ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΤΑ 4 ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΛ ΣΤΙΣ 21/03/2011 ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ ΜΑΛΛΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΑΣΙΜΗ.

11613/8548/4-4-11
 
 
                                                                                                       Σπάτα 29.3.2011
 
                                                                              Προς τον Γενικό Γραμματέα
                                                                              Της αποκεντρωμένης Διοίκησης
 
Π Ρ Ο Σ Φ Υ Γ Η – Ε Ν Σ Τ Α Σ Η
 
Κατά της υπ’ αριθ. 59/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάτων -Αρτέμιδος

    Κύριε Γενικέ
 
Ενίσταμαι κατά της πιο πάνω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων - Αρτέμιδος που αφορούσε «λήψη απόφασης για τη χωροθέτηση ή μη του Κ.Ε.Λ. Βορ. Μεσογείων στη θέση Πλατύ Χωράφι και την μη εκβολή του αγωγού των επεξεργασμένων στο ακρωτήρι Βελάνι στον Άγιο Νικόλαο (μελέτη ΕΥΔΑΠ 2002) της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ».
Η συζήτηση του θέματος που διεξήχθη την Δευτέρα 21.3.2011, προκλήθηκε ύστερα από γραπτό αίτημα εννέα Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας κατά το άρθρο 67 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) όπου αναφέρεται:
 Άρθρο 67
Σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου
2. «Ο πρόεδρος καλεί επίσης το συμβούλιο σε συνε­δρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όποτε το ζητήσει ο δήμαρχος ή η οικονομική ή η επιτροπή ποιότητας ζωής ή το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου ή το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις απαιτείται γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέμα­τα που θα συζητηθούν. Στις ίδιες περιπτώσεις δεν μπορεί να επανυποβληθεί αίτημα για το ίδιο θέμα, πριν παρέλ­θουν δύο (2) μήνες, αφότου εκδόθηκε απορριπτική από­φαση του συμβουλίου, εκτός εάν γίνεται επίκληση νεό­τερων στοιχείων».
   Είναι σαφές ότι ο νομοθέτης με το παραπάνω άρθρο του νόμου, δίνει το δικαίωμα και στην μειοψηφία να προκαλεί την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου και να θέτει θέματα πέραν της επίκλησης της παρ. 7 του ιδίου άρθρου του νόμου όπου αναφέρεται ότι:
«Ο πρόεδρος καταρτίζει την ημερήσια διάταξη. Στην ημερήσια διάταξη αναγράφονται υποχρεωτικά και όλα τα θέματα που προτείνει ο δήμαρχος, η εκτελεστική επι­τροπή, καθώς και η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής. Το δημοτικό συμβούλιο έχει δικαίωμα να αποφασίζει, μετά από σχετική πρόταση-εισήγηση του προέδρου ή του δημάρχου ή συμβούλου επικεφαλής δημοτικής παράταξης και χωρίς συζήτηση, με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του, ότι ένα θέμα το οποίο δεν είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη είναι κατεπείγον, να το συζητήσει και να πάρει απόφαση γι' αυτό με την ίδια πλειοψηφία, πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διά­ταξης. Κατά προτεραιότητα και πάντα μετά τον δήμαρχο εκφράζουν τις απόψεις τους οι επικεφαλής των παρατά­ξεων, σύμφωνα με τη σειρά εκλογής».
   Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση τέθηκε το θέμα όπως ακριβώς αναφέρεται παραπάνω και σύμφωνα με την αίτηση των εννέα (9) Δημοτικών Συμβούλων που αποτελούν το 1/3 του Σώματος. Κατά τη συζήτηση που επακολούθησε η διοίκηση επιχείρησε να τροποποιήσει την εισήγηση του θέματος, θέτοντας άλλη πρόταση, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή από τους εισηγητές δηλαδή από τους εννέα Δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας.
   Στη συνέχεια και μετά την άρνηση των αιτούντων να τεθεί υπόψη του Σώματος άλλη πρόταση από αυτή που είχε κατατεθεί, τέθηκε για ψηφοφορία (ορθώς) η πρόταση που είχε υποβληθεί.  Κατά την ψηφοφορία η πρόταση καταψηφίστηκε καθώς εννέα (9) Δημοτικοί Σύμβουλοι υπερψήφισαν και δεκαοκτώ (18) Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν «Παρών» δηλαδή αρνητικά. Στο σημείο αυτό η διαδικασία έπρεπε να τελειώσει και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να είναι και η απόφαση του Σώματος.
   Με έκπληξή μας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνέχεια έθεσε υπόψη του Σώματος, άλλη πρόταση που διατυπώθηκε από τη διοίκηση και παρά τις αντιδράσεις μου, η πρόταση τέθηκε και υπερψηφίστηκε με δεκαεπτά (17) θετικούς ψήφους, πέντε (5) αρνητικούς και έναν παρόντα.   
 
   Αποτέλεσμα αυτής της παράνομης απόφασης του Προέδρου, να θέσει στην διαδικασία διαφορετική πρόταση, είναι ότι η απόφαση που πάρθηκε να μην έχει καμία σχέση με την αίτηση και την πρόταση που τέθηκε από τους εννέα Δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας κατά το άρθρο 67 παρ. 2 του Ν. 3852/2010. Πρόκειται σαφώς και κατάφωρη παράνομη διαδικασία, που καταργεί κάθε έννοια δικαίου και ηθικής τάξης και παραπλανεί την κοινή γνώμη από τα πραγματικά γεγονότα και περιστατικά.    
    
   Με βάση τα παραπάνω  Ζητώ την ακύρωση της υπ’ αριθ. 59/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ως μη σύννομης για τους λόγους που ανέπτυξα και γιατί θεωρώ ότι αποτελεί αποτέλεσμα ωμής παραβίασης των κανόνων χρηστής διοίκησης και ηθικής τάξης.
 
   Είμαι στη διάθεσή σας για περισσότερα στοιχεία και να σας αναπτύξω τις απόψεις μου.     
 
 
 
 

                                                Ο ΠΡΟΣΦΕΥΓΩΝ
 
 
 
                                          ΚΑΣΙΜΗΣ ΑΘ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
                          ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

4 σχόλια:

  1. ΛΟΥΜΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ8 Μαΐου 2011 στις 12:16 μ.μ.

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΑΣΙΜΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΕΠΙ ΤΕΣΣΑΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. PROFABOS O KYRIOS - KYRIA ANONYMOS 10.38 DEN THIMATE, DE THELEI NA THIMATAI I APLA DEN GNWRIZEI. XARI STON KASIMI MPROSTARI KAI TOYS SISOMOYS POLITES TIS ARTEMIDOS K A I M O N O TO 2003 KATAFERE NA STAMATISEI TOTE TO KEL. MPOREITE POLITIKA H ME OPOIONDIPOTE ALLO TROPO NA DIAFWNEITE ME TON KASIMI..ALLA NA EISTE ANTIKEIMENIKOS, ILIKRINIS KAI OXI AGNOMON. ZITAW POLLA VEVAIA...PERIGRAFW TO IDANIKO KAI AYTONOHTO...OPOY AN YPIRXE ESTW KAI STO IMISI TVN ANTHRWPWN THA EIXAME ENA IDANIKO KOSMO!!! KYRIE ANONYME 10,38 LOIPON..WS EKLISI EKLAVETE TO..MI PERASETE KAI SE EPOMENES GENIES TON TROPO SKEPSIS SAS..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε σας δουλεύει όλους ο Κασίμης, ξυπνήστε !!!
    Το έργο του ΚΕΛ επανασχεδιάστηκε το 2006 δηλαδή όταν ήταν αυτός Δήμαρχος Αρτέμιδος και εν συνεχεία το έργο του Βιολογικού εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση και εγκρίθηκε οριστικά το 2007 επί Δημαρχίας του κ. Αλτιπαρμάκη. Αυτή την αλήθεια γιατί δεν την λένε ούτε οι αντίπαλοί του;;
    Μα γιατί όλοι, μα όλοι τότε σιωπούσαν και ο σχεδιασμός του ΚΕΛ καθώς και οι εγκρίσεις προχωρούσαν κανονικά και μάλιστα με προδιαγραφές για 2ο βαθμό (μόνο) επεξεργασίας.
    Και το σπουδαιότερο !! Στα συρτάρια του Κράτους υπάρχουν δυο αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των πρώην Δήμων Αρτέμιδος και Σπάτων (με ημερομηνία του 2006) που λένε ΝΑΙ στο έργο. Δήμαρχοι ήταν οι κ.κ. Γ. Κασίμης και Αθαν. Τούντας, αντίστοιχα. Καταλάβατε τώρα γιατί κάποιοι δεν πρέπει να ομιλούν ......
    Αλήθεια που ήταν το 2006 και 2007 όταν σχεδιάστηκαν και εγκρίθηκαν όλα αυτά και οι ευαίσθητοι της Ομοσπονδίας Αρτέμιδος, η κα Ραφτοπούλου, η κα Πιτσιγαυδάκη, ο εκ Ραφήνας κ. Καλαθάκης και άλλοι, σιώπησαν και συγκάλυψαν τις τότε μεθοδεύσεις; Νην ισχυριστούν οτι δεν το ήξεραν γιατί θα επανέλθουμε .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας