ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ήρθε επιτέλους ο καιρός να μιλήσει η Αυτοδιοίκηση

Ενάμιση χρόνο μετά την ψήφιση του Μνημονίου, και οι πέτρες ακόμα ομολογούν την αποτυχία του. Μετά από αυτή την εμπειρία δεν δικαιολογείται πλέον καμιά αυταπάτη. Ο δρόμος που έχει πάρει η Ελλάδα, υπό την καθοδήγηση της Τρόικας και του εκπροσώπου της-Πρωθυπουργού της χώρας μας, οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει τώρα, είναι επιτακτική ανάγκη να φύγουν τώρα.
Και τώρα Δημοψήφισμα για το Αυτονόητο: ΝΑΙ  Ή  ΟΧΙ στο Ευρώ
Μας κοροϊδεύετε κ. Παπανδρέου;
Ή νομίζετε ότι μας εκβιάζετε για το Αυτονόητο;
Ή άλλο ερώτημα θέλατε να θέσετε και σας το άλλαξαν…;
Ή ψάχνετε πολιτική νομιμοποίηση για κάτι που ούτε εσείς δεν έχετε ξεκάθαρο στο μυαλό σας;  
Εσείς…. Αποφασίσατε τι Θα ψηφήσετε μέχρι τότε;
Δεν πήρατε το μήνυμα του ΟΧΙ των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου;
«Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940. Πριν 71 χρόνια, ο ελληνικός λαός, είπε όχι στον εισβολέα. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη και όπως μαθαίνω και στην Πάτρα και στο Ηράκλειο και στο Βόλο και στα Τρίκαλα και σ’ άλλα μέρη, ο λαός, διατρανώνει το ΟΧΙ του στην υποταγή της χώρας στην τρόικα και τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο. Δεν θα συμφωνήσω με τους χαρακτηρισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει όμως και ο ίδιος να κατανοήσει ότι είναι ανεπίτρεπτο να καλύπτει με το κύρος του την πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση»
Μανώλης Γλέζος

Η Ελλάδα  έχει χρώμα, έχει ελπίδα, έχει φως!
Η Δημοκρατία ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ στην Αθήνα, όταν ο Σόλων διέγραψε τα χρέη των φτωχών στους πλούσιους. Δεν ζητάμε αλληλεγγύη, γιατί στα δικά μας χώματα γεννήθηκε ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης και ο Περικλής, οι ιδέες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Ευρώπης.
Ζητάμε το αυτονόητο : ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ο Λαός δεν αντέχει άλλο! Έχουν αδειάσει οι τσέπες! Ο κόσμος υποφέρει!
Οι Έλληνες πολιτικοί  πρέπει πια να καταλάβουν ότι δε βρέχει, ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!".
 Κι αυτό θα λένε κι για εμάς τους αυτοδιοικητικούς σε λίγο καιρό, αν δεν κάνουμε κάτι.. και το στενάχωρο είναι,  ότι πέρα του ότι έχουν αργήσει, θα έχουν και ΔΙΚΙΟ..

Σε μια περίοδο  που η αγανάκτηση του κόσμου από το μέτρα είναι πρωτόγνωρη, η περικοπή των μισθών και των συντάξεων προσεγγίζει τα 50% (αθροίζοντας τα χαράτσια και τις έκτακτες εισφορές)  η τοπική αυτοδιοίκηση και οι άρχοντες αυτής, αντί να είναι κοντά στον απλό κόσμο που βλέπει το εισόδημά του να μειώνεται ουσιαστικά και να αντιδράσει δυναμικά και μαζικά έχει δεχθεί ένα  ναρκωτικό, για το οποίο πραγματικά δυσκολεύομαι να ερμηνεύσω τους λόγους που συμβαίνει.Καλό το όπιό μας,  αλλά κύριοι συνάδελφοι έχουμε βρεθεί προ των ευθυνών μας! Άλλωστε ο χαρακτήρας της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να βρίσκεται δίπλα στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη και να τα αφουγκράζεται! Εμείς κύριοι συνάδελφοι δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, είμαστε απλοί πολίτες (Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Υπάλληλοι, Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Καθηγητές, Συνταξιούχοι κλπ).
Οι υπογράφοντες το κείμενο, ως σκεπτόμενοι άνθρωποι στην ηλικία των 28 και 29 μας αντίστοιχα χρονών  έχουμε κρίση, άποψη και το θάρρος της γνώμης μας! Δεν ακολουθούμε το ρεύμα, αλλά τις  πεποιθήσεις μας! Και είμαστε περήφανοι γι’ αυτές!
Το πολιτικό μας ήθος, μας επέβαλε να πάρουμε σαφή και ξεκάθαρη θέση. Η ουδετερότητα σε κοινωνικά και πολιτικά σκεπτόμενους ανθρώπους, όπως εμείς, είναι κάτι το οποίο δεν μας ταιριάζει. Θα θύμιζε επιτηδευμένη ουδετερότητα για να εμφανιστούμε ως καιροσκόποι την επόμενη μέρα και να πούμε ότι κι εμείς συμφωνούσαμε με αυτά που πιστεύατε!
Ο κόσμος βαρέθηκε τα φαινόμενα «του όπου φυσάει ο άνεμος» και έχει ανάγκη από λόγια ξεκάθαρα και σταράτα. Πρέπει οι αυτοδιοικητικοί να πάρουμε ξεκάθαρη θέση. Για το καλό του τόπου μας, για το καλό της Ελλάδας, για το καλό της Πατρίδας.
 Εμείς ως Νέοι είμαστε πρωτοπόροι και καλούμε να μας ακολουθήσετε κι οι υπόλοιποι. Ήρθε η ώρα να διαδραματίσουν επιτέλους οι Ο.Τ.Α.  το ρόλο που τους αποδίδεται με τον Καλλικράτη: Συμβολή στην επανεκκίνηση της χώρας μας!
 
"Ήρθε το τέλος του καναπέ"! Η φωνή των αγανακτισμένων ακούγεται σε ολόκληρη τη χώρα και πρέπει να  ενώσουμε και  τη δική μας φωνή με αυτήν. ‘Η τα Κράτη μας θα κυριαρχήσουν στις αγορές, ή αυτές θα τα καταπιούν, και μαζί τους η Δημοκρατία και όλα τα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
«Εις την ιστορίαν όλων των Εθνών, υπάρχουν στιγμαί κατά τας οποίας τα πάντα υποτάσσονται εις τον υπέρτατον νόμον της σωτηρίας της Πατρίδος. Είναι αι στιγμαί κατά τας οποίας η κρίση των θεσμών αλλά και των ηθών είναι τόσο βαθειά, ώστε διά να σώσης τη Δημοκρατίαν, οφείλεις να την ξανακάνης. Το να κλείνωμεν τα μάτια μας εις την αλήθειαν αυτήν, είναι ωσάν να απορρίπτωμεν όλα τα παραδείγματα της ιστορίας. Και κάτι χειρότερον, είναι ωσάν να αρνούμεθα την ζωήν και την ελεθερίαν. Η Ελλάς με τέτοιον λαό δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν»
Κωνσταντίνος Καραμανλής


Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Μπουλμέτης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Παιανίας
Κοινωνιολόγος, Msc Μαρκετινγκ & Επικοινωνία

Νεκτάριος Καλαντζής
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Παλλήνης
Κοινωνιολόγος, Οικονομολόγος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας