ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

To ΚΕΛ έγκλημα στην τελική ευθεία;;;

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΒOΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με πρωτοβουλία της Συντονιστικής  Επιτροπής,  στις 28-07-2013 συγκλήθηκε ευρεία σύσκεψη με θέμα, τις τελευταίες εξελίξεις για το αποχετευτικό στις περιοχές των Δήμων Σπάτων - Αρτέμιδος  και Ραφήνας – Πικερμίου.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, ο συντοπίτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Πάντζας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρ-Π κ. Στέφος, η αντιδήμαρχος Ρ-Π κυρία Χρήστου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρ-Π και νυν Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πιστικίδης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρ-Π κ. Μπουρνούς, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ κ. Καραγιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ρ-Π κ. Βλαχάκης, κ. Μπατάλης, κυρία Τόκα, κ. Κουζής, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σπάτων κ. Γιαννάτος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ραφήνας κ. Φίλος, το μέλος του Τ.Σ Ραφήνας κυρία Γκίμπονς, ο κ. Καραπιδάκης ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρτέμιδος, ο κ. Ποθουλάκης εκπρόσωπος του Ομίλου Προβληματισμού Σπ-Αρτ, ο κ. Καρακλάς πρόεδρος του Συλλόγου Ήμερο Πεύκο κ.α

Διαπιστώθηκε ότι, το θέμα της δημιουργίας ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι εισέρχεται στη τελική του φάση, μετά και την απόφαση του ΣτΕ για έγκριση της μερικής οριοθέτησης του Ρέματος Ραφήνας. Η Πολιτεία (ΥΠΕΚΑ, Περιφέρεια κλπ) μαζί με την Ευρωπαική Ένωση πιέζουν αφόρητα για τη δημιουργία του, αγνοώντας τις χιλιάδες των κατοίκων, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία απορρίπτουν τη λύση αυτή και μαζί με όλους τους Συλλόγους, τα Σωματεία, τους επιστημονικούς φορείς, προτείνουν την όδευση των λυμάτων στη Ψυτάλλεια. Με την λύση αυτή  και αποχέτευση ΑΜΕΣΑ διασφαλίζεται (εντός του 2015) και κλείνουν οριστικά οι χιλιάδες βόθροι και αποφεύγουμε τη καταστροφή των περιοχών μας με τη δημιουργία ΚΕΛ δίπλα σε οικισμούς, στο Μέγα Ρέμα Ραφήνας και δίπλα στην Ακρόπολη της Παλαιοντολογίας στη Πικερμική γή.
Αποφασίστηκε, αυτοί που αποτελούν τα μέλη της σύσκεψης, πλαισιωμένοι και με άλλα άτομα και εκπροσώπους των Δήμων, των Τοπικών Συμβουλίων, των Συλλόγων, να βγουν μπροστά,  σε ένα αταλάντευτο αγώνα μέχρι τη τελική δικαίωση. Οι προτεινόμενες δράσεις είναι,
1.     Άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας – Πικερμίου τη Τρίτη 30-07-2013, με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στο Αποχετευτικό και συγκεκριμένες Δράσεις που θα κινητοποιήσουν τους κατοίκους και θα πείσουμε  τη Πολιτεία να υιοθετήσει τις λύσεις που προτείνουν οι κάτοικοι.
2.     Την προσφυγή  του Δήμου Ραφήνας- Πικερμίου, στα χρονικά περιθώρια που ορίζει ο νόμος, κατά της πρόσφατης γνωμοδότησης του  Ε' Τμήματος  του ΣτΕ,  την υπ' αριθμ. 206/2013.
3.     Την άμεση ανάθεση σε μελετητικό γραφείο για τη δημιουργία προμελέτης, για την όδευση των λυμάτων  στη Ψυτάλλεια, εγκρίνοντας το σχετικό κονδύλι  …………€ και άμεση κατάθεση του σε ΥΠΕΚΑ, Περιφέρεια. Προβλεπόμενος χρόνος ένας μήνας,  αν διασφαλίσουμε την συλλογή όλων των στοιχείων  που απαιτούνται από την ΕΥΔΑΠ, με εντολή μέσω του αρμόδιου Υπουργείου.
4.     Έκδοση δελτίου τύπου του Δήμου, που θα απαντά στις τελευταίες ανακοινώσεις του ΥΠΕΚΑ, για την επιβολή προστίμων στους Δήμους που δεν έχουν λύσει το αποχετευτικό !! κ.α 
5.     Εκτύπωση και αποστολή σε όλους τους κατοίκους των δύο Δήμων ανακοίνωσης, που θα τους ενημερώνει για τις εξελίξεις και θα τους καλεί σε συγκεκριμένες δράσεις.
6.     Σύγκληση σύσκεψης με όλους τους Συλλόγους και τα Σωματεία των δύο Δήμων. Παράλληλα θα κληθούν οι Βουλευτές, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, η Περιφέρεια, τα αρμόδια Υπουργεία.
7.     Tη διοργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης - συναυλίας διαμαρτυρίας στις αρχές του Σεπτέμβρη 2013 στη κεντρική Πλατεία της Ραφήνας, για να απαιτήσουν οι κάτοικοι τις λύσεις  που έχουν ανάγκη οι περιοχές μας.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΛΕΤΟΥΝ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ, ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ

5 σχόλια:

  1. Η ευρωπαική ένωση όχι μόνο δεν πιέζει για ΚΕΛ σε ΠΛΑΤΡΥ ΧΩΡΑΦΙ αλλά και δεν θα το επιτρέψει ποτέ.Οι εκβιασμοί για πρόστιμα κλπ είναι αερολλογίες σκοπιμότητας ΤΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΟΛΠΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΞΥΠΝΙΣΕΙ ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.mesogianews.gr/Spata_Artemida/5267/Sunantisi_sto_YPEKA_gia_to_KEL_B._Mesogeion.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο συντοπίτης βουλευτής Γιώργος Πάντζας πήγε
    Ο συντοπίτης βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης δέν πήγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και επειδη πηγε ο Παντζας για παρασταση σου ελυσε το προβλημα Συριζοφωλια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας