ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Απίστευτοι δήμαρχοι: Κακές οι αναθέσεις έργων αλλά μόνον για τους άλλους!

anatheseisergon
Χρησιμοποίησαν τις σκανδαλώδεις αναθέσεις προκατόχων τους για να τους χτυπήσουν και να εκλεγούν στις θέσεις τους.
Και τώρα που βρίσκονται αυτοί στις δημοτικές αρχές τα βάζουν με την κυβέρνηση η οποία κατ' επιταγή της τρόικας ζητά να μπει φρένο στον τρόπο με τον οποίο γίνονταν οι αναθέσεις που βρωμούσαν από μακριά για την παροχή αδράς οικονομικής «βοήθειας» στους ημετέρους.

Όσο κι αν μοιάζει περίεργο ορισμένοι δήμαρχοι ανά την Ελλάδα που επένδυσαν στον τρόπο με τον οποίο γίνονταν οι αναθέσεις για μικρά έργα στους δήμους τους (π.χ. το βάψιμο ενός σχολείου), από τους προκατόχους τους, δηλώνουν σήμερα κάθετα αντίθετοι στην προσπάθεια του υπουργείου Υποδομών να εκλείψουν τα φαινόμενα αδιαφάνειας που είχαν γίνει «τρόπος ζωής» σε δεκάδες καλλικρατικούς ΟΤΑ.
Σύμφωνα με το άρθρο 35, στο νομοσχέδιο «Ρύθμιση λειτουργίας της ταχυδρομικής αγοράς, θεμάτων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και άλλες διατάξεις» (Ν. 4053/2012,ΦΕΚ 44/7.3.2012/τ. Α'), μπλοκάρει τη δυνατότητα, κυρίως, των δήμων να προχωρούν σε απευθείας αναθέσεις έργων για μικρά ποσά (μέχρι 20.000 ευρώ) και να παρεμβαίνουν για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων και την εκτέλεση μικροεπισκευών σε σχολεία, στην αγροτική οδοποιία κ.λπ.
Ενώ λοιπόν ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο των «πονηρών» αναθέσεων, ορισμένοι νυν δήμαρχοι εκνευρίστηκαν γιατί χάνουν τη δυνατότητα να κάνουν τα ρουσφετάκια τους.
Και... ξέθαψαν το... τσεκούρι του Μάκη Βορίδη (αρμόδιου υπουργού Υποδομών) για να υποστηρίξουν ότι η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στα μικρά έργα των δήμων.
Οι ίδιοι αυτοί δήμαρχοι όμως ήταν που φώναζαν προεκλογικά ότι οι αντίπαλοί τους κερδίζουν ψήφους αλλά και χρήματα με τον καθεστώς που επικρατούσε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας