ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Απάντηση σε σχόλιο αναγνώστη...

Κυρία Παπαϊωάννου,

Πραγματικά το να στηρίζετε τον τόπο που μένετε είναι θεμιτό. Ως αρθρογράφος όμως του επίμαχου άρθρου οφείλω να σας ενημερώσω για θέματα τα οποία ενδεχομένως σας διαφεύγουν.
Καταρχήν τα Σπάτα αποτελούν το έτερον ήμισυ της Αρτέμιδας στον Νέο Καλλικρατικό Δήμο.
Πριν την συνένωση πολλοί κινδυνολογούσαν και έλεγαν για την άσχημη οικονομική κατάσταση του τότε Δήμου Αρτέμιδος.
Σήμερα όμως και αφού οι μάσκες έπεσαν ξέρουμε ότι ο Δήμος Σπάτων προικοδότησε τον Νέο Δήμο με χρέη, ενώ η Αρτέμιδα τον προικοδότησε με γεμάτα ταμεία, 6.000.000 ευρώ κατά δήλωση του αρμόδιου για τα οικονομικά Αντιδήμαρχου Σπάτων, Χρ. Μάρκου. (Αφήνουμε έξω στην κουβέντα μας το χρέος στη ΕΥΔΑΠ, το οποίο από μόνο του αποτελεί άλλο κεφάλαιο).
Επίσης ο Καλλικράτης προβλέπει ξεκάθαρα ότι από τα έσοδα του προϋπολογισμού του 2011, το 80% κάθε δημοτικής κοινότητας θα επιστρέφει στη δημοτική κοινότητα ενώ το 20% θα πηγαίνει για κοινές δράσεις.
Σε καμία περίπτωση δηλαδή δεν επιτρέπεται η μεταφορά πόρων από μία δημοτική κοινότητα σε μία άλλη. Αυτό δεν το είδαμε πουθενά στον προϋπολογισμό.
Ωστόσο είπαμε να μην θίξουμε την αναλογία για να μην δημιουργήσουμε ενστάσεις για τον προϋπολογισμό.
Το μόνο το οποίο θίξαμε είναι η τεράστια διαφορά στα δημοτικά τέλη των δύο πόλεων.
Όσο για τα νόμιμα και παράνομα τετραγωνικά, θέλετε να μας πείσετε ότι στα Σπάτα δεν υπάρχουν κλειστοί ημιυπαίθριοι, σοφίτες και υπόγεια που έγιναν κατοικήσιμα; Παρκινγκ κ.α; Καλύτερα να την ξαναδείτε αυτή σας την θέση.

Τώρα, για το δάνειο.

Πάρθηκε λοιπόν η απόφαση για την λήψη δανείου 6.900.000 ευρώ για την κάλυψη των εσόδων του προϋπολογισμού από την εισφορά σε χρήμα περιοχών των Σπάτων. Ένα δάνειο όμως το οποίο δεν έχει κατανεμηθεί στις οφειλές του πρώην δήμου Σπάτων, αλλά θα μπει ως νέα υποχρέωση και θα κατανεμηθεί κατά 3/5 στην Αρτέμιδα και κατά 2/5 στα Σπάτα. Την ίδια στιγμή λοιπόν εκκρεμεί η πράξη εφαρμογής σε 2 γειτονιές της Αρτέμιδος από το 2006. Θέτουμε λοιπόν τον προβληματισμό. Μήπως κάποιος εξυπηρετεί την εκλογική του πελατεία. Και θα πληρώσουν οι κάτοικοι της Αρτέμιδας την εξυπηρέτηση αυτή; Και οι Αντιδήμαρχοι Αρτέμιδας; Το δέχονται;
Και όταν θα έρθει η ώρα να πληρώσουν την εισφορά σε χρήμα οι εξυπηρετούμενοι, που θα πάνε αυτά τα λεφτά;

20 σχόλια:

  1. Να υποθέσω λοιπόν ότι εσείς κατοικείται στην Λούτσα και κατ επέκταση στην Αρτέμιδα μετά από τον Καλλικράτη.
    1) Γιατί να μην μιλήσουμε για το χρέος της ΕΥΔΑΠ που είναι 20,000,000 για την Λούτσα και 1,500,000 ευρώ για τα Σπάτα; Μόνο για έσοδα μιλάτε χωρίς να αντιλαμβάνεστε τα χρέη επειδή σας βολεύει..Αν είχατε ξεπληρώσει το χρέος δεν θα είχατε αυτά τα ποσά στον προϋπολογισμό σας. Τι πάει να πει διευθετήθηκε και από πού θα πληρωθεί; Οι κύριοι δήμαρχοι τις Λούτσας που ήταν και γιατί δεν πλήρωναν στην ΕΥΔΑΠ τόσα χρόνια;
    2) Όσον αφορά το κομμάτι των ακινήτων να είστε σίγουρος ότι στα Σπάτα δεν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές όπως σε αρκετά μέρη της Λούτσας. Τα υπόγεια των κατοικιών δεν προσμετρούνται στον συντελεστή δόμησης.
    3) Το ότι εκκρεμεί όπως λέτε πράξη εφαρμογής από το 2006 , είναι θέμα πρίν από την συνένωση του νέου Καλλικρατικού Δήμου και γιατί δεν την πληρώσατε με το απόθεμα που είχατε και εφ όσον υπήρχαν χρήματα στα ταμεία;;;
    4) Εάν κάποιος όπως λέτε εξυπηρετεί την πελατεία όπως λέτε είναι κάτι για το οποίο δεν μπορώ να πάρω θέση. Συνεχίζω να διαφωνώ για το δάνειο ότι δεν πρέπει να χρεωθεί ο Δήμος λόγο δυσμενών οικονομικών. Οι περισσότεροι από τα Σπάτα μένουν σε εξοχικές κατοικίες στην Λούτσα από χρόνια και αν εξαιρέσουμε το τεράστιο κομμάτι λαθρομεταναστών που μένουν σε κατοικίες πολλοί λίγοι είναι ξένοι που έχουν επενδύσει με ακίνητα κτλ.
    Τέλος οι Δημοτική σύμβουλοι που είναι από την Λούτσα δεν εκλέχτηκαν από τον κόσμο της Λούτσας εκλέχτηκαν από τον κόσμο των Σπάτων; Δεν νομίζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρία Παπαϊωάννου μήπως δε γνωρίζετε αρκετα τον κόσμο της Αρτέμιδας? Ή Λουτσας όπως επιμένετε να αναφέρετε? Ξέρετε πόσες οικογένειες ε λ λ η ν ε ς εναποθέσαμε τις επενδσεις μας και τα όνειρα μας σε αυτή την πόλη? ναι έχουμε αρκετούς μετανάστες αλλά όχι στο μέγεθος που αναφέρετε. Κάνετε λάθος. επίσης δε καταλαβαίνω για πιό λόγο ενοχληθήκατε. στο άρθρο για το δάνειο θήγετε η δημοτική αρχή και όχι οι κάτοικοι. συγχορέστεμε αν κ εσείς ανοικετε κ εσείς και δε το γνωρίζω. εδ'ω στα σπάτα χρόνια γίνετε αυτό το πανηγύρι!!! ενημερωθείτε για το παρασκήνιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρία Παπαϊωάννου με τα σχόλια σας μας κάνετε ξεκάθαρο πως βλέπετε εσείς οι Σπαταναίοι την πόλη μας. Το κακό είναι ότι και μερικοί που διοικούν τον Δήμο εχουν την ίδια άποψη με εσάς. Είμαστε όλοι Πακιστανοί και Αλβανοί. Γιαυτό μας φέρνουν και το ΚΕΛ γιαυτό μας τα πήραν όλα. Αλλά ας προσέχαμε τι ψηφίζαμε. Όμως 1200 έμειναν και εάν λουτσιώτης, ξαναψηφίσει Σπαταναίο θα είναι άξιος της τύχης του. Κάτοικοι της Αρτέμιδας ξυπνήστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην διατυπώνετε λόγια που δεν είπα .Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τους κατοίκους αν και δεν είμαι γένιμα θρέμα Σπάτα ,αλλά πολλά χρόνια κάτοικος. Στεναχωριέμαι να βάλλονται οι κάτοικοι των Σπάτων και όχι οι εκάστοτε κακοδιαχειρίσεις. Εκτιμώ ιδιαίτερα την Αρτέμιδα ως περιοχή, λυπάμαι που δεν έχω διαπιστώσει έως τώρα αγάπη προς αυτήν ενώ υπάρχουν άνθρωποι αξιολογότατοι που την πονάνε. Αυτό που με στεναχωρεί είναι που δεν βλέπω να υπάρχει η ίδια αντίληψη και για τα Σπάτα. Ας αφήσουμε τους διαχωρισμούς μεταξύ Σπαταναίου και Αρτεμισιότη Αρχηγού ή Δημάρχου , ας είμαστε για μια φορά πραγματικά ενωτικοί και ας ελπίσουμε ότι σε 1200 μέρες να εκλεγεί αυτός, ο όποιος θα αντιμετωπίζει και τις δύο πόλεις με τους κατοίκους τους ίσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με μαθηματική ακρίβεια ο επόμενος Δήμαρχος θα είναι Σπαταναίος με βαθειά εκτίμηση προς την Αρτέμιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kai siga mi den itan kurie markou! oi kateuthinomenoi kai ta sumferonta auksanontai me iligiodi taxitita! i parapolitiki poreuete zileuta gia allous epidoksous dimous-dimarxous-igetes.. den milame pleon gia politiki, orama. oneira, elpida prospathia kai afwsiosi alla kathara gia PAIXNIDIA stratigikis kai mind control. milame gia "sxediasmo" pou ekseretoi skakistes-pagosmiou fimis tha zileuan. einai polu pithano na sumvei kati tetoi kurie...ma mi ksexnate pote ton astathmito paragonta. auton pou den mporei p o t e na provleuthei ws fusiko gegonos! auton pou anekathen uparxei pantou, kai panta...ews na vgei stin epifania. i istoria tha deiksei.


    Ek tis Artemidas i Loutsas..pale pote me polla kai kathara nera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κ.Μάρκου σιγά να μην ξαναβγάλουμε τον ίδιο Δήμαρχο που θέλει να καταστρέψει την Θάλασσα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιγά μην καμαρώσουμε και την Μαρία Αντουανέτα δημαρχο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρακαλώ πολύ. Ας αφήσουμε τα όσα θα γίνουν ή δεν θα γίνουν σε 3 χρόνια. Ας δούμε το σήμερα. Τα σχολεία που δεν υπάρχουν. τους δρόμους που δεν υπάρχουν, τα φώτα που δεν υπάρχουν, την μέριμνα για ευπαθείς ομάδες που δεν υπάρχει. Την απουσία αίσθησης ελέγχου και λογοδοσίας προς τους πολίτες της σημερινής διοίκησης του δήμου. Στον θρίαμβο του ραγιαδισμού και του τσιφλικισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαίρει και βασίλευε...... Ντροπή σε οποίον υποκινεί τα διχαστικά σχόλια. Ελπίζω να μήν εκφραζουν της πλειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κωστας Νικολάου19 Μαΐου 2011 στις 5:43 μ.μ.

    εγώ μόνο 1,5 χρόνο μένω στα Σπάτα, αλλά πραγματικά με εκπλήσσει η συνεχιζόμενη βλακεία περί Σπάτων και Αρτέμιδας, και αν είναι 1 ή 2 ή 40 δήμοι και ποιος χρωστάει πού και γιατί.

    Χωρίς να έχω κάνει στο ΔΝΤ, η απορία μου είναι γιατί τα 20 εκ και το 1,5 εκ της ΕΥΔΑΠ δεν μετράνε σαν χρέη και τα κάνουμε γαργάρα, αλλά πάνω από όλα η απορία μου είναι η εξής:

    ο Καλλικράτης έγινε, τέλος ό,τι ξέραμε. Θα στρωθούμε στη δουλειά ή θα αναπολούμε ποιος φταίει και ποιος όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θέλει μεγάλη κοινωνική παιδεία για να βλέπει κάποιος «το δάσος και όχι το δέντρο». Όμως, παραδόξως, η λέξη τοπικισμός είναι αυτή που καθιστά όλο και πιο δύσκολο το έργο στο να επιτευχθεί: συναίνεση.
    Αυτή τη στιγμή είναι δυνατή , αναγκαία μια συναίνεση υπό την ευρεία, γενική έννοια, μια συναίνεση σε όλο το φάσμα της ασκούμενης πολιτικής.
    Όλοι οι δημότες ανεξαρτήτως τοποθεσίας έχουν
    Δικαίωμα στην γνώση.
    Στην συγκροτημένη σκέψη.
    Στην εσωτερική λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλό θα είναι τα πολιτικά σχόλια και οι κριτικές, για να έχουν εγκυρότητα και βαρύτητα, να είναι επώνυμα και να μη κρύβονται πίσω από την ανωνυμία και το άγνωστο θολό τοπίο.

    Νίκη Καραχάλιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η αντιπολιτευτική στρατηγική κάθε παράταξης και η προσφορά της, θα κριθεί διαχρονικά και δεν είναι ανάγκη να γίνονται διασπαστικές τακτικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μα ειστε σοβαροι ολοι σας?? κρινουμε πιοσ κανει την καλυτερη αντιπολίτευση? ποιος θα ειναι καλύτερος να βγει στις επόμενες εκλογές? καταλαβαίνεται πως ο ρόλος της αντιπολίτευση είναι ελεγκτικός και μόνο?? αυτό ορίζει ο νόμος! για όνομα του θεού! αντί να κρίνεται την πορεία της δημοτικής αρχής του δημάρχου των αντιδημάρχων και των συμβούλων της συμπολίτευσης που τελικά κατα πλειοψηφα κάνει ότι θέλει τρώγονται οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης? πάτε καλα???? χάσατε τη σοβαρότητά σας? αυτός είναι ο στόχος???? αν είναι έτσι είστε σε παντελός λάθος δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κωστας Νικολάου20 Μαΐου 2011 στις 11:40 π.μ.

    Μόνο ελεγκτικός ο ρόλος? Δηλαδή να κοιτάζει αν τα έκανε σωστά ή όχι? Να προτείνει δηλαδή δεν πρέπει?

    Πολλά πια έχουμε παρεξηγήσει σε αυτόν τον τόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ. ΜΗΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ??? ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΕΙ!! ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΦΥΣΙΚΑ! ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΤΕ ΠΩΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. ΠΑΝΤΑ. ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΠΑΡΑΥΤΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ 2.40πμ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΜΟΝΟ? Η ΟΥΣΙΑ ΩΣ ΜΗ ΥΠΩΜΕΝΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και η πρόταση είναι έλεγχος. Όταν η αντιπολίτευση προτείνει πιο έξυπνες και πιο λειτουργικές λύσεις τότε ελέγχει εποικοδομητικά την διοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. θέλουμε έλεγχο και διαφάνεια απο το 2002 μέχρι σήμερα....Οι μάσκες έπεσαν και κάθε καρτεργάρης να μπέι στον "πάγκο" του παρακαλώ. Άλλωστε "καθαρός ουρανός, αστράπες δεν φοβάται" ή μήπως φοβάται????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμφωνώ απόλυτα με τον κ.Νικολάου .Οι γλάστρες είναι μόνο για τα μπαλκόνια δεν χρειάζονται μέσα στην αίθουσα του συμβουλίου. Πάντως η Δημοτική αρχή εν μέρει έχει σωθεί που δεν έχει συμπαραστάτη του Δημότη ακόμα, διότι εκεί τα πράγματα θα ήταν σκούρα , μια και θα ήταν μια θέση ουσίας και ως προς τους Δημότες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας