ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ξυπνητήρι διαρκείας - ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ μην ξυπνήσουμε τους νέους...εάν υπάρχουν, του δήμου μας.

Υπό βροχή, απέναντι στη Βουλή Για ακόμη μία μέρα, χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν ειρηνικά στο κάλεσμα μέσω facebook, που πλέον καλεί του αγανακτισμένους στο Σύνταγμα «κάθε μέρα στις 18.00». Μόλις λίγο πριν από τις έξι, αρκετός κόσμος άρχισε, σαν ξυπνητήρι, να χτυπάει τα κατσαρολικά (τηγάνια, μπρίκια κ.λπ.) που είχε φέρει. 
 Οι άντρες των ΜΑΤ στο προαύλιο της Βουλής, φώναζαν: «Ερχονται. Βάλτε κράνη. Ερχονται». «Κλέφτες και αστυνόμοι» τούς φώναζαν ο κόσμος. Λίγο αργότερα έγινε και η πρώτη απόπειρα για να αφυπνιστούν οι Ιταλοί, καθώς σηκώθηκε πανό που έγραφε: «Zitti che svegliamo gli Italiani...». Δηλαδή «Σσσσουτ, μην ξυπνήσουμε τους Ιταλούς». Ενα παρόμοιο πανό αφορούσε τους Γάλλους.
«Ουστ»
Οσο η ώρα περνούσε, ολοένα και περισσότεροι, παρά τη βροχή, έφταναν. Σε κάθε όμως δυνατή βροντή του ουρανού, ο κόσμος ξεσπούσε σε χειροκροτήματα. Κάθε βροντή επίσης αποτελούσε και το έναυσμα για να αρχίσουν όλοι να φωνάζουν προς τη Βουλή ένα από τα δημοφιλέστερα, από πλευράς συχνότητας που επαναλαμβάνεται, συνθήματα: «Ε-ε-ε-Ο-ο-ο, πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω. Ουστ».
Οταν ξέσπασε δυνατή βροχή, όσοι είχαν ομπρέλες παρέμειναν στις θέσεις τους. Οι υπόλοιποι στριμώχνονταν μέχρι και στους υπόγειους χώρους του μετρό. Εκεί, η Λένα, τριάντα ενός ετών, ελεύθερη επαγγελματίας, είπε πως «θα έρχομαι κάθε μέρα για να λέω στην κυβέρνηση που με αγνοεί πως υπάρχω».
Τα ξημερώματα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, όταν ο πολύς κόσμος είχε αποχωρήσει, η αυτοοργάνωση των όσων είχαν μείνει έπιανε τόπο. Δεκάδες νέοι μαζεύαν με γυμνά χέρια τα, δυστυχώς, πολλά σκουπίδια που υπήρχαν. Αλλοι πάλι, μόλις είχε τελειώσει η βάρδια τους, έφερναν από τα ταχυφαγεία που δούλευαν ό,τι είχε περισσέψει. Τα έβγαζαν μέσα από ισοθερμικές τσάντες και τα μοίραζαν στον πεινασμένο κόσμο.
Μπροστά από τη Βουλή μερικοί νεαροί είχαν φέρει τις κιθάρες τους και ο κόσμος σχημάτιζε ρυθμικούς κύκλους γύρω από κάθε κιθαρωδό. Στο κέντρο της πλατείας η συνέλευση των πολιτών συνεχιζόταν με αμείωτους ρυθμούς. Ακουγε εκεί κανείς τις λέξεις: «δημοκρατία», «ελευθερία», «δικαιοσύνη».
Πρακτικά
Βγήκαν επίσης και τα πρώτα πρακτικά της ανοιχτής αυτής συνέλευσης, που δημοσιεύονται στη ιστοσελίδα: http://real-democracy.gr. Πολλά αναφέρονται εκεί. Μεταξύ αυτών: «Οι λέξεις στην Ελλάδα έχουν χάσει το νόημά τους. Λέμε Ελλάς και εννοούν ΕΛ.ΑΣ., λέμε λαός και εννοούν ΛΑΟΣ, το κόμμα του Καρατζαφέρη. Να δώσουμε ώθηση, να βρούμε τη δύναμη, οι λέξεις να ξαναβρούν το νόημά τους». 

5 σχόλια:

  1. Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο!!!!!ναι!τωρα που 'ξυπνησαμε'μπορουμε και να ονειρευτουμε..επιτελους για να ξαναβρουν οι λεξεις το νοημα τους αλλα και για να διαγραψουμε μερικες που πολυ ανεχτηκαμε π.χ βολεμα,λαμογια,κομπινα,ρεμουλα...κι ειναι ξενοφερτες παναθεμα τες!!και κακοηχες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ακριβώς δώσατε στουν νέους κι εκείνοι το αγνόησαν;
    τι σχολεία έχετε;
    τι μπορεί να κάνει ένας νέος στην περιοχή μας;
    τι διεξόδους έχει ένα παιδί;
    που μπορεί να αθληθεί;
    σε ποιούς χώρους υπαίθρου μπορεί να αναπτύξει δραστηριότητες;
    τι το μάθατε στο σπίτι;
    που του είπατε να αναπτύξει τις πνευαματικές δεξιότητες;
    τι του απαντάτε όταν ρωτά για τον απορροφητικό σας βόθρο; για τα κλαδιά που αμολάτε φίρδην - μίγνη με πλυντήρια-καναπέδες-στρώματα όπου σας βολεύει;
    Χα τα βάλατε με τους νέους! Μωρέ θα φάτε κράξιμο...
    Ντροπή ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε 12:42
    Και επειδή μερικοί σαν και σας φοβούμενοι την αντίδρασή τους προσπαθούν να τους δώσουν άλλοθι για την απραξία τους σε όλα αυτά…
    Εμείς θα φάμε κράξιμο;;;
    ΦΟΒΟΣ!!! Αυτό βγαίνει από το σχόλιό σας. Φοβάστε τους Νέους.
    Αλλά να έχετε το νου σας όταν αρχίσει το κράξιμο, γιατί μπορεί να είστε πολύ συντηρητική για να το καταλάβετε.
    Παιδιά… Νέοι μην μασήσετε εάν νιώσετε την ανάγκη να ξεσηκωθείτε.
    Η λογική, ότι πάντα φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς ΠΕΘΑΝΕ.
    Ένας σχετικά νέος συμπολίτης μας, είχε πει πρόσφατα, ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ αυτούς που δεν κάνουν τίποτα….
    Όσο για σας πιστεύουμε ότι πραγματικά έχετε μελετήσει πολύ καλά τον ΓΚΕΜΠΕΛΣ (Υπουργός Προπαγάνδας του Χίτλερ, ο οποίος εισήγαγε νέα δεδομένα στον έλεγχο της κοινής γνώμης…όπως
    « Δώσε επιχειρήματα στην προπαγάνδα σου» )
    Περνάτε στους νέους την άποψη, ότι αφού δεν έχουμε σχολεία και όσα άλλα λέτε μην αντιδράτε γιατί φταίνε οι προηγούμενοι… ντροπή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς 12:42
    ...μάλλον το παρεξηγήσατε το θέμα... δεν τα βάζει κάποιος με τους νέους (μια που πιθανά είμαι ένας από αυτούς - οριακά τουλάχιστον από θέμα ηλικίας - 30ακάτι)... απλά δεν είναι επιχείρημα για κανέναν το γεγονός ότι αφού ο γείτονας μου είναι λακαμάς και πετάει το ιδρωμένο στρώμα του στον δρόμο, αφού η πόλη μου δεν έχει σχολεία ( που να βλέπατε τις Λυκειακές τάξεις του Γυμνασίου της πόλης μας όπου και αποφοίτησα),και αφού η πόλη μου δεν έχει κλειστό γήπεδο basket ή χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου εγώ να κάτσω παθητικά και να τα ανέχομαι! Αντιδρώ , ξυπνάω, κουνιέμαι από τον καναπέ, δείχνω ότι υπάρχω (όχι μόνο στα cafe και στην παραλία) , απαιτώ , συμμετέχω, αγωνίζομαι. Δημιουργώ, προσφέρω, διορθώνω, ότι μπορώ από μόνος μου αλλά και απαιτώ ότι πρέπει να προσφέρουν και να διορθώσουν οι λοιποί. Προστατεύω την πόλη μου, το πράσινο (ότι τουλάχιστον έχει μείνει), προστατεύω την παραλία, μάχομαι για το μέλλον μου. Μάχομαι ακόμα και με τον ΛΑΚΑΜΑ που παρκάρει το αυτοκίνητο του πάνω στο πεζοδρόμιο, ή με τον ΡΑΠΑΠΑ που φέρνει τον σκύλο του να κατουρήσει στην πόρτα του γείτονα μου. Αντιδρώ σε αυτόν που πετάει τα σκουπίδια του έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου του ή που περνάει με κόκκινο το βράδυ στην διασταύρωση αφού δεν περνάει ψυχή εκείνη την στιγμή. Τσακώνομαι με τον ΦΟΥΣΤΗ τον γείτονα που για να μην γεμίζει ο βόθρος του βγάζει την αποχέτευση του πλυντηρίου των ρούχων του στο δρόμο και δεν ΓΟΥΣΤΑΡΩ που μυρίζει λεβάντα. Και τελικά αφού κάνω όλα αυτά και ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ παραπάνω ... ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ!!! Γι απαντήστε μου τώρα, είμαι εγώ ο αντιδραστικός ΛΑΚΑΜΑΣ που πράττω με αυτόν τον τρόπο Ή ΤΕΛΙΚΑ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΑΠΡΑΞΙΑ νέων και γερόντων, αυτή η ΛΑΜΑΚΙΑ που δέρνει πολιτικούς και μη παράγοντες της πόλης μας, της χώρας μας, όπου ο ένας ρίχνει τον άλλον, επιβιώνει στο πτώμα του άλλου, αντιδρά στην επιτυχία του άλλου και χαίρεται με την αποτυχία του άλλου??? Τι κάνεις τελικά εσύ για τον εαυτό σου? Τι κάνεις για το μέλλον σου? Τι κάνεις για τους γονείς σου, τα αδέρφια σου, τους φίλους σου, τα παιδιά σου??? ΤΙΠΟΤΑ ! γιατί εάν έκανες κάτι θα ήσουν και εσύ "καταταγμένος" στους αντιδραστικούς και δεν θα με έδειχνες με το δάχτυλο κουνώντας το κεφάλι σου κάθε φορά που εγώ αντιδρούσα σε αυτόν που πετάει τα κλαδιά του κήπου του στον δρόμο σου ή στο οικόπεδο σου.
    Ξυπνήστε, αντιδράστε, συμμετάσχετε... Διαφορετικά ξαπλώστε ανάσκελα με σταυρωμένα τα χεράκια στο στήθος περιμένοντας... και στον τάφο τα ίδια θα κάνετε... ΤΙΠΟΤΑ δηλαδή. και για να μην παρεξηγηθούμε ανήκω θεωρητικά στους βολεμένους, με καλή δουλίτσα, μισθό, με κοινωνική ζωή, με ταξιδάκια και διακοπές στο εξωτερικό αλλά είμαι και από αυτούς που δεν βρίζουν το μπουρδέλο που ζουν και αποδέχονται να "απασχολούνται" σε αυτό... είμαι από αυτούς που θέλουν να κάνουν τον τόπο τους καλύτερο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Η επιλογή είναι στα χέρια σας, το metro κατεβαίνει στο Σύνταγμα για να γνωρίσετε και άλλους που αντιδρούν, η γειτονιά σας προσφέρετε για βελτίωση, ο γείτονας σας είναι εκεί για να του "την πείτε" την επόμενη φορά που θα κάνει μαλακία.... (oups sorry μου ξέφυγε)
    Την ΤΡΙΤΗ πρέπει να είμαστε ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΕ ΤΩΝ 12.42,ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΨΑΝ.ΦΥΣΙΚΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΑΧΤΑ ΒΟΥΡΛΑ..ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΟΗΜΩΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΛΑ ΛΥΠΑΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας