ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Σε ποιους δήμους ρίχνει τις ευθύνες το ΥΠΕΚΑ για τα αστικά λύματα

Οι κατά καιρούς αντιδράσεις από τους δήμους και τους κατοίκους των Σπάτων, της Αρτέμιδας αλλά και της Ραφήνας και του Πικερμίου για το ζήτημα των αστικών λυμάτων των περιοχών απασχόλησε σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλαφάτη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Γ. Σγουρός, υπηρεσιακοί παράγοντες και βέβαια οι δύο δήμαρχοι Σπάτων – Αρτέμιδας Χρ. Μάρκου και Ραφήνας – Πικερμίου Γ. Χριστόπουλος.

Ο κ. Καλαφάτης επικαλούμενος την επαπειλούμενη νέα καταδίκη της χώρας μας από τα Ευρωπαικά Δικαστήρια αλλά και την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του ΕΣΠΑ ζήτησε τη συναίνεση και συνεργασία των δήμων, για την ταχύτατη υλοποίηση των απαιτούμενων έργων για τη διαχείριση των αστικών λυμάτων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ παρά τις πολυετείς προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος, η εκκρεμότητα της ορθολογικής διαχείρισης των αστικών λυμάτων σε οικισμούς της Αρτέμιδας και της Ραφήνας παραμένει, προσθέτοντας ότι, εκτός από τις προφανείς επιπτώσεις για την κατάσταση των υδάτινων αποδεκτών, την επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, η εκκρεμότητα αυτή εγκυμονεί πλέον και σοβαρούς δημοσιονομικούς κινδύνους.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το υπουργείο επιρρίπτει τις ευθύνες για τη μη προώθηση των απαιτούμενων ενεργειών «στη μη ξεκάθαρη συναίνεση των δήμων Σπάτων - Αρτέμιδας και ιδιαίτερα του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου». Και αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση «παρά το γεγονός ότι η τμηματική οριοθέτηση του ρέματος βρίσκεται σε τελικό στάδιο, οπότε και η περιβαλλοντική αδειοδότηση θα μπορούσε να προχωρήσει με την επικαιροποίηση των στοιχείων του έργου».


 http://notioanatolika.gr/index.php/aftodioikisi/463-se-poious-dimous-rixnei-tis-efthynes-to-ypeka-gia-ta-astika-lymata

5 σχόλια:

  1. http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/753556/Article.aspx#.UQE-BM4cIB4.facebook

    Aπό τα ρεπορτάζ δεν υπάρχει συμμετοχή Δημάρχων.Προκύπτει σύναξη της παρέας Παπακωνσταντίνου για το κελ -φάντασμα των Β.Μεσογείων σύμφωνα με το Πλατύ Χωράφι.Αλλοίμονο αν ήταν και Δήμαρχοι και τους έκρυψαν από την ανακοίνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .......Ευρεία σύσκεψη με θέμα τη διαχείριση των αστικών λυμάτων των οικισμών Αρτέμιδας και Ραφήνας στην Ανατολική Αττική, πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μετά από πρόσκληση του αρμόδιου Υπουργού Αναπληρωτή κ. Σταύρου Καλαφάτη, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Σγουρού, του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων κ. Κ. Τριάντη, του Γενικού Διευθυντή της ΕΥΔΑΠ κ. Ι. Πάσσιου, του κ. Κ. Λέμα Προϊστάμενου Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Αττικής, του κ. Α. Λιάσκου Προϊστάμενου Δ/νσης Αναπτυξιακού & Προγραμματισμού Περιφέρειας Αττικής και του κ. Δ. Ξένου Ειδικού Σύμβουλου Περιφέρειας Αττικής.......

      Διαγραφή
  2. Η ΡΑΦΗΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ.
    ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ, ΤΗΝ ΑΓΝΟΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ.
    ΚΥΡΙΩΣ Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΛ.
    ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΤΑΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ?
    ΛΕΩ, ΜΗΠΩΣ... ΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν κάποιοι από το δημοτικό συμβούλιο έχουν κτήματα στο Πλατύ Χωράφι, δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα θετικής ψήφου για το θέμα της δημιουργίας ΚΕΛ εκεί. Το λιγότερο από άποψη διαφάνειας και αμεροληψίας.
    Ή μήπως οι έννοιες αυτές είναι άγνωστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι σύμβουλοι του δήμου μας ψηφίζουν ΝΑΙ (σαν τα πρόβατα) για το ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, όχι μόνο για τις απαλλοτριώσεις αλλά και για τις εργολαβίες που θέλουν να ανοίξουν με μοναδικό σκοπό τις μίζες. Είναι πολλά τα λεφτά. Πάρα πολλά. Και πριν φύγουν θέλουν να τα οικονομήσουν.
    Λογαριάζουν όμως χωρίς τον "ξενοδόχο". Δεν μπορούν να καταλάβουν τί τους περιμένει. Ούτε στα πιο τρελλά τους όνειρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας