ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ

Αρτέμιδα 31.3.2011

                                                                              Υπόψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος

Π Ρ Ο Τ Α Σ Η  Μ Ο Μ Φ Η Σ

Κατά του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γρηγ. Ρήγα


    Συνάδελφοι - ισσες

Με μεγάλη μας λύπη και ύστερα από μεγάλη σκέψη και προβληματισμό, καταλήξαμε στη δυσάρεστη θέση να καταθέσουμε αυτή την πρόταση μομφής εναντίον του Προέδρου του Δ.Σ. Κάναμε μεγάλη υπομονή μέχρι σήμερα και προβληματιστήκαμε πολύ μέχρι να προβούμε σ’ αυτήν την ενέργειά μας που δεν μας είναι καθόλου ευχάριστη.
Από την δημιουργία του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» φάνηκε καθαρά ότι ο ρόλος μας ως τοπικό συμβούλιο, ήταν επιφανειακός, διακοσμητικός θα λέγαμε και πολύ λίγο ως ελάχιστα αποφασιστικός. Ο νομοθέτης κατά τα φαινόμενα δεν πολυπιστεύει τον θεσμό που ο ίδιος δημιούργησε και δίνει την διακριτική ευχέρεια στον Δήμαρχο και την διοίκηση του Δήμου, να δώσει περισσότερες αποφασιστικές αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια, κάνοντας πράξη στην ουσία την διεύρυνση της δημοκρατίας και την αποκέντρωση των θεσμών. Δυστυχώς ο δικός μας Δήμος δεν εμπιστεύεται τα τοπικά συμβούλια, δηλαδή δεν εμπιστεύεται τους πολίτες που η ίδια η πλειοψηφούσα παράταξη επέλεξε και εξέλεξε. Καμία αρμοδιότητα δεν εκχωρήθηκε από τον Δήμο στα τοπικά συμβούλια και ούτε διαφαίνεται ότι θα συμβεί στο μέλλον. Λειτουργούμε λοιπόν γνωμοδοτικά με βάση το ένστικτό μας και τις ανησυχίες μας, προσπαθώντας να αφουγκραστούμε τη θέληση και τις προσδοκίες των πολιτών μας.
Από τον νόμο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. μετέχει και αποφασίζει με ψήφο στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όταν υπάρχουν ειδικά θέματα που αφορούν την Κοινότητα. Φυσικά εξυπακούεται ότι ο Πρόεδρος ο οποίος δεν καλείται ως φυσικό πρόσωπο αλλά ως εκπρόσωπος ενός φορέα, είναι υποχρεωμένος, ανεξάρτητα από την δική του θέση ή πρόταση να υποστηρίζει και να ψηφίζει τις αποφάσεις που έχει πάρει προηγούμενα το τοπικό συμβούλιο. Δυστυχώς ο κ. Ρήγας αποδείχθηκε ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων και στο συμπέρασμα αυτό μας οδηγούν μία σειρά από γεγονότα που παραθέτουμε παρακάτω:
1. Στις 14 Ιανουαρίου ο κ. Ρήγας καταθέτει πρόταση στο Δ.Σ. για την λειτουργία των υπηρεσιακών μονάδων του Δήμου στην Αρτέμιδα προκειμένου να κατατεθεί ως πρόταση στο Δημ. Συμβούλιο. Η πρόταση του κ. Ρήγα εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικ. Συμβούλιο. Στις 31 του ίδιου μήνα ο κ. Ρήγας υπερψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο την εισήγηση του Δημάρχου που δεν είχε καμία σχέση με την απόφαση του τοπικού συμβουλίου. Τότε δικαιολογήσαμε την στάση του κ. Ρήγα, θεωρώντας ότι πλανήθηκε λόγω απειρίας αφού μετείχε για πρώτη φορά σ’ αυτή τη διαδικασία.
2. Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Λάμπρου καταθέτει πρόταση για να ληφθεί απόφαση από την Κοινότητα του μεγάλου θέματος που αφορούσε τη λήψη απόφασης για τη χωροθέτηση του Κ.Ε.Λ. Βορείων Μεσογείων. Ο κ. Ρήγας αρνήθηκε τη συζήτηση του θέματος προ ημερήσιας διάταξης, και το Δ.Σ. αποφάσισε  το θέμα να συζητηθεί ως τακτικό στην επόμενη συνεδρίαση. Δυστυχώς όμως ένα μήνα μετά στις 14 Φεβρουαρίου ο κ. Ρήγας εμφανίζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίζει για το θέμα αυτό χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει συζήτηση στο τοπικό συμβούλιο. Μετά δυσκολίας δικαιολογήσαμε πάλι την στάση του αφού θεωρήσαμε ότι η άρνησή του να ψηφίσει την πρόταση της διοίκησης είχε στοιχεία γενικότερης άρνησης.





3. Στις 3 Μαρτίου (μετά από 3 Δ.Σ. αγνοώντας και πάλι την ομόφωνη απόφαση του σώματος) παρουσία δεκάδων φορέων και πολιτών της πόλης μας, συζητείται το θέμα του Κ.Ε.Λ. στο τοπικό συμβούλιο και ομόφωνα λαμβάνεται η εξής απόφαση:
 Να απορριφτεί η μελέτη του Κ.Ε.Λ. των Βορείων Μεσογείων, και ειδικότερα:
Να μην χωροθετηθεί  το Κ.Ε.Λ. στο «Πλατύ χωράφι»
Όχι στο μεγάλο Κ.Ε.Λ. εννέα Δήμων αλλά μόνον του Δήμου μας
Να μην πέσουν τα λύματα στη θάλασσά μας
Την Δευτέρα 21 Μαρτίου προκαλείται συζήτηση του ιδίου θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από γραπτό αίτημα εννέα Δημοτικών Συμβούλων, στο οποίο καλείται και ο κ. Ρήγας να συμμετέχει. Στην ψηφοφορία που επακολούθησε και τέθηκε η πρόταση των Δημ. Συμβούλων ο κ. Ρήγας «εξαφανίστηκε» και δεν ψήφισε. Σημειώνουμε ότι η πρόταση αυτή ήταν σχεδόν η ίδια με την απόφαση του τοπικού συμβουλίου. Στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκε και δεύτερη πρόταση αυτή τη φορά της διοίκησης. Ως εκ θαύματος ο κ. Ρήγας εμφανίστηκε ξανά και υπερψήφισε την πρόταση ,αγνοώντας  για άλλη μια φορά την ομόφωνη απόφαση  του τοπικού συμβουλίου μας.
    Συνάδελφοι - ισσες
Θεωρούμε ότι η κοροϊδία και το κρυφτούλι εκ μέρους του Προέδρου, έχει και τα όριά της. Αρνιόμαστε  να συμμετέχουμε σ’ αυτό το άθλιο πολιτικά παιχνίδι που παίζει ο Πρόεδρος, με τη σιωπή μας. Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι δεν πρόκειται για απειρία του κ. Ρήγα ούτε βέβαια για παραπλάνηση. Πρόκειται για ηθελημένη απαράδεκτη στάση και πολιτική και δεν είμαστε διαθετημένοι να την ανεχτούμε περαιτέρω. Καταθέτουμε την πρόταση αυτή και ελπίζουμε να γίνει δεκτή από το συμβούλιο μας. Ζητάμε την παραίτηση του κ. Ρήγα από τη θέση του Προέδρου διότι θεωρούμε ότι δεν την αξίζει και δεν την τιμά. Εάν παρά ταύτα δεν γίνει δεκτή η πρότασή μας ή έτσι κι’ αλλιώς ο Πρόεδρος επιμένει να παραμένει στην θέση του, δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για την πειθαρχική τιμωρία του, για βαριά παράβαση καθήκοντος. 






ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ


ΙΩΑΝΝΑ ΜΩΡΑΙΤΗ

4 σχόλια:

  1. Αν δεν είναι πρωταπριλιάτικο, είναι μια καλή αρχή. Να ευχηθώ και για το δημοτικό συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αλλά το αποτέλεσμα ήταν 9 ΟΧΙ, 2 ΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επρεπε να παραιτηθει αλλα μαλλον λειπει η αξιοπρεπεια εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο επιμένων νικά. ας μη το βάλουν κάτω τα παιδιά. καιρός να ξεκαθαρίζει το τοπίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας