ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Ο Νόμος του Καλλικράτη ορίζει μια  διαβούλευση και με Δημοκρατικές μεθόδους ανάμεσα στους συνδυασμούς να υπάρχει ένας δρόμος για το καλό του Ενιαίου Δήμου μας. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πολλές φορές δεν έχουν επαρκεί τεχνικές γνώσεις και εξειδίκευση σε θέματα που μπορεί να προκύπτουν, και καλό θα ήταν να συμβουλεύονται άτομα και συμβούλους εξειδικευμένους. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν γίνετε μια και όπως σας ενημερώσαμε οι υπόλοιποι Δημοτική Σύμβουλοι από την πλευρά της Αντιπολίτευσης δεν ενημερώνονται εγκαίρως μια και οι μέρες είναι ελάχιστες και πολλές φορές μεσολαβεί και 

Σαββατοκύριακο. Η αντιπολίτευση λοιπόν δεν έχει την δυνατότητα να προγραμματίσει τα θέματα , να  συμβουλευτεί ειδικούς επιστήμονες και να πάρει ουσιαστική θέση σε αυτά που η Δημοτική Αρχή εισηγείται.
Ο νομοθέτης του Καλλικρατικού Νόμου προσπάθησε να δημιουργήσει το κατάλληλο κλήμα ώστε να υπάρχει απόλυτη Δημοκρατία ,σωστός προγραμματισμός, να παίρνονται  οι σωστές αποφάσεις για το συνολικό καλό του Δήμου μας  και οι Δημότες να σέβονται τις συγκεκριμένες διαδικασίες.

Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή  να δείξει την Δημοκρατική της διάθεση ,να λάβει υπ όψιν της τα παραπάνω σημεία  και να δώσει τον εύλογο χρόνο των 3 εργάσιμων ημερών πρίν από κάθε πρόσκληση  Δημοτικού Συμβουλίου .Επίσης να συνεργαστεί αρμονικά  με όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους για  την σωστή προετοιμασία των θεμάτων της ημερήσιας Διάταξης, και με σωστό προγραμματισμό  και πληροφόρηση να εισηγούνται όλοι μαζί για το καλό αυτού του τόπου πέρα από προσωπικά και κομματικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας