ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΚΕΛ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ - ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Η. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ



Ήταν 14 Φεβρουαρίου του 2011, όταν ο αντιδήμαρχος Σπάτων - Αρτέμιδας, αρμόδιος για την αποχέτευση μας κοινοποίησε ότι "συζητάει" με την περιφέρεια το θέμα του ΚΕΛ. Τότε πέρασε με ισχνή πλειοψηφία, καθώς υπήρχαν και διαρροές από την παράταξή του, να χασομερήσει, θέτοντας 16 Σημεία - Προϋποθέσεις για το ΚΕΛ, προκειμένου να συνεχίσει την συζήτηση κοιτάζοντας λοξά προς τα αντισταθμιστικά οφέλη.
Σήμερα 10 Μαρτίου, 1 ολόκληρο μήνα μετά, ο Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο, διάβασε την απάντηση της περιφέρειας, απουσία του αντιδημάρχου του.
ΟΧΙ σε όλα, αλλά για λόγους αντικειμενικότητας σας παραθέτουμε την απάντηση της περιφέρειας ώστε να έχετε κι εσείς άποψη.
Στα σημαντικά…ο Δήμαρχος δεν μίλαγε για προϋποθέσεις αλλά για ερωτήματα!!!

Η απάντηση μάλιστα δεν εγγυάται ούτε καν την τριτοβάθμια επεξεργασία. Σήμερα λοιπόν παρά το χοντρό δούλεμα, καθώς το έργο προχωρά ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ο δήμαρχος απέφυγε να συζητήσει το θέμα συνεπικουρούμενος από τον αντιδήμαρχο Γκινοσάτη. 
Σημειώνουμε εδώ ότι καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αίτησης - πρότασης, στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση βιολογικών καθαρισμών είναι η 31η Μαρτίου. 
Αυτό σημαίνει ότι η όποια πρόταση της ΕΥΔΑΠ θα έχει κατατεθεί στην ΕΕ για χρηματοδότηση μέχρι αυτήν την ημερομηνία. 
Παρόλα αυτά ο δήμαρχος πρότεινε να υπάρξει πρώτα διαβούλευση και μετά δημοτικό συμβούλιο για να πάρουμε απόφαση.
Για να αποφασίσουμε τί άραγε; Τότε θα είναι αργά κύριοι.
Την μισή δουλειά την έκανε ο Χρ. Μάρκου και την άλλη μισή ο Χρ. Μάρκου. Έτσι όταν τα παιδιά μας, ύστερα από μερικά χρόνια και οι 500 επαγγελματίες και 2000 οικογένειες που ζούν από την παραλία της Αρτέμιδας, θα αναρωτιούνται ποιός φταίει, εμείς τους το λέμε από τώρα. Δύο άνθρωποι, ένα όνομα, μια ιστορία.



5 σχόλια:

  1. Αγαπητοί συμπολίτες τα δύσκολα τώρα αρχίζουν.

    Δεν πρέπει να αφήσουμε Ανδρεαδάκη και Λιακόπουλο και όσους έχουν προσωπικό συμφφέρον, να μετατρέψουν την περιοχή μας σε ΝΕΑ ΨΥΤΑΛΕΙΑ.

    Για την ΕΥΔΑΠ μόνο όσοι κατοικούν μέσα σε αστικό ιστό έχουν δικαίωμα στο να μην αναπνέουν τα βοθρολύματα. Ο κλειστού τύπου βιολογικός καθαρισμός δεν θα αποδώσει τα μέγιστα στα ταμεία της. Το κέρδος, όπως πάντα, πάνω από την υγεία, το περιβάλλον και πάνω από τον ΑΝΘΡΩΠΟ.

    Ο δήμαρχος κ.Μάρκου, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ το προεκλογικό του πρόγραμμα για το αποχετευτικό, υπάρχει ακόμα στην ιστοσελίδα ΝΕΑ ΠΟΛΗ,: βιολογικός καθαρισμός μακριά από κατοικημένες περιοχές, προστασία του περιβάλλοντος κ.λ.π.

    Πρέπει σύλλογοι, φορείς και όλοι οι πολίτες να συντονισθούμε και να αντιδράσουμε ΑΜΕΣΑ πριν φθάσουν οι μπουλντόζες στο Πλατύ Χωράφι.

    Ιωάννα Μπουλούκου
    Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου "ΗΜΕΡΟ ΠΕΥΚΟ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα προσωπα που τοποθετουν στις επιτροπες,θα πρεπει να εχουν λογο,και οχι ατομα "του χεριου τους"...Φοβουνται κατι;Φοβουνται καποιον;Δεν φοβουνται τον κοσμο που τους εδωσε ανοχη για αλλη μια φορα;;;;Αλλα ως ποτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1.Περιφερειάρχης είναι ο Κ.Σγουρός όχι ο κ.Λιακόπουλος.
    2.Απαιτείται για να έγκριθεί χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ η συναίνεση των τοπικών αρχών που είναι ομόφωνα ΟΧΙ σε όλους τους Δήμους.
    3.Η ΕΥΔΑΠ είναι Ανώνυμη Εταιρεία και όχι Δημόσιο.
    4.Μπορεί κάθε πολίτης και φορέας να προσφύγει στον αρμόδιο επίτροπο περιβάλλοντος στην Ε.Ε.
    για να ενημερωθεί και να μην εγκριθεί η μεθόδευση γιατί θα προκαλέσει σπατάλη κονδυλίων ΕΣΠΑ για μη επιλέξιμο έργο.
    Το φιάσκο της Κερατέας είναι το πρότυπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος δεν έχει πει ΑΚΟΜΑ ΟΧΙ. Μας δουλεύουν κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ11 Μαρτίου 2011 στις 4:25 μ.μ.

    Πώς δεν έχει πει όχι αφού από τις προυποθέσεις που έβαλε το Δημοτικό Συμβούλιο δεν εκπληρώνεται καμμία.
    Τα παλιά τα χρόνια πέρασαν.
    Τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει στα σκοτεινά.
    Η διαφάνεια θα νικήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας