ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ;

Πράξεις εφαρμογής περιοχών των Σπάτων θα χρηματοδοτηθούν από δάνειο που παίρνει ο ενιαίος δήμος και που κατά αναλογία θα αποπληρώσει τα 3/5 η Αρτέμιδα και τα 2/5 τα Σπάτα. Τι γίνεται άραγε με τις πράξεις εφαρμογής της Αρτέμιδας;







9 σχόλια:

  1. Πάλι πόλεμος για τα Σπάτα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον δεν σας αρέσει να βλέπετε τις παγαποντιές μερικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βέβαια, ενώ εαν γείνουν πράξεις εφαρμογής σε γειτονιές της Αρτέμιδος που είναι έτοιμες θα παρουν αξία. Δεν το θέλουμε αυτό το θέλουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι προσπαθεί να πετύχει ο αρθρογράφος να μας κατηγορήσει σαν πόλη; Τι θα πετύχετε με αυτό να δημιουργήσετε και πάλι ένταση μέσα στις δύο πρόσφατα συνενωμένες πόλεις και τους κατοίκους;;To θέμα είναι να μην χρεωθεί παραπάνω ο Δήμος μας και όχι που θα διοχετευθούν τα χρήματα.
    Επειδή αρκετές φορές έχουμε ακούσει πολλά για τα Σπάτα και ακούμε και πολλά για τα Δημοτικά Τέλη που είναι διπλάσια στην Αρτέμιδα από τα Σπάτα θα πρότεινα στην Δημοτική αρχή να προσμετρήσει όλα τα αυθαίρετα και να βάλει τα σωστά τμ και ένα ενιαίο Δημοτικό τέλος για όλες τις κατοικίες… Κάτι τέτοιο όμως θα είχε τεράστιο πολιτικό κόστος για τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αρτέμιδος. Φαντάζομαι καταλαβαίνετε τι εννοώ. Η δόμηση στα Σπάτα δεν είναι αυθαίρετη και τα τμ που πληρώνουμε είναι τα κανονικά μας και όχι δηλωμένα κατά το ήμισυ όπως έχετε κάνει σε αρκετές κατοικίες στην Αρτέμιδα!!!
    Κρατήστε συνετούς τόνους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκει στα Σπάτα πρέπει να φτιάξετε ένα άγαλμα του Καλλικράτη. Σωθήκατε μ' αυτή τη συνένωση! Να 'ναι καλά τα κουτορνίθια της παραλίας να σας πληρώνουν!
    Υπομονή...
    1200 μέρες ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενα άγαλμα του Μαργέτη πρέπει να κάνουν οι Σπαταναίοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυρία Παπαϊωάννου,

    Πραγματικά το να στηρίζετε τον τόπο που μένετε είναι θεμιτό. Ως αρθρογράφος όμως του επίμαχου άρθρου οφείλω να σας ενημερώσω για θέματα τα οποία ενδεχομένως σας διαφεύγουν.
    Καταρχήν τα Σπάτα αποτελούν το έτερον ήμισυ της Αρτέμιδας στον Νέο Καλλικρατικό Δήμο.
    Πριν την συνένωση πολλοί κινδυνολογούσαν και έλεγαν για την άσχημη οικονομική κατάσταση του τότε Δήμου Αρτέμιδος.
    Σήμερα όμως και αφού οι μάσκες έπεσαν ξέρουμε ότι ο Δήμος Σπάτων προικοδότησε τον Νέο Δήμο με χρέη, ενώ η Αρτέμιδα τον προικοδότησε με γεμάτα ταμεία, 6.000.000 ευρώ κατά δήλωση του αρμόδιου για τα οικονομικά Αντιδήμαρχου Σπάτων, Χρ. Μάρκου. (Αφήνουμε έξω στην κουβέντα μας το χρέος στη ΕΥΔΑΠ, το οποίο από μόνο του αποτελεί άλλο κεφάλαιο).
    Επίσης ο Καλλικράτης προβλέπει ξεκάθαρα ότι από τα έσοδα του προϋπολογισμού του 2011, το 80% κάθε δημοτικής κοινότητας θα επιστρέφει στη δημοτική κοινότητα ενώ το 20% θα πηγαίνει για κοινές δράσεις.
    Σε καμία περίπτωση δηλαδή δεν επιτρέπεται η μεταφορά πόρων από μία δημοτική κοινότητα σε μία άλλη. Αυτό δεν το είδαμε πουθενά στον προϋπολογισμό.
    Ωστόσο είπαμε να μην θίξουμε την αναλογία για να μην δημιουργήσουμε ενστάσεις για τον προϋπολογισμό.
    Το μόνο το οποίο θίξαμε είναι η τεράστια διαφορά στα δημοτικά τέλη των δύο πόλεων.
    Όσο για τα νόμιμα και παράνομα τετραγωνικά, θέλετε να μας πείσετε ότι στα Σπάτα δεν υπάρχουν κλειστοί ημιυπαίθριοι, σοφίτες και υπόγεια που έγιναν κατοικήσιμα; Παρκινγκ κ.α; Καλύτερα να την ξαναδείτε αυτή σας την θέση.

    Τώρα, για το δάνειο.

    Πάρθηκε λοιπόν η απόφαση για την λήψη δανείου 6.900.000 ευρώ για την κάλυψη των εσόδων του προϋπολογισμού από την εισφορά σε χρήμα περιοχών των Σπάτων. Ένα δάνειο όμως το οποίο δεν έχει κατανεμηθεί στις οφειλές του πρώην δήμου Σπάτων, αλλά θα μπει ως νέα υποχρέωση και θα κατανεμηθεί κατά 3/5 στην Αρτέμιδα και κατά 2/5 στα Σπάτα. Την ίδια στιγμή λοιπόν εκκρεμεί η πράξη εφαρμογής σε 2 γειτονιές της Αρτέμιδος από το 2006. Θέτουμε λοιπόν τον προβληματισμό. Μήπως κάποιος εξυπηρετεί την εκλογική του πελατεία. Και θα πληρώσουν οι κάτοικοι της Αρτέμιδας την εξυπηρέτηση αυτή; Και οι Αντιδήμαρχοι Αρτέμιδας; Το δέχονται;
    Και όταν θα έρθει η ώρα να πληρώσουν την εισφορά σε χρήμα οι εξυπηρετούμενοι, που θα πάνε αυτά τα λεφτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλες οικογενειες απο τα Σπατα, εχουν κατοικιες στην Αρτεμιδα, με αμεση συνεπεια να πληρωναν και να πληρωνουν δημοτικους φορους, ευδαπ.αυτα τα λεφτα πριν Καλλικρατη εποχη που πηγαν?τι εκαναν οι παλιοι δημαρχοι?ακομα με τις πραξεις εφαρμογης πληρωσαν και την εισφορα σε χρημα.αυτα τα λεφτα που πηγαν?οι προ Καλλικρατη δημαρχοι τι αναπτυξιακο εκαναν?ας μην λεμε βλακιες οτι η παραλια πληρωνει και τα Σπατα τα τρωνε.γιατι οι Σπαταναιοι τοσα χρονια πληρωναν στην Αρτεμιδα και πληρωνουν ακομα και τα λεφτα αυτα πηγαν σε μικροπολιτικες προηγουμενων δημαρχων. και να τελειωνουμε με τους διαχωρισμους Σπατα - Αρτεμιδα, ειμαστε ενας δημος πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σωστά!!
    Μην ανοίγουμε θέματα για το που κτίσθηκαν οι αυθαίρετες κατοικίες της Αρτέμιδας.
    Ποιοι πούλησαν αγροτεμάχια, πως κατατμήθηκαν, με ποιά καταπληκτική ρυμοτομία, ποιοι εργολάβοι τα έκτισαν,κλπ.κλπ..
    Γιατί μήπως η Αγ.Κυριακή ανήκει στα Σπάτα, μήπως η Νεάπολη;
    Τώρα ο Δήμος είναι Ένας και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.
    Και φυσικά θα πρέπει να μοιραζόμαστε οτιδήποτε κοινό υπάρχει. Από παραλίες και υδροβιότοπους, μέχρι γήπεδα και αθλητικούς χώρους (ανοικτά και κλειστά βέβαια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας