ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Το κρυφό σχολειό ήταν πρότυπο μπροστά στο 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας

Σκηνές ντροπής θα αντικρύσει κανείς κάνοντας μια βόλτα από το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας κατά την διάρκεια των μαθημάτων
Ελλείψη αίθουσας, οι καθηγητές και οι μαθητές αναγκαζονται να κάνουν μάθημα στο …….προαύλιο….ναι καλά διαβάσατε……στο προαύλιο
Για του λόγου το αληθές δείτε την φωτό

2oGymnasio



Μπροστά σε αυτή την εικόνα, το Κρυφό σχολειό επί Τουρκοκρατίας, φαντάζει ως πρότυπο σχολείο μιάς και τουλάχιστον είχε στέγη ………βράχο μέν ………στέγη δε.
Αυτές οι εικόνες ντροπής δεν τιμάνε κανέναν στην πόλη μας, πολύ δε περισσότερο τους καθ’ύλην αρμόδιους που έπρεπε να είχαν προνοήσει μέσα στο καλοκαίρι να προστεθεί ακόμα μια αίθουσα…….πόσο δύσκολο ήταν αυτό?
Βέβαια άν μιλήσεις με τους αρμόδιους θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι έκαναν τα πάντα και ότι κάποιοι άλλοι φταίνε και όχι αυτοί………και η πλάκα είναι ότι θα νομίσουν ότι τους πιστέψαμε.

Ντροπή και αίσχος….κάθε χρόνο και χειρότερα……..αντί να πάμε ένα βήμα μπροστά και να συζητάμε για το χτίσιμο των νέων σχολείων…..πηγαίνουμε 10 βήματα πίσω αναγκάζοντας καθηγητές και μαθητές να κάνουν μάθημα στο προαύλιο……
Αν οι άρχοντες του τόπου και υπεύθυνοι πλέον για τα σχολεία δεν μπορούν να λύσουν το πιο βασικό…..πως προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα λύσουν τα πιο δύσκολα…….να χτίσουν σχολεία δηλαδή…..
Και φυσικά την τελευταία πινελιά σε αυτό το θεσπέσιο έργο προσθέτει ο κάδος απορριμάτων δίπλα στα παιδιά και η προσοχή που δίνει ο κυλικειάρχης την ώρα του μαθήματος…….

http://egkspatartemis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας