ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ο χρόνος πρωταγωνιστεί σε μια έκθεση γεμάτη αναμνήσεις

Η έννοια του χρόνου και του ρυθμού σε συνδυασμό με μύχιες μνήμες και στιγμές ζωής, έρχονται στην επιφάνεια και ξαναζωντανεύουν, μέσα από την έκθεση της καλλιτέχνιδος Su-Mei Tse, η οποία εγκαινιάζεται στις 8/9 στη διαμορφωμένη σε δύο επίπεδα γκαλερί Α.Δ.


Στην τρίτη της ατομική έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, η δημιουργός Su-Mei Tse θα παρουσιάσει μια σειρά καινούργιων έργων, μέσα από την θεματολογία της μνήμης, άρτια οργανωμένα στους δύο χώρους της γκαλερί.
Στον 1ο όροφο, τα έργα από την σειρά «Trees and Roots», το γλυπτό από πέτρα «Stille Disco» και το έργο «Silent Party», παρουσιάζονται σαν νεκρές φύσεις που μοιάζουν να έχουν παγώσει στον χρόνο καταδικασμένες, χωρίς ζωή.

Το πέτρινο γλυπτό ανακαλεί αντιθετικές μνήμες και συνειρμούς, από την μια τη χορευτική ένταση των disco και από την άλλη την παγερή ακαμψία της πέτρας, παράγοντας έτσι μία «αρχαιολογία» της νεότητάς μας, ενώ η επιγραφή «Now» που αναβοσβήνει ρυθμικά πάνω από το έργο, σ’ ένα light box, επαναφέρει τον θεατή στον παρόντα χρόνο.

Στη έκθεση θα παρουσιαστούν ακόμη, τα έργα «Trees and Roots», μία σειρά φωτογραφιών από δέντρα με πακεταρισμένες ρίζες που περιμένουν να φυτευθούν σε ένα καινούργιο περιβάλλον.

Η σύνθεση των εικόνων θυμίζει αυτήν των κλασικών νεκρών φύσεων της ζωγραφικής, αλλά η αντιστροφή των χρωμάτων κάνει τα έργα να μοιάζουν με μεγάλα φωτογραφικά αρνητικά δίνοντας έμφαση στην «νεκρή» χρονική στιγμή, αυτήν την εύθραυστη στιγμή της προσδοκίας πριν το καινούργιο φύτεμα.

Στον ίδιο χώρο παρουσιάζεται το έργο «Silent Party», στο οποίο η καλλιτέχνιδα αντικαθιστά τη γνωστή μπάλα με τους καθρέφτες, που γύριζε πάνω από την πίστα των παλιών discotheques, με τρία άηχα μεγάφωνα. Το λευκό υλικό των τριών μεγαφώνων μοιάζει να έχει απορροφήσει εντελώς τον ήχο αφήνοντας το πάρτι σιωπηλό, ενώ αυτή η «χιονισμένη μπάλα», αποτελεί αναφορά στο ενδιαφέρον της Su-Mei Tse για το «λευκό ήχο», το «σιωπηλό θόρυβο» ενός δίσκου βινυλίου στο πικάπ.
Στον 2ο όροφο της γκαλερί η καλλιτέχνιδα παρουσιάζει την video-εγκατάσταση «Vertigen de la Vida» που μεταφράζεται ως Ίλιγγος της Ζωής και η οποία προβλήθηκε τον περασμένο Μάιο στην Foundaciό Jοan Mirό της Βαρκελώνης.

Η εγκατάσταση αποτελείται από δύο video-προβολές, ενός καρουσέλ που γυρίζει με τα φώτα του να αναβοσβήνουν στο ρυθμό της μουσικής, χωρίς ανθρώπινη παρουσία και μίας επιφάνειας δίσκου που γυρίζει στο πικάπ χωρίς να παράγει ήχο, σκορπώντας το μυστήριο του «σιωπηλού» ήχου και της κίνησης.

Πληροφορίες: Γκαλερί Α.Δ, Παλλάδος 3, Ψυρρή, Αθήνα, 210 3228785, ωράριο λειτουργίας Τρίτη- Παρασκευή 12:00 - 20:00, Σάββατο 12:00 - 16:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας