ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

31 Υπάλληλοι του δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος στην διαδημοτική κινητικότητα.


kinitikotita diadimotiki
43 εργαζόμενοι από δύο δήμους της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων κινδυνεύουν να ενταχθούν στο... μέτρο της διαδημοτικής κινητικότητας σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος προς τους δήμους της χώρας.

Με την επιστολή, ο κ. Γρηγοράκος ενημερώνει τους δήμους για τον αριθμό των υπαλλήλων που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών πρέπει να ενταχθούν στη διαδικασία.
Συγχρόνως, σημειώνεται ότι η μελέτη στελέχωσης για τον κάθε δήμο επιδέχεται τροποποίησης σύμφωνα με τις υποδείξεις που θα γίνουν, αφού εν τω μεταξύ προέκυψε η διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων.
Στα Μεσόγεια από τους 43 υπαλλήλους που χαρακτηρίζονται πλεονάζον προσωπικό οι 31 ανήκουν στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος και οι 12 στον Δήμο Σαρωνικού.
Όπως σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, η σχετική μελέτη για τη διαδημοτική κινητικότητα εκπονήθηκε στα πλαίσια όσων έχουν αναγγελθεί από το υπουργείο και έχουν συμφωνηθεί με την ΚΕΔΕ.
Δηλαδή περιλαμβάνονται μόνο διαδημοτικές μετακινήσεις, με τη διευκρίνιση ότι «ούτε απολύσεις, ούτε διαθεσιμότητες προβλέπονται».
Για τη μελέτη, όσον αφορά τον αριθμό των υπαλλήλων χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία του Ιουνίου 2013 και όσον αφορά στους πληθυσμούς των δήμων χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία πραγματικού πληθυσμού του 2011.
Πάντως ήδη υπάρχουν οι πρώτες αντιδράσεις από τον Σύλλογο Εργαζομένων στην ΚΕΔΕ ο οποίος με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη διοίκηση της ΚΕΔΕ για προώθηση «εν κρυπτώ και χωρίς σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, φωτογραφικής διάταξης με την οποία δρομολογείται ολοφάνερα και μεροληπτικά η μετάταξη- προστασία ημετέρων κομματικών και προσωπικών φίλων αλλά και συγγενικών προσώπων στην ΚΕΔΕ».
Και συνεχίζει η καταγγελία: «Πέρα από το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι με τη ρύθμιση η ΚΕΔΕ μετατρέπεται αυτόματα από φορέας υποδοχής σε δεξαμενή διαθεσιμότητας και άρα οι εργαζόμενοί της είναι εν δυνάμει απολυόμενοι, προκύπτει το εξής ηθικό και πολιτικό ζήτημα: σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις το προσωπικό των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που θα καταργηθούν, θα απολυθούν.
Γιατί, λοιπόν, η ηγεσία της ΚΕΔΕ επιλέγει να προστατεύσει μόνο το προσωπικό του ΙΤΑ (Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης) από αυτό το τραγικό ενδεχόμενο τη στιγμή που για τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ που απειλούνται με λουκέτο και για τις υπηρεσίες που έχουν ήδη καταργηθεί στους δήμους, δεν δείχνει έμπρακτα την ίδια σπουδή και ευαισθησία; Πολύ περισσότερο που αφορά χιλιάδες εργαζομένους που οδηγούνται σε απόλυση αλλά και στην ίδια τη λειτουργία των ΟΤΑ».
Η ΚΕΔΕ σε ψήφισμά της για την εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα υποστηρίζει ότι η διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών παρουσιάζει «σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την καταρχήν συμφωνία» και ζητά «απλούστευση και επίσπευση των διαδικασιών», που θεωρεί ότι είναι άμεσα δυνατή με παράκαμψη της εμπλοκής του ΑΣΕΠ στις μετακινήσεις των υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας