ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Σύναψη προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος και Ε.Μ.Π. για την παροχή υπηρεσιών επιστημονικού συμβούλου για το θέμα της αποχέτευσης σύμφωνα με την εισήγηση της υπ’ αρ. 87/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου


Ο Δήμος θα βάλει έναντι 30.000!!!! ευρώ την συνάδελφο στο ΕΜΠ του κ. Ανδρεαδάκη, να αξιολογήσει την μελέτη που δόθηκε με απευθείας ανάθεση και μάλιστα για να μην γίνει καμία στραβή (π.χ. απόρριψη της μελέτης)  ... υπόσχεται και συνεργασία... δηλαδή νέα ποσά, στην φάση της δημοπράτησης του έργου, της κατασκευής ακόμα και της λειτουργίας...

Αχχχχ ρε Ελλάδα πόσα μνημόνια σου χρειάζονται για να απαλλαγείς από δαύτους;;;;

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Σύναψη προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος και Ε.Μ.Π. για την παροχή υπηρεσιών επιστημονικού συμβούλου για το θέμα της αποχέτευσης σύμφωνα με την εισήγηση της υπ’ αρ. 87/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.


Σύμφωνα με την εισήγηση της υπ’ αρ. 87/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία επικαιροποιεί την υπ’ αρ. 13/2011 απόφαση του σώματος για την αντιμετώπιση του αποχετευτικού ζητήματος του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος αποφασίσθηκε η συνεργασία του Δήμου με την ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ της ΣΧΟΛΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, συνεργασία που αφορά την παροχή, εκ μέρους του ΕΜΠ προς τον Δήμο, υπηρεσιών επιστημονικού συμβούλου για την πληρέστερη διασφάλιση του Δήμου και των Δημοτών σ’ όσα ζητήματα προκύπτουν σε τεχνικό και επιστημονικό επίπεδο από τη διαδικασία της κατασκευής και λειτουργίας των έργων που αφορούν την λύση του αποχετευτικού ζητήματος της περιοχής.
Ειδικότερα το αντικείμενο των υπηρεσιών συμβούλου του Ε.Μ.Π. προς τον Δήμο περιλαμβάνει :
-          Την παρακολούθηση και αξιολόγηση των προμελετών των επι μέρους έργων για την αντιμετώπιση του ζητήματος της αποχέτευσης.
-          Την παρακολούθηση και αξιολόγηση των τευχών Δημοπράτησης.
-          Την ανάλυση των προσφορών μελέτης και την αξιολόγηση εναλλακτικών προτάσεων σχεδιασμού.
-          Την παρακολούθηση και τον έλεγχο των αναδόχων κατά τη διαδικασία κατασκευής των έργων.
-          Την παρακολούθηση και τον έλεγχο της λειτουργίας των έργων ώστε να τηρούνται οι προδιαγραφές της κείμενης νομοθεσίας.
Το πλήρες προτεινόμενο προς έγκριση σχέδιο της σύμβασης έχει ως ακολούθως :

 ΣΥΜΒΑΣΗ (ΣΧΕΔΙΟ)
μεταξύ
Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος
και
του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
(ΕΜΠ)

Σήμερα την……. , ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος πρώτος συμβαλλόμενος, στο εξής καλούμενος Εργοδότης, που εδρεύει στ.. ……….., οδός …….. ΤΚ., με ΑΦΜ………………..,  ΔΟΥ ……………..….    , και εκπροσωπείται νόμιμα από τον …………………………………..  (ιδιότητα του εκπροσώπου πχ. Δήμαρχος) σύμφωνα με ……………………..


                                                                                                αφ’ ενός
και

το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ)/Eιδικός Λογαριασμός Αξιοποίησης Κονδυλίων Έρευνας ΕΜΠ ή για συντομία ΕΜΠ, δεύτερο συμβαλλόμενο, στο εξής καλούμενο Σύμβουλος ή Ανάδοχος που εδρεύει στην οδό Πατησίων 42, Αθήνα ΤΚ 106 82 με ΑΦΜ 099793475, ΔΟΥ ΙΑ’ Αθηνών, και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Αντιπρύτανη, καθηγητή Iωάννη Ν. Αβαριτσιώτη σύμφωνα με την αριθμ. Φ.120.61/56/Β2/66001/24-8-2010 Υπουργική Απόφαση  και την απόφαση Αρ.: 25547 περί αρμοδιοτήτων των αντιπρυτάνεων (ΦΕΚ 1546-17.09.2010).                                                                                       
αφ’ ετέρου

έχοντας υπ’ όψη την ανάγκη εκτέλεσης του υπό ανάθεση έργου


ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:


Αρθρο  1

Αντικείμενο της σύμβασης - Επιστημονικός Υπεύθυνος

1.    Ο Ανάδοχος (Σύμβουλος) αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών επιστημονικού συμβούλου για την μελέτη και υλοποίηση του έργου που αφορά στην νέα Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου. Το έργο θα εκπονηθεί σε 5 Φάσεις και συνίσταται ειδικότερα όπως αναφέρεται στο Άρθρο 2 της παρούσης.

2.    Για την εκτέλεση του έργου αυτού ορίζεται Επιστημονικός Υπεύθυνος η κ. Μαρία Λοϊζίδου, Καθηγήτρια του Τομέα Χημικών Επιστημών (Ι), Σχολή Χημικών Μηχανικών η οποία θα ορίσει ειδικότερα τα μέλη της ερευνητικής ομάδας, θα συντονίσει και θα διεκπεραιώσει τις εργασίες της και εν γένει θα επιμεληθεί την εκτέλεση του έργου σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Φ1/232/Β1/404/25.08.2000. Σύμφωνα με το Κεφάλαιο Δ, Άρθρο 8, Παρ.1.4 Προυποθέσεις και Υποχρεώσεις του ΦΕΚ 1098/05.09.2000 Εσωτερικός Κανονισμός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ερευνητικού Προγράμματος είναι υπεύθυνος προς το ίδρυμα, τόσο ως προς τις συμβατικές υποχρεώσεις με το χρηματοδότη, όσο και για την άρτια επιστημονική ποιότητα του εκτελούμενου έργου.

3.   Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος αναλαμβάνει τη γενική ευθύνη για την υποβολή όλων των εγγράφων (εκθέσεων προόδου, κλπ.) εκ μέρους του αναδόχου προς τον εργοδότη και για τη γενικότερη σύνδεση μεταξύ των δύο συμβαλλομένων μερών. Σε περίπτωση προσωρινής απουσίας ή κωλύματος, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος αναπληρώνεται από μέλος του Τομέα που υποδεικνύεται από τον ίδιο και ορίζεται από το Ε.Μ.Π.


Άρθρο  2

Στάδια εκτέλεσης του έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η παροχή υπηρεσιών επιστημονικού συμβούλου για την μελέτη και υλοποίηση του έργου που αφορά στην νέα Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) του Δήμου.

Το αντικείμενο των υπηρεσιών περιλαμβάνει:


·         Φάση 1: Παρακολούθηση και αξιολόγηση της Προμελέτης του έργου, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

·         Φάση 2: Παρακολούθηση και αξιολόγηση των τεχνικών μελετών του έργου, που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

·         Φάση 3: Παρακολούθηση και αξιολόγηση των Τευχών Δημοπράτησης του έργου, που θα συνταχθούν από τρίτους.

·         Φάση 4: Συμμετοχή στην ανάλυση των προσφορών και στην αξιολόγησή των κατά περίπτωση εναλλακτικών προτάσεων σχεδιασμού. Επιπλέον ο Σύμβουλος θα μπορεί να διευκολύνει την αρμόδια υπηρεσία και στις απαντήσεις των ερωτημάτων που ενδέχεται να θέσουν οι διαγωνιζόμενοι.

·         Φάση 5: Παρακολούθηση και έλεγχο του αναδόχου κατά στην κατασκευή του Έργου, έτσι ώστε να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές που θα έχουν τεθεί στη Τεύχη Δημοπράτησης.

·         Φάση 6: Παρακολούθηση και έλεγχο της λειτουργίας της ΕΕΛ, έτσι ώστε να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές που τίθενται από την κείμενη νομοθεσία.


Άρθρο  3

Διάρκεια - Παράταση

1.   Αναφορικά με τις Φάσεις 1, 2 και 3 του έργου όπως αυτές αναφέρονται στο Άρθρο 2 της παρούσης:
Οι μελέτες του έργου εκπονούνται από τρίτους, και ως εκ τούτου η διάρκεια του έργου συμβούλου θα εξαρτηθεί από την διάρκεια εκπόνησης των μελετών. Γενικότερα όμως αναφέρεται ότι ο Σύμβουλος είναι υποχρεωμένος να ολοκληρώνει τον έλεγχο κάθε μελέτης σε διάστημα ενός (1) μήνα από την επίσημη παράδοσή της μελέτης στο Σύμβουλο.

2.   Αναφορικά με την Φάση 4 του έργου όπως αυτή αναφέρεται στο Άρθρο 2 της παρούσης:
Ο Σύμβουλος είναι υποχρεωμένος να απαντάει γραπτώς σε κάθε ερώτημα της αρμόδιας αρχής εντός πέντε (5) ημερών.

3.   Αναφορικά με την Φάση 5 του έργου όπως αυτή αναφέρεται στο Άρθρο 2 της παρούσης:
Η διάρκεια του έργου συμβούλου για την Φάση 4 του έργου θα εξαρτηθεί από την διάρκεια κατασκευής του έργου.

4.   Αναφορικά με την Φάση 6 του έργου όπως αυτή αναφέρεται στο Άρθρο 2 της παρούσης:
Η διάρκεια του έργου συμβούλου για την Φάση 6 του έργου θα ορισθεί μετά το τέλος της Φάσης 5 και από τα δύο μέρη.

5.   Παράταση της διάρκειας που αναφέρεται άνωθεν στην παράγραφο 1 (ενός μήνα) μπορεί να χορηγηθεί από τον εργοδότη  μετά  από αίτηση που υποβάλλεται από τον Σύμβουλο μέσα σε διάστημα 10 ημερών πριν από τη λήξη της άνωθεν προθεσμίας.  Η αίτηση συνοδεύεται από έκθεση για το έργο που έχει εκτελεστεί μέχρι την υποβολή της αίτησης και να αιτιολογεί την αιτούμενη παράταση.

6.   Γενικά, κάθε καθυστέρηση στην εκτέλεση ανακοινώνεται εγκαίρως στον εργοδότη.  Οι συμβαλλόμενοι μπορούν να προβούν σε καταγγελία της σύμβασης με προειδοποιητική προθεσμία 30 ημερών, η οποία κοινοποιείται γραπτά με απόδειξη παραλαβής ή συστημένη επιστολή προς εκάτερο των συμβαλλομένων στις περιπτώσεις που κρίνουν ότι δεν εξυπηρετείται κανένας περαιτέρω σκοπός με τη συνέχιση του έργου, ιδίως για τεχνικούς λόγους ή για λόγους μεταβολής των συνθηκών.


Άρθρο  4

Αμοιβή

1.     Για την εκτέλεση των Φάσεων 1 και 2 του συμφωνημένου έργου θα καταβληθεί αμοιβή συνολικού ύψους τριάντα χιλιάδων Ευρώ (€ 30.000) πλέον ΦΠΑ.

2.   Η αμοιβή θα καταβάλλεται τμηματικά. Ειδικότερα συμφωνείται ότι προκαταβολή 20% θα δοθεί με την υπογραφή της σύμβασης, το 30% με τη συμπλήρωση της Φάσης 1 και το υπόλοιπο 50% με τη λήξη της Φάσεις 2.              


3.     Αναφορικά με την αμοιβή για τις Φάσεις 3,4 και 5, αυτή θα συμφωνηθεί και από τα δύο μέρη σε επόμενο στάδιο.              

4.   Αναφορικά με την αμοιβή για την Φάση 6, αυτή θα συμφωνηθεί και από τα δύο μέρη σε επόμενο στάδιο, και θα είναι ανάλογη με τον αριθμό των ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν.              

5.   Οι ως άνω καταβολές θα γίνονται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό 080/545098-59 της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Σταδίου 38, Αθήνα 105 64 για τον Ειδικό Λογαριασμό Ε.Μ.Π. και να σημειώνεται το όνομα του επιστημονικού υπεύθυνου (Μαρίας Λοϊζίδου).


Άρθρο  5

Παρακολούθηση του έργου
(Εκθέσεις)

1.   Σε διάστημα 1 μήνα από την ολοκλήρωση της Φάσης 2 του έργου, ο ανάδοχος θα υποβάλλει στον εργοδότη έκθεση με τα πορίσματα και τις εισηγήσεις του.

2.   Οι εκθέσεις κατά τις Φάσεις 3, 4, 5 και 6, θα υποβάλλονται σε διαστήματα που θα συμφωνηθούν και από τα δύο μέρη σε επόμενο στάδιο.

3.   Εφ’ όσον δεν υποβληθούν αιτιάσεις από τον εργοδότη κατά των εκθέσεων του ανάδοχου μέσα σε διάστημα 1 μήνα από την υποβολή τους, οι εκθέσεις θεωρούνται αποδεκτές από τον εργοδότη.



Άρθρο  6

Υποχρεώσεις των συμβαλλομένων

Οι συμβαλλόμενοι θα παρέχουν αμοιβαία κάθε δυνατή διευκόλυνση ή πληροφορία για την έγκαιρη και καλή εκτέλεση του έργου.


Άρθρο  7

Τροποποιήσεις - Συμπληρώσεις

Οι διατάξεις της παρούσας σύμβασης μπορούν να τροποποιηθούν ή να συμπληρωθούν μετά από γραπτή συμφωνία δεόντως υπογεγραμμένη από τα συμβαλλόμενα μέρη.


Άρθρο  8

Έναρξη ισχύος συμβάσεως

Η παρούσα σύμβαση με τα συνημμένα παραρτήματά της συντάσσεται σε τρία (3)  αντίγραφα, δύο (2) για τον εργοδότη και ένα (1) για τον ανάδοχο, και αρχίζει να  ισχύει μετά την υπογραφή των συμβαλλομένων μερών.

Οι διοικητικές υπηρεσίες του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου βρίσκονται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Ζωγράφου 157 80.

                                                           




                Για τον εργοδότη                                                    Για το Ε.Μ.Π.



                    Δήμαρχος                                                Καθ. Iωάννης Αβαριτσιώτης                                                                                                 Αντιπρύτανης





Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ

                   ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ



Κατόπιν των προαναφερομένων καλείται το σώμα να αποφασίσει σχετικά.




                                                            Εισηγητής κ. Μάρκου Χρήστος – Αντιδήμαρχος

25 σχόλια:

  1. Ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα και δίνει 30.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για την μελέτη των δύο φάσεων του υποτιθέμενου έργου?
    Κι αφού η Περιφερειακή Αποκέντρωση ακύρωσε την δημιουργία ΚΕΛ με απευθείας ανάθεση, τί θέλει τώρα να κάνει ο δήμαρχος? Κάτι δεν πάει καλά εκεί μέσα.
    Θα πρέπει να ξέρει όμως ότι τα χρήματα που διαχειρίζεται δεν είναι δικά του, είναι του κράτους και των δημοτών. Γι' αυτό θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός σ' αυτά που υπογράφει γιατί θα βρεθεί προ εκπλήξεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει υπηρεσία που λέγεται Περιφερειακή Αποκέντρωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Περιφερειακή Αποκέντρωση είναι η υπηρεσία που εποπτεύει τους δήμους και εδρεύει στην οδό Κατεχάκη 56. Εκεί γίνονται οι καταγγελίες για τους δήμους.

      Διαγραφή
    2. Η Περιφερειακη αποκεντρωση εχει παραρτημα, ολοκληρο κτιριο, στην Μεσογειων .ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΒΩΒΟΣ.
      SURPRISE YOURSELF IN ...ATHENS.Οντως μεγαλη surprise οταν το επισκεφθεις και εσωτερικα.ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ,ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ,ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ

      Διαγραφή
    3. Το ουσιαστικό "αποκέντρωση", δε μπορεί παρά να δηλώνει κατάσταση ή ενέργεια ή κάποια τρέχουσα διαδικασία, κάτι τέτοιο τελοσπάντων. Δεν είναι δυνατόν να αποκαλείται έτσι κάποια υπηρεσία! Λοιπόν:
      Η παλιά Περιφερειακή Διεύθυνση (αυτό που αποκαλούσαμε εν συντομία "Περιφέρεια") τώρα ονομάζεται Αποκεντρωμένη Διοίκηση! Κοντολογής, δεν υπάρχει υπηρεσία, που να λέγεται "Περιφερειακή Αποκέντρωση".
      Θα μου πείτε, εντάξει, δε θυμόμαστε ακριβώς πως την ονόμασαν τώρα την υπηρεσία αυτή και άλλωστε της αλλάζουν κάθε τόσο το όνομα... Ο.Κ., πέστε την απλά με το παλιό της όνομα ή απλώς "Περιφέρεια", μην τη βαφτίζετε όμως και Αποκέντρωση! Αν μη τί άλλο, δείχνει έλλειμμα στην πρόσληψη του νοήματος λέξεων ανάλογα με την κατάληξή τους.

      Διαγραφή
    4. Σκηνη ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ.
      Υπαλληλος σε επιδειξη πολεοδομικου εγγραφου,που τους κοινοποιηθηκε,και πασχων πολιτης που εψαχνε..... τι απηντησαν.
      τι χειροβομβιδα ειναι παλι αυτη?
      πασχων πολιτης.
      Απασφαλισμενη και ερχεται κατα πανω μας.
      υπαλληλος
      Μπα..... εμεις ειμαστε ...μακρυα....
      πασχων
      εχετε και το πενταγωνο διπλα, δεν στελνετε κανενα πυραυλο?
      Υπαλληλος.Καλα, θα το σκεφθουμε τι θα ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ.
      Παντως ολα ευγενεστατα,αααααααααα απο ευγενεια ειναι αψογοι.Με εστειλαν εκει οι αλλοι αποκεντρωμενοι,της Κατεχακη....ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.....
      ΑΠΑΝΤΗΣΗ .ΗΞΕΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΕΜΩ ΘΝΗΞΕΙΣ....την πηρε η πολεοδομια και την ερμηνευσε ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ,βαζοντας το κομα οπου την βολευε...ΚΑΙ ΠΑΜΕ ....ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΕΛΩΝΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ...ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ. ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο...ΘΕΟΣ.Εμεις δεν εχουμε,ουτε διοικηση ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ,ΟΥΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

      ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ,ΞΕΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ,ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΞΕΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ,...ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ και δεν φταιει η τροικα .....και για αυτο.ΑΡΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟ ΠΙΑΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ, ΤΟ ΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ?

      Διαγραφή
  3. Αυτό είναι ένα μπακαλόχαρτο με δεκάδες παρανομίες και όχι σύμβαση.Κανείς δημόσιος λειτουργός δεν πρόκειται να το εγκρίνει.Έχει χαθεί η στοιχειώδης λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΙΟ ΕΡΓΟ? ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝ? Ετσι που ειναι γραμμενο,ειναι σαν το εργο να προκειται να αρχισει αυριο ,και το θεμα ειναι ποιος θα το παρακολουθει.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ?
    Τι ετοιμαζουν ΠΑΛΙ?Να ρωτησω τον ντοτορε,να τρεχει,ΠΑΛΙ.ΛΕΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ...ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΣΟ ....ΒΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟΣΟ ΘΡΑΣΕΙΣ.
    ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ...ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ..ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η συγκεκριμένη σύμβαση είναι μη σύννομη σύμφωνα με την υπάρχουσα νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και για το λόγο αυτό θα προσφύγουμε κατά της απόφασης, αποκαλύπτοντας με στοιχεία τα σημεία που αυτή πάσχει (Υπάρχει δεδικασμένο τέτοιων περιπτώσεων). Επίσης βασίζεται και μνημονεύει απόφαση (την αρ. 87/2012 του Δ.Σ. Σ-Α) η οποία αρμοδίως έχει κριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ως μη εκτελεστή. Αυτό σημαίνει ότι ο εισηγητής και όσοι την προωθούν (Δήμαρχος - Δημοτική Αρχή) απλά επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα, εκμεταλλευόμενοι την ανοχή συγκεκριμένων υπερκείμενων υπηρεσιών (για συγκεκριμένους λόγους) και την ανυπαρξία ελέγχου. Το φαινόμενο είναι συνηθισμένο όταν απουσιάζει το "κράτος δικαίου", αφού σε αντίθετη περίπτωση ένεκα των έως τώρα και μόνο εισηγήσεων επί του θέματος, με τις ακραίες παρανομίες που περιλαμβάνονται σ' αυτές, ο εισηγητής και οι υπόλοιποι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται πλέον στις θέσεις τους, για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος (βλ. καταστρατήγηση διαφάνειας με απευθείας αναθέσεις, παράνομες χωροθετήσεις, παράνομη απευθείας σύμβαση για παροχή υπηρεσιών από το ΕΜΠ μέσω "Ειδ. Λογαριασμού Έρευνας" !!!!, κλπ)
    Αυτή είναι μια κατ' αρχήν τοποθέτηση του απουσιάζοντος από την Αρτέμιδα εκπροσώπου του ΟΠΑΣ. Χ. Ποθουλάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύγε κύριοι .Υπηρετείτε με υψηλότατο αίσθημα ευθύνης τα συμφέροντα του τόπου ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.

      Διαγραφή
  6. Επίσης η Πρόταση του ΟΠΑΣ, σ' αυτή τη φάση, για την αποχέτευση Σ-Α, είναι γνωστή από την πρόσφατη ανακοίνωση του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατι βιαζονται ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ?Τετοια βια και τετοια ασυδοσια,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΕΣ.Μηπως ειναι αποπροσανατολισμος,και ετοιμαζουν κατι αλλο?ΓΙΑ 30 000 ΑΝΑΘΕΣΗ, θα κανανε ΤΕΤΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗΣ?ΨΑΞΤΕ ΚΑΛΑ ,ΡΩΤΗΣΤΕ ΡΑΦΗΝΑ,ΡΩΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΕΜΠ ,ΣΤΟ ΤΕΕ (Νομικο προσωπο δημοσου δικαιου με ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,αρα λιγοτερο πλαγιωμενο)κατι αλλο επιδιωκουν, ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΛΟΙΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν αποδείξει ότι είναι μικρόνοες ανεγκέφαλοι.Απλά κάνουν σπασμωδικές ενέργειες.

      Διαγραφή
  8. Μην υποτιματε ποτε τον αντιπαλο.ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ. Ο ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΞΥΠΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΚΟΥΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.Καπου στοχευουν, ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΥ ΟΥ ΟΥ?Θα διαβασω λεξη λεξη το εγγραφο,δεν μπορει καπου θα ξεφυγει κατι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ 30000 ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ(της εταιρειας)και των τεχνικων μελετων (παλι της Εταιρειας)που βρισκονται σε εξελιξη.....(στην εταιρεια).ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑ.Λοιπον ....θα εχουμε μια αριστη μελετη, ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΦΟΡΕΑ,ΜΟΝΟΝ ΜΕ 30000.ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ.ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΗ, αφου δεν θα συγκρινεται με καμμια αλλη ,ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ....ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ? ?να πει το πολυτεχνειο στους αμερικανους οτι δεν εισθε αψογοι μονοι σας, χωρις συγκριση με κανεναν ?ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ.....και προχωρηστε...Το ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ...ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ...ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ.ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΑΜΕ,ΤΙ ΣΑΣ ΦΕΡΑΜΕ, ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ, ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ 30000 ΜΟΝΟΝ, ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ Η ΝΑ ΞΕΣΚΑΛΩΣΟΥΝ.......Φοβαμαι οτι ειναι ΝΟΜΙΜΟ ΦΑΝΕΣ.Οι δικηγοροι απο εδω και περα.....ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΦΘΕΙΣΑ ΜΕΛΕΤΗ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟ ΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΑΦΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ατό ακριβώς ότι θα κρίνει μελέτη "από το δρόμο" εκτός διαδικασίας δημοσίων έργων κλπ την κάνει από την αρχή άκυρη ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο.

      Διαγραφή
    2. Ειληκρινα χαρηκα.Αρα εκτιθενται και σε νεα ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ.Νομικους συμβουλους πληρωνουν, ΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ?Μπαλωστε μια παρανομια με μια δευτερη κοκ?

      που στοχευουν τελικα?σε τι κενο νομου πανε να πεσουν?ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ, ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΑΙ?Χλωμο το βλεπω.....

      Διαγραφή
  10. Μαθαίνουμε ότι ο ΟΠΑΣ καταθέτει εντός των ημερών νέα Προσφυγή εναντίον της κατάπτυστης αυτής παράνομης απόφασης, απευθείας ανάθεσης, χωρίς διαγωνισμό στον Λογαριασμό Έρευνας του ΕΜΠ. Ξέρετε, από αυτούς τους αμαρτωλούς λογαριασμούς των Πανεπιστημιακών. Μια τέτοια ανάθεση από το 2010, με ΑΕΙ, ταλαιπωρεί τον Δήμο Λαυρεωτικής και την "έκοψε" ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Επίσης θυμηθείτε το φαγοπότι που έγινε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μέσω του λογαριασμού αυτού, πριν λίγα χρόνια και τώρα Πρυτάνεις και καθηγητές είναι στη φυλακή. Τέτοια μοντέλα συνεργασίας και αδιαφάνειας επιλέγει και ο Δήμος μας μέσα από τις εισηγήσεις του λαμπρού αντιδημάρχου που μονίμως κατευθύνει τα πράγματα σε απευθείας αναθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ ΤΙ ειναι εμφανες.ΤΟ ΓΙΑΤΙ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΤΟΥΜΕΝΟ.Καλως θα του κοψουν τον δρομο,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ,και δεν νομιζω οτι ειναι για να δωσουν απλως μια ακομα ΑΝΑΘΕΣΗ.Κατι μεθοδευουν με το χαρτι που θα παρουν.ΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο κύριος ή η κυρία που έκανε την εισαγωγή στο κείμενο με ποιόν είναι συνάδελφος;
    Και γιατί δεν υπογράφει το κείμενο να διαπιστώσουμε κατά πόσον είναι συνάδελφος με τους επιστήμονες του ΕΜΠ; Φοβάται μην γελάσει κι ο κάθε πικραμένος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ? ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΝΟΜΙΚΑ? ΠΟΙΟΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΠΟΙΟΝ?Αρχιζει να φαινεται στο φοντο Η ΑΝΑΘΕΣΗ.ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΘΕΣΟΥΛΑ?ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΣ?
    Συνεχιστε παρακαλω 10 17 .Η εισηγηση εγινε απο τεχνικο.Ομως δεν την ειδε νομικος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. την ΑΦΗΓΗΣΗ την κανει ο γνωστος τουριστας της Τινου...αυτη ειναι η θεια Λενα που μας παραμυθιαζει με δρακους απο το αμερικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μιας και ο δήμος μας έχει υψηλού επιπέδου γνώσεις και γνωστούς θα μπορούσε ο κος δήμαρχος να καλέσει το:

    Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ
    Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής & Συστημάτων Πληροφορικής - Εργαστήριο Πολυμέσων

    να κάνει μετρήσεις σε όλη την Αρτέμιδα και να τον συμβουλέψει πόσο σύννομα είναι αυτά που κάνει?
    Αν ήθελε να λύσει ένα πρόβλημα, όχι πολλά, θα μπορούσε πολύ εύκολα.
    Δυστυχώς ούτε μπορεί ούτε θέλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λοιπον ,ολως τυχαιως, επεσα πανω σε γραφειο που ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΛΕΙΨΟΚΟΥΤΑΛΑΣ.Ε ΛΟΙΠΟΝ ...εχει πολυ μεγαλα περιθωρια ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΛΥΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΥΜΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ,συμφωτα με τις προδιαγραφες κατασκευης του.Μου ανελυσε συνοπτικα το κοστος συνδεσης και αντλιοστασιων ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΟΙ ΔΗΜΟΙ,και ειναι πολυ χαμηλοτερο απο την κατασκευη ΝΕΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.Ομως τα χρηματα και τα κερδη ΚΑΠΟΙΩΝ ,απο τετοια λυση ειναι μηδαμινα.Aρα, follow the money my dear.... μου ειπε και βεβαιωθηκα,ΟΡΙΣΤΙΚΑ.Πολεμος ΚΕΡΔΩΝ ειναι ,οχι πολεμος σκατων, ουτε μεθοδων.Πανω χερι κατω χερι, ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΠΑΝΩ? Νομιζω οτι ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΟΙ ..Κ 11 23.Εγω δε και με νουμερα ΠΛΕΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα εκτιμούσαμε εάν στέλνατε στο mail του blog περισσότερα στοιχεία.... με την σειρά μας θα τα κοινποιήσουμε παντού, στον τύπο, σε όλους τους βουλευτές και σε όλους τους συλλόγους. Για να σταματήσει η κοροϊδία.....

      Διαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας