ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑΤΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ....ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ


Τσίπα δεν έχει ό εν λόγω κύριος...εμείς πρέπει να απαντήσουμε με εμπάργκο.
Διαβάστε τι λέει και σκεφτείτε το πολύ καλά πριν ξανασηκώσετε την εφημερίδα στην οποία γράφει. Έχουμε μάθει και έχουμε συνηθίσει από τέτοια άρθρα που προσπαθούν να δώσουν επιχειρήματα στη διαπλοκή και να δαιμονοποιήσουν την όποια αντίδραση του κόσμου. 
Αλλά μάλλον το άρθρο γράφτηκε πριν τα γιαουρτάκια που έφαγε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όταν ειρωνεύτηκε τους κατοίκους της Κερατέας ( http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=276716&cid=4) . Γιαουρτάκια όμως δεν πουλάνε μόνο στα καλύβια



Δημοκρατία… κατ’ επίφαση

Σε μια δημοκρατική χώρα ο διάλογος είναι ελεύθερος κι εποικοδομητικός. Όμως, το δίκιο δεν μπορεί να είναι με την πλευρά αυτού που φωνάζει περισσότερο!
Δυστυχώς, βρισκόμαστε μπροστά στο φαινόμενο ενός άκρατου συντηρητισμού, ενός οικολογικού αρνητισμού που φορά το μανδύα της προοδευτικότητας και της οικολογίας.
Τώρα που τέλειωσαν όμως οι Απόκριες, θα πρέπει οι τοπικοί πολιτικοί να πάψουν να υποκύπτουν στις ομάδες πίεσης που καταλαμβάνουν τις αίθουσες των Δημοτικών και των Τοπικών Συμβουλίων επιδιώκοντας δια της τρομοκρατίας, να επιβάλλουν τις άκρως συντηρητικές και συμφεροντολογικές (κατά τη δική τους έννοια πάντα) απόψεις.
Είναι λυπηρό να ακούμε δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους να ομολογούν τη διαφωνία τους με τους αιωνίως, διαφωνούντες, μα και την αδυναμία τους να πουν την αλήθεια στο λαό. Επιτέλους, κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι Δήμοι δεν είναι, ούτε ομάδες πίεσης ούτε επιτροπές διαμαρτυρίας. Είναι θεσμικοί φορείς, οι ταγοί των οποίων διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον. Τα αποτυπώματα τους καταγράφονται ανεξίτηλα στα πρακτικά των θεσμικών Οργάνων τους και στον Τύπο. Η διγλωσσία, η αβουλία και η πολιτική δειλία θα κριθούν στην ώρα τους από τους ψηφοφόρους, οι οποίοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στις ζητωκραυγές του τύπου: Ζήτω οι βόθροι: και τα σκουπίδια στην αυλή του γείτονα!!!


Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ 

Όσον αφορά στην πρόταση κάποιων για δημιουργία πολλών μικρών -ακόμα και οικιακών- βιολογικών καθαρισμών, η πρόταση ξεπερνά τα όρια του στρουθοκαμηλισμού! Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι, η παραλιακή περιοχή του Πρωτέα-Νηρέα της Ραφήνας, μέσα στις υπάρχουσες άδειες οικοδόμησης, περιλαμβάνει την υποχρέωση δημιουργίας τέτοιων Βιολογικών Καθαρισμών ώστε να μη μολυνθεί από τα λύματα η ακτογραμμή.
Πόσοι από αυτούς του Βιολογικούς Καθαρισμούς λειτουργούν ή έστω κάποτε λειτούργησαν; Οι πληροφορίες μας λένε ότι, οι ίδιοι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν έχουν καν, ασχοληθεί με τη λειτουργία τους και ανεξέλεγκτα μετέτρεψαν την όποια υπάρχουσα υποδομή σε βόθρους.

8 σχόλια:

  1. Kάνατε τον Καλλικράτη για μεγαλύτερα "ΈΡΓΑ".
    Ο Καλλικράτης όμως θα σας βγεί με ποιοτικά χαρακτηριστικά του αρχαίου Καλλικράτη.
    Και εκείνη τη χρυσή εποχή δικάστηκαν ακόμα και οι δημιουργοί του Παρθενώνα ο Φειδίας και ο Περικλης και φυσικά δεν διανοήθηκαν να μη δώσουν λόγο στους πολίτες.
    Ήδη έχει αρχίσει να καθαρίζει το τοπίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κε Πνευματικάτο στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας ελπίζω να μην έχετε μουτρα να ερθετε διότι σαν περιμένει πολύ αυγό.... μια και το γιαούρτι σας το έχουν ετοιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΛΙΣΤΑ....Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ....ΠΛΕΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ? ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΗΝ ΔΗΜΚΡΑΤΙΑ Η ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80? ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕΣΟΥΡΑΝΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, H ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ, ΑΠΟ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΜΟΤΗΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ18 Μαρτίου 2011 στις 1:51 μ.μ.

    ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ…
    ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΠΟΨΗ.
    ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΠΟΨΗ ΩΣ ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΥΣ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ, ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ.
    Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο διάλογος με επιχειρήματα είναι κατάκτηση και πολιτισμός.
    Η κατάχρηση όμως της εξουσίας είτε κρατικής είτε
    σε μέσα ενημέρωσης ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕ
    ΣΗΣ προκαλεί ανεξέλεγκτες αντιδράσεις σε βαθιά θιγόμενες κοινωνίες και άτομα.
    Ο αδύναμος κατά τεκμήριο είναι περισσότερο δικαιολογημένος από τον ισχυρό.
    Παρ όλα αυτά η περιφρόνηση των σκοπίμως ψευδομένων και η σωστή ενημέρωση
    είναι η καλύτερη αντιμετώπιση και οι ανόητες απειλές υπονομεύουν δίκαιους αγώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΟΤΗ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ? ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΡΟΙ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΡΙΨΕΙΣ ΑΥΓΩΝ, ΜΕΣΩ ΕΝΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ BLOG. ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΙΝΩ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ Κου ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΩ ΟΤΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΩΝ BLOG ΒΓΑΖΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΝΕΝΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΧΟΥΝΤΕΣ. ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΠΟΨΗ? ΤΩΝ ΚΛΑΚΑΔΟΡΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ? ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΥΤΟ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΣΑΒΒΑΝΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα γιαούρτια που έχετε έτοιμα να τα κρατήσετε γιατί θα σας χρειαστούν να τα κάνετε κλύσμα. Όσο για τα αυγά, μόνο τέτοια ξέρετε να κάνετε! ΚΟΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα σας!
    Διάβασα με προσοχή το άρθρο του κ. Πνευματικάτου, καθώς και την στήλη του Αρτέμιου στην Εφημερίδα Δημότης.
    Ο κ.Πνευματικάτος στο άρθρο του υποστηρίζει τη δημιουργία του ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων με διάφορα επιχειρήματα, μια άποψη του γνωστή και από παλαιότερα άρθρα του. Βέβαια η διατύπωσή του «Τώρα που τέλειωσαν όμως οι Απόκριες, θα πρέπει οι τοπικοί πολιτικοί να πάψουν να υποκύπτουν στις ομάδες πίεσης που καταλαμβάνουν τις αίθουσες των Δημοτικών και των Τοπικών Συμβουλίων επιδιώκοντας δια της τρομοκρατίας, να επιβάλλουν τις
    άκρως συντηρητικές και συμφεροντολογικές (κατά τη δική τους έννοια πάντα) απόψεις.» είναι ανακριβής- αναληθής, καθώς στο Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων που ήμουν παρών, η ομόφωνη απόφαση ΟΧΙ στη χωροθέτηση του ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων στην θέση Πλατύ Χωράφι, πάρθηκε ήσυχα, με πλήρη σύμπνοια και συνεννόηση όλων των παρατάξεων, με απόλυτη ηρεμία και τάξη. Επιβολή της αποφάσεως δια τρομοκρατίας δεν υπήρξε σίγουρα και την αναφορά αυτή την θεωρώ το λιγότερο άστοχη !!!!!!
    Στο Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος που ήμουν και σε αυτό παρών, υπήρχε μια ένταση τόσο στο κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος, όσο και στους Τοπικούς Συμβούλους, η οποία όμως δεν ξέφυγε από την συνήθη όρια που υπάρχουν σε τέτοιου είδους συνεδριάσεις στη Αρτέμιδα. Πάντως η απόφαση δεν πάρθηκε από του συμβούλους λόγο τρομοκρατίας ή φόβου. Ο καθένας για τους λόγους του ψήφισε ότι ήθελε πάντως όχι επειδή φοβήθηκε. Από ότι ξέρω δεν το έχει ισχυριστεί και κανένας ότι ψήφισε όχι λόγο ότι απειλήθηκε!
    Για την στήλη του Αρτέμιου θα ήθελα να σχολιάσω ότι ενώ η περιγραφή του για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ακριβής, η αναφορά- επικεφαλίδα στο τέλος του άρθρου του Λουτσαδιστάν ήταν άστοχη και προσβλητική για την περιοχή και τους κατοίκους της!
    Θα ήθελα να υπενθυμίσω, ότι η πόλη ονομάζεται Αρτέμιδα και όχι Λουτσαδιστάν!
    Η επίθεση που δέχτηκε το σύνολο της αντιπολίτευσης της περιοχής, επειδή τόλμησε να ασκήσει τα νόμιμο από τον Καλλικράτη δικαιώματα και έφερε για συζήτηση το θέμα του ΚΕΛ, εκτιμώ ότι ακυρώνει όλη την στήλη και την προσπάθεια για ενημέρωση του αρθρογράφου!
    Το να έρχεται για συζήτηση μέσω μια νόμιμης δημοκρατικής διαδικασίας, ένα θέμα για συζήτηση, σε ένα συλλογικό όργανο του Δήμου, δεν είναι Λουσταδιστάν. Ληφθεί υπόψη ότι και η Δημοτική Αρχή σεβόμενη την διαδικασία, εξέδωσε η ίδια πρόσκληση, για τη συζήτηση του θέματος!
    Επίσης το δικαίωμα της συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας για ένα θέμα από του πολίτες του Ελληνικού κράτους, είναι Συνταγματικό δικαίωμα με την προϋπόθεση να μην γίνονται έκτροπα και ταραχές!
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας