ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΣΕ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ" ΤΟ ΚΕΛ Β.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ.....

Στην ποιο κρίσιμη  ίσως εβδομάδα των τελευταίων μηνών εισέρχεται ο Δήμος μας , φτάνοντας πλέον στην καταλυτική ημερομηνία της 31 Μαΐου 2011. Η συγκεκριμένη ημερομηνία  τελική για κατάθεση προτάσεων χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για το ΚΕΛ Β.Μεσογείων.

Ανοιχτά πάνω στο τραπέζι είναι όλα τα εναλλακτικά σενάρια για την τελική χωροθέτηση του ΚΕΛ και τις προδιαγραφές του, τα οποία όμως μέχρι σήμερα έχουν μείνει μόνο σε  «παχιά λόγια».

Από την μία πλευρά το έργο της Αντιπολίτευσης και από την άλλη πλευρά το έργο της συντονιστικής , για την χωροθέτηση του ΚΕΛ , το ΌΧΙ στο Πλατύ Χωράφι, το ΟΧΙ του αγωγού εκβολής στην θάλασσα, είναι ίσως τα σημαντικότερα θέματα που παρακολουθήσαμε τους τελευταίους 3 μήνες στον Δήμο μας.

Κατά καιρούς κατηγορηθήκαμε στο συγκεκριμένο «blog» , ότι παρεμποδίζουμε το έργο της συντονιστικής , τους ομιλητές, τις εκδηλώσεις, στα σχόλια εδώ μέσα κτλ.


Όταν η Αντιπολίτευση μίλησε για «ενότητα» και συλλογική προσπάθεια, όταν μίλησε για κάλεσμα της Περιφέρειας  και των κυρίων που αποφασίζουν, καθώς και  καθολική σύμπραξη όλων των επικεφαλείς των παρατάξεων , φορέων, συντονιστικής, συλλόγων και απλών κατοίκων , κάποιοι μας κατηγόρησαν…..

Παρ όλα αυτά έχουμε ήδη δικαιωθεί πάνω σε αυτό το θέμα , μια και μέχρι σήμερα πέρα από κινήσεις «πρεμιέρας» δεν έχουμε δει τα υπόλοιπα επεισόδια του έργου, δεν έχουμε δει δράση αλλά ούτε και αντίδραση…

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα χρονικά περιθώρια στένεψαν επικίνδυνα και βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία.

«Ταφόπλακα» όμως μοιάζει να είναι τελικά η απόφαση που αναμένεται για το ΚΕΛ Β .Μεσογείων ,μια και όπως ακούγεται στους κλειστούς κύκλους του Δήμου μας , το θέμα είναι ήδη δρομολογημένο να κατασκευαστεί.

«Σιγή Ιχθύος» από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής …που προσπαθεί με κάθε τρόπο να παγώσει ήπια το θέμα.

Διασκορπισμένοι ψίθυροι μιλάνε για εντολές από υψηλά ιστάμενα Κυβερνητικά κεφάλια συγκεκριμένου χρώματος, τα οποία έχουν χαράξει το «πεπρωμένο» για την υλοποίηση του ΚΕΛ Β.  Μεσογείων.

Σίγουρα δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό είναι ίσως και ο μοναδικός λόγος για το πάγωμα του συγκεκριμένου θέματος…..

Οι διαπραγματεύσεις ήδη έχουν σταματήσει οι ομάδες δεν λειτουργούν συντονισμένα, η Αντιπολίτευση έχει μπει στην άκρη από το έργο της Συντονιστικής, ενώ ο Δήμαρχος κ.Χρήστος Μάρκου δηλώνει ότι δεν έχει παραλάβει καν, την εισηγητική έκθεση της μελέτης του ΚΕΛ που είναι ήδη διαθέσιμη από τον Δεκέμβριο του 2010.
Εμείς από την πλευρά μας ένα ασήμαντο  ανώνυμο blog  που έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές για κιτρινισμό, και έχει περάσει « δια πυρός και σιδήρου», έχουμε αναρτήσει αυτή την μελέτη και είναι στην διάθεση σας , εδώ και είκοσι μέρες…

Την ώρα που οι υπόλοιποι σταματάνε εμείς συνεχίζουμε…

Συνεχίζουμε να εκφράζουμε την διαφωνία μας σε όσα συμβαίνουν , και καταγγέλλουμε ανοιχτά όποια οδό πορεύεται στην συγκάλυψη ευθυνών για ένα τόσο σημαντικό έργο….

Απαιτούμαι μια φωνή , μια ολοκληρωμένη προσπάθεια με ενότητα που θα συνεχίζει να υποστηρίζει τα παρακάτω μακριά από κομματικά, προσωπικά και οποιουδήποτε είδους συμφέροντα.

  • ΟΧΙ στο ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.
  • ΟΧΙ στην εκβολή του Αγωγού στην θάλασσα μας.


Τέλος , ευχόμαστε η Δημοτική Αρχή , να μην προβεί σε λανθασμένες και άδικες επιλογές και να βάλουν «ταφόπλακα» σε χιλιάδες προβληματισμένους Δημότες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας