ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Άνω κάτω τα Σπάτα - Αναδημοσίευση από τον "ΔΗΜΟΤΗ"


Ευχαριστούμε τον αναγνώστη που μας το έστειλε.

Ο Θανάσης Τούντας «καθαίρεσε» τους δύο αντιδημάρχους του, και Μάρκου – Μαργέτης απειλούν με αποκαλύψεις

Δημοσιεύθηκε:30/07/2009
Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΟΥΝΤΑ ΜΕ ΜΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΓΕΤΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΝΟΨΕΙ 2010«ΕΜΦΥΛΙΟΣ» ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΑ ΣΠΑΤΑ

Με αποκαλύψεις για τα «κακώς» κείμενα του δήμου απειλούν δημόσια πλέον το δήμαρχο οι μέχρι πρότινος αντιδήμαρχοι του


Με μία αιφνιδιαστική και αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη της, απόφαση παύσης από τα καθήκοντά τους, επέλεξε ο δήμαρχος Σπάτων, Αθανάσιος Τούντας, να λύσει την εξάχρονη και πλέον συνεργασία του με τους αντιδημάρχους, Σπάτων Χρήστο Μάρκου και Αθανάσιο Μαργέτη, επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, λόγους ευθείας αμφισβήτησης του προσώπου του ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση Σπάτων», αδυναμίας σωστής συνεργασίας πλέον μαζί τους αλλά και πλημμελούς ενασχόλησής τους με τα καθήκοντά τους με αποτέλεσμα «να δημιουργείται δυσλειτουργία στη διοίκηση του δήμου».
Της είδησης «βόμβα» για την απόφαση εκκαθάρισης του Αθανάσιου Τούντα, ακολούθησε κοινή συνέντευξη Τύπου και δήλωση των δύο απομακρυνθέντων αντιδημάρχων που ενώπιον των εκπροσώπων του τοπικού Τύπου δεν έκρυψαν την πικρία τους αλλά και την έκπληξή τους για το άδοξο φινάλε της συνεργασίας και πολιτικής διαδρομής των τριών ανδρών.

Τα έξι σημεία της κοινής δήλωσης

Σε απάντηση της απόφασης απαλλαγής από τα καθήκοντά τους που τους κοινοποιήθηκε στις 23 Ιουλίου 2009 δια χειρός υπαλλήλου, ο Χρήστος Μάρκου και ο Αθανάσιος Μαργέτης στην κοινή δήλωση-απάντηση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για κίνηση ιδιότυπου «ηγεμονικού χαρακτήρα», την τελευταία πράξη ενός καλοστημένο σκηνικού που υφαίνονταν επί διετίας και που σηματοδοτεί σοβαρές εξελίξεις για τα πολιτικά πράγματα της πόλης των Σπάτων. Στη δήλωση έξι σημείων επισημαίνουν τη βούλησή τους να συνεχίσουν αδιάκοπα την προσπάθεια ανάπτυξης και προόδου της πόλης στηριζόμενοι στις κοινωνικές δυνάμεις που τους πλαισιώνουν ως βασικές πολιτικές συνιστώσες της «Ενωτικής Κίνησης Σπάτων» κάνοντας πράξη τις αρχές της ιδρυτικής της προκήρυξης.
Στο πλαίσιο αυτό καταγγέλλουν το δήμαρχο ότι κατά τη δεύτερή του θητεία ερμήνευσε κατά το δοκούν τις αρχές αυτές, της συνεργασίας, της αυτοδιοικητικής προσήλωσης, του διαλόγου, της κοινωνικής αναφοράς, της κομματικής απεξάρτησης.

Πικρία και έκπληξη

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με συντονιστή το δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, Γιώργο Παπαχρήστου, οι δύο άνδρες δεν έκρυψαν την πικρία τους για την απόφαση αυτή του δημάρχου αλλά και την έκπληξή τους για την εξέλιξη της συνεργασίας τους.
«Το 2003 εμείς επιλέξαμε τον Αθανάσιο Τούντα για επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση Σπάτων» και αντί για «ευχαριστώ» λάβαμε μία επιστολή παύσης χωρίς να περάσει η απόφαση αυτή από κανένα όργανο δημοκρατικής κίνησης ή ομάδας. Από τη στιγμή που λέγαμε ότι κάτι πάει στραβά γινόμασταν το μαύρο πρόβατο» δήλωσε με πικρία ο Αθανάσιος Μαργέτης. «Ουδέποτε αμφισβητήθηκε ο δήμαρχος» Ο Χρήστος Μάρκου, από την πλευρά του, χαρακτήρισε την απόφαση παύσης τους ως «την τελευταία πράξη» μιας σειράς γεγονότων, ενώ και αυτός με τη σειρά του έκανε λόγο για παραβίαση των «αρχών της Ενωτικής Κίνησης Σπάτων».

«Ουδέποτε αμφισβητήθηκε ο ρόλος του δημάρχου.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει το ρόλο του δημάρχου εκτός από το λαό κάθε τέσσερα χρόνια. Αλλά αμφισβητήθηκε το κληρονομικό δικαίωμα να είναι υποψήφιος με την Ενωτική Κίνηση για μία φορά ακόμα» ανέφερε επί λέξει ο κ. Μάρκου.

«Αν παραιτούμασταν ο δήμος θα έχανε»

«Εάν δεν ήμασταν εμείς τα 3 εκατ. ευρώ για την αποπεράτωση του γυμναστηρίου δε θα ερχόντουσαν στο δήμο. Τί θα κερδίζαμε επομένως εάν παραιτούμασταν;» επεσήμανε ο Αθανάσιος Μαργέτης δια ερώτησης απαντώντας σε σχόλιο γιατί δεν επέλεξαν να προλάβουν τις εξελίξεις υποβάλλοντας παραίτηση. Παρ' ότι, όπως παραδέχτηκε ο Χρήστος Μάρκου, είχε αντιληφθεί από καιρό το αρνητικό κλίμα δε θεώρησε σωστό να παραιτηθεί γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε «παραίτηση και εγκατάλειψη» από διεκδικήσεις προς όφελος της πόλης.

Οι επόμενες κινήσεις

Όσο για τις επόμενες πολιτικές τους κινήσεις, οι δύο απομακρυνθέντες αντιδήμαρχοι δήλωσαν ότι ο υποψήφιος της «Ενωτικής Κίνησης Σπάτων» θα αναδειχθεί μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες με χρονοδιάγραμμα την άνοιξη του 2010 περιμένοντας, παράλληλα ότι επιθυμία και του ίδιου του δημάρχου θα είναι η εκλογή να γίνει από τα μέλη. Στην περίπτωση που ο δήμαρχος προσπαθήσει να «σφετεριστεί» το όνομα της «Ενωτικής Κίνησης Σπάτων» υπέρ του κατεβαίνοντας ως υποψήφιος, οι δύο άνδρες φάνηκαν να μην έχουν πρόχειρες απαντήσεις, ωστόσο, υπονοήθηκε ότι επιθυμία τους είναι να μην εξελιχθούν έτσι τα πράγματα.

Ενεργοί δημοτικοί σύμβουλοι

«Παραμένουμε ενεργοί δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του συνδυασμού της πλειοψηφίας αλλά σε καμία περίπτωση δε θεωρούμαστε δεδομένοι. Θα στηρίζουμε κάθε απόφαση που θα κρίνουμε ότι είναι προς όφελος της πόλης», ξεκαθάρισαν οι δύο τέως αντιδήμαρχοι δηλώνοντας παράλληλα την πρόθεσή τους να καταβάλουν κάθε προσπάθεια να μη διακοπεί το δημοτικό έργο. «Το έργο ανήκει στη συνολική προσπάθεια της δημοτικής Αρχής και έχει δρομολογηθεί. Εάν υπάρξει έλλειμμα διαχείρισης από εδώ και πέρα δεν μπορούμε να ξέρουμε. Οι άξονες, ωστόσο, έχουν τεθεί».
Όσον αφορά στις εσωπαραταξιακές συμμαχίες μίλησαν για αιρετούς και κοινωνικά στελέχη. «Έχουμε με το μέρος μας την πλειοψηφία των κοινωνικών στελεχών της «Ενωτικής Κίνησης Σπάτων».
Οι αιρετοί δεν έχουν εκφράσει τις προθέσεις τους ούτε είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τί στάση θα τηρήσουν» επεσήμαναν οι δύο άνδρες, ωστόσο, δε δίστασαν να καταθέσουν ότι ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Κωνσταντίνος Γκίκας, τους έχει εκφράσει τη συμπαράστασή του.
Όσο για τις φήμες ότι στην υπόθεση εμπλέκεται το όνομα του Γιάννη Γιαννάκη ως πιθανού υποψηφίου στις επόμενες εκλογές, υπήρξε κατηγορηματική διάψευση. 

2 σχόλια:

  1. Τι μας θύμησες τώρα????? Μεγάλες στιγμές!! Αυτά τα γνωρίζει η σημερινή Δημοτική αρχή??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας