ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

 
Φωνές, νεύρα, ένταση και σκηνικά απείρου κάλους στο τοπικό συμβούλιο Αρτέμιδος χθες το βράδυ.

Είναι εύκολα αντιληπτό ότι οι εκλεγμένοι τοπικοί σύμβουλοι της «Νέας Πόλης» (παράταξης του Δημάρχου) δεν συμπλέουν.
Θα έλεγε κανείς ότι ο καθένας έχει τραβήξει τον δικό του δρόμο, ενώ είναι βέβαιο ότι κανένας τους δεν φαίνεται να συμφωνεί με την επιλογή του προέδρου, στο πρόσωπο του κου Ρήγα.
Ο ίδιος δήλωσε: Με πιέζουν να βγω μπροστά αλλά δεν θα τους κάνω την χάρη.
Συχνά πυκνά εκτός μικροφώνου, λεγόντουσαν απίστευτες καταγγελίες με σαφείς υπαινιγμούς για παρατυπίες στις αποφάσεις που παίρνονται.
Η μάχη ξεκίνησε από τις αρμοδιότητες  του τοπικού συμβουλίου οι οποίες, αν και έχουν περάσει έξι μήνες, αυτές ακόμα δεν έχουν οριστεί.
Εντύπωση προκάλεσε η συχνή αναφορά στο όνομα του αντιδημάρχου Χρ. Μάρκου, καθώς φαίνεται ότι αυτός δίνει κατευθυντήριες  γραμμές στον κο Ρήγα.
Τελικά έστω και με οριακές πλειοψηφίες, 5-5 ή 5-4 πέρασαν όλα τα θέματα.
Οι αρμοδιότητες των τοπικών συμβούλων πάντως, είναι ένα θέμα που καίει, καθώς ο Δήμαρχος με τους Αντιδημάρχους του δεν δείχνουν διατεθειμένοι να χορηγήσουν αρμοδιότητες ουσίας.
Μάλλον προσπαθούν να δώσουν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, με αντάλλαγμα την πλήρη απαξίωση του θεσμού του τοπικού συμβουλίου.
Ίσως γι αυτό αποφασίστηκε η επιλογή ενός μετριοπαθούς Προέδρου, ο οποίος δεν έχει φιλοδοξίες, γεγονός που διασφαλίζει ότι δεν θα  «κτιστεί» ένα ισχυρό τοπικό συμβούλιο, που θα απαιτεί και θα εκμαιεύει αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας