ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Μετά το Αεροδρόμιο, το Ραντάρ και το ΚΕΛ μας φέρνουν και τους πυλώνες υψηλής τάσης....Τίποτε άλλο;;;

"Συγκεκριμένα ζητείται η άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκτέλεση εργασιών που αφορούν τη εγκατάσταση δυο υποβρυχίων ενεργειακών καλωδίων υψηλής τάσης 150 KV, προκειμένου να μεταφερθεί η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στα αιολικά πάρκα που πρόκειται να εγκατασταθούν στην περιοχή της Ν. Ανδρου. Η ενεργειακή αυτή ζεύξη θα εγκατασταθεί μεταξύ της περιοχής Καμινάκι Ν.Ανδρου και της παραλίας Αρτέμιδος του Δήμου Σπατών – Αρτέμιδος Ν. Αττικής."


 ΘΕΜΑ:  Διατύπωση απόψεων για παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και συνεχόμενου θαλάσσιου χώρου στην θέση «Λούτσα» του Δήμου Σπατών – Αρτέμιδος του Ν. Αττικής και λήψη σχετικής απόφασης.


           Σας γνωρίζουμε ότι η υπηρεσία μας έγινε δέκτης εγγράφου από το Κεντρικό λιμεναρχείο Ραφήνας και συγκεκριμένα από το τμήμα της Λιμενικής Αστυνομίας με αριθμ. πρωτ. 8221/12/12 27 Ιουνίου 2012, με το οποίο ζητείται η διατύπωση απόψεων για παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και συνεχόμενου θαλάσσιου χώρου στην θέση «Λούτσα» του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος Ν. Αττικής.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 14 του Ν.2917/01 ορίζεται ότι:
α) Ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει αίτηση προς την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία, η οποία συνοδεύεται από τεχνικό φάκελο σύμφωνα με το άρθρο 8 της κοινής απόφασης (ΚΥΑ) 69269/5387/24.10.90 (ΦΕΚ 678 Β΄) των Υπουργών Εσωτερικών, Εθνικής Οικονομίας, Γεωργίας, Πολιτισμού, Εμπορικής Ναυτιλίας, Τουρισμού, Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων, Μεταφορών και Επικοινωνιών.
β) Η Κτηματική Υπηρεσία διαβιβάζει μέσα σε προθεσμία ενός (1) μηνός το σχετικό φάκελο στους παρακάτω αναφερόμενους για να διατυπώσουν μέσα σε προθεσμία τριών (3) μηνών τη γνώμη τους, κατά τις αρμοδιότητες καθενός για την εκτέλεση των έργων:
1) Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων, Διεύθυνση Χωροταξίας και Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού ή τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Χωροταξίας της αρμόδιας Περιφέρειας (σε τρία αντίγραφα) για την προέγκριση χωροθέτησης.
2) Γ.Ε.Ν. (σε δύο αντίγραφα).
3) Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
4) Νομαρχιακή Επιτροπή Χωροταξίας και Περιβάλλοντος (Ν.Ε.ΧΩ.Π.).
5) Υπουργείο Πολιτισμού (σε τρία αντίγραφα).
6) Ε.Ο.Τ.
7) Υπουργείο Γεωργίας για έργα σε λιμένες και ποταμούς, ως και για την κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου με σκοπό την προστασία επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών.
8) Δημοτικό Συμβούλιο του οικείου Ο.Τ.Α.
9) Το Υπουργείο Ανάπτυξης, όταν πρόκειται για παραχώρηση αιγιαλού σε βιομηχανικές μονάδες, εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και σε επιχειρήσεις μεταλλευτικών, λατομικών και βιομηχανικών ορυκτών.
10) Το Υπουργείο Αιγαίου για τις περιοχές της αρμοδιότητάς του.
γ) Μετά την προέγκριση χωροθέτησης και τη διατύπωση των γνωμών της προηγούμενης περίπτωσης β΄ εκπονείται και εγκρίνεται η μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τα προβλεπόμενα από την ΚΥΑ 69269/5387/24.10.1990 (ΦΕΚ 678 Β΄). Ακολούθως μετά από γνώμη του Γ.Ε.Ν., για θέματα εθνικής άμυνας και ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, γνώμη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για λόγους ορθολογικής ναυτιλιακής ανάπτυξης, προστασίας αιγιαλού, παραλίας, ελέγχου και ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και συγκοινωνίας και γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού για λόγους προστασίας αρχαίων, εγκρίνεται αρμοδίως η οριστική μελέτη, κατά τη σύνταξη της οποίας λαμβάνονται υπόψη υποχρεωτικά οι εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι. Γνώμες διατυπώνονται το αργότερο εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών. Η εγκεκριμένη οριστική μελέτη με τις ανωτέρω γνώμες διαβιβάζεται στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία για την έκδοση της απόφασης παραχώρησης.
(Σημείωση : Με την παρ. 9β (εδ. Β’) του άρθρου 82 του Ν. 3057/02, ΦΕΚ-239 Α’ ορίζεται ότι : «Κατά την εφαρμογή της παρούσας οι προθεσμίες της παρ. 2 του άρθρου 14 του Ν. 2971/2001 περιορίζονται από ένα (1) μήνα σε δεκαπέντε (15) ημέρες και από τρεις (3) μήνες σε ένα (1) μήνα, μετά την άπρακτη παρέλευση των οποίων τεκμαίρεται η σύμφωνη γνώμη των συναρμόδιων φορέων»).
Συγκεκριμένα ζητείται η άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκτέλεση εργασιών που αφορούν τη εγκατάσταση δυο υποβρυχίων ενεργειακών καλωδίων υψηλής τάσης 150 KV, προκειμένου να μεταφερθεί η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στα αιολικά πάρκα που πρόκειται να εγκατασταθούν στην περιοχή της Ν. Ανδρου. Η ενεργειακή αυτή ζεύξη θα εγκατασταθεί μεταξύ της περιοχής Καμινάκι Ν.Ανδρου και της παραλίας Αρτέμιδος του Δήμου Σπατών – Αρτέμιδος Ν. Αττικής.

Το σημείο στο οποίο θα εκτελεστούν οι παρακάτω εργασίες βρίσκεται στην 12 Π.Ε. και συγκεκριμένα στην συμβολή της οδού Καρπάθου με την οδό Παραλίας. Αναλυτικά οι εργασίες για τις οποίες ζητείται η γνωμοδότηση είναι:

1. Εκσκαφή χερσαίας τάφρου, ελαχίστου βάθους 1,50 m και πλάτους 2,00 m  και επανεπιχωσή της για την προστασία του καλωδίου , μετά την τοποθέτηση του, από την ακτογραμμή μέχρι και τον παραλιακό δρόμο στην περιοχή προσαιγιάλωσης στην Αρτέμιδα. Το σημείο σύνδεσης με το υπόγειο δίκτυο βρίσκεται σε απόσταση περί τα 9 m  από την ακτογραμμή στο ανάντι πέρας της βραχώδους παραλίας.
2. Εκσκαφή χερσαίας τάφρου, ελαχίστου βάθους 1,50 m και πλάτους 2,00 m  και επανεπιχωσή της για την προστασία του καλωδίου , μετά την τοποθέτηση του, από το όριο του παραλιακού δρόμου και μέχρι την καθορισμένη γραμμή Αιγιαλού.
Η επιφάνεια της ζώνης Αιγιαλού του οποίου ζητείται η χρήση για την διέλευση του υποβρυχίου καλωδίου, σύμφωνα με του άρθρο 14 παρ. 4 του Ν.2971/2001 έχει μήκος 41,50 m πλάτος 3,00 και εμβαδόν 124,03 τ.μ. Η δε επιφάνεια του θαλάσσιου χώρου που ζητείται η χρήση του, μέχρι το μέσον τη διαδρομή έως την ακτή της Ν. Άνδρου έχει μήκος 30741,90 m πλάτος 3,00 m και εμβαδόν 92225,60 τ.μ.
3. Εκσκαφή θαλάσσιας τάφρου, ελαχίστου βάθους 1,50 m και πλάτους 2,00 m  και επανεπιχωσή της για την προστασία του καλωδίου , μετά την τοποθέτηση του, από την ακτογραμμή  στο σημείο προσαιγιάλωσης στην Αρτέμιδα, μέχρί βάθους θάλασσας 20 m κατά μήκος της υποθαλάσσιας διαδρομής του καλωδίου.

Σύμφωνα με τον Ν.2971/01 στο άρθρο 14 το οποίο αφορά την παραχώρηση αιγιαλού, παραλίας για την εκτέλεση έργων και συγκεκριμένα στην παράγραφο 2  ζητείται η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του οικείου Ο.Τ.Α.

Η Τεχνική Υπηρεσία θεωρεί ότι οι παραπάνω εργασίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με την προϋπόθεση ότι θα ληφθούν υπόψη όλες οι απαιτούμενες μελέτες με τις αντίστοιχες προδιαγραφές και εγκρίσεις και θα  τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης μετά το πέρας των εργασιών θα πρέπει να γίνουν όλες οι αποκαταστάσεις σε έργα υποδομής που υφίστανται ενώ κατά την διάρκεια θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας για την ασφάλεια των δημοτών. Επιπλέον μετά το πέρας των εργασιών θα πρέπει να τοποθετηθεί μόνιμη πληροφοριακή σήμανση.


Μετά τα ανωτέρω καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει σχετική απόφαση με την οποία να διατυπώνει απόψεις για παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και συνεχόμενου θαλάσσιου χώρου στην θέση «Λούτσα» του Δήμου Σπατών – Αρτέμιδος Ν. Αττικής για την εκτέλεση των εργασιών.

                                                                        
                                    O   ΔΗΜΑΡΧΟΣ



                                                       ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΥ
   

26 σχόλια:

  1. Τίποτα από όλα αυτά δεν πρέπει να δεχθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και έχει κάθε δικαίωμα γι' αυτό. Μετά από αυτήν την εγκατάσταση θα ακολουθήσουν κι άλλες παρεμβάσεις που δεν τις λένε τώρα. Επιτέλους τι γίνεται με αυτή τη Δημοτική Αρχή; Όπως βλέπουμε μας παραδείνει στα συμφέροντα και μάλιστα χωρίς κανένα αντάλλαγμα για τους δημότες. Είναι σας αυτό που έγινε με το ΚΕΛ στο πλατύ χωράφι, όπου αναρμοδίως τελικά, χωροθέτησε το έργο χωρίς να υπάρχουν μελέτες και ανέθεσε απευθείας 5 προμελέτες σε εταιρεία (όλα αυτά κατόπιν εισηγήσεως του αντιδημάρχου Χ.Γ. Μάρκου), οπότε και επισήμως η σχετική απόφαση 87/2012 κρίθηκε μη εκτελεστέα. Κι όλα αυτά όταν η Δημοτική Αρχή πανηγύριζε με Δελτίο Τύπου της στις 3.4.2012 και έλεγε για ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ του αποχετευτικού !!! Πως βρε παιδιά θα γίνει αυτό με αποφάσεις σας που στερούνται εκτελεστότητας; Μας δουλέυετε όλους;
    Παίρνεται αποφάσεις για την τιμή των όπλων χωρίς να είστε αρμόδιοι ως ΔΣ, έτσι για να πείτε οτι ενδιαφέρεστε ή για να κάνετε πλάτη στα συμφέροντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τοσα λεφτα πετατε,παρτε κανεναν ειδικο, να στοιχειοθετησει την απαντηση σας,ερασιτεχνες ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ.......ΠΟΥ ΜΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΥΣ...ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι σίγουρο ότι ως γνήσιοι ελληνάρες έχουμε άποψη τεχνική για το θέμα: ΟΧΙ να μην γίνει ποτέ, τίποτε. Η βραχώδης ακτή να ισοπεδωθεί και να παραχωρηθεί άμεσα για αξιοποίηση στα Ριβιέρα-Ιππόκαμπο-Palazzo!!! Εμείς δε να ηλεκτροδοτούμαστε με φθηνή ενέργεια, χωρίς καλώδια και να μιλάμε στα κινητά χωρίς κεραίες στην περιοχή μας.
    Έλεος συμπολίτες. Η Ραφήνα συνδέεται με το Μαρμάρι για τα αιολικά πάρκα της Εύβοιας. Αυτοί είναι κουτοί, δεν ξέρουν από αξιοποίηση της περιοχής.
    Ενώ οι Σπαταρτεμίστας ξέρουν, μπάρ, σκυλάδικα, φραπέ και σε όλα όχι. Μας αρέσει να μυρίζουμε τον αχόρταγο και να πίνουμε φρεντουτσίνο όταν οι άλλοι οι κουτοί δουλεύουν και τους απασχολεί η πρόοδος του τόπου τους.
    Μας αρέσει να χορεύουμε πιθηκοσυρτοτσιφτετέλια μέχρι τα χαράματα και μετά να σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε για να αράξουμε ως γνήσια τέκνα της δημοσιουπαλληλικής μακαριότητας
    Ευτυχισμένοι αγανακτισμένοι νεοελληνάρες, εξακολουθείται να κοροϊδεύετε τους κουτόφραγκους και μετά να εκφράζεστε με αντιμνημονιακό πάθος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε τα 150 KV για να συνδεθούν με το υπόλοιπο δίκτυο θέλουν πυλώνες υψηλής τάσης. Γουστάρω να σου φυτέψουν έναν πανω απο το σπίτι σου να δω τι άλλες μ..κιες θα λες μετά. Α στο καλό με σύγχισες.

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω αγαπητέ συμπολίτη σε ποιο καφενείο σπούδασες ηλεκτροτεχνεία και δίκτυα μεταφοράς αλλά ευτυχώς για τον πολιτισμό η τεχνολογία προχωράει.
      Αν πάς μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη (πόλη της βορείου Ελλάδας) μπορεί να περπατήσεις πάνω από υπόγειο καλώδιο 400 kV. Σίγουρα δεν θα ακούσεις σκυλάδικα σε αυτή τη βόλτα σου και το βράδυ θα κοιμηθείς μια χαρά.
      Σκέψου το, πριν αρχίσεις τις πορείες και τον νέο ανένδοτο αγώνα στο δρόμο που χάραξε η Κερατέα και πνιγόμστε στο σκουπίδι.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητε δουλε,πριν αφορησεις τους εξεγερμενους πολιτες σκεψου λιγο ποση καταστροφη εχουν σπειρει τα συμφεροντα.Λυσεις υπαρχουν ομως σ'ολες τις περιπτωσεις το κρατος με την ανυπαρκτη ηθικη και μηδενικη οικολογικη ευαισθησια αναζητα τισ φτηνοτερες,βολικωτερες και κυριως μιζε-μωτερες!Πριν λοιπον λοιδωρησεις τους αγωνες για το περιβαλλον ξανασκεψου το...ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ!

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ δημόσιε υπάλληλε, προφανώς εξ' ιδίων κρίνεις τα αλλότρια.
      Μπορεί να αποζητάς τη μίζα σου για να κάνεις τη δουλειά σου αλλά προφανώς είσαι σε πολύ καλύτερη μοίρα από τα 600 εκατομύρια Ινδούς πολίτες που ζούν για δεύτερη ημέρα σε black-out από την κατάρευση των δικτύων. Η άρνηση των πάντων και τα συνθήματα "νόμος είναι το δίκιο.." των αδαών κατέστρεψαν την Ελλάδα.
      Επειδή δε έχω τρία παιδιά για αυτό θέλω να προοδεύσει η χώρα μου και δεν έχω πρότυπο ούτε την Αλβανία του Εμβέρ Χότζα ούτε τη Βολιβία του Τσάβες.
      Καληνύχτα ευτυχισμένε πελάτη

      Διαγραφή
    5. Παλι εκανες λαθος και παλι ,ως γνησιος δουλος,'ξεχασες'ποιοι δεν κανουν καλα τη δουλεια τους στη χωρα μας:οι πολιτικοι και τα κεφαλαια που τους 'μιζαρουν'και σιγουρα οχι εγω,αδικα χαρηκες!και κανε ενα κοπο βρε αδερφε να μας αναφερεις τι μεγαλοπνοο λειτουργει σωστα στα μερη μας,τι σε εχει πεισει να εμπιστευεσαι το μελλον των τριων (!!!)παιδιων σου στα λαμογια της ΡΑΕ-ΕΝΕΛ μηπως ενδωσουμε κι εμεις.οι συγκρισεις παντως ειναι το φορτε σου,ειδικα αυτη των αναγκων της Ινδιας του ενος δισεκατομυριου κατοικων με την Ελλαδα των εντεκα εκατομυριων!!!!!Επιτυχια!γελασαμε!νασαι καλα!

      Διαγραφή
  4. 2.07
    Προφανως εργο και ας χεσω το περιβαλλον,ειναι αυτη που σε εκφραζει καλυτερα,αλλα δεν εκφραζει πολλα οντα με απλο εγκεφαλο,οχι κανα πολυπλοκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο ανθρωπους με τετοιες "τεχνολογικες"αποψεις της πλακας που γονατιζουν μπροστα στον εργοδοτη-κεφαλαιο φτασαμε στα χαλια που ειμαστε!...Ενας που δεν χορευει τσιφτετελια και δεν πινει φραπεδιες αλλα νοιαζεται για το μελλον,α!ναι και που αγωνιστηκε στην Κερατεα....

      Διαγραφή
  5. ΟΠΟΥ ΠΥΛΩΝΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ , ΚΑΤΑΣΤΡΟΗ ,ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

    ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΤΡΙΟΣΗ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΣΗΣ.

    ΟΠΩΣ ‘ΜΕΝΙΔΙ ‘ κ.λ.π..ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

    ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ Δ.Ε.Η. ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ.

    ΤΑ Κ.Υ.Τ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΖΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ

    1/3 ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ME ΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει σχέδιο, είναι σύγουρο. Το αεροδρόμιο άνοιξε την καταστροφή και οι πυλώνες θα την ολοκληρώσουν. Έχουμε την ατυχία να μας διοικεί ο χειρότερος δήμαρχος. Μία μαριονέτα. Ο Αλτιπαρμάκης μπροστά του ήταν σπίθας. Αγαπημένο μου μπλογκ, κρατησέ μας ενήμερους για το θέμα.

      Διαγραφή
  6. Αγαπητοί συμπολίτες
    δεν χρειάζονται πάλι συνομωσιολογίες. Την πόλη μας καταστρέφουμε μόνοι μας (ποιός κοιμήθηκε χθές;).
    Μέσα στο κέντρο της Αθήνας (Μαρούσι-Παγκράτι-Γηροκομείο-Καλλιθέα κλπ) υπάρχουν καμμια δεκαριά υποσταθμοί 150kV και όλη η πόλη διατρέχεται από καλώδια 150 kV. Τα έχει δεί κανείς ή έπαθε ποτέ κάποιος κάτι; Προφανώς όχι! Το πρόβλημα δεν είναι αν περάσει μια γραμμή, το πρόβλημα είναι ποιός θα συνεννοηθεί για να μην φυτευτούν πυλώνες αφ'ενός και αφ'εταίρου να γίνουν κάποια έργα στην πόλη με την ευκαιρεία του έργου αυτού.
    Ο Κίσσινκερ δεν ξυπνά κάθε πρωΐ με την έννοια να καταστρέψει την Ελλάδα, το κάνουν οι Έλληνες πολύ καλά μόνοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τον αδικεις...τον Κισσινγκερ,αγωνιζεται 40 χρονια με παθος και προγραμμα....εμεις να ξυπνησουμε...πριν να ειναι αργα....Με ποση ηλιθιοτητα αναφερεσαι σε θεματα που δεν γνωριζεις!!!!!!τα αντισταθμιστικα ΔΕΝ δινονται απο καλοσυνη!ΞΥΠΝΑ!

      Διαγραφή
    2. Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ,ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΣΟΥ,ΥΠΕΡΜΑΧΕ ΤΗΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΝΤΡΑΒΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ.ΣΥΝΕΛΘΕ!

      Διαγραφή
  7. Οταν εγραψα, ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΥΣ,αυτο εννοουσα.Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΣΑΛΑΒΟΥΤΑ, ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ.Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ,
    Τ ο να μην θελεις να μαθεις, ΟΤΑΝ ΔΙΟΙΚΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙς ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ,ειναι εγκλημα και σαν τετοιο, πρεπει να αντιμετωπιζεται.Η λαικα ...΄καλα δεν ηξερες ....δεν ρωταγες......??????ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ Ω ΚΑΙ ΤΑ Ο ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ να παιζουμε.....ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ, ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΚΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΡΙΤΟΥ ΑΚΡΑΤΗΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΛΕΥΘΕΡΙΖΟΝΤΟΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥ Η ΜΗ ,ΜΕΙΡΑΚΙΟΥ,και πιστεψτε με ξερω τι λεω..... ΠΟΥ ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΑΣΧΕΤΩΣ....ΓΝΩΣΗΣ.....αλλα..... αυτοφωτογραφιζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έγγραφα,μελέτες,χάρτες,η γνώμη των κατοίκων πότε ζητήθηκαν και συζητήθηκαν και ποιός από την τεχνική υπηρεσία εκτίμησε ότι είναι καλό να γίνει για να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογρaφή;Και τι περιορισμοί θα ισχύσουν για την αλιεία το κομμάτι της παραλίας που θα δεσμευθεί κλπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://ophioussa.blogspot.gr/2012/07/blog-post
    Παλιά νέα κόλπα των αιολικών "επιχειρηματιών" στις Κυκλάδες






    "Ο Δ. Κοπελουζος , η ENEL Green Power, o Ι. Σαμαράς (συγγενής;) είναι τα βασικά ονόματα στον νέο σύνδεσμο Παραγωγών Ηλεκτρισμού απο ΑΠΕ. Αυτοί οι τρεις πάνε μαζί. Και ο ΑΣΠΗ ΕΛΛΑΣ (νέος σύνδεσμος για "λόμπινγκ") είναι περισσότερο δικός τους , αρα ευκολότερα κατευθυνόμενος .

    Οι πληροφορίες μας λένε οτι ο Κοπελούζος έχει ήδη πουλήσει ποσοστά των αδειών της ΡΑΕ αν όχι όλες στην ΕΝΕΛ.

    Η ΕΝΕΛ είναι στις Κυκλάδες ότι η EDF στην Κρήτη. (Θα την πληρώνουμε για πανάκριβο αιολικό ρεύμα που είναι βασικά άχρηστο για την ηλεκτροδότηση. Οι Κοπελούζος-Σαμαράς θα βγάλουν τα λεφτά τους πουλώντας τις άδειες στην ENEL. Το πως θα αμειφθούν ή έχουν αμειφθεί οι διάφοροι Τοπικοί για την συνεργασία τους στο περιβοήτο Προεδρικό Διάταγμα που έγινε με την βοήθεια της Ροδούλας Ζήση, αν δεν το ξέρετε, να ανοίξετε τα αυτιά σας να το μάθετε).

    Οι πληροφορίες μας λένε οτι οι παραπάνω που φτιάξανε τον ΑΣΠΗ θα δραστηριοποιούνται κυρίως στις Κυκλάδες αρα και στην ΑΝΔΡΟ (και στην ΤΗΝΟ). Τους περιμένουμε. Μέσω του ΑΣΠΗ θα προσπαθήσουν να ''ανοιξουν'' το δρόμο για τις πράσινες μπίζνες τους. Ο ΑΣΠΗ υπογραμμίζει την ανεπάρκεια των δικτύων μεταφοράς ενέργειας σε περιοχές με υψηλό αιολικό δυναμικό ( προφανώς αναφέρονται στις Κυκλάδες και ζητούν εμμέσως να κατασκευαστούν δίκτυα μεταφοράς που θα πληρώσουμε εμείς , για να μπορούν να τα εκμεταλλευτούν οι ίδιοι ) Μεταξύ των άλλων στόχων του ΑΣΠΗ θα είναι να μελετά και να προτείνει μέτρα για την παραγωγικότερη εκμετάλλευση των ΑΠΕ, να συμβάλλει στη διάδοση τους στην κοινωνία μέσω της διοργάνωσης σεμιναρίων, συνεδρίων, συμποσίων και σχετικών εκδηλώσεων. ( καλό εεε !!! λεγε ψηστήρι η προπαγάνδα )

    http://sagini3.blogspot.gr/2012/07/blog-post_8585.html (Διαβάστε το, οι αντιδράσεις στην Άνδρο είναι μεγάλες. Όπου πάνε τα αιολικά κάνουν το μέρος σκουπιδότοπο, αλλά τάζουν, τάζουν, και οι ηλίθιοι τα πιστεύουν και τρέχουν μουλωχτά και νύχτα να κάνουν τις βρωμιές τους).

    http://www.energypress.gr/news/ASPH-ELLAS:-O-neos-syndesmos-gia-tis-etairies-APE"

    Στην εικόνα φαίνεται του Πολέμου ο Κάμπος. Η υδρολεκάνη από όπου μαζεύουν νερό οι πηγές Καρδιανής, Καλλονής (και Τεσσάρων Χωριών), Ιστερνίων, Πύργου. Δεν πειράζει, θα πίνετε εμφιαλωμένο.


    Αναρτήθηκε από αμμοδύτης στις 8:32 π.μ.







    2 σχόλια:



    ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ είπε...
    http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/i-krisi-ksekinise-me-ti-diasosi-tis-germanias-ap-noto-toy-p-panagiotoy

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΥΣΤΟΧΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
    http://www.dailymotion.com/video/xg5r6u_tvxs-gr-yy-yyyyy-yyy-yyy_people
    11 Ιουλίου 2012 10:29 μ.μ.

    ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ είπε...
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ,ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Κ.Α. ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΜΑΣ Δ Ο Υ Λ Ε Υ Ο Υ Ν!
    http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/
    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ....ΕΥΤΥΧΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΤΙΚΟ....
    11 Ιουλίου 2012 10:38 μ.μ._10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε 12:55 ΤΑ ΕΙΠΕΣ Ο Λ Α!Μεγαλης κομπινας το αναγνωσμα.....

      Διαγραφή
  10. Η Ροδουλα δεν ειναι αυτη που πηρε τους καδους και τα σκουπιδια του Πριονη δημαρχου,αποκοπη και η εταιρεια της εκανε μπαζα 2 δις?πως δεν ηρθε κατα δω με σκουπιδια?Συνεχισε παπαγαλακι ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΕΜΥΤΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΟΣΟΝΟΥΠΩ.Στην Ραφηνα,γιατι ο ντοτορε πληρωσε την αγωγη των κατοικων 10000 παρακαλω ,κατα πυλωνα της Δεη ?εδω κοιμουνται πολλοι,ΠΑΝΩ ΣΕ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΒΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΣΠΑΣΟΥΝ.ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΩΛΟΙ (ω)ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΛΑΜΟΓΙΟ.Και οποιος παει να γραψει κατι εναντιον ,του την πεφτουν δυο δυο.Ειδατε τι πεσιμο εγινε μολις μιλησα για προμηθειες απο αλλους δημους.......γαζια και πρασσινα αλογα και κελ και και ΣΚΟΥΠΙΔΟΣΑΚΟΥΛΑ ΣΥΥΥΥΥΥΥΝΝΕΦΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα ενάερια καλώδια υψηλής τάσης που τα είδατε στο κείμενο? Τα ψάχνω αλλά δε φαίνονται κάπου. Επίσης από ότι γνωρίζω ο Δήμος θα δικαιούται τέλη διέλευσης υπόγειων αγωγών διέλευσης ενέργειας ΑΠΕ, ανάλογα των φορτίων ως ανταποδοτικό.
    Επίσης αναπόφευκτος είναι ο σχολιασμός των λαϊκισμών και ο δήθεν περιβαλλοντοπροστατευτισμός που διακρίνεται στα σχόλια αλλά κυρίως στον τίτλο του άρθρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια και γνωριζεις πολλά γιατί δεν τα λες όλα με λεπτομέρειες που,πως,πότε από ποιούς σε ποιούς και με τι έγγραφα και συνομιλίες μια και ο ΠΛΕΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙ,ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ.

      Διαγραφή
    2. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ + ΑΝΑΠΤΥΞΗ30 Ιουλίου 2012 στις 12:40 μ.μ.

      Επίσης να μας πείτε εάν επιτρέπονται τα υπόγεια δύκτια σε περιοχές που δεν έχει γίνει πράξη εφαρμογής ή ακόμα περισσότερο σε περιοχές εκτός σχεδίου που έχουν οικοδομηθεί...

      Διαγραφή
    3. Αγαπητό "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ+ΑΝΑΠΤΥΞΗ"
      συμφωνώ με τον προβληματισμό σου αλλά εύκολα θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι "σε περιοχές που δεν έχει γίνει πράξη εφαρμογής ή ακόμα περισσότερο σε περιοχές εκτός σχεδίου που έχουν οικοδομηθεί.." δεν πρέπει να υπάρχουν παροχές, λόγω ανεπάρκειας των δικτύων..!!
      Εδώ χρειάζεται αυτό που λέμε ουσιαστική προσέγγιση στο θέμα.

      Διαγραφή
  12. Ξεχασατε επισης, οτι ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.Εχει προβλημα και η Ραφηνα και η Λουτσα ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.
    Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, οφειλει να ενημερωσει με ειδικους,για το θεμα.ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΙΚΟ ,και εκ των υστερων ,να τρεχουνε ολοι ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ.Προτιμω εναν κακοηθη ψυλλιασμενο απο 10 αφελεις καλοπροαιρετους.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ...ΕΙΝΑΙ ...ΒΛΑΚΕΙΑ....και αυτο καποιος διασημος το ειπε, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΕΘΙΖΟΥΜΕ ...ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ.......ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ.Τα αλλα ειναι υποπτα κατ αρχην, ...γιατι δεν κοινοποιουν τα παντα? ο Α......Σ 9 .49 ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ.....ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ...ΑΛΟΙΩΣ....ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ, (το εμφανες) και γιατι τα εχετε, ποθεν τα εχετε ,θα τα γραψετε με συνεντευξη ,και φοβαστε μην χαθει η ......αποκλειστικοτητα? ΚΑΙ αφηστε ΤΑ ΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΤΑΡΙΣΜΑΤΑ .....και τους αριστογειτονες ,λες και εδω ειναι ολοι οι μπλογκιτες βλητα και περιμενανε τους εξυπνους των αραφηνιδων αλων, με ενα λ,μην εχουμε και καμμια σοφια παλι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας