ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Άρθρο του Δημότη...

Προφανώς η ποιότητα, η φήμη και ο λόγος του γνωστού Πνευματικάτου (Αρτέμιου) έχει πλέον περάσει τα σύνορα του δικού μας δήμου. Εμείς όμως πραγματικά απορούμε πως ο "Δημότης" διακυβεύει τη φήμη του. 

Διαβάστε ποια είναι η πραγματικότητα σε αντίθεση με τα όσα ευαγγελίζεται ο Πνευματικάτος...ο οποίος είναι και κολλητός του....χμμμ δεν θα τα πούμε όλα τώρα. 
Σιγά σιγά...

Από τον Παναγιώτη Καλαθάκη Ταμία της «Οικόπολις» 
 
Παίρνοντας αφορμή το άρθρο του Δημήτρη Πνευματικάτου στην έγκριτη εφημερίδα σας, φύλλο της 11.2.2011, με τίτλο «Ψωμί, πατεσπάνι και παπαγαλάκια…» που αφορούσε το Κ.Ε.Λ. Βορείων Μεσογείων, θα ήθελα να καταθέσω τις πιο κάτω απόψεις μου.
Τα τελευταία 10 χρόνια ένα φάντασμα πλανάται πάνω από τη Ραφήνα και το Πικέρμι. Το περιβόητο ΚΕΛ ΒΟΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ - ΡΑΦΗΝΑΣ έρχεται κάθε τόσο για να αναστατώσει τη ζωή των κατοίκων. Ένα έργο δυσανάλογα μεγάλο για τα μέτρα μιας τοπικής κοινωνίας. Φυτεμένο ανάμεσα σε οικισμούς απειλεί να καταστρέψει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να αλλοιώσει το περιβάλλον, να αναγκάσει σε διωγμό πολλούς συμπολίτες μας, που έτυχε να μένουν κοντά, και να οδηγήσει μια τουριστική περιοχή σε μαρασμό. Ποιος λόγος όμως, μας οδήγησε σε αυτό το αδιέξοδο; H προηγούμενη πανίσχυρη Δημοτική Αρχή έχει τη μεγάλη ευθύνη. Εδώ και 16 χρόνια δεν μπόρεσε να δρομολογήσει το πρόβλημα και ακόμα ψάχνει. Η έλλειψη πολιτικής βούλησης, οι παλινωδίες και οι κομματικοί εναγκαλισμοί, ήταν μερικές από τις αιτίες. Στάθηκε ανίκανη να χαράξει μια ξεκάθαρη γραμμή και να στείλει το μήνυμα σε φίλους κι εχθρούς, ότι η θέληση του λαού της Ραφήνας - Πικερμίου αποτελούσε δέσμευση προς όλους. Στην άλλη πλευρά του λόφου η επί 8ετία αντιπολίτευση και σημερινή συμπολίτευση, περίμενε να έρθει η ώρα της, για να αναλάβει την εξουσία, χωρίς να ασχολείται ουσιαστικά με το θέμα, αφού η αποκάλυψη ότι, δεν είχαν διαβάσει ούτε καν, τη μελέτη του δικού μας βιολογικού, που πλήρωσε ο κόσμος της Ραφήνας, άφησε άφωνους, όσους δεν παρακολουθούσαν τα δημοτικά δρώμενα.
Το αποτέλεσμα ορατό. Ο εθνικός εργολάβος και τα παπαγαλάκια του, είναι έτοιμοι να καθίσουν στο τραπέζι που τους στρώνει η κυβέρνηση της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας. Το τεράστιο αυτό εργοστάσιο που θα ανήκει στη μετοχοποιημένη ΕΥΔΑΠ σήμερα, και σε κάποια πολυεθνική αύριο, δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιοχής μας. Η προηγούμενη απόπειρα της εταιρίας να κατασκευάσει το εργοστάσιο μας γεμίζει πικρές μνήμες. Είναι γνωστό σε όλους το οικολογικό έγκλημα που θα είχε διαπράξει στην περιοχή. Ανοιχτές δεξαμενές και δευτεροβάθμια επεξεργασία, ήταν η μελέτη που διαβάσαμε, η οποία μας μετέφερε νοερά στην Ψυτάλεια και στο θάνατο του Σαρωνικού. Τα αντισταθμιστικά οφέλη που προσφέρουν τώρα στους παραδόπιστους, μαζί με τα λουλουδάκια που θα βάλουν γύρω από το εργοστάσιο, δε θα σταματήσουν τις οσμές, τη μόλυνση της θάλασσας και δεν πείθουν τους κατοίκους για τις δήθεν καλές προθέσεις τους.
Αυτή τη φορά όμως οι κάτοικοι γνωρίζουν τι δε θέλουν:
α) Να αποφασίζουν άλλοι για αυτούς και μάλιστα για ένα έργο που αφορά άλλους.
β) Να διαλύσουν την περιοχή τους τα οργανωμένα συμφέροντα που στόχο τους έχουν το εύκολο κέρδος.
Γνωρίζουν όμως και τι θέλουν:
α) Να απαλλαγούν από τα αστικά λύματα αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής τους.
β) Να κατασκευαστεί το έργο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Δήμου μας.
Είναι γνωστό σε όλους ότι, η νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή έχει δεσμευτεί στους πολίτες για ένα αυτόνομο βιολογικό καθαρισμό που θα εξυπηρετεί το νέο Δήμο. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου αυτό περιμένει και είναι η ώρα για την απόφαση. Η συμπαράσταση είναι δεδομένη και αυτός που θα λύσει το γόρδιο δεσμό θα έχει αποδείξει ότι, οι προεκλογικές δεσμεύσεις δεν είναι λόγια του αέρα. Σε άλλη περίπτωση, η Δημοτική Αρχή ανοίγει τους ασκούς του αιόλου και προδιαγράφει πορεία αναχώρησης από την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας