ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Διαβάστε την απάντηση σε σχόλιο "εξυπνάκια" για το "ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ μην ξυπνήσουμε τους νέους...εάν υπάρχουν, του δήμου μας". Πολλοί μπορεί να μην μας θέλουν στα πόδια τους, όταν όμως έχουμε τέτοιους αναγνώστες...

...μάλλον το παρεξηγήσατε το θέμα... δεν τα βάζει κάποιος με τους νέους (μια που πιθανά είμαι ένας από αυτούς - οριακά τουλάχιστον από θέμα ηλικίας - 30ακάτι)... απλά δεν είναι επιχείρημα για κανέναν το γεγονός ότι αφού ο γείτονας μου είναι λακαμάς και πετάει το ιδρωμένο στρώμα του στον δρόμο, αφού η πόλη μου δεν έχει σχολεία ( που να βλέπατε τις Λυκειακές τάξεις του Γυμνασίου της πόλης μας όπου και αποφοίτησα),και αφού η πόλη μου δεν έχει κλειστό γήπεδο basket ή χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου εγώ να κάτσω παθητικά και να τα ανέχομαι! Αντιδρώ , ξυπνάω, κουνιέμαι από τον καναπέ, δείχνω ότι υπάρχω (όχι μόνο στα cafe και στην παραλία) , απαιτώ , συμμετέχω, αγωνίζομαι.
Δημιουργώ, προσφέρω, διορθώνω, ότι μπορώ από μόνος μου αλλά και απαιτώ ότι πρέπει να προσφέρουν και να διορθώσουν οι λοιποί. Προστατεύω την πόλη μου, το πράσινο (ότι τουλάχιστον έχει μείνει), προστατεύω την παραλία, μάχομαι για το μέλλον μου. Μάχομαι ακόμα και με τον ΛΑΚΑΜΑ που παρκάρει το αυτοκίνητο του πάνω στο πεζοδρόμιο, ή με τον ΡΑΠΑΠΑ που φέρνει τον σκύλο του να κατουρήσει στην πόρτα του γείτονα μου. Αντιδρώ σε αυτόν που πετάει τα σκουπίδια του έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου του ή που περνάει με κόκκινο το βράδυ στην διασταύρωση αφού δεν περνάει ψυχή εκείνη την στιγμή. Τσακώνομαι με τον ΦΟΥΣΤΗ τον γείτονα που για να μην γεμίζει ο βόθρος του βγάζει την αποχέτευση του πλυντηρίου των ρούχων του στο δρόμο και δεν ΓΟΥΣΤΑΡΩ που μυρίζει λεβάντα. Και τελικά αφού κάνω όλα αυτά και ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ παραπάνω ... ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ!!! Γι απαντήστε μου τώρα, είμαι εγώ ο αντιδραστικός ΛΑΚΑΜΑΣ που πράττω με αυτόν τον τρόπο Ή ΤΕΛΙΚΑ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΑΠΡΑΞΙΑ νέων και γερόντων, αυτή η ΛΑΜΑΚΙΑ που δέρνει πολιτικούς και μη παράγοντες της πόλης μας, της χώρας μας, όπου ο ένας ρίχνει τον άλλον, επιβιώνει στο πτώμα του άλλου, αντιδρά στην επιτυχία του άλλου και χαίρεται με την αποτυχία του άλλου??? Τι κάνεις τελικά εσύ για τον εαυτό σου? Τι κάνεις για το μέλλον σου? Τι κάνεις για τους γονείς σου, τα αδέρφια σου, τους φίλους σου, τα παιδιά σου??? ΤΙΠΟΤΑ ! γιατί εάν έκανες κάτι θα ήσουν και εσύ "καταταγμένος" στους αντιδραστικούς και δεν θα με έδειχνες με το δάχτυλο κουνώντας το κεφάλι σου κάθε φορά που εγώ αντιδρούσα σε αυτόν που πετάει τα κλαδιά του κήπου του στον δρόμο σου ή στο οικόπεδο σου.
Ξυπνήστε, αντιδράστε, συμμετάσχετε... Διαφορετικά ξαπλώστε ανάσκελα με σταυρωμένα τα χεράκια στο στήθος περιμένοντας... και στον τάφο τα ίδια θα κάνετε... ΤΙΠΟΤΑ δηλαδή. και για να μην παρεξηγηθούμε ανήκω θεωρητικά στους βολεμένους, με καλή δουλίτσα, μισθό, με κοινωνική ζωή, με ταξιδάκια και διακοπές στο εξωτερικό αλλά είμαι και από αυτούς που δεν βρίζουν το μπουρδέλο που ζουν και αποδέχονται να "απασχολούνται" σε αυτό... είμαι από αυτούς που θέλουν να κάνουν τον τόπο τους καλύτερο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Η επιλογή είναι στα χέρια σας, το metro κατεβαίνει στο Σύνταγμα για να γνωρίσετε και άλλους που αντιδρούν, η γειτονιά σας προσφέρετε για βελτίωση, ο γείτονας σας είναι εκεί για να του "την πείτε" την επόμενη φορά που θα κάνει μαλακία.... (oups sorry μου ξέφυγε)
Την ΤΡΙΤΗ πρέπει να είμαστε ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ!!!!

10 σχόλια:

  1. Συγκέντρωση στα Προπύλαια, την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, με πρωτοβουλία του Πρύτανη Πανεπιστημίου Αθηνών

    O Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και σημαντικοί διανοούμενοι καλούν σε ανοιχτή συγκέντρωση.
    Σημαντική πρωτοβουλία από ακαδημαϊκούς και διανοούμενους αποτελεί… η διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέναντι στα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση και η τρόικα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

    Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσογόνου.

    Η πρόσκληση στην εκδήλωση-συγκέντρωση απευθύνεται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σε κάθε πατριώτη που θέλει να διατρανώσει την αντίθεσή του στην υποτέλεια της ελληνικής κοινωνίας και την απαξίωση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το σχόλιο που έγραψα δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι ήθελα να απαντήσω σε εξυπνάκια... θεωρώ ότι ο 12:42 απλά δεν κατανόησε σωστά το κειμενάκι...μαζί μας είναι και αυτός-η δεν είναι θέμα εξυπνάκια οπότε αντίστοιχα "κράτα" και εσύ "ψηλά" την συζήτηση και ας αποδεχόμαστε και τους διαφορετικούς σε απόψεις!!! ο "βολεμένος" αλλά και αντιδραστικός 2:49

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς όπως και να χει εκτιμούμε το σχόλιό σας. Ο 12:42 δεν είμαστε τόσο σίγουροι ότι δεν κατανόησε το κείμενο. Το blog μας ενοχλεί και πολλοί θέλουν να βάλουν χέρι ή να το βάλουν στο χέρι… σας θέλουμε κοντά μας, να μας στηρίζετε όταν προσπαθούν να μας δημιουργήσουν εχθρούς και να μας χρεώσουν ιδιοτελή κίνητρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν ενοχλεί το blog σου... ενοχλεί γενικά ο καθένας από εμάς που έχει άποψη. Άποψη την οποία στηρίζει σε επιχειρήματα, άποψη η οποία διαφοροποιείτε από τον βούρκο και το τέλμα. με blog ή και χωρίς κάποιοι θα ενοχλούνται έτσι κι αλλιώς. Θεωρούν το "ξύπνημα" που τους προκαλούν κάποιοι ενοχλητικό, έχουν συνηθίσει στο "ανάσκελα με τα χεράκια σταυρωμένα" να ονειρεύονται!!! το blog είναι απλά ένα μέσο, είναι ένας τόπος συνάντησης, είναι η "εύκολη" ενημέρωση που μπορεί να αφυπνίσει αυτούς που διστάζουν στην "συμμετοχή" αλλά που ανοίγουν που και που το βλέφαρο τους για να δουν κάτι διαφορετικό από το χαζοκούτι που έχω μπροστά μου με την Τρέμη και τον Κάστορα αυτή τη στιγμή... Το θέμα είναι ότι πρέπει να προχωράμε και πιο μακριά... μέχρι τον στόχο που θέτουμε κάθε φορά όλο και πιο μακριά. Ας θέσουμε στόχους και ας προσπαθήσουμε να τους πετύχουμε ο καθένας με τον τρόπο του. Διάλεξες να κουνήσεις τα νερά της πόλης μέσω του blog και καλά κάνεις... τώρα που κατάφερες τον στόχο σου προχώρα πιο πέρα και θα δεις εάν θα ακολουθήσουν και άλλοι. Ο στόχος πρέπει να πηγαίνει όλο και πιο μακριά για να υπάρχει και πορεία, πορεία στην δημιουργία, την συμμετοχή. Γιατί αυτό που λείπει στις μέρες μας είναι η συμμετοχή. Η συμμετοχή κυρίως των νέων της πόλης μας και γενικά όσων αισθάνονται νέοι... Είμαστε λίγοι οι αντιδραστικοί στα κακώς κείμενα και πρέπει να γίνουμε περισσότεροι. Πρέπει να βρούμε κοινούς στόχους και να χαράξουμε κοινές πορείες όσοι μπορούμε να συμπλεύσουμε είτε συμφωνούμε σε όλα είτε όχι. γιατί τα καπελώματα είναι πολλά και απανωτά... ακόμα και οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα καπελώνονται από το κλασικό δημοσιογραφικό λόγο "οι εξεγερμένοι του facebook". Sorry αλλά δεν έχω account στο facebook αλλά θα είμαι στο Σύνταγμα και σε κάθε Σύνταγμα την Κυριακή... Θες να "μετρήσεις" την συμμετοχή των "ΝΕΩΝ" της πόλης μας??? Πρόταση: Κυριακή 29/5 πανευρωπαϊκό κάλεσμα ειρηνικής αντίδρασης των Ευρωπαίων, Κυριακή απόγευμα μαζευόμαστε οι ARtemistas και κατεβαίνουμε μαζικά προς την Δουκίσης Πλακεντίας (metro) και από εκεί Σύνταγμα για βραδινό περίπατο με τους υπόλοιπους "φίλους" μας.
    ( μια που αναφέρθηκα σε επόμενο στόχο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά μας συγκινείτε, δυστυχώς όμως στην πόλη μας κάνουν κουμάντο οι χαβαλέδες, αυτοί που δεν θα χάσουν αφορμή να λοιδορήσουν όποιον προσπαθήσει κάτι τέτοιο.
    Θα έλεγα ότι ίσως είναι πιο εφικτό να ορίσουμε ένα σημείο της πλατείας Συντάγματος στο οποίο θα μπορούμε να βρεθούμε όσοι από εμάς κατέβουμε… εάν υπάρχει ενδιαφέρον στείλτε μέχρι το βράδυ πιθανά σημεία συνάντησης και θα κάνουμε ένα attend στο facebook.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κοιτάς την Βουλή ενώ έχεις βγει από metro στην πλατεία Συντάγματος, έπί της "Βασιλίσσης τάδε" δεξιά από την Βουλή των "Εφήβων" απέναντι από τον Κήπο, στην στάση του tram .... meeting point ή σημείο συνάντησης... από εδώ και πέρα επειδή εσύ έχεις την αναγνωσιμότητα και επειδή εγώ θα αργήσω κανονίζεις τα λοιπά... Θα σας δω εκεί φίλους και γνωστούς... άγνωστους αλλά "αντιδραστικούς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...Τι έγινε ρε παιδιά και δεν το πήρα χαμπάρι;
    Υπήρξε μήνυμα ανεξάρτητης αφύπνισης και ενόχλησε;
    Είδατε τώρα που λείπει η κηδεμονία πολιτικών μπαμπάδων τα πράγματα δυσκολεύουν και μπερδεύονται;
    Εδώ σε θέλω!
    Όταν έρχεται η ώρα να αυτοπροσδιοριστείς χωρίς κομματικές ταμπέλες και να προτάξεις την ατομική σου ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο τα πράγματα μπερδεύονται.
    Ακούω συχνά-πυκνά το ερώτημα "πιστεύεις ότι θ'αλλάξει κάτι με αυτό που γίνεται;"
    Αντιστρέφω το ερώτημα σε αυτούς που διερωτώνται.
    "θέλεις να αλλάξει κάτι αρχίζοντας από εσένα τον ίδιο;"
    Λοιπόν η κοινωνία της "γνωριμίας" και του "πελατάκου" πνέει τα λοίσθια.
    Αυτή μας έφερε ως εδώ...
    Μπορείς να ξεκινήσεις λοιπόν αρχίζοντας από το Σύνταγμα, να κατέβεις και μόνος σου χωρίς "γνωστούς" και εκεί θα δεις πως τελικά δεν είσαι μόνος.Υπάρχουν πολλοί που δεν γουστάρουν "γνωστούς" να τους καπελώνουν.
    Ξεκίνα λοιπόν και άσε τις δικαιολογίες ότι πονάει η μέση σου , και ότι έχεις να πας σε κάτι γενέθλια...
    Ξεκίνα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αρτεμιδα! σπατα! κοινητοποιηθείτε! ακουστε, αιστανθείτε, αφουγραστείτε! ολοι με τις 19.00 στο συνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό να προσπαθείς να πείσεις άτομα της τοπικής κοινωνίας και δη της νεολαίας και να βλέπεις πως έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα του τετελεσμένου. «Μαλλιάζει» η γλώσσα σου προκειμένου να καταφέρεις και να τα κάνεις ομοϊδεάτες κι εκείνα να παρουσιάζονται ανένδοτα και αντίθετα στα όποια επιχειρήματά σου. Θεωρούν πως πλέον δεν αλλάζει τίποτα σχετικά με την κατάσταση της χώρας και επιλέγουν να περνούν τις ώρες τους στις καφετέριες, κοιτάζοντας το δρόμο. Πραγματικά έχω απηυδήσει με τη «μουλαρότητα» που επιδεικνύον σε ζητήματα που αφορούν το ίδιο τους το «αύριο». Αλλά, που να πάρει, όσο ζεις ελπίζεις. Αν δεν, τότε «καληνύχτα»!

    http://carpediemnv.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας