαΐου.

Αγρότες που δεν έχουν την παραμικρή μεταβολή αγροτικού εισοδήματος μπορούν εδώ κι ένα μήνα να καταθέτουν αιτήσεις για επιδότηση και δηλώσεις εκτροφής ή καλλιέργειας (δηλώσεις ΟΣΔΕ) μέσω Διαδικτύου ή τηλεφωνικά στο 1540. Χθες ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις διαδικτυακά ή μέσω τηλεφώνου και δωρεάν και όσοι έχουν αλφαριθμητικές μεταβολές στα στοιχεία τους, δηλαδή όσοι δεν νοίκιασαν, μεταβίβασαν, πούλησαν ή κληρονόμησαν χωράφια για καλλιέργειες ή βοσκοτόπια για τα ζώα τους.

Ετσι αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν διαδικτυακά ή μέσω τηλεφώνου, όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος του οργανισμού Αθανάσιος Καπρέλλης, όσοι άλλαξαν τηλέφωνα, αστυνομικό δελτίο ταυτότητας ή ακόμη κι αν άλλαξαν καλλιέργεια, δηλαδή αντί να καλλιεργούν 35 στρέμματα με βαμβάκι στο ίδιο χωράφι πλέον καλλιεργούν καλαμπόκι.

Αγρότες που δεν κατέθεσαν αιτήσεις ΟΣΔΕ, εάν δεν έχουν μεταβολές ή αλφαριθμητικές μεταβολές, θα λάβουν τα έντυπα ταχυδρομικά. Προβλέπεται απαντητικός φάκελος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος υπογράφεται και αποστέλλεται μέσω ΕΛΤΑ πίσω στον οργανισμό.

Και οι αγρότες που δεν παίρνουν επιδοτήσεις, οφείλουν να καταθέσουν δηλώσεις καλλιέργειας ή εκτροφής ζώων, ώστε να είναι ασφαλισμένο το γεωργικό ή κτηνοτροφικό τους κεφάλαιο στον ΕΛΓΑ. Η αίτηση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 1540.

Οσοι αγρότες έχουν μεταβολές στα γεωχωρικά τους δεδομένα, δηλαδή έχουν αλλάξει τα αγροτικά περιουσιακά στοιχεία τους (χωράφια, βοσκότοποι), τότε θα πρέπει να περιμένουν την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Από τους περίπου 10 υποψηφίους που είχαν ενδιαφερθεί αρχικά μέχρι στιγμής, μόνο η ΠΑΣΕΓΕΣ κατέθεσε τελικά αίτηση, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Εφόσον επιλεγεί ανάδοχος του διαγωνισμού, οι αγρότες θα μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις επιδότησης μέσω των πυλών εισαγωγής της εταιρείας, η οποία πρέπει να διαθέτει το κατάλληλο λογισμικό, που θα «διαβάζει» τα ψηφιοποιημένα αγροτεμάχια.

(πηγή: Ελευθεροτυπία)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας