ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Αποδοχή όρων για τη λήψη τοκοχρεωλυτικού δανείου από το Ταμείο Παρ/κων και Δανείων.


Δείτε την εισήγηση που στέλνει τον Δήμο μας στον τάφο... έτσι γρήγορα γρήγορα... χωρίς να αναζητηθούν οι ευθύνες για τα οικονομικά του δήμου... 
Πρέπει να πληρωθούν οι συμβάσεις του αμαρτωλού πρώην Δήμου Σπάτων; 
Πρέπει να πληρωθούν οι αποζημιώσεις σε παραθαλάσσια οικόπεδα στα Σπάτα; 
Ο Δήμαρχος παίρνει 5.000.000 δάνειο για να τα ξοφλήσει άμεσα. 
Ποσό που στην αποπληρωμή του, δηλαδή κεφάλαιο και τόκους θα ξεπερνά τα 9.000.000. 


ΘΕΜΑ : «Αποδοχή όρων για τη λήψη τοκοχρεωλυτικού δανείου από το Ταμείο Παρ/κων και Δανείων


 Με το υπ΄αριθ. 92050/13-08-1012 το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μας ανακοίνωσε ότι στην υπ’αρίθμ.3459/9-8-2012 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, μας  εγκρίθηκε η χορήγηση τοκοχρεολυτικού δανείου συνολικού ποσού 5.000.000,00 ΕΥΡΩ, για την εξόφληση ληξιπροθέσμων οφειλών έως 31-12-2011 προς ισοσκέλιση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2012,
σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 2 παρ. 2 του Ν. 4038/2-2-2012 και της υπ' αρίθμ. 3435/23-2-2012 απόφασης του Δ.Σ του Τ.Π. & Δανείων.
Προκειμένου να συνομολογηθεί το δάνειο μεταξύ άλλων δικαιολογητικών απαιτείται λήψη Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, περί αποδοχής των όρων του εγκριθέντος δανείου, η οποία σύμφωνα με την παρ.2 αρθρ.2 Ν.4038/2012 θα λαμβάνεται με απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του ανεξαρτήτως του ποσού του δανείου, με τους ακόλουθους όρους:
1.   Διάρκεια εξόφλησης του δανείου σε 25 χρόνια με έναρξη την 1/1 του επόμενου έτους της συνομολόγησης.
2.   Επιτόκιο :
Κυμαινόμενο, αναπροσαρμοζόμενο στην αρχή κάθε ημερολογιακού έτους (1/1), ίσο με την απόδοση του Κοινού Κεφαλαίου Λογαριασμού Διαθεσίμων Νομικών Προσώπων και ΦΚΑ που διαχειρίζεται η Τράπεζα Ελλάδος και αποδίδεται στην αμέσως προηγούμενη διαχειριστική χρήση πλέον περιθωρίου 1,22%. Σε καμία περίπτωση το επιτόκιο δεν δύναται να είναι κατώτερο του 5,00%. Μετά την επέτειο της πρώτης πενταετίας από την ημερομηνία συνομολόγησης του δανείου και σε κάθε επόμενη επέτειο πενταετίας δύναται, (άπαξ ανά πενταετία), μετά από αίτηση του Δήμου και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Π. & Δανείων μπορεί να μετατρέπεται το επιτόκιο από κυμαινόμενο σε σταθερό ή αντίστροφα για την υπολειπόμενη διάρκεια του δανείου. Σε περίπτωση μη αλλαγής ισχύει το τελευταίο συμφωνηθέν επιτόκιο. Αρχικό επιτόκιο έως 31-12-2012 (όπως ορίστηκε ρητά στην 3435/23-2-2012 απόφαση του Δ.Σ) θα είναι: 5,20%.
3.   Ετήσια τοκοχρεολυτική δόση : 361.906,83 ΕΥΡΩ.
Οι τοκοχρεολυτικές δόσεις είναι ετήσιες, θα υπολογίζονται με το σύστημα της σύνθετης χρεολυσίας και θα διαμορφώνονται ανάλογα του επιτοκίου στην αρχή κάθε ημερολογιακού έτους (-1/1-).
4.  Η καταβολή των τοκοχρεολυτικών δόσεων θα γίνεται μέσα στους έντεκα (11) πρώτους μήνες του χρόνου.
5.  Για την ασφάλεια του δανείου σε κεφάλαιο, κάθε είδους τόκους, τόκους των τόκων, έξοδα κ.λ.π., ο δανειζόμενο θα εκχωρεί στο Τ.Π. & Δανείων από την ημερομηνία συνομολόγησης και για όλη τη διάρκεια του δανείου: Από όλα τα δυνάμενα να εκχωρηθούν έσοδα του και κατά προτεραιότητα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), τακτικά και έκτακτα, από οποιαδήποτε πηγή και αιτία παρόντα και μελλοντικά, τις προσόδους του, τα μισθώματα τις προς αυτόν χρηματικές παροχές και επιχορηγήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο ή τρίτους, παρούσες και μελλοντικές εκτός εκείνων που δεν εκχωρούνται σύμφωνα με τον Ν.2503/97 άρθρο 11 παρ.29Β5, και με τη διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 176 του Ν.3463/2006 όπως το τελευταίο εδάφιο αυτής αντικαταστάθηκε με τη διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 45 του Ν. 3731/2008, το ανάλογο ποσό που απαιτείται για την κατά προτεραιότητα κανονική εξυπηρέτηση του δανείου. Σε κάθε περίπτωση, η εκάστοτε τρέχουσα δόση μετά των εν γένει τόκων, εξόδων κ.λ.π. θα πρέπει να καλύπτεται από τα εκχωρηθέντα έσοδα του οφειλέτη κατά ποσοστό 130%.
Σε περίπτωση που οι τοκοχρεολυτικές δόσεις (χορηγηθέντων δανείων, του υπό έγκριση δανείου και χορηγηθέντων δανείων από άλλα πιστωτικά ιδρύματα) υπερκαλύπτουν το ποσό των Κ.Α.Π που δύναται να εκχωρηθεί σύμφωνα με το άρθρο 176 του Ν.3463/2006, ο δανειζόμενος να παράσχει επιπλέον συγκεκριμένες και αξιόχρεες εγγυήσεις, οι οποίες θα καλύπτουν την εξυπηρέτηση του δανείου καθ' όλη την διάρκεια του δανείου.
β) Από την ανωτέρω εκχώρηση εξαιρούνται οι παρακάτω στον υπ' αριθ. 6 όρο, πόροι και με την επιφύλαξη των σ' αυτόν οριζομένων.
6.  Στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο, κατά τη διάρκεια του δανείου, τα παραπάνω εκχωρηθέντα έσοδα του, δεν επαρκούν για την
εξυπηρέτηση του δανείου, ο οφειλέτης υποχρεούται να καταβάλει εξ ιδίων χρημάτων, απευθείας στο δανειστή τα οφειλόμενα, δηλαδή από τα μη εκχωρούμενα στο παρόν αλλά δυνάμενα να το εξυπηρετήσουν έσοδα του ι σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 25172/30-7-2012 έγγραφο του και συγκεκριμένα:

Α/Α
ΚΩΔ. ΕΣΟΔΟΥ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΠΟΣΟ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ
33
511001
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ
659.957,50
2,95%
ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ






7.   Ο οφειλέτης γίνεται υπερήμερος αν δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα δύο
οποιεσδήποτε ετήσιες τοκοχρεολυτικές δόσεις, τους κάθε είδους τόκους,
τους τόκους των τόκων και τα κάθε φύσεως έξοδα. Η καθυστέρηση δύο
οιωνδήποτε δόσεων καθιστά αυτοδικαίως ληξιπρόθεσμο και απαιτητό το
σύνολο του δανείου, εκτός αν άλλως ήθελε αποφασίσει το Διοικητικό
Συμβούλιο του Τ.Π. και Δανείων, μετά από αίτηση του Δήμου εντός έξι (6) μηνών από την επομένη της λήξης της δεύτερης ανωτέρω δόσης,
δηλαδή:
Η υπερημερία του οφειλέτη αρχίζει, για τις δύο καθυστερούμενες ετήσιες τοκοχρεολυτικές δόσεις που οφείλονται, από την επομένη της λήξης της δεύτερης, και για τους κάθε είδους τόκους, τους τόκους των τόκων, τα έξοδα και τις λοιπές απαιτήσεις του δανειστή από το δάνειο, από την ημερομηνία που χρεώνονται. Σε περίπτωση τέτοιας υπερημερίας χωρίς καμιά διατύπωση, όλο το δάνειο καθίσταται ληξιπρόθεσμο και απαιτητό και πριν την λήξη του, το δε παρόν συμβόλαιο κηρύσσεται από τώρα ειδικά για το λόγο αυτό τίτλος εκτελεστός και εκκαθαρισμένος, με ειδική προς τούτο συμφωνία και αποτελεί νόμιμο τίτλο είσπραξης κατά τον Κ.Ε.Δ.Ε.
Το δικαίωμα του δανειστή να ζητήσει τόκους επί των τόκων στηρίζεται στο άρθρο 12 παρ.1 του Ν.2601/98.
8.   Ο Δήμος μας οφείλει να αναγράφει στον προϋπολογισμό του και μέχρι την απόσβεση του δανείου, το σχετικό τοκοχρεολύσιο.
Απόδοση - εκταμίευση δανείου

9.   Το προϊόν του δανείου θα αποδίδεται μετά τη συνομολόγηση του, ύστερα από έγγραφη αίτηση του Δήμου, κατόπιν προσκομίσεως των παρακάτω:
-       Εγγράφου του Δήμου αν έχει μειωθεί οποιαδήποτε οφειλή του, που εξοφλείται με το παρόν δάνειο.
-       Εγγράφου του Δήμου για την εκταμίευση του προϊόντος του δανείου.
-       Δύο επικυρωμένων αντιγράφων του δανειστικού συμβολαίου και του σχεδίου αυτού.
-       Τυχόν επιπλέον απαραίτητων δικαιολογητικών που απαιτούνται για την αποπληρωμή των οφειλών.
α)   Απαγορεύεται η πληρωμή οποιουδήποτε ποσού του δανείου για άλλο σκοπό και ο δημοτικός ταμίας υποχρεούται να μην εκτελεί οποιοδήποτε ένταλμα που αφορά εξόφληση υποχρέωσης του Δήμου άλλης προς το σκοπό χορήγησης του δανείου.
β) Η εκταμίευση:
-     Το προϊόν του δανείου θα εκταμιεύεται, τμηματικά, κατόπιν προσκόμισης από το δανειστή βεβαίωσης της οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου ότι εξοφλήθηκαν κάθε φορά οι δικαιούχοι των αναλυτικών καταστάσεων της έγκρισης, η οποία θα είναι υπογεγραμμένη από τον αρμόδιο των οικονομικών υπηρεσιών και ορκωτό ελεγκτή λογιστή ώστε να πραγματοποιείται η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, με την προϋπόθεση ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εξακολουθούν να οφείλονται σε περίπτωση δε που θα έχουν μειωθεί θα εκταμιεύεται το ανάλογο ποσό και το υπόλοιπο θα άγεται σε έκτακτη απόσβεση του δανείου.
Πριν την συνομολόγηση και πριν την εκταμίευση του δανείου, θα προσκομίζεται στο Τ.Π. και Δανείων από το Δήμο έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την τυχόν έγκριση επιχορήγησης του Δήμου προς κάλυψη σύμφωνα με την υπ' αρίθμ. 2/21967/0094/13-3-2012 εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους των εν λόγω ληξιπροθέσμων οφειλών και θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα το ποσό της συνομολόγησης ή της εκταμίευσης.
-    Στην περίπτωση που ο Δήμος μετά την εκταμίευση λάβει επιχορήγηση προς εξόφληση των ιδίων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων σύμφωνα με την εγκύκλιο 2/21967/0094/13-3-2012 του Γ.Λ.Κ. τότε το Τ.Π. & Δανείων θα καθίσταται δικαιούχος του ποσού αυτού και σε περίπτωση που ο Δήμος εισπράξει το ποσό αυτό από το Γ.Λ.Κ. υποχρεούται να το καταβάλει σε απόσβεση του δανείου που χορηγήθηκε για τον ίδιο σκοπό άλλως το δάνειο καθίσταται ληξιπρόθεσμο και απαιτητό κατά το μέρος της επικάλυψης.
10.  Οι τόκοι από την ημερομηνία της εκταμίευσης μέχρι την ημερομηνία
έναρξης εξυπηρέτησης του δανείου θα υπολογίζονται κατά την ημέρα της
εκταμίευσης και θα καταβάλλονται από τον δανειζόμενο κατά την
ημερομηνία αυτή.
11. Το ποσό του δανείου πρέπει να αναληφθεί μέχρι το τέλος του επόμενου
της συνομολόγησης του έτους. Το υπόλοιπο του δανείου ή και ολόκληρο
το δάνειο που δεν θα έχει αναληφθεί στο ανωτέρω διάστημα μπορεί να
μεταφέρεται σε έκτακτη απόσβεση του δανείου.
12.  Το ποσό του δανείου που δεν αναλαμβάνεται από την έναρξη της
διάρκειας του δανείου μέχρι το τέλος του επόμενου της συνομολόγησης
έτους, καθίσταται έντοκο υπέρ του Δήμου μας με επιτόκιο κατά μία μονάδα
μικρότερο του επιτοκίου του παρόντος δανείου. Οι τόκοι που θα
υπολογίζονται ως ανωτέρω θα φέρονται εις πίστωση του λογαριασμού
εξυπηρετήσεως των δανείων του Δήμου μας.
13. Το δάνειο μπορεί να εξοφληθεί και πριν τη λήξη του, είτε στο σύνολο του,
είτε μερικώς.
14.  Το δάνειο είναι αδιαίρετο, οσοιδήποτε και οποιοιδήποτέ είναι οι γενικοί, ειδικοί ή καθολικοί διάδοχοι του.
15.  Τα δικαιώματα υπέρ του Τ.Π. και Δανείων για τη ρύθμιση ορίζονται σε ποσοστό 0,60% επί του ποσού του δανείου με ανώτερο ποσό 15.000,00 € τα οποία θα υπολογίζονται και θα καταβάλλονται από τον δανειζόμενο, την ημέρα της εκταμίευσης του προϊόντος του δανείου.
16.  Για την περίπτωση αναγκαστικής εκτέλεσης, προς εκδίκαση
οποιασδήποτε από το δάνειο διαφοράς, αρμόδια θα είναι τα Δικαστήρια
Αθηνών.
17.  Ο Δήμος μας εξουσιοδοτεί το νόμιμο εκπρόσωπο του
(ονοματεπώνυμο)
για την υπογραφή του δανειστικού συμβολαίου, την
ανάληψη του προϊόντος του δανείου κ.λ.π.
18.  Ο Δήμος μας αποδέχεται την τοκοδοσία των τόκων υπέρ του Ταμείου
Παρακαταθηκών και Δανείων.
19.  Ο Δήμος μας οφείλει να χρησιμοποιήσει το προϊόν του δανείου
αποκλειστικά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών των
δικαιούχων που περιλαμβάνονται στην έγκριση του δανείου.
20.   Η από τον Δήμο μας παράβαση και ενός από τους όρους του παρόντος παρέχει στο Ταμείο το δικαίωμα να κηρύξει ληξιπρόθεσμο και απαιτητό το δάνειο και πριν την λήξη του.
21.   Ο Δήμος μας υποχρεούται να επιτρέπει την διενέργεια κάθε νόμιμου ελέγχου.
22. Ο Δήμος μας υποχρεούται να τηρεί στην Οικονομική Υπηρεσία του όλα τα
υπόλοιπα δικαιολογητικά έγκρισης δανείου και τα οποία θα προσκομίσει
στην Υπηρεσία μας μόνο σε περίπτωση διενέργειας νόμιμου ελέγχου. Αν
κατά τη διενέργεια ελέγχου αποδειχθεί ότι ο δικαιούχος του δανείου δεν
έχει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, τότε το αναλογούν ποσό δε θα
συνομολογείται ή αν έχει συνομολογηθεί ή εκταμιευθεί, θα επιστρέφεται
άμεσα και θα άγεται σε μερική απόσβεση του δανείου.
Οι ανωτέρω ειδικότεροι όροι καθώς και οι συνήθεις θα διατυπωθούν εκτενέστερα στο σχετικό δανειστικό συμβόλαιο.

  Παρακαλούμε  για την λήψη σχετικής απόφασης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  


ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΥ

3 σχόλια:

  1. Αυτό το δάνειο γράφει ήδη ιστορία. Είναι ο δρόμος της κατηφόρας που επέλεξε ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή Σ-Α.
    Ο ΟΠΑΣ θα πρέπει να δημοσιεύσει όλη την καταγγελία του για το θέμα ώστε να μάθουν οι δημότες τι κρύβετε πίσω από την υπόθεση. Όπως φαίνεται πάντως μετά την καταγγελία ΟΠΑΣ άλλαξαν και σημαντικά πράγματα όπως στην § 6 και έπονται έλεγχοι στον Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ ,ΑΦΟΥ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λεφτα ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! ρωτηστε και τον τουριστα της Τηνου!ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ οπως λεει και ο κολλητος του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας