ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ελένη Φράγκου - Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων- Πυρασφάλεια Σχολικών Κτηρίων

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


 ΘΕΜΑ:   Διαβίβαση Αλληλογραφίας- Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων- Πυρασφάλεια Σχολικών Κτηρίων


                Σας διαβιβάζω συνημμένα επιστολή μου, με θέμα την οργάνωση των θεμάτων πολιτικής προστασίας στον Δήμο μας και την δημιουργία/ εφαρμογή ΣΑΕΚ (Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων), στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, Νηπιαγωγεία και  Σχολεία του Δήμου μας, για ενημέρωση σας. Η εν λόγω επιστολή κατατέθηκε στον Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος, στις αρχές του 2011 και ποτέ, δεν απαντήθηκε!

               Κάθε σχολικό συγκρότημα, εκτός από τις προδιαγραφές πυρασφάλειας που πρέπει να πληρή, πρέπει να ελέγχει περιοδικά(μέσα στις νόμιμες προθεσμίες) και την καλή κατάσταση, του υλικού πυρόσβεσης (πυροσβεστήρες, μάνικες, κρουνοί). Πρέπει επίσης να έχει και ΣΑΕΚ (Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων). Το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων (ΣΑΕΚ), εκπονείται για μια  εγκατάσταση, για να αποτελέσει ένα συστηματικό πρόγραμμα  προετοιμασίας, για έκτακτες καταστάσεις (πυρκαγιά, έκρηξη, σεισμό κ.λ.π.), που θα προστατεύσει την ανθρώπινη υγεία και ασφάλεια. Αυτό το Σχέδιο επίσης διαμορφώνει και τις σχέσεις του Σχολικού συγκροτήματος, με τις τοπικές Αρχές (Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Περιφέρεια, Νοσοκομεία κ.λ.π.), σε περίπτωση έκτακτης κατάστασης. Αντίγραφο, από το Σχέδιο αυτό, θα πρέπει να δίδεται σε κάθε εκπαιδευτικό της σχολικής εγκατάστασης, στην τοπική Αστυνομία, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στον Δήμο και στο ΣΤΟ της περιοχής(Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας). Πρέπει να υπάρχει επαρκή εκπαίδευση, τόσο του εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και των μαθητών, με γυμνάσια εκκένωσης των κτηρίων και αντίδρασης σε περίπτωση φωτιάς ή σεισμού! Η εν λόγω εκπαίδευση δασκάλων και μαθητών στην Ιαπωνία, έσωσε ζωές! Δεν απαιτούνται χρήματα για την εν λόγο δράση και εκτιμώ ότι ο Δήμος μας, με το εκπαιδευμένο προσωπικό του τμήματος περιβαλλοντικής και πολιτικής προστασίας, μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, να προβεί στην εκπόνηση των εν λόγω σχεδίων, για κάθε σχολείο!

Ακολουθεί η επιστολή...

ΑΙΤΗΣΗ


 ΘΕΜΑ:    Ενημέρωση Παρατάξεων Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων
 ΣΧΕΤ.:    α.  Νόμος 3852/2010
                β.  Νόμος 3013/2002
                γ.  Νόμος 1568/1985
                δ.  ΚΥΑ 88555/3293/1988 που κυρώθηκε με τον Νόμο 1836/1989
                ε. Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξ αιτίας Δασικών
                   Πυρκαγιών Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Ιούνιος 2010
                στ.  Προεδρικά Διατάγματα  71/88, 105/95, 16/96, 17/96
                ζ. Απόφαση υπ’ αριθμό 06/2011 Δημάρχου Σπάτων Αρτέμιδος
                  

                1. Θα παρακαλούσα για την έγγραφη ενημέρωση μου, για τις κατά αρμοδιότητα, αποφάσεις / ενέργειες των Υπηρεσιών του Δήμου μας, που προκύπτουν από τα σχετικά, λαμβανομένου υπόψη ότι τα θέματα Πολιτικής Προστασίας και η ασφάλεια των συμπολιτών μας και ειδικά των ευαίσθητων κατηγοριών, πρέπει να είναι έργο πρώτιστης σημασίας για κάθε Δημοτική αρχή.

                2.  Επίσης θα επιθυμούσα να ενημερωθώ, για τις αποφάσεις / ενέργειες των Υπηρεσιών του Δήμου μας, που έχουν γίνει για την δημιουργία/ εφαρμογή ΣΑΕΚ (Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων), στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, Νηπιαγωγεία και  Σχολεία του Δήμου μας.   

          

                                                                                    Μετά Τιμής
                                                                                Φράγκου Ελένη
                                                                   Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας
                                                                                      Σπάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας