ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η ΘΕΩΡΙΑ “ΕΚΘΕΤΕΙ” ΕΝΙΟΤΕ…tsantilas vs danezis


Στο Δημοτικό Συμβούλιο 26/05/2011 ο αρχηγός της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” και Δημοτικός Σύμβουλος Κος Δανέζης, εξέφρασε δυσαρέσκεια και αντιρρήσεις για τον κανονισμό λειτουργίας της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ή αλλιώς Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. 
Η τοποθέτησή του:
“Θέλω να δηλώσω ότι αυτό το ζήτημα του κανονισμού της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ.   είναι πάρα πολύ σοβαρό και υποβαθμίστηκε. Και μάλιστα δεν υπήρχε και χρόνος να τεκμηριωθεί η άποψή μου, παρά μόνο δύο λόγια πρόλαβα να πω.  Θέλω να δηλώσω πως είμαστε αντίθετοι με τη λογική της πλαστής πλειοψηφίας που περνά μέσα από τον Καλλικράτη. Ο προταθείς κανονισμός από τον αντιδήμαρχο (Γκινοσάτη), είναι μία συρραφή των διατάξεων του Καλλικράτη. Δηλαδή περνά τη λογική της πλαστής πλειοψηφίας μέσα στην σύνθεση του οργάνου και στις διαδικασίες του. Επιγραμματικά λέω μερικά παραδείγματα.
 Η σύνθεση του προεδρείου, είναι σύνθεση του συσχετισμού όπως διαμορφώθηκε στη δεύτερη Κυριακή και όχι όπως διαμορφώθηκε στη πρώτη Κυριακή (των εκλογών). Με αποτέλεσμα να περνά μια λογική αποκλεισμού της μειοψηφίας και τελικά να μην λειτουργεί το προεδρείο  συλλογικά και με δημοκρατικότητα που θα έπρεπε να λειτουργήσει διαπαραταξιακά. Επίσης η συγκεκριμένη επιτροπή όπως και οι άλλες, συγκαλείται μόνο με απόφαση της πλειοψηφίας ενώ η μειοψηφία θα μπορούσε , κατά τη δική μας γνώμη, να συγκαλείται με το 1/5 των υπογραφών και όχι με το 1/3. Πιστεύουμε πως το 20% των μελών της επιτροπής είναι αρκετό για να μπορέσει να συγκαλέσει το όργανο. Επίσης και με το ίδιο ποσοστό, κατά τη γνώμη μας, θα ήταν αρκετό να μπορούν τα μέλη να εισηγηθούν εκτός ημερήσιας διάταξης. Επίσης θα μπορούσε η διαδικασία να προβλέπει μια σειρά άλλα πράγματα που πιστεύω θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε και κατά τη συζήτηση του κανονισμού λειτουργίας δημοτικού συμβουλίου. Ήθελα να κάνω αυτή τη δήλωση για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις και παρερμηνείες. Είμαστε ενάντια στην αρχή της ψεύτικης πλειοψηφίας του νόμου και υπέρ της πραγματικής πλειοψηφίας. Ευχαριστώ.”
Ανεξάρτητα όμως, με το αν ο νόμος είναι τελικά “αποδοτικός” ή όχι για τους δήμους, σαφώς και οι κανονισμοί λειτουργίας των επιμέρους επιτροπών οφείλουν να εναρμονίζονται ρυθμιστικά με αυτόν, διαφορετικά θα ήταν ασύμβατες και καθ’ όλα παράνομες. Σχετικά με τη επισήμανση για τις πλαστές πλειοψηφίες, ίσως καταλληλότερη έκφραση θα ήταν οι “κατευθυνόμενες πλειοψηφίες” διότι είτε συμφωνούμε είτε όχι, η εκάστοτε εκλεγμένη δημοτική αρχή λόγο πλειοψηφίας “περνάει” τα θέματα που θέλει. Όπως ακριβώς και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αλλά κι εσείς ο ίδιος Κύριε Δανέζη συμμετέχετε στην “Οικονομική Επιτροπή” που λειτουργεί κάτω από τον ίδιο νόμο και κανόνες. Πάντα και με προσοχή ακούμε τις θέσεις και τοποθετήσεις του Κυρίου Δανέζη και κάποιες είναι ιδιαίτερα αξιόλογες. Αλλά ας μην είμαστε άδικοι με τη Δημοτική Αρχή σε αυτό το σημείο. Δε φταίει κανένας Δήμαρχος ή αντιδήμαρχος για τον κανονισμό λειτουργίας της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ.
Ας δούμε τις ερωτήσεις προς τον κο Δανέζη από τον Δημοτικό Σύμβουλο της “Νέας Πνοής” Χρήστο Τσαντήλα:
“Επειδή σέβομαι απεριόριστα τον Κύριο Δανέζη σαν συνάδελφο, ποτέ δε θα μπορούσα να τον αντικρούσω.  Μου αρέσουν πάντα οι θέσεις του, όμως μου προξένησε μία διάθεση, επειδή μίλησε για δημοκρατικότητα, να του θέσω κάποιες ερωτήσεις για να καταλάβω ακόμα καλύτερα πως λειτουργεί δημοκρατικά.
Συνάδελφε Δανέζη, αν θυμάσαι πολύ καλά, όταν μπήκες στην οικονομική επιτροπή, μπήκες με τις ψήφους της παρατάξεώς μου. Θα ήθελα λοιπόν να σε ρωτήσω και να μου πεις μία φορά από όλες αυτές τις συνεδριάσεις, που ενημέρωσες την παράταξη που σε εξέλεξε και σε τίμησε. Πες μου μια φορά που κάλεσες τον αναπληρωτή σου με δική σου ευθύνη να παρευρίσκεται.
 Πές μου επίσης, με ποιό δικαίωμα αρνήθηκες το αντί-προεδρείο που το δικαιούνταν η παράταξη που σε εξέλεξε. Και τέλος, θα ήθελα να μου εξηγήσεις ποιός είναι ο φόρτος εργασίας σου, που όπως είδα πηγαίνεις πάντα από το 5ο θέμα και μετά στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Ευχαριστώ πολύ.”
Κος Δανέζης:
“Καταρχήν θέλω να απαντήσω στον Κύριο Τσαντήλα ότι οι θέσεις μας είναι κρυστάλλινες, διαυγείς και σε όλα τα ζητήματα έχουμε τοποθετηθεί. Μπορείς να διαβάσεις κύριε συνάδελφε τα πρακτικά τα οποία έχουν όλα εκδοθεί εκτός από δύο τελευταίες συνεδριάσεις και επιπλέον εάν νόμιζες ότι συζητήθηκε κάτι το οποίο είναι τόσο κρίσιμο και σοβαρό εγώ δε θα είχα καμία αντίρρηση να σε ενημερώσω αναλυτικότατα.  Επομένως αυτά τα τσιτάτα που πετάς σε πρόσωπα τα οποία σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες είναι εντελώς άστοχα.”
Εμείς θα περιμέναμε διαφορετική απάντηση και χειρισμό στο θέμα ενημέρωσης από τον Κύριο Δανέζη σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του Κου Τσαντήλα, αλλά δεν είναι η θέση και η δουλειά μας να κρίνουμε τις διαπαραταξιακές σχέσεις. Τα σχόλια δικά σας…




2 σχόλια:

  1. ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο Κ. ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΔΙΑΚΑΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΗ ΒΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ! ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ Κ.ΔΑΝΕΖΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΟΥΛΙΚΗΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ EK MEΡOYΣ TOY!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο κ Δανεζης εκπροσωπει μια ιδεολογια που φυσικα ο κ Τσαντηλας ΑΓΝΟΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ βυθισμενος καθως ειναι εδω και χρονια στην ανοησια και την χυδαιοτητα της τοπικης μικροπολιτικης!αφου τον στηριξε,ΑΠΑΙΤΕΙ και τα αναλογα ευσημα ,υπακοη και...ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΙΙ!αμ!ελα που βρηκε το δασκαλο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας