ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

“ΤΡΟΪΚΑ” ΚΑΙ “ΜΝΗΜΟΝΙΟ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ????????


ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΙΜΗ

Στo πλαίσιo της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο 19-05-2011 για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Σπατών – Αρτέμιδας και την προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει την “τρόικα” στον Δήμο μας, έγινε συζήτηση με πρόσκληση του Δημάρχου για να αποφασίσουμε για το τι πρέπει να γίνει. Η μείζονα αντιπολίτευση κατέθεσε δια του αρχηγού της Κου Γιώργου Κασίμη τις παρακάτω ερωτήσεις:


1. Σχετικά με τους κοινόχρηστους χώρους των καταστημάτων και περιπτέρων της δημοτικής κοινότητας Σπάτων. Με ποιές κανονιστικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου εισπράτονται τέλη και αν εισπράτονται.

2. Τα τέλη από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντως και τέλη παρεπιδημούντων από τα καταστήματα που λειτουργούν μέσα στο αεροδρόμιο. Αν εισπράτονται τέλη και σε τι ποσό ανέρχονται αυτά.


3. Για τις Λαϊκές Αγορές, σύμφωνα με πιοιές κανονιστικές αποφάσεις εισπράτονται τέλη και αν εισπράτονται. Το ίδιο και για τις εμποροπανήγυρης. Υπάρχουν κανονιστικές αποφάσεις? Με τι τιμές και πώς χορηγούνται οι άδειες στους μικροεμπόρους.

4. Τι ελλείψεις υπάρχουν και σε ποιούς φακέλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της δημοτικής περιφέρειας Σπάτων.


5. Το “ΚΑΠΠΑ STUDIO”,  το “ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ” και το “ΚΤΗΜΑ ΝΑΣΙΟΥΤΖΙΚ”
Με τι άδειες λειτουργούν καταστήματα, αναψυκτήρια, ή οποιες άλλες δραστιριότητες εδράζονται.
‘Εχουν δημοτική ενημερώτητα? Όταν χορηγούνται οι άδειες μουσικής (πρόσφατα το Τοπικό Συμβούλιο Σπάτων χορήγησε άδεια μουσικής) είχαν δημοτική ενημερώτητα? Έχουν πληρώσει τις υποχρεώσεις τους  προς τον δήμο ως οφείλουν?

Το “ ΚΑΠΠΑ STUDIO”, το “ΚΤΗΜΑ ΝΑΣΙΟΥΤΖΙΚ”, το “ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ” και οι κεντρικές αποθήκες του “CARREFOUR – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ”  έχουν πολεοδομικές υπερβάσεις και παραβάσεις? Εάν έχουν, έχουν πληρώσει πρόστημα κατασκευής. Συνεχίζουν να πληρώνουν πρόστημο διατήρησης?
Η ουσία του όλου θέματος είναι εάν τελικά υπάρχουν τα χρήματα και δεν έχουν εισπραχθεί, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπούμε ως Δήμος υπό επιτήρηση και σε καθεστώς “μνημονίου”!
Είναι πολύ ελπιδοφόρο να βλέπουμε την μείζον αντιπολίτευση του δήμου μας ενεργοποιημένη και τις κεραίες τις με “σήμα καμπάνα”! τα σχόλια δικά σας…εμείς αναμένουμε τις επίσημες απαντήσεις των αρμοδίων του Δήμου.

7 σχόλια:

  1. Κώστας Νικολάου26 Μαΐου 2011 στις 10:05 π.μ.

    Βέβαια, εκτός από όλες αυτές τις μεγάλες επιχειρήσεις, καλό θα ήταν να ερωτηθεί το δημοτικό συμβούλιο και για όλες τις μικρότερες επιχειρήσεις ή γενικά για όλες τις επιχειρήσεις, γιατί είναι σα να εμφανίζονται ως κλέφτες αυτές οι "μεγάλες" επιχειρήσεις που αναφέρονται από τον κο Κασίμη και να τους αρμέξουμε τα λεφτά που μας πήραν οι κλέφτες. Η επιχειρηματικότητα δεν είναι κλεψιά, είναι υγεία. Απλά, να ισχύουν ίδιοι κανόνες για όλους.

    Γενικώς, το γεγονός ότι ο νέος μας Δήμος είναι υπερχρεωμένος και ακόμα α. δεν έχουμε δει ορκωτούς β. ακόμα δεν κινούμαστε προς εξυγίανση, εμένα με στεναχωρεί προσωπικά ως νέο δημότη της περιοχής που από όλη την Αττική, επέλεξα τα Σπάτα για να περάσω τη ζωή μου και να μεγαλώσω τα παιδιά μου.

    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστα θα μπορούσε να είναι και έτσι όπως τα λες. Ενώ όμως ο μικρο-επιχειρηματίας προσπαθεί να επιβιώσει πληρώνοντας ίσως όχι όλα αλλά κάποια από τα τέλη και τις υποχρεώσεις του, οι μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, με τον τσαμπουκά του ισχυρού δεν πληρώνουν τίποτα. Περί αυτού πρόκειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κώστας Νικολάου26 Μαΐου 2011 στις 10:49 π.μ.

    Καταλαβαίνω πως το εννοείς, απλά όταν εκφέρουμε πολιτικό λόγο, όπως ο κος Κασίμης, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Και δεν είμαι και σίγουρος ότι δεν πληρώνουν τίποτα οι μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά είναι πολύ σχετικό αυτό. Σέβομαι τον καθημερινό αγώνα. Απλά ο Δήμος αντί να στραγγίζει τις επιχειρήσεις, ας συμμαζέψει πρώτα τα του Δήμου και τις αμέτρητες σπατάλες, οι οποίες τον έχουν φέρει στο σημείο της υπερχρέωσης. Προτού δούμε τις ενημερότητες των επιχειρήσεων, ας δούμε ΣΗΜΕΡΑ με ορκωτούς, ποιοι και γιατί έχουν υπερχρεώσει το δήμο και παράλληλα να δούμε και τις ενημερότητες των επιχειρήσεων, με προτεραιότητα στους μεγάλoυς έστω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικό άρθρο εύστοχο. Χρειάζεται ενότητα και έλεγχο για να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες εκείνων όσον έπραξαν ενάντια στα συμφέροντα των δημοτών.
    Τα χαρτιά πρέπει να ανοίξουν και ο κόσμος να ενημερωθεί επιτέλους για τα θέματα που ψιθυρίζονται στους κύκλους…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ!!!ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΠΑΤΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ..ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟΙ Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟΙ...ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΡΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΑΔΙΚΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 'ΘΑ ΣΠΡΩΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟ ΑΠ ΤΗ ΛΑΣΠΗ'..ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΗΝ ΤΙΣ ΚΛΑΙΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστα κυριε Νικολαου να σταματησουν οι σπαταλες που υπηρχαν στο πρωην δημο Σπατων αλλα και οι ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ πρεπει καποια στιγμη να βαλουν το χερι στην τσεπη και να μην την πληρωνουμε μονο εμεις μια ζωη.......περιμενω την απαντηση των αντιδημαρχων που ηταν και τοσα χρονια στην διοικηση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ANΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 4.38 ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.... ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας