ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΧΡ.ΠΟΘΟΥΛΑΚΗΣ :ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΠΑΣ

Συνεχίζουν οι προσπάθειες για την ενημέρωση του κόσμου και τις τελικές λύσεις για την χωροθέτηση του ΚΕΛ (Κέντρο Επέξεργασίας Λυμάτων).
Στην σημερινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Λιμάνι της Αρτέμιδας ,με πρωτοβουλία  του  κ.Μάγκα Δημότη Αρτέμιδας, μεγάλο μέρος των Δημοτών ενημερώθηκε για το φλέγον θέμα του ΚΕΛ.
Μια από τις ουσιαστικές θέσεις με προτάσεις ήταν και αυτή του κ Ποθουλάκη ως εκπρόσωπος του «Ομίλου Προβληματισμού Αρτέμιδας –Σπάτων  (ΟΠΑΣ)».

 «Αναμένουμε να κληθούμε στην θεσμοθετημένη με το άρθρο 76 του Ν3852/2010 και με καθυστέρηση συκροτηθείσα  Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, για ουσιαστικό διάλογο , χωρίς τις συνήθεις πρακτικές εντυπωσιασμού γύρω από το θέμα του βιολογικού καθαρισμού, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά , μέσα από συνθήκες ανοικτού διαλόγου , διαφάνειας και νομιμότητας τις δυνατότητες που υπάρχουν  και τις ευκαιρίες που έχουν χαθεί για ένα περιβαλλοντικά άρτιο και ασφαλές έργο Βιολογικού  καθαρισμού Σπάτων-Αρτέμιδος.

Αυτό γιατί σύμφωνα με την παρ.2β του άρθρου 2 οδηγίας 2003/35/ΕΚ περί συμμετοχής του κοινού σε σχέδια και προγράμματα «….β)το κοινό έχει το δικαίωμα να διατυπώνει παρατηρήσεις και γνώμες όταν όλες οι επιλογές είναι ακόμη δυνατές ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ επί των σχεδίων των προγραμμάτων….
  • ΟΧΙ σε πρόχειρες λύσεις –ΝΑΙ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΕΛ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
  • ΌΧΙ στο γιγάντιο ΚΕΛ Β.Μεσογείων.
  • ΌΧΙ στον λαικισμό.
  • ΟΛΑ στο φώς.
  • ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαβούλευση με το ΚΟΙΝΟ και του φορείς ΤΩΡΑ πρίν από οποιαδήποτε απόφαση  όπως ορίζει η Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία.»


2 σχόλια:

  1. τι περιεργο!!!στην ομιλια υπερ του κελ του κου ΑΣΠΡΑΔΑΚΗ ο ιδιος κος ηταν συντονιστης και χειροκροτητης...μαλλον θα μπερδεψε τα...αρθρα του διοτι καλο ειναι να εχει καποιος αρχεια, αλλα καλυτερο να εχει ΑΡΧΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν "ανώνυμε" αναφέρεσαι στον Ποθουλάκη, ψέυδεσαι σίγουρα, γιατί ουδέποτε παρεβρέθηκε σε εκδήλωση του Ασπραδάκη για το ΚΕΛ. Οι προβοκάτσιες αλλού .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας