ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Δημ.Μαρκου: ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΕΥΔΑΠ

Παραπλανητικά είναι τα σενάρια υπογραφής οποιουδήποτε προσύμφωνου ανάμεσα στον Δήμο μας  με την ΕΥΔΑΠ.

Το ζήτημα βεβαίως δεν είναι να δηλώνουμε ότι είναι ένα απλό προσύμφωνο μια και ήδη η ΕΥΔΑΠ οδεύει προς την ιδιωτικοποίηση, και φυσικά δεν θα μας παραχωρήσει τόσο απλά και πάλι πίσω το δίκτυο μας , όταν αυτό θα γίνει κερδοφόρο.

Στην αξιολόγηση της κερδοφορίας του δικτύου ύδρευσης του Δήμου μας , προχώρησε ο κ.Δημήτρης Μάρκου επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή –Δύναμη Αλλαγής» κατά την τελευταία συνεδρίαση του μήνα που πραγματοποιήθηκε στις 26/5/2011.Υποστήριξε ότι ακόμα και με βάση το απαισιόδοξο σενάριο που υπάρχει στο Δήμο μας, παρ όλα αυτά υπάρχουν τάσεις κερδοφορίας  στο δίκτυο ύδρευσης, και χωρίς να γίνει υπολογισμός της μελλοντικής αποχέτευσης. 
Επισημάνθηκε και σε προηγούμενο άρθρο μας «ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ,ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ»

«Με βάση τα στοιχεία που έχουμε είναι  ένα απαισιόδοξο σενάριο.

Σε έναν ορίζοντα 11 χρόνων , δηλαδή το 2022 τα έσοδα θα είναι περισσότερα από τα έξοδα και χωρίς να λάβουμε υπ’ όψιν μας καν το κομμάτι που λέγεται αποχέτευση. Θα  πρέπει να σας επισημάνω ότι στο απαισιόδοξο σενάριο έχουν γίνει υπολογισμοί, γιατί όπως είδα το κόστος της ύδρευσης έχει δύο βασικούς άξονες.

 Τα έξοδα του μόνιμου προσωπικού, τα έξοδα του έκτακτου προσωπικού και τις δαπάνες ύδρευσης.

Από την άλλη πλευρά  έχει  το ποσό της ρύθμισης  των προηγούμενων οφειλών του χρέους  προς την ΕΥΔΑΠ, όπως επίσης έχει και ποσά για έργα και μελέτες.

Έχουν υπολογιστεί για έργα και μελέτες το ποσό των 260,000 ευρώ, το οποίο το θεωρώ υπερβολικό και από την άλλη έχει γίνει  αύξηση στα έξοδα του μόνιμου προσωπικού  σε ετήσια βάση της τάξης του 2% ,το οποίο επίσης το θεωρώ υπερβολικό δεδομένου ότι με βάση το μνημόνιο έχουμε  για κάθε πέντε αποχωρήσεις προσωπικού έχουμε μία νέα πρόσληψη.

Συνεπώς δεν υπάρχει αύξηση που αναφέρεται.

Επίσης το ίδιο ισχύει για την ετήσια  αύξηση 10% που αναφέρεται στο έκτακτο προσωπικό και στις δαπάνες ύδρευσης .

Συμπερασματικά το 2022, δηλαδή μετά από 11 χρόνια αυτό το απαισιόδοξο σενάριο μπορεί να μετατρέψει το δίκτυο της ύδρευσης σε κερδοφόρο , χωρίς καν να λάβουμε υπ όψιν μας το κομμάτι που λέγεται αποχέτευση και που μετατρέπει εντελώς τα δεδομένα.

Ολοκληρώνοντας είμαι κατά του προσύμφωνου στην ΕΥΔΑΠ και κατ’ επέκταση κατά της παραχώρησης του δικτύου στην ΕΥΔΑΠ.»

6 σχόλια:

  1. ΑΣΕ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ!Ο ΚΑΣΙΜΗΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ!ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΝΤΑΟΥΛΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ''ΧΟΡΕΥΟΥΝ''ΚΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΑ ΣΚ.....!ΜΕ ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΙ ΕΝΩ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ,"ART IS DIFFICULT",ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ IS VERY DIFFICULT!!!Η ΤΥΦΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ Σ'ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΛΑΠΤΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΚΕΙΝΟΝ!ΜΑΘΕ Ν'ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΟΣΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΕΤΑΞΑΝ ΤΑ Π Α Ν Τ Α!ΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΜΕΙΒΟΥΜΕ.ΜΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ ανώνυμε,

    Παρ όλο που εσείς μιλάτε εκ του ασφαλούς ως ανώνυμος και δεν εμφανίζεται τα στοιχεία σας, εγώ συμφωνώ με όσα λέτε και να είστε σίγουρος/σίγουρη ότι έχουμε τις ίδιες ανησυχίες για το τόπο που κατοικούμε.
    Ίσως εσείς από την πλευρά σας , τα όνειρα σας και τις ελπίδες σας τα έχετε εναποθέσει πάνω σε διαφορετικούς ανθρώπους … Αυτό κατ επέκταση δεν είναι κακό γιατί καθένας από εμάς έχει τα δικά του θέλω και πιστεύω…
    Το να είμαι σταθερή στα θέλω μου και οι απόψεις μου να ταυτίζονται με αυτές του Δημήτρη Μάρκου , δεν είναι κακό και ποτέ οι άνθρωποι δεν κρίνονται άσχημα για την σταθερότητα τους την αξιοπρέπεια και τα πιστεύω τους. Αντιθέτως οι άνθρωποι που πάνε μια από εδώ και μια από εκεί μου δείχνουν άτομα που δεν έχουν σταθερότητα και εξυπηρετούν τα εκάστοτε συμφέροντα.
    Επειδή γνωρίζω αρκετά καλά τις αρχές του Δημήτρη Μάρκου θα συνεχίσω να είμαι στο πλευρό του και θα συνεχίζω να έχω τις ίδιες ανησυχίες που έχει και εκείνος και εσείς και ο καθένας μας.
    Ίσως και εσάς αν σας δοθεί η ευκαιρία πολιτικά και ανθρώπινα να τον κουβεντιάσετε στο μέλλον και είμαι σίγουρη ότι να συμφωνήσετε με όλα όσα υπηρετεί και πιστεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΗΠΙΟ ΚΙ ΕΥΓΕΝΕΣ ΥΦΟΣ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΑΣ.ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΦΙΣΤΩ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας