ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΑ BAR

Νομίζω είστε το πιο ενδιαφέρον μπλογκ για την Αρτέμιδα και ευχαριστούμε  που μας πληροφορείτε συνεχώς.

Θέλω να  εκφράσω την απογοήτευση για τους νέους δημοτικούς άρχοντες και είναι κρίμα γιατί είχε ελπίδες ο κόσμος.. Συγκεκριμένα ρωτώ γιατί κωφεύουν στο ερώτημα για το αν οι καταστηματάρχες πληρώνουν τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων και αν χρωστούν, τί μέτρα παίρνει ο Δήμος ; Απ’ ότι φαίνεται  επιλέγουν  ( με τι κριτήριο άραγε ; ) να ενισχύουν κάποιους  με το να διοργανώνουν  σε συγκεκρμένη καφετέρια  εκδηλώσεις  υπό την αιγίδα του Δήμου, όπως έκπληκτος διάβασα . Προφανώς πρόκειται για τη συναυλία Περίδη, που τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, αναστάτωσε το κέντρο της πόλης!       Συνεχίζεται  το ίδιο κακό. Τα περισσότερα παραλιακά κέντρα και καταπατούν κοινόχρηστους   χώρους  χωρίς να πληρώνουν και ηχορυπαίνουν ασύστολα  ταλαιπωρώντας  μεγάλο αριθμό κατοίκων που διαμαρτύρονται έντονα…

 

Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:

 

1. Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος και νυκτερινό κέντρο : πολιτιστική συνεργασία!!! 

(http://attikanet.blogspot.com/)



      Τη στιγμή που οι Δήμοι του Σαρωνικού είδαν κι έπαθαν κυριολεκτικά να απαλλαγούν από τη μάστιγα της παρανομίας διαφόρων νυκτερινών κέντρων της εκεί παραλίας, φαίνεται  πως ο Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος ξεκινά αγαστή συνεργασία  μαζί τους!
      Μας καταγγέλουν ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός  πατρονάρισε συναυλία με χορηγό νυκτερινό κέντρο πάνω στον αιγιαλό, στο κέντρο της πόλης, αφού προηγουμένως φρόντισε να εφοδιάσει τον επιχειρηματία με γραπτή άδεια για χρήση ηχητικών συστημάτων μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!
      Το αποτέλεσμα ήταν εκκωφαντικός θόρυβος, αντιδράσεις των περιοίκων και όλα αυτά παρουσία ενός αντιδημάρχου και ενός δημοτικού συμβούλου. Ο εν λόγω αντιδήμαρχος μάλιστα εδικαιολογείτο  λέγοντας, " έ, για μιά φορά του δώσαμε άδεια, δεν πειράζει "!  Προφανώς ο Δήμος δεν έχει αντιληφθεί ότι έχουν παρέλθει οι εποχές που οι Δήμαρχοι αλώνιζαν και  ότι η έκδοση παρανόμων αδειών όχι μόνο δεν καλύπτει το αδίκημα, αλλά αποτελεί μεταξύ άλλων παράβαση καθήκοντος  με συνέπεια έκπτωση από το αξίωμα.
      Το περίεργο  της υπόθεσης είναι γιατί η συναυλία δεν έγινε σε τόσους χώρους που διαθέτει ο Δήμος μακρυά από τον πυκνοκατοικημένο ιστό της πόλης, ώστε να μη ξενυχτούν αναγκαστικά οι περίοικοι. Μάλιστα μας πληροφορούν ότι δίπλα ακριβώς από το νυκτερινό κέντρο υπάρχει πολύ μεγάλη πλατεία - βέβαια εξίσου ακατάλληλη για θορυβώδεις εκδηλώσεις - πάντως ούτε και εκεί δε σκέφθηκαν να πραγματοποιήσουν την εκδήλωση, λες και ο κύριος στόχος ήταν διαφημίσουν το χώρο του εν λόγω καφέ.  Δε θέλουμε να το πιστέψουμε διότι τουλάχιστον ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει εκφράσει συγκεκριμένη άποψη για τα προβλήματα με τα παραλιακά κέντρα. Μας καταγγέλθηκε ακόμα ότι αφενός καμμία ενημέρωση δεν υπάρχει για το αν οι οι εν λόγω καταστηματάρχες χρωστούν και τί ποσά για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων και αφετέρου ότι απολύτως τίποτα δεν έγινε μέχρι σήμερα για το θέμα της ηχορύπανσης από τα κέντρα.  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

 

2. ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ AΠO TA ΒΑR ΣΤΟΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ.

(http://anatakti.wordpress.com/2011/03/29/artemida-ixoripansi/ )

Η ηχορύπανση μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό
Προς κάθε αρμόδιο,
Παρακαλώ ασχοληθείτε λίγο και με το σοβαρότατο θέμα της ηχορύπανσης από τα μπαρ στην παραλία του Αγ. Νικολάου Αρτέμιδος (Λούτσας).
Επί σειρά ετών ημιπαράνομα μπαρ-club που βρίσκονται το ένα μετά το άλλο, δίπλα δίπλα μετά το τέρμα των λεωφορείων επί της παραλίας του Αγ.Νικολάου, ηχορυπαίνουν ασύστολα την περιοχή.
Όσοι μένουμε εκεί κοντά έχουμε αγανακτήσει! Από τις μεσημεριανές ώρες έως τις 4 ή και 5 το πρωί ξενυχτάμε από την εκκωφαντική μουσική που μας επιβάλουν!!
Η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που μαζεύεται κόσμος και τα βράδια δεν υπάρχει στην κυριολεξία κανένα όριο και κανένα ωράριο!
Απλά όλη τη νύχτα, ο τόπος σείεται από τα μπάσα και την ηλεκτρονική μουσική 3-4ων μπαρ που βρίσκονται στην παραλία και παραβιάζοντας οποιοδήποτε νόμο περί ηχητικών εγκαταστάσεων και ηχορύπανσης, λειτουργούν παράνομα ως κανονικά νυχτερινά κέντρα – club, με επαγγελματικές ηχητικές εγκαταστάσεις τοποθετημένες έξω δίπλα στην παραλία, ξεσηκώνουν όλη την περιοχή στην κυριολεξία!
Ακόμα και τρία οικοδομικά τετράγωνα παραπάνω να κατοικεί κανείς, ειδικά τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα, υποχρεώνεται να ξαγρυπνήσει, αφού είναι εντελώς αδύνατο να σταθείς ακόμα και μέσα στο ίδιο σου το σπίτι από την υπερβολική ένταση του ήχου!
Μάλιστα συχνότατα διοργανώνουν, “συναυλίες” στην παραλία του Αγίου Νικολάου, χωρίς να υπάρχει ειδικός χώρος για τέτοιες εκδηλώσεις, αυθαίρετα και στην κυριολεξία μέσα στη καρδιά της οικιστικής περιοχής! Οργιάζουν στην κυριολεξία με τέτοιες εντάσεις μουσικής που δεν μπορεί κανείς ούτε να συζητήσει σε κανονικό τόνο στη βεράντα του σπιτιού του! Μας αναγκάζουν να κλεινόμαστε μέσα στα σπίτια μας, με πόρτες και παράθυρα σφραγισμένα και τα νεύρα μας σμπαράλια από την αγανάκτηση!
Δεν υπερβάλλω, ότι πολλές φορές έχω ακούσει αγανακτισμένους γείτονες να σκέφτονται την μετεγκατάστασή τους σε άλλη περιοχή ως λύση ανάγκης για να μην τρελαθούν από την υπάρχουσα ακραία ασυδοσία …
Η αστυνομία όλο αυτό τον καιρό είναι εντελώς αναποτελεσματική και ανύπαρκτη.
Δοκιμάστε να καλέστε την αστυνομία 1 το βράδυ όταν τα “μπιτ” και τα μπάσα από τα ηχεία των μπαρ είναι στο μέγιστο και αφού καταγράψει την καταγγελία ο ευγενικός αξιωματικός θα περιμένετε επ’ αόριστον να γίνει κάτι…
Απολύτως τίποτα και κανείς δεν επεμβαίνει στους εν λόγω “επιχειρηματίες” που έχουν τα “στέκια” αυτά της νύχτας!!
Συνεχίζουν την ηχορύπανση ανενόχλητοι, λες και δεν υπάρχει νόμος λες και όλα είναι έρμαια των κερδοσκοπικών ορέξεών τους και μόνο!
Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά, ότι η νύχτα και τέτοιου είδους “διασκέδαση” που προσφέρουν αυτά τα μπαρ και οι ιδιοκτήτες τους, αποδίδει ιδιαίτερα υψηλά οικονομικά οφέλη…
Ο δήμος Αρτέμιδος, η δημαρχία, κωφεύει επίσης επιδεικτικά στο πρόβλημα.
Ασχολείται με χίλια δυο άλλα ασήμαντα πράγματα εκτός από την ηχορύπανση των μπαρ και των νυχτερινών κέντρων!
Έχετε δει ποτέ καμιά σοβαρή προσπάθεια να αποδίδει καρπούς ως προς αυτή την κατεύθυνση;
Ειδικά στον Αγ. Νικόλαο που πλέον αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια οξύτατο πρόβλημα;
Αμφιβάλλω αν έχετε δει κάτι θετικό από το δήμο Λούτσας και ούτε θα δείτε πολύ φοβάμαι.
Δε ξέρω γιατί, ας ασχοληθούν επιτέλους οι αρμόδιοι υπουργοί με την κατάσταση στην περιοχή μας γιατί από τους τοπικούς παράγοντες δεν περιμένω τίποτα περισσότερο από απογοήτευση, ένοχη σιωπή και απόλυτη απραξία.
Κανονικά και αν ζούσαμε σε μια πολιτισμένη χώρα, ο δήμος θα έπρεπε να έχει κάνει πρώτος πάμπολλες νυχτερινές βόλτες μαζί με τις αστυνομικές αρχές και να μοιράσει μηνύσεις …
Ας το έκανε αυτό δύο τρεις συνεχόμενες φορές, να απειληθεί και μόνιμη αφαίρεση άδειας λειτουργίας αυτών των ημιπαράνομων υπαίθριων μπαρ και θα βλέπατε πως θα συνετιζόντουσαν μερικοί…
Φρούδες ελπίδες θα πείτε και θα συμφωνήσω μαζί σας.
Έχουν το θράσος μετά και βγαίνουν κάποιοι και ζητούν την ψήφο μας… Είδωμεν.
Ένας αγανακτισμένος κάτοικος Αγ.Νικολάου Αρτέμιδας

6 σχόλια:

  1. Σε συνέχεια των όσων αναφέρονται με μεγάλη ακρίβεια στην επιστολή του αναγνώστη σας για το αίσχος της ηχορύπανσης των μπαρ της παραλίας του Αγ. Νικολάου Αρτέμιδος και ιδιαίτερα για εκείνα που βρίσκονται επί της οδού 25ης Μαρτίου αμέσως μετά το τέρμα των λεωφορείων της Αρτέμιδος, έχω να πω ότι εδώ και χρόνια, δεν έχει γίνει απολύτως καμία ενέργεια από την πλευρά του δήμου ώστε να προστατευθούν τα δικαιώματα των κατοίκων που αγανακτούν τις νύχτες με την εκκωφαντική ένταση της μουσικής που τους επιβάλουν αυτά τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, club ή πείτε τα όπως θέλετε.
    Αναρωτιέμαι κανένας εισαγγελέας, κανένας πραγματικά υπεύθυνος πολιτικός φορέας, κανένα ευσυνείδητο στέλεχος της Ελληνικής αστυνομίας δεν έχει αντιληφθεί, δεν έχει ενοχληθεί από το αίσχος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής του Αγ. Νικολάου Αρτέμιδος;
    Έχετε δοκιμάσει να κοιμηθείτε περασμένα μεσάνυχτα στις 2 και 3 τη νύχτα, όταν στο διπλανό οικοδομικό τετράγωνο το μπαρ (που στην ουσία είναι κανονικότατο club) παίζει σε συναυλιακές εντάσεις χορευτική μουσική με τα μπάσα να τρίζουν τα παράθυρα ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις; Κλειστά παράθυρα, ωτοασπίδες, σάντουιτς τα μαξιλάρι α και τα νεύρα παρτάλια… Μέσα στο ίδιο σου το σπίτι δε μπορείς να σταθείς, δε μπορείς να παρηγορήσεις τα παιδιά σου, είσαι καταδικασμένος να ξενυχτήσεις μέχρι τις τρεις, τέσσερις, πέντε το πρωί ότι ώρα δεήσουν να κλείσουν το πρόγραμμά τους τα μπαρ της παραλίας…
    Γνωρίζει άραγε κανένας από τους "υπεύθυνους" ότι αυτά τα τρία τέσσερα μπαρ, χρησιμοποιούν επαγγελματικά ηχητικά συστήματα και εξοπλισμό σε υπαίθριους χώρους στην παραλία, φυσικά χωρίς καμία πρόβλεψη για ηχομόνωση (αυτά κοστίζουν πολλά χρήματα και απαιτούν κλειστούς χώρους με ειδική κατασκευή…), ενώ στην κυριολεξία δεν σέβονται κανένα κανόνα κοινής ησυχίας ούτε τις νύχτες ούτε τα μεσημέρια!
    Η υπερβολή και η ασυδοσία, μάλιστα είναι εμφανέστατη ακόμα και τις μεσημεριανές ώρες! Δοκιμάστε να κάνετε το καλοκαίρι μεσημεριανό μπάνιο στην θάλασσα μπροστά από τα μπαρ, όσο και να απομακρυνθείτε από την ακτή αμφιβάλω αν θα μπορείτε να συνομιλήσετε με το διπλανό σας κολυμβητή, θα κολυμπάτε στη θάλασσα και στα αυτιά σας θα σας επιβάλλεται διαπεραστική και εκκωφαντικής στάθμης ηλεκτρονική μουσική ή καψουροτράγουδα σας αρέσει δε σας αρέσει… Τέτοια είναι η ένταση των ηχείων. Φυσικά παίζουν ασταμάτητα ειδικά τα Σαββατοκύριακα!
    Κυριολεκτικά η κατάσταση στην παραλία του Αγ. Νικολάου Αρτέμιδος είναι τριτοκοσμική. Θυμίζει χώρα λατινικής Αμερικής… Βολιβία, Κολομβία ή κάτι παρόμοιο, όπου τα συμφέροντα των λίγων είναι πάνω από κάθε νόμο! Κάθε δημοτική αρχή πολιτισμένης χώρας θα έσπευδε να κάνει ριζικές παρεμβάσεις σε αυτό το αίσχος!
    Νόμοι, κανονισμοί, δεοντολογίες δεν υπάρχουν ούτε σαν μακρινές έννοιες στον Αγ. Νικόλαο.
    Φυσικά και δεν περιμένουμε τίποτα από τη δημοτική αρχή, αφού τόσα χρόνια που βασανιζόμαστε και καταπιεζόμαστε από αυτή την κατάσταση στην περιοχή μας έχουμε καταλάβει πολύ καλά πλέον ότι δεν είναι στις προθέσεις της να αλλάξει την κατάσταση ούτε στο ελάχιστο…
    Θα αγωνιστούμε εμείς για να αλλάξει η κατάσταση με όλα τα έννομα μέσα.
    Ελπίζουμε τέλος να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της δικαιοσύνης και της πολιτείας, ώστε να αντιμετωπιστεί επιτέλους αυτή η κατάφωρη αδικία σε βάρος των κατοίκων του Αγ. Νικολάου Αρτέμιδας, που είναι καταδικασμένοι να ζουν σε μια περιοχή της Ελλάδας όπου οι νόμοι δεν ισχύουν, όπου ο κόσμος της νύχτας και οι επικερδείς δραστηριότητές του είναι πάνω από όλους και όλα και κυρίως πάνω από κάθε έννοια δικαίου…
    Αλήθεια αυτό το περιβάλλον ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας, αυτό είναι το όραμά μας για το μέλλον αυτού του τόπου;

    ΔΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τις 1 π.μ. έως τις 5.30 π.μ. τα μπαρ του Αγίου Νικολάου διέλυσαν εμάς που μένουμε στο λιμανάκι κοντά!! Φαντάσου τους κοντινούς! Ξενυχτήσαμε !! Αίσχος στο Δήμο! Αίσχος σε όλους μας, που δεν ξεσηκωνόμαστε κατά της αλητείας!
    Απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 19 Αυγούστου σήμερα και η κατάσταση με τα μπαρ στην παραλία του Αγ. Νικολάου είναι ίδια και απαράλακτη... Από Παρασκευή έως και Κυριακή (από το μεσημέρι ως τις πρωινές ώρες) τα παράνομα κλαμπ ξεφαντώνουν. Πότε κάνουν "καλλιστεία", πότε "συναυλίες", πότε το ένα πότε το άλλο, εμείς όμως οι κάτοικοι στην περιοχή ξαγρυπνούμε και είμαστε υποχρεωμένοι να γινόμαστε θύματα μιας ανελέητης ηχορύπανσης που προκύπτει επειδή ο νόμος δεν εφαρμόζεται στη Αρτέμιδα... Στην παραλία του Αγ. Νικολάου λειτουργούν μπαρ με άδειες από το δήμο, δίπλα στα σπίτια μας (αλήθεια ο νόμος δεν ορίζει απόσταση από τα σπίτια;), με τεράστια ηχεία στην αιγιαλό που ξεπερνούν κατά πολύ τα 80 ντεσιμπέλ ηχητικής έντασης που ορίζει ο νόμος. Ποιός θα ενδιαφερθεί να λήξει αυτή η αδικία σε βάρος των κατοίκων; Υπάρχει κανείς εκεί στο υπουργείο δημόσιας τάξης να ασχοληθεί επιτέλους με το χάλι της ηχορύπανσης εδώ στον 'Αγιο Νικόλαο και στη Λούτσα; Υπάρχει κανείς αρμόδιος να διευρευνήσει από που ξεκινάει αυτή η παρανομία και ποιοί εμπλέκονται; Αίσχος, απόλυτο αίσχος για αυτή τη διεφθαρμένη πολιτεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αφηστε τον κοσμακο να διασκεδασε...feel the vibes....βγειτε για κανα ποτακι να χαλαρωσετε...κοσμακος εργαζετε και σε αυτα τα καταστηματα..να μεινουν και αυτοι ανεργοι????ΕΛΛΑΔΑ ΡΕΕΕΕΕ η χωρα της διασκεδασησ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ ΠΕΡΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ! EXEI ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ LOOSER.

      Διαγραφή
  5. Εχουμε και τη "μάνα ρέιβερ" εδώ μέσα! Βρε τι μας βρήκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας