ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Τι σχεδιάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα Κέντρα Υγείας των Μεσογείων

igeia adonis
Η αναλυτική ενημέρωση την οποία έκανε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στους βουλευτές Αττικής για το μέλλον της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην ανατολική Αττική έδωσε σημαντικά στοιχεία.
Σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν στη σύσκεψη που συγκλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο υπουργείο Υγείας, υπήρξε η απόλυτη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει σε καμία περίπτωση οποιουδήποτε είδους υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας που υπάρχουν και στα Μεσόγεια αλλά και σε ολόκληρη την Αττική.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο ενίσχυσης των υπηρεσιών των υφιστάμενων Κέντρων Υγείας αφού 22 επικουρικοί ιατροί προσφέρουν ήδη τις υπηρεσίες τους σε όλα τα Κ.Υ. επιπρόσθετα του υπάρχοντος ιατρικού προσωπικού.
Συμπληρωματικά, κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ακόμη ότι βάσει του σχεδίου ενίσχυσης προβλέπεται:
• Η προγραμματισμένη λειτουργία ιατρείων ειδικοτήτων με ιατρούς από τα νοσοκομεία (οφθαλμίατροι, χειρουργοί, ουρολόγοι, ορθοπεδικοί).
• Η αναβάθμιση των ιατρείων του Κ.Υ. Ραφήνας
• Η σταθερή λειτουργία των δύο ενισχυμένων κέντρων 24ωρης εφημερίας.
• Η λειτουργία νέων Περιφερειακών Ιατρείων στους Δήμους Αχαρνών, Διονύσου και στον Ωρωπό.
• Η ενιαία λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την ένταξη των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στο συνολικό σχεδιασμό.
• Η ένταξη ενιαίου σχεδιασμού της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού και του Κ.Υ. Κερατέας.
• Έναρξη ενιαίου προγράμματος πρόληψης από όλα τα Κ.Υ. στο σύνολο των σχολείων της Ανατολικής Αττικής.
Εξάλλου σύμφωνα με τα στοιχεία από την τρίμηνη λειτουργία του νέου καθεστώτος εφημερίας, καταγράφεται τριπλασιασμός στην εξυπηρέτηση παιδιατρικών περιστατικών στο Κ.Υ. Μαρκοπούλου, υπερδιπλασιασμός στη συνολική κίνηση του Κ.Υ. Ν. Μάκρης και ενίσχυση της κίνησης στο Κ.Υ. Σπάτων.
Στη σύσκεψη, στην οποία είχαν προσκληθεί όλοι οι βουλευτές της περιφέρειας, μετείχαν η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, οι βουλευτές Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας από την Νέα Δημοκρατία, Παύλος Χαϊκάλης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και Βασίλης Οικονόμου από τη Δημοκρατική Αριστερά.
Παρόντες ήταν ακόμη οι Βασίλης Κοντοζαμάνης και Σωτήρης Ζώτος, Διοικητής και Υποδιοικητής της 1ης Υ.ΠΕ. αντίστοιχα.

4 σχόλια:

  1. ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ ...Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ. Ο ΑΔΩΝΙΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙΔΟΣ ..... Ο ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ,ΑΝΤΕ ΚΑΙ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ και μετα....ΜΕΤΑ ΘΑ
    ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ COPY PASTE O ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΕΝΟΣ ανωνυμως βεβαια και μετα η τοπικη οργανωση ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ....
    τιποτα αλλο σημαντικο δεν συμβαινει.....
    Στην κοσμαρα μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλοι εκεί επειδή οι εκλογές πλησιάζουν και τα στιγμιότυπα με το δήθεν ενδιαφέρον για τον πολίτη ολο και θα πληθαίνουν απο τους τοπικούς ανταγωνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όλοι εκεί επειδή οι εκλογές πλησιάζουν και τα στιγμιότυπα με το δήθεν ενδιαφέρον για τον πολίτη ολο και θα πληθαίνουν απο τους τοπικούς ανταγωνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας