ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αντ.Τούντας: ΌΧΙ ΣΕ ΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο  κ.Αντώνης  Τούντας πρώην Δήμαρχος  και νυν Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Νέα Εποχή –Δύναμη Αλλαγής , μας εφιστά την προσοχή μας σε δύο βασικά σημεία που έχουν να κάνουν με την αξιολόγηση του δικτύου και  λέει όχι στις βιαστικές κινήσεις που θα τελματώσουν τον Δήμο μας.

«Κατ αρχήν περιμένω μια απάντηση για το ποσό που ο Δήμος μας οφείλει στην ΕΥΔΑΠ. Αν δεν γνωρίζουμε αυτό το ποσό δεν υπάρχει και λόγος να συζητάμε…
Σε αυτή την φάση δεν πρέπει να προχωρήσουμε με την υπογραφή της προγραμματιστικής σύμβασης, ή όπως αλλιώς λέγεται, αλλά έτσι αναφέρεται στην εισήγηση.
Να θυμίσω κάτι. Το 2002 είχαμε σχεδόν ολοκληρωμένη την αποτίμηση του δικτύου της ΕΥΔΑΠ. Δεν χρειάζονται περισσότερο από 3-4 μήνες για να έχουμε σήμερα μια πλήρη εικόνα για το δίκτυο.
 Εγώ πιστεύω ότι το μόνο που πρέπει να γίνει , είναι να αφήσουμε στην άκρη τις προγραμματικές συμβάσεις και να κάνουμε μια απλή συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ , να πληρώνουμε κάθε μήνα περίπου το ποσό των 125,000 ευρώ, να παγώσουμε όλα τα υπόλοιπα μέχρι το τέλος του χρόνου και μέχρι να είμαστε έτοιμοι.
Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα , μέχρι το τέλος του χρόνου μπορούμε να προετοιμαστούμε πλέον σοβαρά και με την αποτίμηση του δικτύου και με την οικονομοτεχνική μελέτη, και να φτάσουμε τότε να είμαστε έτοιμοι  και να κάτσουμε να συζητήσουμε σοβαρά για το τι πρέπει να γίνει…Πως ο Δήμος μας θα είναι ωφελημένος.
Για ποίο λόγο να προχωρήσουμε σήμερα σε αυτά τα βήματα;

Σήμερα να ξεκινήσουμε την οικονομική μελέτη και την αποτίμηση του δικτύου. Η ΕΥΔΑΠ μπορεί άμεσα να στείλει συνεργείο να αποτιμήσει το δίκτυο.
Πιστεύω ότι είναι καλύτερα ,να μην βάλουμε δεσμεύσεις σήμερα με οποιαδήποτε τέτοιου είδους σύμβαση , εκτός και εάν η ΕΥΔΑΠ θέλει να μας βάλει να υπογράψουμε κάτι το οποίο θα μας δεσμεύσει για περισσότερα πράγματα στο μέλλον.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας