ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - Παράνομες παρεμβάσεις του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας στην ιδιοκτησίας ΟΤΕ- estate έκταση που είναι εκμισθωμένη από τον ως άνω δήμο στην Λ Καραμανλή στην Αρτέμιδα


ΠΡΟΣ      : ΟΤΕ Αστικά Ακίνητα
Υπ' όψιν  :  κα. Μαλαχιά
                                                                                                     Αρτέμιδα , 30 Μαρτίου 2011
ΚΟΙΝ.     : Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδας
                  Περιφέρεια Αττικής Δ/νση Περιβάλλοντος
                  Δασαρχείο Πεντέλης
                  Πυροσβεστική Μαρκοπούλου
                  Ελεγκτή δημόσιας διοίκησης
                 

ΘΕΜΑ    :  Παράνομες παρεμβάσεις του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας στην ιδιοκτησίας ΟΤΕ- estate
                   έκταση που είναι εκμισθωμένη από τον ως άνω δήμο στην Λ Καραμανλή στην Αρτέμιδα .



Αγαπητοί κύριοι ,
Η σύμβαση που έχετε υπογράψει με τον πρώην Δήμο Αρτέμιδας τον Ιούνιο του 2006 με διάρκεια λήξης τον Ιούνιο του 2009 και με την παράταση που έχει δοθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 , έχει ως απαράβατο όρο , με την ποινή της κατακρατήσεις της εγγυήσεις των δύο μηνιαίων μισθίων και την αποβολή από το μίσθιο ,την καλή και νόμιμη χρήση του μισθίου και την εγκατάσταση εντός αυτού υπηρεσιών του Δήμου και κατασκευών μόνο μετά την κατ' αρχήν έγκριση από εσάς και την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες .
Αυτές τις ημέρες πρόκειται να υπογραφή η ανανέωση της σύμβασης αυτής , μετά από επιτόπιο έλεγχο της ορθής χρήσης του μισθίου από υπάλληλό σας .
Ο πρώην Δήμος Αρτέμιδος και νυν Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδας τόσα χρόνια βρίσκοντας τον χώρο αυτό εύκαιρο ( λόγο της μη σωστής επίβλεψης από εσάς )προχώρησε στην εγκατάσταση σε αυτόν μερικών υπηρεσιών του Δήμου και σε παρεμβάσεις αλλοιώνοντας τόσο το φυσικό τοπίο όσο και την καθαριότητα με άμεσο κίνδυνο την ενδεχόμενη πυρκαγιά και την σίγουρη επέκτασή της στο παρακείμενο δάσος ιδιοκτησίας σας .

Σας αποστέλνω φωτογραφίες όπου είναι εμφανείς η αλήθεια των παρακάτω παρεμβάσεων που έχουν γίνει .

α) . Διάνοιξη χωματόδρομου πλάτους 10 μέτρων ( νομίζω το 2007 ) , με την καταστροφή της δασικής  βλάστησης  σε όλο το μήκος του , στο πάνω μέρος του κεντρικού κτηρίου που διασχίζει όλη την εκμισθωμένη έκταση από την Λ. Καραμανλή ως τα πίσω κτίρια και το πολυγωνικό πλάτωμα .

β).  Την επίστρωση ( το 2010 ) με άσφαλτο των 100 πρώτων μέτρων του χωματόδρομου αυτού , και τη διακοπή  των εργασιών ασφάλτωσης όλου του δρόμου μόνο μετά από καταγγελία και την παρέμβαση της Αστυνομίας και της Δ/νσης περιβάλλοντος της Νομαρχίας Αν. Αττικής .

γ).  Την κατασκευή το 2007 σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και η λειτουργία της μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 , που λόγο έλευσης της ημέρας εκδίκασης μήνυσης κατά του πρώην Δημάρχου του Δήμου μας για την κατασκευή αυτή , άρχισαν εργασίες γκρεμίσματος και αποκατάστασης της ως άνω κατασκευής χωρίς να έχει μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί , με την λήψη όμως , φωτογραφιών και βίντεο που κατατέθηκαν στο δικαστήριο για την επίκληση της επιείκειας του , και την αθώωση του λόγο ειλικρινούς μεταμέλειας και της αποκατάστασης τελικά του χώρου από τις παράνομες παρεμβάσεις του .

δ).  την εκ νέου προσπάθεια κατασκευής στο ίδιο σημείο άλλου σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων από την νέα Δημοτική Αρχή (τον Μάρτιο του 2011 )και το σταμάτημα των εργασιών αυτών μόνο μετά από την καταγγελία και παρέμβαση του Αστυνομικού τμήματος Αρτέμιδας , της Δ/νσης περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής και της Πολεοδομίας Παλλήνης .

ε).  την διάνοιξη λάκκου διαμέτρου 30 μέτρων ( νομίζω το 2006 ) για την δημιουργία ανεξέλεγκτου ΧΑΔΑ , εκτός ορίων του προς εκμίσθωση χώρου και εντός του παρακείμενου δάσους ιδιοκτησίας σας και την απόθεση εντός αυτού διάφορων απορριμάτων από τις υπηρεσίες του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια και από κατοίκους από τότε μέχρι σήμερα . Με την κατά περιόδους επέμβαση με μηχανήματα του δήμου για την επιχωμάτωσή τους και την ισοπέδωση των σωρών που ξεφόρτωναν τα φορτηγά .Η όλη δραστηριότητα έχει σταματήσει εδώ και καιρό από φορτηγά και υπηρεσίες του Δήμου μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων, όμως ο μη αποκλεισμός του συγκεκριμένου χώρου και η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ αφήνει το περιθώριο μέχρι σήμερα της πρόσβασης των κατοίκων και την απόρριψη μέχρι και σήμερα μπάζων από οικοδομικά υλικά .

στ). Την εγκατάσταση ( νομίζω από το 2005 ) μέχρι σήμερα του αμαξοστάσιου του Δήμου με όλο τον στόλο των επιβατικών αυτοκινήτων , των φορτηγών , λεωφορείων και διάφορων μηχανημάτων εκσκαφής κ.λ.π.  Χωρίς την έκδοση της απαραίτητης αδειοδότησης από της αρμόδιες υπηρεσίες και των απαιτούμενων μέτρων πυρόσβεσης.

ζ).  Την απόθεση αρχικά ( νομίζω από το 2007 ) και μέχρι σήμερα διαφόρων υλικών και οχημάτων προς καταστροφή δεξιά και αριστερά του παράνομα κατασκευασμένου χωματόδρομου , χύδην ως απορρίμματα π.χ. μη κυκλοφορούντα λεωφορεία , φορτηγά κατεστραμμένοι κάδοι απορριμάτων διάφορα υλικά και εργαλεία κ.λ.π.

η).  Την απόθεση υλικών και εργαλείων των υπηρεσιών του Δήμου στον υπαίθριο χώρο προς μελλοντική χρήση τους από τις υπηρεσίες αυτές .

θ). Ως τελευταίο και σπουδαιότερο , λόγο του κινδύνου πυρκαγιάς , αναφέρω την χρήση του πίσω πολυγωνικού υπαίθριου χώρου ως σημείο συγκέντρωσης των ογκώδες απορριμάτων και κλαδιών από δέντρα και θάμνους που μαζεύει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου από τα Σπάτα και την Αρτέμιδα ως την ημέρα μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ φυλής , χωρίς την προηγούμενη ενημέρωσή σας και την έκδοση των νόμιμων αδειών από της αρμόδιες υπηρεσίες .

Όπως καταλαβαίνεται από τα παραπάνω η χρήση του χώρου που ως ιδιοκτήτες εκμισθώνεται στον πρώην Δήμο Αρτέμιδος και νυν Σπάτων- Αρτέμιδας  δεν είναι σύμφωνη με τον όρο της ορθής χρήσης του μισθίου , αντίθετη με την νόμιμη χρήση της έκτασης ως χώρου πρασίνου και επικίνδυνη για το γύρο δάσος .

Σίγουρα η αποδοχή της ανανέωσης της σύμβασης εκμίσθωσης με τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας , χωρίς την αποκατάσταση των αυθαίρετων και μη νόμιμων παρεμβάσεων από αυτόν , μπορεί ο καθένας να την εκλάβει ως αποδοχή τους από εσάς ή και την από κοινού από τον Δήμο και εσάς αλλοίωση του χαρακτηρισμένου χώρου πρασίνου έκτασης 18 στρεμμάτων.

Περιμένω την ανάληψη των ευθυνών που έχετε ως ιδιοκτήτες και την  παρέμβασή σας , γιατί η μόνη άλλη διέξοδος που μένει είναι η προσφυγή στα αρμόδια όργανα της πολιτείας και εναντίον σας ως συνενόχου και ηθικού αυτουργού σε έγκλημα κατά του περιβάλλοντος .

Προτείνω :
·        την μη ανανέωση της σύμβασης εκμίσθωσης του χώρου στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας .
·        Την παράταση της σύμβασης για χρονικό διάστημα ( 6 ) έξι μηνών με τους όρους :
της απομάκρυνσης από τον χώρο όλων των προς καταστροφή υλικών και οχημάτων ,
την αποκατάσταση της αυθαίρετης κατασκευής σταθμού μεταφόρτωσης απορριμάτων,
 την απομάκρυνση όλων των ογκώδες απορριμάτων και κλαδιών από δέντρα που συγκεντρώθηκαν εκεί και την μη είσοδο ξανά νέων και
την εγγραφή στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και το ανάλογο επαρκές κονδύλι στον προϋπολογισμό αυτού της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ  .
Φυσικά και την έναρξη των απαραίτητων ενεργειών για την απομάκρυνση του αμαξοστασίου και των διάσπαρτων υλικών των υπηρεσιών του Δήμου από τον υπαίθριο χώρο της όλης έκτασης .

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που έχετε δείξει και για τις καταγγελίες που έχω κάνει από το 2009 για την χρήση του χώρου από τον τότε Δήμο Αρτέμιδας και περιμένω το ίδιο ενδιαφέρον να δείξετε και σήμερα .

Είμαι πάντα διαθέσιμος για οποιαδήποτε διευκρίνησή χρειαστείτε για τα παραπάνω , όπως και για την παρουσία μου αν νομίζεται ότι χρειάζεται κατά την αυτοψία που θα διενεργήσει για  τον έλεγχο υπάλληλός σας .


Με τιμή ,

Παπαστεφάνου Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας